En Ağır Kavgamız!!! Böyle Ömür Geçer mi ??? :(

şu konu yanlış anlaşılmış sanırım. birincisi eşim inançsız değil o yuzden ınancıyla ılgılı baskı yapmam zaten. ikincisi bende herseyini tam yapan 5 vakıtını her gun kılan bırı degılım o yuzden her gun kalk namaz kıl muhabbeti zaten olmuyo. kırk yılda bir söylerim oda rahat bırak der ustune gıtmem. yani namaz değil sorun. dini inançlarıma saygı duymaması kendı inandıklarını bana empoze etmeye calısması. sonuc alamayınca da ben senin kocan değilmiyim muhabbetıne girmesi..sorun bu yani saygı duymayıp saygı beklemesi...
bir de kapan kocana neymiş diyenlere, kapanırsam evliliğimizde büyük sorunlar cıkıcanı, yanında kapalı biri gezdirmek istemediğini söyleyen biri eşim..öyle kolay degıl yani sorunu çözmeden birşeyleri değiştirmek..
bile bile evlenmişssin evlenmicektin o zaman yazanlara da sözüm çok sağolun ben farkında değildim geçmişe dönüp evlenmıyım o zaman!!! bunu zaten yazdım bılıyoduk ama daha yumusaktı diye benım ıstedıgım sey tavsıye en azından mantıklı yorum!! azarlanmak yargılanmak değil...

Kimsenin amaci azarlamak değil ya da geçmişe donup evlenmeyin demek de değil. Eğer bile bile evlenildiyse bazi şeyleri göze almis olmaniz gerekirdi değil mi? Ama bu esinize sarf ettiğiniz sözü hakli kilmaz.

bu konuda arastirarak bilgi sahibi olabilirsinz kolayca... biz esinizi ikna edemeyiz.. eğer Eşiniz istemiyor ve her yol denenmisse boşanabilirsiniz. Aciklamalar bu yönde... Eğer bosanmayacaksaniz da gunahini iki kişi olarak kabul edeceksiniz başka bir seçenek yok..

Birbirinize saygı duyun sorun ortadan kalkar. Sen nasıl tahammul edemiyosan demek ki eşinde edemiyor empati yapın..

şu konu yanlış anlaşılmış sanırım. birincisi eşim inançsız değil o yuzden ınancıyla ılgılı baskı yapmam zaten. ikincisi bende herseyini tam yapan 5 vakıtını her gun kılan bırı degılım o yuzden her gun kalk namaz kıl muhabbeti zaten olmuyo. kırk yılda bir söylerim oda rahat bırak der ustune gıtmem. yani namaz değil sorun. dini inançlarıma saygı duymaması kendı inandıklarını bana empoze etmeye calısması. sonuc alamayınca da ben senin kocan değilmiyim muhabbetıne girmesi..sorun bu yani saygı duymayıp saygı beklemesi...
bir de kapan kocana neymiş diyenlere, kapanırsam evliliğimizde büyük sorunlar cıkıcanı, yanında kapalı biri gezdirmek istemediğini söyleyen biri eşim..öyle kolay degıl yani sorunu çözmeden birşeyleri değiştirmek..
bile bile evlenmişssin evlenmicektin o zaman yazanlara da sözüm çok sağolun ben farkında değildim geçmişe dönüp evlenmıyım o zaman!!! bunu zaten yazdım bılıyoduk ama daha yumusaktı diye benım ıstedıgım sey tavsıye en azından mantıklı yorum!! azarlanmak yargılanmak değil...
Annemle babami gordum sizde. Babam da anneme gore daha rahattir. Oruc tutmak ve dua etmek disinda yerine getirdigi bir ibadeti yok. Annem ise tam tersi. Bes vakit namazinda bir kadin. Siyasi gorus olarak da birbirlerine zitlar. Ne zaman konu acilsa kavga cikar. Ama annem cok uzun zaman once babami degistiremeyecegini ve bunun evliligine zarar verdigini anladigi icin asla tartismaya girmez. Babam annemin siyasi gorusune demedigini birakmasa da annem tek cumleyle dusuncesini soyler ve kenara cekilir. Ben de asla babamla tartismaya girmem. Ben de babamla ayni goruste degilim. Tabii babamin siyasi gorusunun dogrularini kabul ederim ve babam sevinir. Kabul etmedigim, yanlis buldugum seylerde ise susarim. Cunku babam deliriyor bildigin. :) evde babamla kavga eden tek kisi kardesim kaldi. Babamla taban tabana zit gorusleri var ve lafini belki yasindan kaynakli (cunku eskiden ben de oyleydim.) esirgemeden soyluyor ve sonunda ikisi de deliriyor. Sakinlestirmek annemle bana kaliyor tabii ki. Kardesim de yakinda babamin 50 kusurluk dusuncelerini degistiremeyecegini ogrenecektir.

Size de tavsiye evliginiz icin bu konulara pek girmemeniz. Bir seyleri dikte ediyorsunuzdur farkinda olmadan. Sizi gayet iyi anlayabiliyorum. Cunku annemin dedigi bir lafi hic unutmam. "Esinle bir kere bile beraber namaz kilamamak cok aci bir sey. Goruslerine uyan biriyle evlen."

Ama siz zaten bunun boyle oldugunu biliyormussunuz. Bu saatten sonra yapabileceginiz bir sey yok. Hem dini olarak cok zit degilsiniz anladigim kadariyla birbirinize. Kendi inanciniza gore kocaniza dua edin. Gerisini Allah'a birakin. Siyasi gorus meselesinde ise tartismaya asla girmeyin. Sadece siz degil farkli goruste olan cogu insan birbirleriyle kiran kirana kavga ediyor, birbirlerine demediklerini birakmiyor.

Hasil-i kelam tartisma sirasinda soylediginiz o cirkin sozlerin telafisi olacagini bilin. Gidin esinizin yanina. Serefsiz lafi icin ozur dilediginizi, nefret ettigini soyledigi icin caninizin cok yandigini ve onun da canini acitmak istediginizi soyleyin. Sonra da sen benden gercekten nefret etmiyorsun degil mi? deyin. Ortami yumusatin. Gereksiz gurur yapmayin. Evliliklerde oluyor boyle seyler. Pamuk ipligine baglamayin evliliginizi. Her sey rahatlikla toplarlanabilir. Yeter ki su anlamsiz gururumuzdan siyrilalim. Mutluluklar...

Kişiler birbirini olduğu gibi kabul edip değiştirmeye çalışmazsa herşey daha kolay olur bence öncesi neyse şimdide öyle herkes aslında evlenince bir şey değişmiyor Hoppa

Evlenmekle hata etmissiniz.
Ya bosanicaksiniz, ya da kapanmiyacaksiniz, siz esinize uyacaksiniz.

Caniim bak ben sana ne diycem, ben bi ara o kadar uc noktadaydim ki din konusunda haşa bazen inanmiyorum yok hicbisey dedigim bile olmustur.suan cok pismanim o laflari ettigim icin gecelerce dualarimda af diledim.ama o zamanlar oyle degildi dusunmuyodum geri plana itiyodum kafamda bazi seyleri.. Suan ben de senin gibi kapanmayi dusunuyorum ve buna esim vesile oldu ama ilk tanistigimizda ve isler ciddiye bindiginde ben ona acik acik soyledm benim inancim yok diye,o da oyle cok gorevleriniyerine getiren bi musluman degildi yani icki icerdi ama cumadan cumaya da camiye giderdi yani neyse iste bi gun dogru yolu bulucaksin dedi ki bana sonra ben döndüm bu kez esimin ickiye devam etmesi beni rahatsiz eder oldu sonra hamile kaldim ve esim ickiyi birakti 5 vakit namaza basladi hamd olsun, simdi kapanmami cok istiyo ama beni sıkmadan.. Bana birakti yani..Evlenmeden once hatta ergenligim sirasinda annem bana tuttururdu aksamlari hadi namaz kil diye, cildirirdim bi de aslinda merakliydim o donem arastirmaya ama ters tepiyodu iste yani 15-16 yasindayken din konularina merakliydim bi iki sey okudum dusunmeye basladim dusununce isin icinden cikamadim aklimin almadigi yerde de inkar yontemini sectim. Senelerce inkar ettim yok dedim ama sonra buldum yolumu herneyse.. Yani demem o ki kuzum bu konu birinin soylemesiyle olmuyo.. Hic karisma esine . sen sana duseni yaptin. artik o kendisi icinden gelen dusuncelerle zaten bulur kendine gore dogruyu.. Din konusunu boyle yap bence. Ama esine ettigin laf cidden agir olmus. Once o konuyu cozmeni sonra da din konularinda esine bi sure hic karismamani tavsiye ederim.. İnsallah Rabbimin izniyle su akar yolunu bulur..

Hic sevmem boyle baskici insanlari. Aklinizca şirince yapiyorsunuz da koca insanlariz, kimse hoslanmaz hadi namaz kilalim bilmem ne. Koca adam kilmak isterse kilar yani size ne ? Inancinin zayifligini veya guclulugunu tartacak yetkili mercii de siz degilsiniz, bunu bilmeniz gerek inanci kuvvetli biri olarak. Inanc allahla kul arasindadir, esiniz diye siz karar veremezsiniz buna. Rahat birakin esinizi. Ayrica inanc her seyiyle bir butun. Esinizin bu israrci tavriniz donucunda kendinden nefret ettiriyorsun demesini garipsemedim ama serefsiz nedir allah askina ya ? Cinsiyetcilik yapmak istemem ama bir kadinin agzina hic yakismiyor ya, siz nasil yakistirdiniz kendinize bilmiyorum. Esinize kendi dusuncelerinizi dikte etmeye calismayin. Hanginiz daha iyi musluman yukaridakinden baskasi bilmiyor yani.

arkadaşım inançlı bir insan olarak bu konuda hadisleri sünnetleri bile güvendiğin birinden destek al sor öğren bence.burda dini konu oldumu her kafadan ayrı ses çıkar.çoğu yorum seni haksız bulmuş bence sen haklısın.ayrıca her koyun kendi bacağından asıl filanda hikaye senin eşin tabiki doğru bildiğin yola yölendirmek isteyeceksin.
şimdi burda eşim kapanmamı istiyor oysa evlenmeden önce söz vermişti desen ohooo ne yorumlar gelir sana bunu yapamaz bilmem ne diye.
sende de hat var bence çünkü evlilik sözlerle filan olmuyor.
Evet eğer konu tam tersi olsaydı ve eşi kapanmasını isteseydi yine sana bunu yapamaz derdim, konu sahibine baskı yapma dediğim gibi. Burda haklı veya haksız yok, iki taraf da kendince haklı. İkisi de hayat görüşlerine müdahale edilmesin istiyor ama karşı tarafın görüşüne müdahale etmeyi kendinde hak görüyor. Mesele bu.
Her koyun kendi bacağından asılır ama, bunu nasıl inkar edebiliriz ki? Eğer öbür dünya diye bir şey varsa ne konu sahibi eşi dinlere inanmıyor diye cehennemlik olacak ne de eşi konu sahibi inanıyor,ibadet ediyor diye cennete hak kazanacak. İkisi de kendi yaptıklarından sorumlu.

Her ne kadar inceyim deseniz de alttan alttan bunaltmışsınız eşinizi. Herkesin dini kendine, o nasıl sizi yönlendiremezse siz de onu yönlendiremezsiniz. 1,5 yıldır bu konular yüzünden kavga ediyorsanız dönüp bir düşünün nerde hata yapıyorsunuz.

Ayrıca kullandığınız kelime inanılmaz ağır olmuş

Biz de bir aralar kocamla böyle bişeyden tartışmıştık ilk evlendiğimizde. Hatta Atatürk ile söylediği bişeyi ben Atatürk'ü sevmiyorum anlamında anladığım için çok kötü şeyler söyledim. Ben nasıl biriyle evlenmişim dedim. O da ben Atatürk'ü sevmiyorum demedim sadece bu ülkeyi onun tek başına kurtardığını düşünenleri sevmiyorum Atatürk kadar silah arkadaşları da değer görmeli tabi ki Atatürk'ün bu ülkeye katıkısını biliyorum ve seviyorum demişti.
Belkide eşin din konusuna düşündüğü kadar uzak değildir. Tabi ki de dindar bir bayan için dindar bir erkekle evlenmek çok ama çok önemli. Mesela benim kıldığım namaza tuttuğum oruca karışan karşı çıkan bir erkek olsa yada ben başımı kapatmak istesem kocam olmaz dese çok kötü olurdu.
Bak senin kocanın tıpkısından kuzenimin eşi var. Kuzenim bunu dine yöneltmeye çalıştı. En azından cumaları namazını kılmaya başla dedi. Oruç tutması için teşvik etti. Kandil geceleri birlikte kuran dinleyip ibadet etmek istedi. Ama Bunlar evleneli 7 yıl oldu. Adam değişmedi fakat karısı artık uğraşmıyor çok kavgalar ettiler. Artık ikisi birbirine karışmıyor. Kuzenim orucunu tutuar namaz kılar kocası yapmaz. Sen onu uyardın üç kere uyarman gerek yapmıyorsa artık Allah'a havale etmelisin. Dinimizde aklı yerinde birine zorla kimse birşey yaptıramaz. Biliyorum sen de eşinin ibadet etmesi iyi bir müslüman olmasını istiyorsun fakat herkesin bir aklı var. Koskoca adam yani. Aynı zamanda onunda sana karışmaya hakkı yok bence bir erkek karısını kapan yada açıl diye zorlayamaz. Sadece isteğini söyleyebilir.

Bence dinimizce günah olan bir konuda uyarmak eşin hakkıdır ..
Ama ibadet konusun da değil, ibadet kişinin kendine kalmış

Bak benim eşim de mutaassıp bir ailede yetişmiş biri ben de aksine bu konularda daha rahat ama inan bir ailede yetiştim .
Eşimle bir çok konuda anlaşamasak da bu konuda birbirimizi kırmayız, tartışmayız .
Benim eşimde Cuma, kandil gibi günler haricinde namaz kılmaz ama beni de eleştirmez ya da benim yorumlarına karışmaz
ama ben de onunkilere karışmam .
Ama eşimin bana konuda ufakta olsa bir müdahalesini hissetsem inan bana çok itici geliyor, o gün için
ibadete niyetim varsa bile içimden gelmiyor .
Eşini çok iyi anlayabiliyorum o yüzden, sana da empati kurmanı öneriyorum ..
Sen en başta saygılı olursan karşından da aynı saygıyı kat ve kat görürsün ..
Bu arada eşine söylediğin kelime gerçekten de çok çok ağır .

Kapansın artık şu konu yahu.
Çoktan Müslüman değil o zaman'cılar, yok ahiret'çiler basmış burayı.
Konu dindir, başka bir şeydir. Keşke birbirinizi değiştirmeye çalışmadan sevseydiniz. Sevgililik süreci de yaşamışsınız anlamıyorum ki hiç mi bahsi geçmedi de aranızda ancak evlenince kavgalarınız oldu. Konu sahibi ikiniz de haksızsınız, sen hadi şunu yapalım dediğin için, eşiniz de inancınıza dayalı şeyleri alay konusu ettiği için. Söylemeden edemeyeceğim kullandığınız kelime de bir hayli ağır olmuş, nefret ediyorum dan daha da ağır...

az önce de söyledim ben böyle düşünmüyorum. hayatı paylaştıgın bırınden nasıl sorumlu görmezsın kendini yada onun yanlıslarını göre göre üzülmezsin.. sevmesem umursamam zaten sorun inancıma saygı duymaması.

bunu bıle bıle evlendın sanıyorum...bence o adamı degıstıremezsın..denersen cok daha tartısırsın bellı kı

bu akşam gıttıgımde nasıl davranmalıyım bilmiyorum evet serefsiz dedıgım ıcın hatalıyım ama özür dilersem konuyu tamamen kendıne döndürüp ben haklıyım bak durumuna getiricek tanıyorum onu. nasıl davranmam gerektıgını bılmıyorum

Siz ibadetinizi yapın eşinize karışmayın belli ki bu konuda baskı yapıyorsunuz patlamış en sonunda.
Dinde zorlama yoktur. Akli dengesi yerinde iradesini kullanabilen bir insana bu konularda baskı yapılmasına çok karşıyım.
Allah her şeyi insanın iradesine bırakmış.

bu akşam gıttıgımde nasıl davranmalıyım bilmiyorum evet serefsiz dedıgım ıcın hatalıyım ama özür dilersem konuyu tamamen kendıne döndürüp ben haklıyım bak durumuna getiricek tanıyorum onu. nasıl davranmam gerektıgını bılmıyorum
o zaman birsey olmamis gibi davranicaksin.
Ama zaten sizin olayiniz bastan yanlis.
Yani istedigin gibi yasamak icin, ona uygun es secmen lazimdi.
Onun icin de ayni sey gecerli.
Sen kapanicaksan kapan, sana laf edememeli, ama bu durumda sen de ona laf etmemelisin. Sonucta o da senin kapanmani dindar olmani istemiyor.

Birbirinize saygı duyun,olduğunuz gibi kabul edin. Farklı dindeki insanlar bile evlenebiliyorsa siz de yürütebilirsiniz. Ben en büyük hatayı siz de gördüm,benim eşim sizin gibi davransaydı ben de nefret ederdim herhalde.

İyi de argümanın çok enteresan

Sevgilim bana "senin ahiretinden korkuyorum, yanacaksın" dese gülerim.

Ahiret kavramı yok bana göre, eşine göre de başka bir kavramdır, bu baskı değil de nedir karşıdaki için çok rahatsız edici.

İkiniz de birbirinize saygı duyun yeter.

bu detaya gırme canım mune drekt kapatıyor

Back
X