- 21 Temmuz 2016
- 1.219
- 1.594
- 133
- 40
- Konu Sahibi adventurerpassenger
-
her ülkenin genelde bir "welcome center" vardir. yasadiginiz sehirde varmi önce ilk buna bakin ve neler sunduklarini ögrenin.
mesleginiz ne? sonra yakindaki uni den denklik icin info. alin... bakalim lisansiniz gecerlimi. dil kursu zaten en büyük gerekce ama kursdan haric bence yerli insanlarla samimiyet kurun.
UPGRADE kim. Yabancı uyruklu tanıdık filan mı.
mühendisim...diplomamız yurtdışında geçerli güya ama tabi buradaki üniversitelere de sormak lazım... yüksek lisansımı kendi alanımda değil tamamen farklı bi alanda yapmak istiyorum ... mümkün müdür bilmiyorum.. yüksek lisans yaptığım alandan devam edebilirmiyim acaba bununla ilgili de çok bi bilgim yok.... welcome center ı bilmiodum ayrıca çok çok sağolun araştırıcam...
ben almanyadayim ve burda mümkün degil. yüksek lisans yani master hep bachelor ile baglantili olmasi gerek... arada 30 cp oynayabilir- bir dönem ek dersle kapatilabilirse sorun olmuyor ama her bölüm icin gecerli degil. mesela ben hukukcuyum- gidip elektroteknik bölümünde master yapamam. aynisi mühendis icin gecerli. ama bir makine mühendisi- elektroteknik bölümünde yapabilir. neyse bunlar zaten almanya icin gecerli- bence ilk isiniz bunlari danismak olsun.
genelde her sehirin böyle centerlari vardir. en ayindan avrupada cok yaygin bir durum. en önemlisi cevre cevre cevre- cevre yapmaya bakin- onlar zaten zamanla her isinizin ucundan tutarlar.
Asortik başlık atıcam diye verilen çaba..
Oncelikle akici konusma olayini cozmek icin bir dil kursuna ya da community college larin dil derslerine girip o isi halledin.. daha sonra universitelerin master programlarina bakip neye kabul aliyorsaniz oradan yurursunuz.. eger oturumunuz varsa master yaparken calisirsiniz, oturumunuz yoksa da master bittikten sonra calisma vizesi almaya calisirsiniz.. tabi bu mesaji amerika icin yazdim siz farkli bir ulkedeyseniz onlarin durumunu bilemiyorum :)
Size özelden yazıcaktım fakat mesajlara kapalı sanırım profiliniz.
Daha önce başka bir konuda konuşmuştuk sizinle fakat ben uzun zamandır girmediğim için tekrar üye olmam gerekti.
Hangi vizeyle gittiniz acaba ve sakıncası yoksa hangi ülkedesiniz
Akıcı konuşmak için yapmanız gereken, kafanızın içinden sürekli İngilizce cümle kurmaktır.
Kendi kendinize sohbet edin, ama nasılsın, ne var ne yok tarzı sohbet değil. Bir konu üzerine konuşma olmalı. Dil bilgisinden ziyade kelime yetersizliğinden durursunuz zaten, bilemediğiniz kelimeye hemen o an bakın, cümlenizi baştan o kelime ile kurun.
Hatta kendinizi ünlü bir şarkıcı/oyuncu gibi hayal edin.
Açılmışsınız yurt dışına, programa çağırmışlar; sohbet ediyorsunuz.
Kendinize güveninizi kazanana kadar en iyi yöntem bu, kelime bilgisi arttıkça aktif olmanız artacak, sonra da konuşma ve anlama hızınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?