biraz uzun olcak ama hemen soruyorum
Anne baba ve iki çocuktan oluşan bir aile bir tünelin başına gelmişler ve karşıya geçmeleri gerekiyor.
1. Tüm aile fertleri karanlıktan çok korkuyor ve bu nedenle geçişler sırasında yanlarında mutlaka meşale olması gerekiyor.
2. Meşale sadece 12 dakika süreyle yanıyor dolayısla tüm fertlerin geçişi 12 dakikada tamamlanmak zorunda.
3. Tünelden aynı anda sadece iki kişi geçebilir.
4. Baba 1 dakikada karşıya geçebiliyor.
5. Anne 2 dakikada karşıya geçebiliyor.
6. Erkek çocuk 4 dakikada karşıya geçebiliyor.
7. Kız çocuk 5 dakikada karşıya geçebiliyor.
8. Tüm bireyler için gidiş ve dönüşler aynı sürede tamamlanıyor.
Bu şartlar altında aileyi karşı tarafa nasıl geçirirsiniz?
iyi gecelerrrr
evet malesef
Anne baba 2 dakika
dönüş anne tek 2 dakika
çocuklar 5 dakika
dönüş baba tek 1 dakika
anne baba gidiş 2 dakika
toplamda 12 dakika
Baba, sırayla herkesi götürüp, yalnız geri döner.
Benim dediğimde olmuyor mu
seni mi kırcam hatrın için 13 dk olsun ağlama
bitane daha ozaman
Dev alışveriş merkezinin inşaat şantiyesinde öğle paydosu.Tüm işçiler yemeklerini yerken; iri yapılı, güçlü genç işçilerden biri, ortalıkta herkesi yenebileceğini söyleyip böbürlenerek dolaşıyordu.Hatta daha da ileri giderek yaşça hayli büyük olan işçilerden biriylede durmadan dalga geçiyordu.En sonunda yaşlı adamın canına tak etti ve gence şöyle dedi: Pekala,seninle haftalık maaşıma iddiaya giriyorum.Şu karşıdaki ek binaya el arabasıyla öyle bir şey götüreceğim ki sen onu el arabasıyla geri getiremeyeceksin.Var mısın? Genç işçi hiç düşünmeden”Tamam babalık.”dedi.”Sen kiminle dans ettiğini hala bilmiyorsun ama…” diye de ekledi şuh kahkahası eşliğinde.Yaşlı adam yavaşça yerinden kalktı, gidip el arabasını getirdi ve genç adama dönerek bir şey söyledi.Bu söz üzerine birden kendini beğenmiş gencin rengi attı, iddiayı kaybetmenin hırs ve moral bozukluğu ile hemen orayı terk etti.
Acaba yaşlı adam gence ne söyledi?
bitane daha ozaman
Dev alışveriş merkezinin inşaat şantiyesinde öğle paydosu.Tüm işçiler yemeklerini yerken; iri yapılı, güçlü genç işçilerden biri, ortalıkta herkesi yenebileceğini söyleyip böbürlenerek dolaşıyordu.Hatta daha da ileri giderek yaşça hayli büyük olan işçilerden biriylede durmadan dalga geçiyordu.En sonunda yaşlı adamın canına tak etti ve gence şöyle dedi: Pekala,seninle haftalık maaşıma iddiaya giriyorum.Şu karşıdaki ek binaya el arabasıyla öyle bir şey götüreceğim ki sen onu el arabasıyla geri getiremeyeceksin.Var mısın? Genç işçi hiç düşünmedenTamam babalık.dedi.Sen kiminle dans ettiğini hala bilmiyorsun ama diye de ekledi şuh kahkahası eşliğinde.Yaşlı adam yavaşça yerinden kalktı, gidip el arabasını getirdi ve genç adama dönerek bir şey söyledi.Bu söz üzerine birden kendini beğenmiş gencin rengi attı, iddiayı kaybetmenin hırs ve moral bozukluğu ile hemen orayı terk etti.
Acaba yaşlı adam gence ne söyledi?
Sen de beni hep ağlatıyosun ama, bilemicem. Yoksa "Arabaya bin" mi dedi
aynen öyle
rahatça uyuyabilirsin sanırım artık
" seni el aranasiyla ek binaya götürcem,ama sen kendini el arabasiyla geri getiremiyeceksin" ha haaami dedi ?
Başka yok mu :18:
Selam kızlaarr. Hani benim sorumun cevabıı??cevaplamadan başka soruya geçiyosunuz
adı anıldığında ortadan kaybolan şey nedir didimdi.....
Selam kızlaarr. Hani benim sorumun cevabıı??cevaplamadan başka soruya geçiyosunuz
adı anıldığında ortadan kaybolan şey nedir didimdi.....
ah canım benm sen iste ben sormaz mıyım? bu aralar nedense hiç denk gelemiyoruz,özelden msj at bari...Sen sorarsın da ben cevaplamam mı...Ama bu soruyla ilgili yorum getirememiştim
Şu hece sorusu var ya, ben onda makinaya saati "Dört yirmi" değil "Dördü yirmi geçiyor." dedirtmiştim.Acaba buçuk çeyrek yarım diyor mu diye de düşünüyordum, iyice abartmışım
Dikkatini çekti mi, çözen arkadaş bir de alfabetik sıraya koymuş, helal olsun
selam, e sessizlik ozaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?