En büyük derdim kızım.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar 18 aylık kızım var kızıma noldu anlayamıyorum biz artık mafolduk. Dert olduğu için buraya açıyorum cunku cok ciddi bi dert.

Yaklaşık 1 aydır böyle. Sanırım memeden kesmemde etkili oldu. Sürekli aglıyor huzursuz mutsuz. Sürekli yatak odasına götürüp oralarda kucakta gezdirmem için ağlıyor. Uyurken bile çığlık atarak uyanıp oraya gitmek istiyor. Boynuma yapışıp bırakmıyor

1 aydır uyumayı unuttum zaten düzen diye bişey yok. Dün akşam 8de uyudu 1 saat sonra çığlıklarla uyandı gece 4de uyudu. Genelde böyle.

Bi lokma bişey yemiyor. Yedirmiyor . Kucağımdan inmiyor. 2 dk oturmaya yemek yemeye kalkıp rahatca duş almaya hasret kaldım hayatımı yönlendirememek aşırı sinirlerimi bozuyor .
Millet hamileyken kilo alır ben 45 kiloya düştüm cünkü yeme imkanım yok. Enerjim tükendi.. kendimi zor tutuyorum kızlar bu çocukla nasıl başedicem? Köpek dişleri çıkıyodu ona bağlıyodum oda çıktı düzelme yok
Yoruldum bunaldım hiçbişey de hevesim kalmadı sürekli ağlayan bi cocuk derdini bilmiyorum arada akşam veya hafta sonları kv gile bırakıp eşimle dışarı çıkıyoruz geziyoruz yürüyüş felan rahatlıyorum. Zaten hastaneye gittiğimizde de geziyoruz kafam dağılıyor. Onuda sık sık dışarı çıkarıyoruz. ama sonrası gene aynı şuan midem açlıktan yanıyor başım dönüyor kızımı kucağımda gezdiriyorum.
Vitaminsizlikten ağzımda yaralar çıktı.

Ben napmalıyım....

Allah yardımcınız olsun canım
keşke bir yakınınız yanınızda olsa da bir kap yemek verse
tatlı kuzu memeden ayrıldığı için de öyle tabi annesi

onu sakince yere bırakıp yemek yeseniz çok ağlamadan hemen hızlı hızlı
öyle de ne kadar fayda eder bilmiyorum da

Allah yardımcınız olsun canım
keşke bir yakınınız yanınızda olsa da bir kap yemek verse
tatlı kuzu memeden ayrıldığı için de öyle tabi annesi

onu sakince yere bırakıp yemek yeseniz çok ağlamadan hemen hızlı hızlı
öyle de ne kadar fayda eder bilmiyorum da
Çokk teşekkür ederim canım valla bazen öyle yapıyorum biraz ağlasada mecbur yoksa bayilcak gibi oluyorum uyurken bile yanında istiyor
Ama bide bazı günler eşim olunca daha normal kendi kendine oynuyor felan. Bazen onun yanındada krizi tutuyor . Eşimde 2 işte çalışıyor anca akşam 8de geliyor :( bende mi bi sorun var bilmiyorum ki

Bebeğini sağlıkla kucağına al canm benm de oğlum tam bir ay bana çektirmişti aynı öyle meğerse ciğerlerin de enfeksiyon varmış hava tedavisi iğne ile atlatmıştık istersen bi doktora döktür önceden böyle değilse mutlaka bi sıkıntısı vardır

Keşke ikinci çocuk için biraz daha bekleseydiniz.Hamileliğin verdiği bi yorgunluk halsizlik de vardır.Üstüne birde ilkinin sıkıntısı.2 yaş sendromuna giriyor olabilir.
İnanın benim kızım okadar usluydu ki . Ama cokkk pişmanım keşke yapmasaydım.
Küçükken bile bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum çok güzeldi emerdi uyurdu kendi kendine oyalanırdı bi anda noldu bilmiyorum önce uyku düzeni bozuldu sabahlara kadar oturuyor ağlıyor şimdide böyle...

Kızlar 18 aylık kızım var kızıma noldu anlayamıyorum biz artık mafolduk. Dert olduğu için buraya açıyorum cunku cok ciddi bi dert.

Yaklaşık 1 aydır böyle. Sanırım memeden kesmemde etkili oldu. Sürekli aglıyor huzursuz mutsuz. Sürekli yatak odasına götürüp oralarda kucakta gezdirmem için ağlıyor. Uyurken bile çığlık atarak uyanıp oraya gitmek istiyor. Boynuma yapışıp bırakmıyor

1 aydır uyumayı unuttum zaten düzen diye bişey yok. Dün akşam 8de uyudu 1 saat sonra çığlıklarla uyandı gece 4de uyudu. Genelde böyle.

Bi lokma bişey yemiyor. Yedirmiyor . Kucağımdan inmiyor. 2 dk oturmaya yemek yemeye kalkıp rahatca duş almaya hasret kaldım hayatımı yönlendirememek aşırı sinirlerimi bozuyor .
Millet hamileyken kilo alır ben 45 kiloya düştüm cünkü yeme imkanım yok. Enerjim tükendi.. kendimi zor tutuyorum kızlar bu çocukla nasıl başedicem? Köpek dişleri çıkıyodu ona bağlıyodum oda çıktı düzelme yok
Yoruldum bunaldım hiçbişey de hevesim kalmadı sürekli ağlayan bi cocuk derdini bilmiyorum arada akşam veya hafta sonları kv gile bırakıp eşimle dışarı çıkıyoruz geziyoruz yürüyüş felan rahatlıyorum. Zaten hastaneye gittiğimizde de geziyoruz kafam dağılıyor. Onuda sık sık dışarı çıkarıyoruz. ama sonrası gene aynı şuan midem açlıktan yanıyor başım dönüyor kızımı kucağımda gezdiriyorum.
Vitaminsizlikten ağzımda yaralar çıktı.

Ben napmalıyım....
Çocuklar farklı sebeplerden bu sekilde davranabilirmis. Ozellikle uykusundan çiglikla uyanan cocuklar korku kaynakli yapabilirmis bu durumu. Ev icinde tartisma yukses sesle konusma ve cocuga karsi bagirarak tepki gosterme etkili olabilir. Diger odalarda korkmasina neden olacak davranis veya kisiler var mi dikkat edin. Cocugu habersiz bir sekilde birakip gitmek ayrilik kaygisini tetikleyebilir. O da kendisini aglayarak ifade etme, anneden ayrilmamak istememeye sebep olur. Buna benzer bir cok sebep olabilir. Cocugunuzun davranislarina ve cocugunuzla ilgilenen kisilerin davranislarina odaklanirsaniz cozumu bulabilirsiniz. Bana pek 2 yas sendromu gb gelmedi.

Genelde bebeklerde çocuklar ataklar geçiriyor gerileme atakları .
Birde tam diş çıkarıyor memeden kesilmiş.
Alışkanlıkları bağımlılıkları ..
2 yaş atağı çok duymuştum büyüme atağı deniliyor genelde ..
Bence o dönemdesiniz Allah yardımcınız olsun yavrunuzuda anlamaya çalışın zor dönemden geciyorsunuz Rabbim sabır versin ..

Merhaba. 18 ayda bebekler anneden ayrılma kaygısı yaşıyorlar ve tam da bahsettiğiniz gibi davranabiliyorlar. Sanirim adi bağlanma atagiydi. Tabi memeden kesmiş olmanız sürecin daha ağır geçmesine neden olmus olabilir. Yani çocuk zaten anneden ayrı kalma kaygısı yaşarken bir de memeden kesmeniz onu daha da etkilemiş olabilir. Tandem emzirmeyi dr.unuza danıştınız mi ?

Merhaba. 18 ayda bebekler anneden ayrılma kaygısı yaşıyorlar ve tam da bahsettiğiniz gibi davranabiliyorlar. Sanirim adi bağlanma atagiydi. Tabi memeden kesmiş olmanız sürecin daha ağır geçmesine neden olmus olabilir. Yani çocuk zaten anneden ayrı kalma kaygısı yaşarken bir de memeden kesmeniz onu daha da etkilemiş olabilir. Tandem emzirmeyi dr.unuza danıştınız mi ?
Çok tşkler yorumunuz için doktor dedi ki 3 aydan sonra bırakman gerek :(

Genelde bebeklerde çocuklar ataklar geçiriyor gerileme atakları .
Birde tam diş çıkarıyor memeden kesilmiş.
Alışkanlıkları bağımlılıkları ..
2 yaş atağı çok duymuştum büyüme atağı deniliyor genelde ..
Bence o dönemdesiniz Allah yardımcınız olsun yavrunuzuda anlamaya çalışın zor dönemden geciyorsunuz Rabbim sabır versin ..
Evet tam diş çıkarırken kestim memeden maalesef :( çokkk teşekkür ederim ya bi sıkıntısı olmasın da geçici bi dönemdir inşallah :(

Cok yipratici olmali.
Ama kendinizi bu kadar birakmayin. Hamilesiniz bi de.
Siz gucsuz, yorgun, umutsuz oldukca bu durumla bas etmeniz guclesir.
Keske "beraber buyurler" fikrini bir daha gozden gecirseydiniz 2nciyi dusunmeden once.
Uzuldum kiziniza, tam dis donemi gibi kuzulari cok zorlayan bir donemde alistigi sevdigi memeden ayrilmis.
Kardes gelince de bi davranis degisiklikleri olucsk muhtemelen.
Umarim bir an once duzelir.

Çocuklar farklı sebeplerden bu sekilde davranabilirmis. Ozellikle uykusundan çiglikla uyanan cocuklar korku kaynakli yapabilirmis bu durumu. Ev icinde tartisma yukses sesle konusma ve cocuga karsi bagirarak tepki gosterme etkili olabilir. Diger odalarda korkmasina neden olacak davranis veya kisiler var mi dikkat edin. Cocugu habersiz bir sekilde birakip gitmek ayrilik kaygisini tetikleyebilir. O da kendisini aglayarak ifade etme, anneden ayrilmamak istememeye sebep olur. Buna benzer bir cok sebep olabilir. Cocugunuzun davranislarina ve cocugunuzla ilgilenen kisilerin davranislarina odaklanirsaniz cozumu bulabilirsiniz. Bana pek 2 yas sendromu gb gelmedi.
Çok teşekkur ederim yorumunuz için dediklerinizin hepsi doğru eşimde biraz yuksek sesle konuşur ve bizim gideceğimizi anlayınca aglıyor hep kızım ama son zamanlarda cok dikkat ediyoruz ne bileyim yanında hiç tartışmıyoruz felan da :(

ben bir de özellikle yatak odasına girme konusuna takıldım

aileden birisi kardeşin gelecek o burada yatacak sen odanda vs demiş midir

anlamaz demeyin bazen anlarlar

ya da meme ile yatak odasını özdeşleştirmiş olabilir mi yani orada olursak emerim gibi

onu eğlendirecek bir şeyler bulmak lazım

böyle sürmeli oyuncak bebek arabaları market arabaları vs var ya o tarz bir şey yoksa alsanız

onu yönlendirip gezmesine teşvik etseniz siz de az oturup dinlenseniz

bir de ilerleyen süreçte sürekli kucak istemesi sizi daha da yorar

o nedenle şimdiden çözüm lazım

oturduğunuz odada kanepe varsa yatak olan onu açın alan büyüsün

kucağınızda tutar gibi yanınızda gibi oynatmaya alıştırın

Çok teşekkur ederim yorumunuz için dediklerinizin hepsi doğru eşimde biraz yuksek sesle konuşur ve bizim gideceğimizi anlayınca aglıyor hep kızım ama son zamanlarda cok dikkat ediyoruz ne bileyim yanında hiç tartışmıyoruz felan da :KK43:
Siz dikkat etmeye devam edin. 16 aylık kızim var ve calisiyorum. Bir donem stresimi cok yansitiyordum cocuga. Istemeden bagiriyordum. 14 aylik falandi o zaman. Evde de bakicisinda da uykusundan sicrayip aglayip uyaniyordu ve beni bakicimiz uyardi. Bu cocuk boyle yapiyor bir sebebi olmali diye. O zaman kendimi sorguladim ve zamanla duzeldik. Hastaneye giderken disari cikarken o oyun oynarken degil soyleyin ve gidin. Evet her sabah ise gidecegimi bakicisinda kalacagini soyluyorum ve gitmemi istemedigi icin mizirdaniyor. Her sabah inatla soylemeye devam ediyorum aglasa bile. Kahvalti sofrasini gorunce ya da oyuncaklari unutuyormus. Hic susmazsa bizim çiçimiz( cizgi film) var. Gunde 15dk izni var. Hadi sen çiçini izle ben gidetim diyorum. Dikkatini cekecek bir sey bulursaniz gitmenizi engellemez. Uyuyan cocugu uyandirip ise gittigimi biliyorum. Ben uyurken annem birakip gitmis diye dusunmesin diye. 2 ayda bile cocuklarin gelisimi donemleri cok fark eder. 18 aylik nasil olacagiz bilmiyorum ama bunlara dikkat edin olumlu donusunu goreceksiniz. Bir de buyuklerin şakasina bebek gelince sen abla olacaksin, onu cok sevecekler tarzi konusmalari etkileyebilir. Konusmalarina dikkat ederlerse sorun kalmaz insallah. Diger bebeginizi de saglikla kucaginiza alin insallah

Çokk teşekkür ederim canım valla bazen öyle yapıyorum biraz ağlasada mecbur yoksa bayilcak gibi oluyorum uyurken bile yanında istiyor
Ama bide bazı günler eşim olunca daha normal kendi kendine oynuyor felan. Bazen onun yanındada krizi tutuyor . Eşimde 2 işte çalışıyor anca akşam 8de geliyor :KK43: bende mi bi sorun var bilmiyorum ki
sizde neden sorun olsun kimi bebek zor malesef
eşiniz için de zor tabi ama mecbur dayanışma ile büyüteceğiz çocuklarımızı

Bence detaylı bir check-up yaptırın. devamlı katıla katıla ağlayan bir akraba çocuğunun kulağında problem olduğunu farkettiler aylar sonra. Bebiş meğer kulağının ağrisiyla bağırıp çağırıyormus.
Eğer huyu bir anda değiştiyse fiziki bir sebepten olabilir. Baktınız fiziksel bir problem yok,o zaman da bir pedagogla görüşebilirsiniz.
Memeden kesme sanılandan daha önemli bir süreçtir.
Freud'a göre emme döneminde yaşadığı bir durum yüzünden çocuklar l oral donemde takılıp kalabilir. Boyle çocuklar ileride bağımlılıklara açık olurlar, tırnak yemek ,oburluk ,güven problemi gibi şeyler sık görülebilir.
Açıkçası bu teoriye çok katılmayan var ama ben freud'a katılıyorum. Çünkü benim annem de hep gururla anlatır: 9 aylıkken tuvaletini söyleyebilirdin,birinci yas gunune bezsiz girdin diye .
Ama sanırım bu dönemde yaşadığım şeylerle 'anal dönemde kalmisim çünkü Freud'un anal tutan karakteriyle kendimi yakın hissediyorum:)) cimriligim, eşyalara çok kıymet vermem, seyehat biletlerini tiyatro biletlerini vs asla atmamam falan hep anal dönemden bana hatıra bence:confused:

Back
X