En Güzel Mantık Soruları :)

Çok güzel soru ne olabilir acaba düşündüm bir müddet ama bulamadım kaç izci olduğu da belirtilmemiş gerçi ama yani her izciye 5 başlık düşüyor sanırım . . .

İzci karşısında 2 siyah 2 kırmızı başlık görürse 3 kırmızı olduğu için kendinde kırmızı olduğunu anlar.

58 mi acaba... Bu soruyu tartışacam senlen

Çok güzel soru ne olabilir acaba düşündüm bir müddet ama bulamadım kaç izci olduğu da belirtilmemiş gerçi ama yani her izciye 5 başlık düşüyor sanırım . . .
yoo öyle diil, kimde hangi renk başlık var nasıl anlarız gibi düşünün.yani soruda diyor ki izcilere rasgele bi başlık giydiriliyor ve hangi rengi giydiğinizi bulun deniliyor. ve sadece bir yolla bilebilirler hangi rengi giydiklerini
2 siyah 1 kırmızı giydirmişlerse kırmızıyı giyen doğru bilebilir
aynen böyle işte :)
İzci karşısında 2 siyah 2 kırmızı başlık görürse 3 kırmızı olduğu için kendinde kırmızı olduğunu anlar.

Bir karşılaşamadık bugün
geldim iştee özlendim mi ne
58 mi acaba... Bu soruyu tartışacam senlen
yok canım maalesef..ya sen nasıl yapamadın bu soruyu?şaşırttın beni...gel de tartışalım memnuniyetlee
Her seferinde şöyle bir cümle mi söylüyor? Mesela: 20 Kasım Cuma Yediyi beş geçiyor
evet hece hece söylüyor tabii
ozaman 59 olabilir ben sıfır da katmıştım hesaba orda hata yaptım galiba ama heceleri yazmak çok uzun olur şimdi üşendim

yok tatlım 59 da diil. ufak bi gözden kaçırma oluyo sanırım, hece çok olunca.. :) ben ilk çözüşümde 62 demiştimbaktım ki şıklarda yok, gözden geçirince fark ettim

Ne oldu bana ya, son 2 soruyu anlamadım, zor gibi de durmuyorlar ama

selam canım
A, AL, BA, BAT, BE, BEŞ, BİR, CAK, CU, ÇAR, Dİ, DO, DÖRT, E, EL, EY, ĞUS, HA, İ, KA, KIRK, Kİ, KİM, KİZ, KUZ, LI, LIK, Lİ, LÜL, MA, MAR, MART, Mİ, MUZ, Nİ, O, ON, PA, PER, RA, RAN, SA, SAN, SE, SIM, Sİ, ŞAM, ŞEM, ŞU, TE, TEM, TI, TOS, TUZ, ÜÇ, YE, YIS, YİR, ZAR, Zİ cevap 60 olabilir mi?

evvet doğru cevaapp

oke bugünkü sorumu da yazıp kaçıyorum

adı anıldığında ortadan kaybolan şey nedir?

iyi geceler hepinizee

biraz uzun olcak ama hemen soruyorum

Anne baba ve iki çocuktan oluşan bir aile bir tünelin başına gelmişler ve karşıya geçmeleri gerekiyor.

1. Tüm aile fertleri karanlıktan çok korkuyor ve bu nedenle geçişler sırasında yanlarında mutlaka meşale olması gerekiyor.

2. Meşale sadece 12 dakika süreyle yanıyor dolayısla tüm fertlerin geçişi 12 dakikada tamamlanmak zorunda.

3. Tünelden aynı anda sadece iki kişi geçebilir.

4. Baba 1 dakikada karşıya geçebiliyor.

5. Anne 2 dakikada karşıya geçebiliyor.

6. Erkek çocuk 4 dakikada karşıya geçebiliyor.

7. Kız çocuk 5 dakikada karşıya geçebiliyor.

8. Tüm bireyler için gidiş ve dönüşler aynı sürede tamamlanıyor.

Bu şartlar altında aileyi karşı tarafa nasıl geçirirsiniz?

iyi gecelerrrr

Tek bir meşale mi var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…