En büyük hayal tek celsede bitti...

okumuş adam olamamış lafı eski kocanıza çok yakışır....
bu anne sevdası nedir anlamıyorum..
biz bayanlar yapı olarak annemize erkeklerden daha çok bağlıyız...
duygularımız daha yoğundur...
ama evlenirken kendi evimizin kadını olmak için ana evinden ayrılmıyor muyuz?
o çok sevdiğimiz annemize veda etmiyor muyuz...
peki bu erkekler ne yapmaya çalışıyorlar...
anneleri her dakika yanlarında ve hala bebek gibi onların ağzına bakıyorlar...
aile olmayı beceremiyorlar bu sayede...
ya biz bayanlar ...
erkeklere göre daha iradeliyiz bu konuda....
yok annenle görüşme yok kardeşinle görüşme ne bu nazi kampı mı?...
böyle kısıtlamalar getirerek KOCA olacaklarını zannediyorlar...
konu sahibi arkadaşım seni tebrik ederim..
bundan sonraki hayatında inş mutluluğu yakalarsın

Allah yardımcınız olsun.
Kendi ve kendi ailesinden başka birşey düşünmüyormuş anlaşılan.
Böyle annesinin lafından çıkmayan kişiler,
başkalarının başını yakmamalı, oturmalı annelerinin dizinin dibinde.
Varsın şimdi otursun, ama olan size olmuş.
Ama hayatın sonu değil, böyle bir insana daha fazla tüketmeden kendinizi ayrılmışsınız.
Biran önce kendinizi toparlarsınız inş.
Ne kadar kötü bir evlilikte olsa, insan üzülür mutlaka.
Bundan sonra inş güzel günler görürsünüz.

Bencede en mantıklısını yapmışsın.
Benimde erkek arkadaşımın mantığı aynıydı bisikleti,motoru,işi,annesi vs vs sıralamada 6.ydım galiba.
Onunda bir para takıntısıdır gitti ve ben sevdiğim halde bunları yapan adamla evlenmenin beni mutsuzluktan öteye götürmeyeceğini anlayınca ilk defa evet evleneceğim bu adam dediğim halde bitirdim.
Kadınlar artık sevmenin çözüm olmadığını,sevdim herşeye katlandım fikrinden vazgeçmeliler.
Bu döngü değişirse artık daha mutlu olacağımız garanti.
Sitede bakıyorum da hep kadınlar sevdim herşeye katlandım ,sevdim herşeye evet dedim ,sevdim hep sustum, aldatıldım dayak yedim ama seviyorum, ayrılamam, vazgeçemem.
İnanın sevgi herşeyi çözmüyor ve sizden değerlisi de yok yani.Boşuna güzelim hayatlarınızı mahfediyorsunuz

İlk günlerde zorlanacaksın canım ama şöyle düşün evli ve mutsuz bir kadın olmaktansa bekar ve mutlu bir kadın olmak daha iyidir. Şimdi senin yapman gereken şey bu geçiş aşamasını sağlıklı bir şekilde atlatmak. Önce işe kendini mutlu edecek şeyleri belirlemekle başla, hep yapmak istediğin bir yapamadığın bir şeyler varsa yap. Ne bileyim dil öğrenmek, dans kursu almak, muzik aleti çalmak, spora başlamak seni ne mutlu edecekse ona başla. Sonra arkadaşlarınla daha fazla zaman geçir, yeni arkadaşlar edin, sosyal ortamlara gir. Hayatına yeni küçük mutluluklar kat.

En önemlisi de şöyle düşün sen çok değerlisin ve mutlu olmayı hak ediyorsun. Bir sefer işler istediğin gibi olmamış olabilir ama bu hayatın boyunca mutlu olmayacağın anlamına gelmez. Eğer bu süreçten sağlklı bir şekilde çıkabilirsen artık daha olgun ve daha güçlü bir kadın olacaksın. Kendine değer veren ve kendini seven her kişi gibi yapman gerekeni yapmışsın ve kendini suçlamak, olayı dramatize etmek yerine denedim olmadı şimdi yeni bir hayata başlıyorum ve yeni şeyler deneyeceğim ve bu sefer çok mutlu olacağım de. Ben yapabileceğine inanıyorum. opuyorumnanaktan

inşallah.ben o kadar çok adım attım ki annesine babasına saygısızlık etmedim.her hafta sonu gittim.onun arada da olsa benim aileme 1 saat gelmesine razıydım.ben elimden geleni yaptım o hiç adım atmadı.robot olsaydım çok güzel anlaşırdık.işte bunu yapamadım.keşke demiyorum.tek üzüldüğüm babam baştan dedi benim kızım köy işleri yapamaz inekten korkar.biz ona bişey yaptırmayız dedilerbizim durum belli dedik (çünkü benden 1 yıl önce abim evlendi)mülk Allahındır dediler.hiç keske demedim.ama keşke köyden biriyle evlenseydi.resmen benimle oynadılar...

canım geçmiş olsun. ilk zamanlar mutlaka zor geçecektir. kimseye boşandım demekten utanma. sana yaptıklarının bedelini elbet ödeyecektir.

şanslısın senin gösterdiğin cesareti gösteremeyip yıllarca hatta hayatı boyunca bu şekilde yaşayan insanlar var yada bu şekilde yaşamaya mecbur kalan insanlar var ailen yanında çokta güzel bi mesleğin var inş. en kısa zamanda toparlanırsın...

boşver zuhal milleti. millet hep konuşur. insanların konuşmasına göre hayatımızı yönlendirseydik ohooooo. sen kendi mutluluğuna bak. Mevlam inşallah güzel bir insan çıkartır karşına. arkadaşta inekleriyle mutlu mesut yaşar. evliliğin mantığını bilmeyen insanlar neden evlenir bilinmez.

Son düzenleme:
Ben anladım yaşı 32 çevre baskısı işte.evleniyim çocuğum olsun.onun mantığı işime gücüne önceki hayatına devam etmek hiç birşeyi değiştirmeden annesi babası ineklerinin yanında bir de ben olacağım.hayatına devam edecek ona kimse gezelim demeyecek.hafta sonu köye giderdik annesinin yanına beni bırakır direk tulumu giyip ahıra girerdi.pazar günüde geri dönerdik.hep köyde.bu arada benim telefonla konuşmam yasaktı annemi 2 dk aramam suçtu neden aradın ne konuştun.ilk önce hergün arama dedi sonra haftada 1 konuş sonra onlar ararsa konuş en son nokta (bardağı taşırandı zaten )onlar seni neden arıyo küfürler...size soruyorum bu neydi ya ben onu gerçekten çözemedim.bu yaşıma kadar bakıp büyütüp okuttular beni ne zorluklarla işteailemi aramam suç oldu.telefonumu bile kırdı.siz söyleyin bu yaşam tarzını kabullenecek bir öğretmen ya da bir bayan olabilir mi?

Kesinlikle hiçbir bayan bu muameleyi haketmez. Hele ki sen okumuş bir insansın, sonuna kadar hak veriyorum sana.

canım çok geçmiş olsun tabiki kimse böyle şeyler yaşamak istemez ama başoına gelmiş bi kere Allah bir daha yaşatmasın..
Zaten bu adam ne sana eş ne evine erkek olabilmiş Allahtan çocuk çoluk yapmadan bu iş bitmiş annesi babası iş güç derken gençliğin heba olurdu walla..

Kısacası VERİLMİŞ SADAKAN VARMIŞŞŞŞ

canım ben de senle aynı durumdayım senin avantajın 1 yılın gitmis benim hayatımdan 14 yıl gitti

off arkadaşım of malesef biz bayanlar aşıkken hep pembe gözlüklerle dolaşırız sonra gözlük çıkınca herşey tuzla buz.yaşadıkların acı.en acısıda hayallerinin yıkılması.çünkü en acı tecrübe odur için yanar da yanarrr.allah yardımcın olsun:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…