En çok sevdiğim insan ve ölüm...

archenemy

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
137
0
316
Samsun
Yaşamda en çok korktuğum şey sevdiklerimi kaybetmek..tanımadığım bir insanın bile ölümü beni çok etkiler. o gün hep o kişiyi düşünür üzülür ve ağlarımda..hemen hemen her akşam başımı yastığa koyduğumda annemi düşünürüm o an korkunç şeyler gelir aklıma. acaba annem rahat uyuyor mu?ya bişey olduysa gibi düşüncelere kapılıyorum.ANNEME BİŞEY OLURSA NE YAPARIM DİYE DÜŞÜNÜP KENDİ KENDİMİ YİYORUM VE AĞLIYORUM.annemin yanına gidip kontrol edeyi diyorum ama kötü bişeyle karşılaşırsam diye korkuyor yanına gidemiyorum.bazı arkadaşla bilir sağlık sorunları yaşadığımı..:)bu hayatta beni en çok seven annem.ALLAH KORUSUN ONA BİRŞEY OLURSA BEN NE YAPARIM??sağlık sorunları yüznden sürekli zor günler yaşıyorum zaten...AMA ANNEM BENİ ÖPTÜĞÜ AN O KADAR ÇOK GÜVENDE VE HUZURLU HİSSEDİYORUM Kİ...Bazen annemi gizlice gözetliyorum..gözlerini, yanaklarını, ellerini yüzünü inceliyorum..veee düşünüyorum BİRGÜN ANNEM YANIMDA OLAMAYACAK...!!!!!NEDE OLSA BİR GÜN HEPİMİZ ÖLECEĞİZ....OAN ÇILDIRACAKMIŞ GİBİ OLUYOR VE ODAMA KAÇIP AĞLIYORUM...VE DİYORUM Kİ ALLAHIM NE OLUR ANNEMDEN ÖNCE BENİM CANIMI AL..BENİM ANNEM 1TANE BAŞKA YOOOOOOOKKKKKKKK..!!AMA ANNEMİN EVLADI 4 TANE BENİM İÇİN ÜZÜLSE DE KENDİNİ GERİYE KALAN EVLATLARIYLA AVUTUR...AMAAAA BENİMMM AVUTACAK BAŞKA ANAMMM YOKKKK...ÇOK ÇOK KORKUYORUMMM...

ZAMAN AYIRIP OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Cnm benim oncellikle ALLAH sana ve annene (butun sevdiklerin dahil) uzunnnnnn, hayirli, guzel omurler nasip etsin.

Neden annen hayattayken kendini bu dusunceyle yipratiyorsun. Dolu dolu yasamaya ozen goster ALLAH gecinden versin korktugun basina gelirse keskelerin olmasin.

ALLAH'tan geliyoruz ve ALLAH'a tekrar donecegiz. Olumun sirasi yok ama emin ol ki sana birsey olsa annenin yuregi yanar Ister 1 tane evladi olsun ister 1000 tane.

Annelik bam baska birsey. Senide takdir ediyorum boyle evlatlar gormek cok guzel ama kendini yipratma at bu dusuncegi aklindan.

ALLAH'tan hep hayirlisini iste.

Ananin evet yeri baska bosuna dememisler aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar diye.

Bu arada nedense aklima takildi baban hayatta mi?

RAbbim sizleri hic ayirmasin insaALLAH ama ne olursa olsun karamsar dusunme herseyin hayirlisi olsun ins.

inşallah allah razı olsun güzel dilekleriniz için...çok şükür anamda babamda hayatta..~~

Tatlım bu kaybetme korkusu hemen hemen herkeste var, ama bu hayat yaşantını zora sokuyor derecesinde ise, psikolojik olarak bir rahatsızlığı ortaya çıkartıyor.Dolayısıyla bir obsesyon şeklini alıyor. Bendede var benzer bir durum. Benimde eşim rahatsız, epilepsi hastası. Devamlı aklımda, ona bişey olacak diye, devamlı kaygılı ve endişeli haldeyim. İçsel sıkıntılarım çok fazlalaşıyor.Devam ederse bir doktora görünmeyi düşünüyorum.
Kendim psikoloji ile ilgilenen birisiyim. Fakat ne kadar telkinler versem kendimede bazen önüme geçemiyorum bu kaygılarımın.Daha çok yeni içsel kaygılarım arttı, ağladım sızladım. Kendi ölümümden çok sevdiklerim için endişeliyim.
Bir taraftanda mantıklı düşünmeye gayret ediyoruım. O zaman sakinleşiyorum. yani bu kaygılarımız arttıkça ne hayatımız düzeliyor, nede kötü olacak bir şeyin önüne geçmiş oluyoruz. Elimizde kalan tek şey kendimize yaptığımız sıkıntı. O yüzden üzmemeye gayret et kendini.

Bende 4-5 yıl sizin psikolojinizdeydim, ya sevdiklerimden birine birsey olursa ben ne yaparım?, nasıl yasarım?? Gecelerce bitmek bilmeyen aglamalarım, endiselerim..

Cok degil, subat ayın' da aniden annemi kaybettim, her zaman ki gibi bir gündü annem cok iyiydi teyzemlerle kuzenine gitmistik, annem gelmemisti belki sonra gelirim demisti eve geldim yine iyiydi ben rahatsızdım yattım birazcık, kalktıgım da sadece bazı sesler duydum kapı hızlı kapandı, sonra holde bi kosma! Ama konduramadım, kapının kolu elinden kaymıstır, yemek vardır ocak' ta tv' ye dalmıstır, ki annem zaten hızlı bir insandır nasıl desem, yürürken ardından rüzgarı gelirdi Gerisini hatırlamıyorum sonra kapı caldı annem yakındır kapıya, ama acmıyor Allah Allah dedim, actım kapıyı dur suna bir bakayım dedim, bir de ne göreyim annem boylu boyunca uzanmıs yere! Soka girdim, uyuyor sandım, bazen yere yatardı sırtım agrıyor falan derdi, öyle sandım yavasca anne, anne diye seslendim, ne oldu sana? dedim, zar zor bilmiyorum ki? dedi, dili kalınlasmıs gibiydi, konusamıyordu. Tabii bende orda film koptu, bagırmaya basladım kardesim yetisti, yine kötü birsey oldugunu düsünmedik, teyzemlere haber verdim, ambulans cagırdım, o sırada annem kendindeydi yarım yamalak anlatmıs ne oldugunu, ambulans istemem demisti, babamı istedigini, babamla hastaneye gidecegini söylemisti, holden kosusu yüzünü yıkamak icinmis, saga sola carparak gitmis lavoboya, sonrasında bilinci kapandı ve derin bir uykuya daldı annem, bir daha da 15 gün boyunca gözünü acmadı, tansiyon nedeniyle beyin kanaması gecirmis, 2 ameliyat gecirdi, 15 gün boyunca yogun bakımda kaldı ama kurtaramadık annemi, hep inandık, güclüdür, kalkıcak, umutluyuz dedik, yanına her girdigim de konustum annemle belki sesimi duyar da tepki verir diye ama vermedi, uyanmadı annem, suan annemsiz 4. ayın icindeyiz, su anlattıklarıma ben bile inanamıyorum, sanki baskasının basına gelmis ya da bir kitapta okumusum gibi..

Cok degil 4 ay önce sevdigim yanımdaydı, evimizdeydi, bir anda ayırdı kader bizi, hic beklemedigimiz ummadıgımız bir zamanda!
Sen sanslısın iki sevdigin de yanında, ne düsünürsek düsünelim, olmusla-ölmüse care bulamıyoruz, sen istedigin kadar kork, üzül, sıkıntı yasa olacagı varsa yine oluyor! Aynı bize oldugu gibi, annem hastalanmadan 3-4 gün önce ya anneme birsey olursa? ya ölürse, biz onsuz ne yaparız diye aglamıstım, sabah kalktıgını duyunca onun varlıgını bilip duydugum haz dünya' ya bedeldi..!

Allah sevdiklerine ve sana uzun ömürler versin..

Son düzenleme:
Maalesef 8 ay önce ben de eşimi kaybettim..Daha 2.5 aylık evliyken hem de..Dayanamam,yaşayamam gibi cümleler o kadar boşmuş ki..Geriye dönüp bakıyorum kendime şaşırıyorum..Normal hayatına devam ediyorsun mecburen içinde bitmek bilmeyen bir boşlukla..Ama devam ediyor hayat..Herşeye alışıyorsun mecburen..Saçmaladım galiba kusura bakmayın..

Böyle şeyleri düşünüp de kendinizi üzmeyin..Allah sevdiklerinizin acısını göstermesin..

Nameless arkadaşım başın sağolsun,eşine Allah rahmet eylesin.

konu sahibi arkadaşım sanki beni anlatmışsın!
üstelik ben gurbetteyim bir gün konuşmazsam içime sıkıntılar basıyor

Elimizde olan bişey değil bu

kafadaki sıkıntılardan dolayı oluyor bu.

Bir de panik atakla alakalı da olabilir...

teşekkürler size de çok büyük geçmiş olsun..ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN.ALLAHIM UZUN ÖMÜRLER DE İNŞALLAH..^^

allah razı olsun...anneniz için gani gani rahmet diliyorum..mekanı cennet olsun inşallah..^^

aminn.. çok sağolun.allah rahmet eylesin..benimde teyzem 1yıllık evli bile dğildi eşi trafik kazsı geçirdi ve rahmetli oldu.ayrıca o zamnlarda da 4aylık hamileydi..ve şimdi kendini çocuğuna adamış bir anne..

evett haklısınız çok fazla sıkıntılı dönemler yaşıyorum...

Bana göre sen böyle yaparak kendine kötü davranıyorsun. Her insan sevdiğinin bırak ölmesini hasta olmasını gözünden bir damla yaş bile akmamasını ister. Ama olacağı bu. her insan doğar ve ölür. Bunu bile bile yaşıyoruz. 5 dakka sonra kimin hayatta kalacağı belli değil. İnsanlar sevdiklerine ölümü yakıştıramaz. Ama birgün hepimizin başına gelecek. Bence bu kadar kafana takıp kendini helak etme.
Ayrıca annemden önce ben öleyim gibi dualarda etme. İsterse annenin 10 evladı olsun, senin yada kardeşlerinin yerini hiç biri tutamaz. bence her ölüm acıdır. Ama evlat acısı bambaşkadır. Allah sana da annene de babana da kardeşlerine de mutlu uzun ömürler nasip etsin. Ama sende bırak artık bu düşünceleri.

Kimseyi Allah'tan çok sevme,ben onsuz ne yaparım gibi cümleler kurma.Allah'ın gücüne gider..
Bende senin gibiyim.Eşime sarılınca önce Allahımı sonra seni seviyorum derim hep...

haklısınız ama düşünce işte neyse sağolun..^^allah razı olsun cümlemizin inşallah....

kimseyi allah'tan çok sevme,ben onsuz ne yaparım gibi cümleler kurma.allah'ın gücüne gider..
Bende senin gibiyim.eşime sarılınca önce allahımı sonra seni seviyorum derim hep...

çok çok haklısınız bu söz benim için çok yararlı olacak çok sağolun artık benimde bu şekilde dua etmem gerektiğini anlamış oldum..^^

Ablam hasta olup da 1 ay omru kaldigini soylediklerinde cildirdim resmen cildirdim biz nasil yasayacagiz diye.. O kadar inanilmaz geliyordu ki.. Oyle igrenc gecen 1 aydi ki o.. Caresizsin, ne kadar öpsen de doyamiyorsun.. Biliyorsun cunku gidecek.. Gunler de ne cabuk geciverdi son bir ay!! Zaman birqz yavas aksa ne olurdu! Kalp atislarini durusunu izledim ablamin.. Makineden yani, once yavasladi.. Sonra duz cizgi oldu.. Gitti yani gitti.. Canim canani gitti.. Her gece kalkip nefesini dinledim, brndaha duyamayacagim nefesini.. Gitti.. O kadar cildirdim ne oldu? Bak pada Pasa yasiyorum 7 aydir.. Dusuncesi beni mahfediyordu ne oldu? Gozumun onunde kalp atisi yavasladi yavasladi durdu.. Nabzi 12/10dan 8/6 ya sonra 4/2 ye sonra 4/0 a dustu ve o an bir kac dakika kalmisti 0/0 olmasina.. Yok boyle bir aci! Bir kac dakika sonra 0/0 olacakti!! Tarif edemiyorum son birkac dakika kaldiginda hissettiklerimi.. Elini tuttum.. Korkma bitanem dedim.. Bir gun ben de yanina gelecegim.. Ben yolumu bulamam belki beni orada bul nolur dedim.. Korkma bitanem seni cok seviyorum gule gule git dedim.. Ve oyle oldu.. 0/0 oldu, gitti.. Son nefesini duydum.. Nasil da yasiyoruz onsuz 7 aydir.. Nasil yasatiyor Allah bak..

sanırım benim yüzüMden tekrar acınızı tazeledim.çok özür dilerim.çok üzüldüm gerçekten ALLAHIM RAHMET EYLESİN.MEKANI CENNET OLSUN İNŞALLAH..TEKRAR ÖZÜR DİLERİM..

kadınlar kulübü formunda birisi aşagıdaki yazıyı yazmıştı. okuyunca o kadar çok etkilendim ki;

Allah der ki;
Kimi benden çok seversen onu senden alırım..ve ekler, Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım. Mevsim geçer, Gölge veren ağaçların dalları kurur, Sabır taşar, Canından saydığın yar bile bir gün el olur..Aklın şaşar, Dostun düşmana dönüşür, Düşman kalkar dost olur, Öyle garip bir dünya.Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.. Düşmem dersin düşersin, Şaşmam dersin şaşarsın. En garibi de budur ya, Öldüm der durur, yine de yaşarsın.

Allaha inanıyorsan, doğduğuna inanıyorsan ölüme de inanmalısın. o gün geldiğinde Allah sabrını verir mutlaka...
şimdiden böyle vesveselere kapılma. ne mutlu sana annenle epey zaman geçirmişsin. annesini çok küçük yaşta kaybeden, annesini tanımayan nice insan var.

hep söylüyorum bütün acılar geçiyor, insan bir şekilde katlanmayı öğreniyor ama Allah evlat acısı ile imtihan etmesin. en zoru budur.

ben de böyleyim.. geceleri uyanıp kontrol ederim annemi nefes alıyor mu diye.. eskiden daha çoktu da şimdi azalttım.. e ölüme çare yok.. bigün sevdiklerimizi teker teker yollayacağiz.. yok bunun bi çaresi.. bu korkuyla yaşamak yerine sevdiklerinle olabildiğince kaliteli zaman geçir.. yığınla anı biriktir.. olur da bigün ayrı düşersek bizde yaşamaya devam edecekler nasılsa.. önemli olan şuanda şimdiyi yaşamak.. giden an geri gelmiyor.. en verimli şekilde değerlendirmek lazım.. paylaşacak ne varsa paylaşmak yaşanacak ne varsa beraber yaşamak lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…