En kıdemli benim............

ahduyguahh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
97
1
0
İstanbul
eşimle ben kardeşlerimizin en büyükleriyiz,benım kardeşlerımde eşimin kardeşleride önce evlendiler.benden beş yaş küçük eltim laf sokmalara imalara başladı,daha nişanlıyken aile yemeğinde bile ''en kıdemli benim'' dıyerek aile ortasında bana tırnaklarını çıkarttı,daha yenı reşit olmuş kaçıp gelmiş kaynana yanında yaşamış,neyıne gurur duyarsın böyle bı kıdemden anlayamadım....
ben nısanlı oldugum ıcın duymamazlıktan geldım,göz teması kurarak sert baktım ama kv. ortamı değiştirmişti
neyse suan evlıyız eşimle ve bu konu sıkmaya başladı benı,eşim en buyuklerı abi derler bana ısımle hıtap ederler,gorumcemle eşi yenge der,umrumdada değil abla demesın ıstemem,benım kardeslerım bana dıyor ama ,yerlı yersız laf sokmalar ımalar,benım en kucugumle aynı yasta saygının zerresı yok,bizde yoktur böyle laf sokma vs. öyle yetişmedık aile yapımız öyle değildi ama gerekene de gereken cevabımı verırım
geçen akşam çaya geldıler,allahtan sıksık olmuyor bu,nneyse kalktılar gıder ayak gene laf sokmalar,ay yolda falanca dayıya rastladım selam soyledı ...ay dursen tanımassın,eşime seslendı abi falanca dayının selamı var diye,ben kalakaldım,hızlı konusup karısık soylemek ıstedı ee halıyle ben anlayamadıgım ıcın efendım dedım,ama oo lafını soktu gıttı....sureklı bu böyle kv. aynı yapıda aynı evde yasayınca onumu ornek aldı çocuk aklıyla bılmıyorum ama çok ıyı bır dersı hakedıyor diye düşünüyorum
iki kardeşim var onlardan ,onların eşleri tarafından bu tarz şeylere maruz kaldıklarını hiç duymadım,ee halıyle bende olgun ablayım kendı ailem içinde şimdi ne kadar yenı gelın olsamda........
daha bır yıl olmadı evlendıgım,eşimin tarafını çok ıyı gözlemledım,gülen yüzlü yenı gelın olarak,kım kımdır nasıl konusur dıye,ben her zaman mesafeli olmaktan yanayımdır,öylede yapıorum, sınırlarımın oldugunu hıssettıren bır yapım vardır,yuzgöz olmam
ama dediğim gibi,iyi bır dersi hakedıyor artık siz ne dersiniz

Boyle bir cahil insanla hic muhattap olma bence. Seni kiskandigi icin sacma sacma seyler yapiyor. Birak catlasin . Erkenden evlenmis sanki cok iyi bir b* k yapmis bununla gururlaniyor. Bosverrr!!!!

Boyle bir cahil insanla hic muhattap olma bence. Seni kiskandigi icin sacma sacma seyler yapiyor. Birak catlasin . Erkenden evlenmis sanki cok iyi bir b* k yapmis bununla gururlaniyor. Bosverrr!!!!

kıskanması bariz belli zaten canım,salonunu değiştirmeye çalışıyor,ben spor genç işi dantellerin ortalıkta olmasından hoşlanmayan bırıyım,evlenmeden oncede salonumuzu eşimle öyle dekore ettık ,yemek odası takımı içi dantellerle süslü salonu vardı bize bi geldi salon spor dinamik,gitmiş yeni çıkan ünitelerden almış, ilk gördüğüm salonu yok,bide halt yapmış gibi ortadakı sehpam kaldı onuda değişimmmm spor olsun sporrrrr ohhh diyr gülüyo dengesız

Allah iyiligini versin

Bencede muhattap olma ne güzel demissin "her zaman mesafeli olmaktan yanayim " onu takmayip umursamaman en buyuk ders olur zaten

benim eltimde aynı canım,bana sürekli yeni gelin diyodu kendisi görücü usulü evlendi liseyi bitirir bitirmez, ben ondan 8 yaş büyüğüm gülüm falan diyo bana hadsiz

cahillik işte.....
ama laf sokmasına izin verme tabiki..
baştan göster tavrını yoksa devam eder bu böyle..

eltin küçük olduğu için böyle davranıyor belli takılma ...

ama görümcen sana laf sokmamamış ki sen abartmışsın canım yaa..

ya da ben mi yanlış anladım..

ben evli değilim ama çevremde çok gördüm böyle olyları elitlerini çekemiyrlar bence seninkide sen onunla çok muhattap olma bence anladğm kadaryla daha akıllı olduğun için böyle davranıyor boşver sen onu ne gerek var ders vermye o ztn kendi kendine kıskançlıktan çatlıyor sen eşinle mutlu olmaya bak boşver onu cahillik zor :)

ben ve eşim de ailenin en büyük çocuklarıyız.eşimin bir küçük kardeşi bizden tam 11 sene sonra evlendi.en küçük kardeşten bir önce,
yani arada 2 gelin daha var.evlenir evlenmez her şeye müdahale etmeye başladı.bir araya gelindiğinde kahvaltıda çılbır yapmak istedi.biz yemeyeceğimizi ama kendisi seviyorsa yapabileceğimizi söyledik.buna rağmen ortalığı ayağa kaldırdı.bu evin en büyük gelini benim ,benim dediğim olur diye.kendisi benden 3 yaş büyük ama ben nikahta 11 yıl kıdemliyim.acaba hangimiz büyük .ben 11 sene o aileye emek vermişim,her türlü kahırlarını çekmişim,kendisi bütün bunların bir çırpıda silinmesini bekledi.neyse ayarı verdim ama hala saçma bulurum bu olayı.diyeceğim o ki;insan densiz olmaya görsün.büyük olmuş küçük olmuş farketmiyor.sizin örnekte olduğu gibi her zaman eski gelin kıskanç olmuyor yani.kıskançlık çok zor bir hastalık.malesef kişi hem kendisine hem karşısındakine zarar veriyor.allah yardımcınız olsun

benim eltim ve kaynım da bizden küçükler
eltim bayramda ben sizi aramam sizden önce evlendim ben nikahta büyüdüm dedi
tövbe Yarabbim

aman ne takıyosun kafana sen onu hesaba aldıkça o daha çok azıtıcak bırak duymamazlıktan gel Sana laf sokunca abartılı bi şekilde gül bak nasıl çıldırıcak Aklı başında birine benziyosun bırak böyle basit şeylerle uğraşma Ben olsam tiyatro izler gibi izler gülerdim Ne güzel eğlenmene bak işte

bende bu kıdem işine fazla takılmıyorum ,çünkü elti olunca farklı boyut kazanıyor,mesela ben yaşta ve evlilikte çok çok büyük olmama rağmen eltim bana ismimle hitap ediyordu ,ama aynı yaşta olan görümceme abla diyordu,ben hiç takılmadım böyle şeylere ,prim vermeyin ,mesafe koyun derim ,herkes sınırlarını bilmek zorunda nitekim.sevgiler

Hiç yabancı gelmedi bana yazdıkların. Benim eltim eşimden 6 yaş küçük olmasına rağmen abisinin hanımı olduğu için koca adama adıyla hitap ediyor gerçekten çok saygısız.

Ama çok görmüyorum çünkü bilinç altındaki ezikliğin bir yansıması. Eltinin tutunacağı tek dal bu aslında. Belli ki içten içe kendisini çok ezik görüyor.

Bir daha böyle saçma sapan şeyler söylerse çok mu önemli senin için böyle olunca kendini daha mı iyi hissediyorsun de ona yada hiç muhatap alma çıldırır o zaman. Çünkü bu şekilde davranmasının tek nedeni değer görebilmek.

Ne tuhaf insanlar var ya ben ailemde hiç böyle saçmalıklar görmedim...

benim eltim ve kaynım da bizden küçükler
eltim bayramda ben sizi aramam sizden önce evlendim ben nikahta büyüdüm dedi
tövbe Yarabbim

Geçen arkadaşın birisi bir konuya yorum olarak yazmıştı "Kendini kocaya zor atmak" diye bir ifade. Bu tiplere çok uyuyor bence. Nikahta büyümek mi? Çok enteresan gerçekten...

nikahta büyüğüm ne demek yaa ne yarışı bu te Allahım valla ben kimseyi aramıyorum sormuyorum kimsede beni sallamasın
aaa haberiniz yok mu kızlar nikah insanı 3-5 yaş birden büyütüyo hatta boyu bile uzatıyo
biz de önce bi şok yaşadık ama sonra gülüp geçmenin daha doğru olduğuna karar verdik
düşündükçe sinir oluyo insan
ben de senin gibi ne ararım ne de sorarım oda beni öyle
konu sahibi sana da tavsiyem mümkün mertebe aynı ortamda bulunma
ha biz ayrı şehirlerdeyiz allahtan

Son düzenleme:
bir madalyasi falan vardir heralde bosuna ben en kidemliyim dememistir
sorsaydin keske :)
böyle bir cahillikle ugrastigina degmez anca dalga gecebilirsin yada her lafina alayli alayli gülersin
adam yerine koymazsin
muhatap olmazsin

Buyurun size hediyem olsun. Ailede hepiniz rütbelerinize göre omzunuza takın.Onbaşı rütbesini eltinize mareşali kendinize takın sorun çözülsün

belli ki eltin yaşı küçük cahil bir kadın zaten elti eltiyi pek sevmez bence hiç umursama gül geç fazla da muhatap olma mesafeni koru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…