- Konu Sahibi Orodrethica
-
Cirkin usluptaki ve genelleyici elestirilerinin cok genc olmandan kaynaklandigini dusunuyorum, sanirim universiteye hazirlaniyorsun. Universite bir ogrencini egitim hayati icin kuskusuz cok onemlidir. Ancak en iyi universiteden mezun olarak en iyi olunmaz. Insan kendini gelistirebildigi kadar iyidir. Universitelerin verdigi egitim tabi ki tartisilir ama "teyyare" olarak nitelendirilen universiteler de inan dusundugun kadar kotu degildir.
Ben bu senin "teyyare" universitelerin birtanesinde burslu okudum. Bolumumdeki hocalarim Yildiz Teknik ve ITU emekli hocalariydi. Mezun olali 3 sene oldu. Su anda Turkiyenin en buyuk holdinglerinden birinde calisiyorum. aylik gelirim TR sartlarinda cok yuksek. Hic issiz kalmadim, is basvurusu bile yapmadim. Mezun olduktan sonra is teklifleri aldim. Ayrica universitemin adini duyanlar yabanci dil ve egitim kalitesini bildiklerini belirterek beni ozellikle tercih ettiler. Burs kaybetme gibi birsey ancak not 2 donem ust uste 2.00 altina duserse oluyor. Beni mi adam saymazlar sence, yoksa ben mi cahilleri adam saymam, yorumu size kalmis...
Dönüp aynı şeyleri söyleyeceğim ama..
Sözkonusu saydığınız okullar arasında Yeditepe vardı.
Hukuk bölümü çok iyidir Diş Hekimliği denince akla ilk bu gelir.
Bilgi'nin psikoloji,hukuk bölümlerinin iyi olduğunu duymuştum.
Bahçeşehir İİBF alanında..
Eğitim hakkında konuşacaksak bunu tek bölüm tek kişi üzerinden genelleme yapamayız.
Sistem,düzen açısından konuşacaksak böyle bir okuldayım.Mesela notlar netten açıklanır eskiden sayfada yoğunluk çok olurdu öğrenmemiz iki günü alırdı.O derece.Yeditepede de e-dönüşüm mağduru çoktur.
Marmara devlet okulu.Orada o bile yoktur.İİBF de kampüse gidip öyle öğrenir öğrenci sonucunu..
Öğrenci profili hakkında ise,en büyük önyargı genelleme burada.
Boş beleş insan varsa düzgün insan da var.
Bütün işe yaramayan arkadaşlarınız benim okulumdaymış.Burada savunmamı yaparım yenir yutulur cinsten değil çünkü bu cümle.Üçüncü senem özentisi de vardır,muhafazakarı da vardır,metalcisi şusu busu.Kimse kimsenin kıyafetine laf etmez.Kafa dengi insanlar da vardır.Kıyafetlerini ezberlediğim insan da.
Keşke hiç uğraşmasaydım.Peki hepimiz işe yaramazız.Hepimiz varoşuz.
Tebrikler genel neyse eleştiri o yönde değil midir ?
Mesela ben eğer puanım yeterse ki yeter büyük ihtimalle Yeditepe Hukuk yazmayı düşünmekteyim bakın eleştirdiğim üniversitelerden biri değil mi? Ama bu bölüm orda çok iyi ve puanı çok yüksek.İmkanı ve dil eğitimi okuyan kuzenimin söylemlerine göre ve bireysel araştırmalarıma göre istediğim düzeyde.Genel anlamda kötü deniliyor diye söylemlere kulak asıp gitmemezlik yapmam. En yakın arkadaşım Kültür de %100 burslu hukukçu ve geleceği parlak biri yanına geleyim mi ne dersin dedim şakayla karışık burslu gelip kendini geliştir hocalardan ve ortamdan medet umma demişti ama yazacaksan daha iyi vakıfları tercih et pişman olabilirsin dedi bizzat.Bence sizin gibi birinin bunu üstüne alması çok saçma genellemeye girmiyorsunuz tebrik ederim
Tabiki okuyan öğrencilerinden ve forumları sözlükleri araştır derim:)
beykent maltepe yeditepe aydın kültür ışık doğuş okan vs. teyyare üniversiteleri tercih etmemeniz şiddetle tavsiye olunur :) Geniş bir çevresi olan ve her okul hakkında geniş araştırmaları olan hemen hemen her okulda arkadaşı olan biri olarak söylüyorum..
Koç,Sabancı,İstanbul Bilgi,Kadir Has,Fatih,Bahçeşehir gerçekten özellikle ilk ikisi birbirinden kaliteli üniversiteler...
Kültür Beykent ve Aydın üniversitelerinin eğitimi olsun ortamı olsun insanları olsun berbattır üniversite değil varoş mekanı diyebilirsiniz... Elit insanlar zenginliğini kullanmayan alçakgönüllü insanlar malesef ki yok denecek kadar az... Tüm işe yaramaz arkadaşlarım bu üniversitelere yerleştiler..Bu okullarda eğitim hariç her haltın döndüğüne şahidim ve uzak durun demeliyim...Beykent Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde okuyan bir arkadaşım var eğitim denen bir şey yokmuş malesef ingilizce için azeri bir hoca girmiş derse aklım olsa yazmazdım demişti. Aydın a zaten üniversite demeye 1000 sahit ister Kültür deseniz yukarıda bir arkadaşa demişler al birini vur ötekine...
Yukarıda bir arkadaş ;Yeditepe mevzununu adamdan saymıyorlar demiş gerçekten çok haklı
Ben şahsen Bahçeşehir ya da Kadir Has düşünmekteyim kaliteleri tartışılmaz
kesinlikle koç üniversitesi ne var ki burslu olmayan takım türkiyenin ciddi ciddi en varlıklı ailelerinin çocukları yani sağlam bir psikoloji gerektiriyor burda okumak zira bir süre sonra rotayı şaşırabilirsiniz
beykent maltepe yeditepe aydın kültür ışık doğuş okan vs. teyyare üniversiteleri tercih etmemeniz şiddetle tavsiye olunur :) Geniş bir çevresi olan ve her okul hakkında geniş araştırmaları olan hemen hemen her okulda arkadaşı olan biri olarak söylüyorum..
Koç,Sabancı,İstanbul Bilgi,Kadir Has,Fatih,Bahçeşehir gerçekten özellikle ilk ikisi birbirinden kaliteli üniversiteler...
Kültür Beykent ve Aydın üniversitelerinin eğitimi olsun ortamı olsun insanları olsun berbattır üniversite değil varoş mekanı diyebilirsiniz... Elit insanlar zenginliğini kullanmayan alçakgönüllü insanlar malesef ki yok denecek kadar az... Tüm işe yaramaz arkadaşlarım bu üniversitelere yerleştiler..Bu okullarda eğitim hariç her haltın döndüğüne şahidim ve uzak durun demeliyim...Beykent Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde okuyan bir arkadaşım var eğitim denen bir şey yokmuş malesef ingilizce için azeri bir hoca girmiş derse aklım olsa yazmazdım demişti. Aydın a zaten üniversite demeye 1000 sahit ister Kültür deseniz yukarıda bir arkadaşa demişler al birini vur ötekine...
Yukarıda bir arkadaş ;Yeditepe mevzununu adamdan saymıyorlar demiş gerçekten çok haklı
Ben şahsen Bahçeşehir ya da Kadir Has düşünmekteyim kaliteleri tartışılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?