Hafta sonları evde olduğunuz bir gün pişirceğiniz yemekleri pişirip kaynar halde kavanoza alıp ağızlarını güzelce sıkıp hafta içi de konserve şeklinde açıp yiyebiliyorsunuz ben bazen çok çorba pişirdiğim zaman ya da fasülye nohut çok yaptığım zaman hemen kavonozluyorum . bir süre yatmam gereken bir dönem oldu o dönemde patates ,patlıcan ,kabak, yeşil fasülye,pırasa bu tür yemeklerin hepsini kayınvalidem pişirip kavanoza konserveler halinde gönderdi
Daha sonra içli köfte ,yaprak sarması ,karnıyarık, dolma, mantı ,şiştavuk , sote için doğranmış tavuk ,köfte bunlar da buzluk için hazırlamış bana sadece çıkarıp tüpe koyması kalmıştı sosunu döküp altını yaktım :)
Biraz da kavurma hazırlamıştı bazen kahvaltıya üzerine yumurta kırıp bazen akşam içine soğan domates karıştırıp kavurma tarzında .su ve sigara börekleri yapabilirsiniz hazır hemen elinizin altına cıkartırsınız ben özellikle
Ramazan da hergun uğraşmamak ıcın mercimek çorbası, yoğurt çorbası, tavuk suyuna çorba ,arabasıı çorbası ,bamya hepsinden birer kavanoz yapıp konserve halinde dolaba koyuyorum inanın o kaynar haliyle dolaba koyup ağzını sıkıca kapattığınızda sanki yeni pişirmiş gibi bir hafta sonra ağzını açıp tüketebilirsiniz . yani şu an anlatırken size zahmetli gelmiş olabilir ama sadece bir hafta sonunuz da bunların hepsini iki haftalık falan ayarlasanız ayda sadece iki kez mutfakta vakit geçirirsiniz. bu arada kavanozlarda saklamak için çok güzel 3-4 gün dayanabiliyor soslu salata tarifleri de var YouTube’dan bakıp onları da dolabıınızın bir köşesine koyarsanız yemek yanlarına efsane oluyor.
eğer çocuğunuz varsa mini pizzalar hazırlayıp onları da buzlukta saklayabilirsiniz. Çok çoğu domates biberleri minik minik doğrayıp elinin altında bulundurursanız yemek yaparken size bayağı bir kolaylık sağlar tek tek uğraşmazsınız mesela ben geçen gün pazardan 5 kg ıspanak aldım tek tek yıkadım
Doğradım hazırladım paketleri havasını alarak yerleştirdim ne yapacaksınız 5 kg ıspanağı dersenız bizimkiler bayılıyorlar ıspanaklı peynirli karıştırılmış böreğe çok hızlı olsun istiyorsan hemen bir marketten hazır yufka alıp arasına döşeyip fırına sallıyorum ya da yağda kızartıyorum muuuahhhh