En dogal hakkım

Aden42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
172
89
28
31
Kızlar size birşey danışmak istiyorum.
Ben evleneli 6 sene oldu . Bu sırada bir yıl bir yerde çalıştım. Daha sonra şuan 3,5 senedir de bir yerde çalışıyorum. Martta iki yaşına girecek bir oğlum var.esim de asgari ücretten azıcık fazla olan bi yerde çalışıyor .
Demem o ki benim bebise k validem bakio. Benim işim nedeniyle ve k valide evi uzaklığı sebebiyle evladım bir senedir onlar da kalıo. Biz işten çıktık mı hemen onlara gidiyoruz 6 gibi, 9 gibi geri eve geliyoruz bebegim orda kalıyordu .
K valide 2 ay önce belinden ameliyat oldu bizdeler bebeğim de bizde ve k peder ikisi ben isdeyken bebeğime bakio. Ben gelince ilgileniyorum. Ama bn bu bebisin yanımda olmasına o kadar alıştım ve istiyorum ki işi bırakmayı düşünüyorum .
(K valide hep bizde kalsın diyeceksiniz ama o istemiyor rahat edemezmis iyilesince bebegimide alıp k pederle eski düzene devam yani .)
Benim gibi işi bırakan var mı . Ben yoruldum bu durumdan evladimi kendim büyütmek istiyorum . Bu benim en doğal hakkım..

Çocuğunuza kendiniz bakmak sizin hakkınızdır, değildir kısmını bilemem, bence buna eşler kendi aralarında karar vermeli.
İşi bıraktınız diyelim, tek maaşla geçinebilecek misiniz?
Bu kadar küçük bir çocuk anne babasıyla aynı çatı altında olmalı, aynı çatı altında uyumalı. Akşamdan akşama bir kaç saat görüşmek bana çok yanlış geliyor ya. Çocuğunuz doğmadan önce bunları düşünmediniz mi?
Yerinizde olsam işten ayrılmak yerine, kendi maaşımı bakıcıya verir, çocuğum kreş yaşına gelene kadar öyle idare ederim. Hem işten kopmamış olursunuz, hem de yavrunuz sizinle aynı evde olur. Kayınvalide sizde kalmak zorunda, kendi düzeninden kopmak zorunda değil tabi ki, yani bunları düşünmeniz gerekirdi.

1 senedir aynı çatı altında kalmıyor oluşunuza üzüldüm ben. Aile birliği sağlanamıyorken geçim derdinde olmak bir garip. Akşamları neden çocuğunuzu almıyordunuz? Kafamda canlanmadı bir türlü, akşamları 1-2 saat oynayıp kendi evine dönen bir anne-baba..

Oğlum 2 yaşında kreşe başlamıştı. Hala da devam ediyoruz kreşe 3 yıldır. Bir sıkıntı yaşamadık. Bence en mantıklısı kreş. Kreş istemezseniz bir bakıcı bulabilirsiniz, gelip evinizde bakar bebeğinize.
Ya da illaki kayınvalide baksın diyorsanız; sabah çok erken evden çıkıp çocuğu bırakabilir, akşam da alabilirsiniz. (Akşam zaten gidiyormuşsunuz, fazladan sabah da gitmeniz gerekecek sadece)
Ama çocuğun orada kalması, sizin evinize dönmeniz, çocuğunuzla günde 3 saat birlikte olmanız doğru değil diye düşünüyorum.

Oturduğunuz ev kendinizin mi, nerde yaşıyorsunuz? Tek maaşla geçinmek zor. Peki evinizi taşısanız kayınvalidenin yakınına ya da bir süre anneniz gelip baksa sizin evde. Sonrada kreşe falan verseniz.
Bence bir annenin en tabî hakkı çocuğuyla ilgilenmek. Çünkü çocuğun anneye ihtiyacı kadar anneninde çocuğa ihtiyacı vardır.
Keşke böyle bi düzene hiç başlamasaydınız.

Şu devirde işten çıkmayı hiç düşünmeyin,zira yeniden iş bulmanız çok zor olacak.En iyisi kayinvalideye yakın oturmak ya da bir sene daha böyle dişinizi sıkıp 3 yaş itibariyle kreşe vermek .

Kendi çocuğunuzu büyütmek en tabi hakkiniz ama bunu en baştan düşünüp ona göre hareket etmeliydiniz .Zaten önemli olan ilk 2 sene ve siz bunu bir şekilde ayrı gecirmissiniz.

Neden yakında oturup bebeğinizi geceleri evinize almadınız? Çok üzüldüm. Bakıp bakmamak sizin hakkınız mı konusunu geçtim, evinde anne ve babasıyla kalmak o küçük bebeğin hakkı asıl. İşi bırakmak yerine akşam evinize alıp daha uzun vakitler geçirebilirdiniz. Kendi çoçuğunuz için “ben bu bebişe alıştım.” diyorsunuz, kendi bebeğinize yabancılaşıyorsunuz farkında değilsiniz.

Tek maaşla geçinmek zor, size işten ayrılın diyemem ama durumunuza muhakkak bir çözüm bulun. Gerekirse aynı apartmana taşının, işten çıkar çıkmaz bebeğinizi alıp evinize geçin. Ne yiyeceği, ne giyeceği ile siz ilgilenin. Aranızda anne evlat bağı kurulmazsa çok pişman olursunuz.

Muhtemelen iş kayınvalidenize uzak, evde işe yakın
Kayınvalidelerin evi kendilerinin değilse size yakın taşınsalar
Ama ayrılmayı istemekte de haklısınız
Yaza kadar idare etseniz yazın çocuğu kreşe verseniz yanınıza alabilirsiniz o zaman
Ama dayanamıyorum diyorsanız da işten ayrılın sonra yine bulunur bir iş

1 senedir aynı çatı altında kalmıyor oluşunuza üzüldüm ben. Aile birliği sağlanamıyorken geçim derdinde olmak bir garip. Akşamları neden çocuğunuzu almıyordunuz? Kafamda canlanmadı bir türlü, akşamları 1-2 saat oynayıp kendi evine dönen bir anne-baba..
Çünkü arabamiz yok ve evlerimiz bi ucdan bi uca getirip götürme sıkıntısı var
Bizde memnun değildik ama Allah kahretsin ki borç belasi

K validem gilinde kendi evi ne yazık ki
Annem abimin çocuğuna bakio
Araba yok evler uzak deli olacam

Back
X