Bence detaylı bir check-up yaptırın. devamlı katıla katıla ağlayan bir akraba çocuğunun kulağında problem olduğunu farkettiler aylar sonra. Bebiş meğer kulağının ağrisiyla bağırıp çağırıyormus.
Eğer huyu bir anda değiştiyse fiziki bir sebepten olabilir. Baktınız fiziksel bir problem yok,o zaman da bir pedagogla görüşebilirsiniz.
Memeden kesme sanılandan daha önemli bir süreçtir.
Freud'a göre emme döneminde yaşadığı bir durum yüzünden çocuklar l oral donemde takılıp kalabilir. Boyle çocuklar ileride bağımlılıklara açık olurlar, tırnak yemek ,oburluk ,güven problemi gibi şeyler sık görülebilir.
Açıkçası bu teoriye çok katılmayan var ama ben freud'a katılıyorum. Çünkü benim annem de hep gururla anlatır: 9 aylıkken tuvaletini söyleyebilirdin,birinci yas gunune bezsiz girdin diye .
Ama sanırım bu dönemde yaşadığım şeylerle 'anal dönemde kalmisim çünkü Freud'un anal tutan karakteriyle kendimi yakın hissediyorum:)) cimriligim, eşyalara çok kıymet vermem, seyehat biletlerini tiyatro biletlerini vs asla atmamam falan hep anal dönemden bana hatıra bence