En kotu karar bile kararsizliktan iyi midir??

rockandrock

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2024
43
23
8
Kizlar herkese merhaba.O kadar kafam karisik ki umarim yorum yazarsiniz.ikimizinde 2.evliligi esimi severek evlendim aslinda hala seviyorum.7 yillik evliyiz ancak evlendigimiz gunden beri eski esiyle iletisimine bir turlu sinir cizmedi.Bahane hep kiziydi (11 yasinda)ancak neredeyse 1.5 yildir kizi bizimle yasiyor.Kadin kendisi birakti.Kizimla herhangi bir sorunumuz yok ben cocugun iyiligi icin bunu asla sorun etmedim zaten , ancak bu seferde cocugun bizimle mutlu olmasi sorun oldu ve baslarda hic aramayan sormayan annesi devamli cocukla iletisime gecip manipule etmeye bizi kotulemeye (ozellikle de beni tabiki) basladi.Cocuga devamli link gonderip babana soyle sunu alsin vs gibi ki bunlar yuzbinlerce tl degerindeki seyler konu para da degil bunlari musfik anne kisvesinde yaparak yeni gundemler yaratmasi herneyse cocugu tatillerde bile almak istemedi esim kizi uzulmesin diye neredeyse zorla gonderdi bu surecte nafakasi hic sorun olmadi almaya devam etti hatta kiz ondayken hep ekstra odemeler yapildi.En son olayda esimin bu yil 3.kez kizini cok luks bir otele annesiyle birlikte tatile gonderdigini ogrendim aslinda kendisi soyledi.Maddi olarak durumu iyi ancak cok borcu var biz ailecek boyle bir tatile gitmiyorken neden bunu yapiyorsun dedigimde bana baska turlu cocugunu almiyor cocuk uzulmesin diye yaptim dedi.Bende o halde benimde tatil hakkim diyerek annemlerin yanina geldim.Burada iliskiye uzaktan bakinca yaptigim fedakarlik anlamsiz mi diye dusunmeye basladim cunku bu kadin esime benimle ilgili hakaret mesajlari yollayan hatta ayril ondan diyebilecek kadar kotucul bir insan eger bu kadin velayeti vermezse (ya da esim velayet davasi acmazsa)ve esim onunla iliskisine bir sinir cizmezse bu sorunlarin devam edecegini ve bunu istemedigimi soyledim. Çunku velayet bu kadinin elinde hep bir koz ve hep kizimizi geri almakla tehdit ediyor.Esimde kizimin annesiyle davalik olmak istemiyorum cok abartiyorsun gibi seyler soyledi kadin da kizimin yeri babasinin yanidir ama o kadina guvenip velayet vermem gibi seyler soylemis.Biliyorum cozum bende degil ancak yanlis mi dusunuyorum ne olursunuz bir akil verin anlasmali bosanma teklif etti bosanmali miyim??

Son düzenleme:
Eski eşiyle mahkemelik olmak istemiyor ama sizinle boşanmayı göze alıyor.
Evet cunku benim onula cekismeyecegimi nafaka vs gibi taleplerim olmayacagindan emin .zaten cocuk da yok ancak eski esinin nafaka arttirim ve cocugunu gostermeme gibi tehditleri var.Hatta sesli mesajlari bana bile gonderdi.Kadin acikca yaparim diyor.

Sizin ilk evlilikten çocuğunuz yok anladığım kadarıyla. Keşke
çocuksuz biriyle evlenseydiniz. Yaşadığınız şeyler can sıkıcı şeyler. Kim olsa canı sıkılır. Zor bir sınavda gibisiniz. Eşiniz kendini kullandırıyor, bir şey deseniz kötü üvey anne olacaksınız. Eşinizin ayıkması gerekir. Galiba eşiniz de yeter ki musallat olunmasın kafasında. Yapabileceğiniz çok bir şey yok gibi.

Sizin ilk evlilikten çocuğunuz yok anladığım kadarıyla. Keşke
çocuksuz biriyle evlenseydiniz. Yaşadığınız şeyler can sıkıcı şeyler. Kim olsa canı sıkılır. Zor bir sınavda gibisiniz. Eşiniz kendini kullandırıyor, bir şey deseniz kötü üvey anne olacaksınız. Eşinizin ayıkması gerekir. Galiba o da yeter ki musallat olunmasın kafasında. Yapabileceğiniz çok bir şey yok gibi.

Sinirle mi hareket ettim gercekten abartiyor muyum diye dusunmekten kendimi alikoyamiyorum ancak hakaretlerini duyunca kan beynime sicradi ben onun cocuguna ondan iyi bakarken simdi bakmak zor geldi bak kaciyor diye suclaniyorum cekismeli bosanmasam da bu hakaretler icin dava acmak istiyorum o kadina

Sinirle mi hareket ettim gercekten abartiyor muyum diye dusunmekten kendimi alikoyamiyorum ancak hakaretlerini duyunca kan beynime sicradi ben onun cocuguna ondan iyi bakarken simdi bakmak zor geldi bak kaciyor diye suclaniyorum cekismeli bosanmasam da bu hakaretler icin dava acmak istiyorum o kadina
Elinizde yazışmalar varsa açın. Acımayın. Dinsizin hakkından imansız gelir, deli deliyi görünce sopasını saklar vs.

Evet mesajlar var tehdit hakaret iftira vs ancak esim dava acarsan en buyuk sikintiyi kizimiz ceker kimseye birsey olmaz diyor bu kotulugu yapamazsin vsvs
Size boşanmayı teklif etmiş. Bence iş oraya gidecek madem öyle siz de kadına hakaret davası açın yaptıkları yanına kalmasın.

7 yillik evliyiz ancak evlendigimiz gunden beri eski esiyle iletisimine bir turlu sinir cizmedi.
Bir anda bir günde olan bir şey değil ki. 7 sene boyunca seyretmişsiniz. Kızım sağımda, karım solumda, eski karım da arkamda dursun kafasını yaşayan bir adamla 7 senenizi heba etmişsiniz. Onu yapma kızım üzülür bunu söyleme kızım üzülür... Bunu çocuğun annesine niye hiç söylemiyor? Maalesef annesi babası olan bir çocuk hakkında karar vermek, onu bunu şunu yaparız deme hakkınız yok. Kızımız diyorsunuz ama sizin değil eşinizin kızı. Çocuk gelip babasıyla da yaşayabilir veya sıkılır annesine geri gider. Anne baba boşanırken çocukların söz hakkı olmuyor, ya orada kalacaksın ya burada diye sınır çizilmemeli.

O hakaretler saygısız laflar vs sizin bunları hiç görmemeniz gerekirdi. Eşim dediğiniz zayıf karakterli adam bunu bir kere görür ikinciye asla müsade etmezdi. İster eski eşe dava açın veya açmayın buna bir şey diyemem ama bütün haklarınızı alıp anlaşmalı boşanın. Çocuk ergenlik çağlarına girince sorunlar x10 olacak.

Kizlar herkese merhaba.O kadar kafam karisik ki umarim yorum yazarsiniz.ikimizinde 2.evliligi esimi severek evlendim aslinda hala seviyorum.7 yillik evliyiz ancak evlendigimiz gunden beri eski esiyle iletisimine bir turlu sinir cizmedi.Bahane hep kiziydi (11 yasinda)ancak neredeyse 1.5 yildir kizi bizimle yasiyor.Kadin kendisi birakti.Kizimla herhangi bir sorunumuz yok ben cocugun iyiligi icin bunu asla sorun etmedim zaten , ancak bu seferde cocugun bizimle mutlu olmasi sorun oldu ve baslarda hic aramayan sormayan annesi devamli cocukla iletisime gecip manipule etmeye bizi kotulemeye (ozellikle de beni tabiki) basladi.Cocuga devamli link gonderip babana soyle sunu alsin vs gibi ki bunlar yuzbinlerce tl degerindeki seyler konu para da degil bunlari musfik anne kisvesinde yaparak yeni gundemler yaratmasi herneyse cocugu tatillerde bile almak istemedi esim kizi uzulmesin diye neredeyse zorla gonderdi bu surecte nafakasi hic sorun olmadi almaya devam etti hatta kiz ondayken hep ekstra odemeler yapildi.En son olayda esimin bu yil 3.kez kizini cok luks bir otele annesiyle birlikte tatile gonderdigini ogrendim aslinda kendisi soyledi.Maddi olarak durumu iyi ancak cok borcu var biz ailecek boyle bir tatile gitmiyorken neden bunu yapiyorsun dedigimde bana baska turlu cocugunu almiyor cocuk uzulmesin diye yaptim dedi.Bende o halde benimde tatil hakkim diyerek annemlerin yanina geldim.Burada iliskiye uzaktan bakinca yaptigim fedakarlik anlamsiz mi diye dusunmeye basladim cunku bu kadin esime benimle ilgili hakaret mesajlari yollayan hatta ayril ondan diyebilecek kadar kotucul bir insan eger bu kadin velayeti vermezse (ya da esim velayet davasi acmazsa)ve esim onunla iliskisine bir sinir cizmezse bu sorunlarin devam edecegini ve bunu istemedigimi soyledim. Çunku velayet bu kadinin elinde hep bir koz ve hep kizimizi geri almakla tehdit ediyor.Esimde kizimin annesiyle davalik olmak istemiyorum cok abartiyorsun gibi seyler soyledi kadin da kizimin yeri babasinin yanidir ama o kadina guvenip velayet vermem gibi seyler soylemis.Biliyorum cozum bende degil ancak yanlis mi dusunuyorum ne olursunuz bir akil verin anlasmali bosanma teklif etti bosanmali miyim??
Belki yanlış bir bakış açısı ile bakıyorumdur ama bende boşanmış bir anne olarak bende aynı hataları yapıyorum,hata diyorum çünki yaptıklarımın fazla olduğunu bende biliyorum,boşandık ama babasını arayıp hergün görüşmek istiyor oğlum ben de her seferinde tamam gelsin diyorum bazen oturma odasında kalıyor bazen sabah erken saatlerde birlikte çıkıyorlar vs yani sınır diye birşey kalmadı hayatımda,eski eşimle ikimiz birbirmizi hiç sevmeyiz su içse bardağı hipolarım yani o derece sevmiyorum ama dışarıdan sevgilisi yeni eşi gözüyle baksanız adamı kazanmaya çalışıyorum sanırsınız,konu şu aslında oğlum 11 yaşında astım hastası ve dil gelişim bozukluğu var biraz sters yaptımı konuşması geriliyor o yüzden kadın erkek kimliğimiz bir yana anne baba mücadelesi veriyoruz bazen,benim gördüğüm eşiniz eski eşi ve kızına manevi olarak fazla bağlı ve muhtemelen onları yalnız bıraktığını düşünüp suçlu hissediyor,eminimki eski eşine geri dönse pişmanlıktan ölür,boşanma teklif ettiyse boşanın evlilik buradan dönmez bir kez sizi gözden çıkartmışsa bu teklif katlanarak hiddetlenir sanki zorla evliliğim sürüyor paikoljisine kapılır eski eşe daha fazla sığınır,çıkın hayatından ama siz sınır çizin biterse hayatıma bakarımı net bir şekilde belirtip hayatınıza acil devam edin,bu evlilikten olmaz zaten anlattıklarınız az şeyler değil ama size tavsiyem ayrılınca sınırınızı net çizin adam belliki duygusal olarak gevşek herkesi aynı anda hayatında istiyor siz kesin çizgiler çizin.

Evet mesajlar var tehdit hakaret iftira vs ancak esim dava acarsan en buyuk sikintiyi kizimiz ceker kimseye birsey olmaz diyor bu kotulugu yapamazsin vsvs

Kendi annesi yaptıkları sonucunda kızının üzülebileceğinimbir saniye olsun düşünmedi. Siz neden sizi keriz yerine koymalarına izin veriyorsunuz?

Yerden göğe kadar haklısınız. Eşinizin ya velayet davası açmadı gerekir, yada kızını göndermesi gerekir. Belliki kadın sizi huzursuz etmek için kızını göndermiş. Eşinizin yaptığı herşey baştan aşağı hatalı

Hiiç kusura bakmasın anadı babası çocuğu aralarında oyuncak ederken alılları nerdeymiş. Vazgeçmeyin.

Aslinda basta ciddiye almadi ancak ben kararimda diretince once guzel sozlerle (ondan da bekledigini alamayinca) sonra da cirkefleserek bosanmaya getirdi isi
Bence karışmayın aralarındaki para pul mevzularına,tabi ki bu 4 lü ilişkide en önemli şey kızı,Kız için kurşun atar, kurşun yer,tatile götürecek tek dönemlik parası varsa bunu kızının mutlu olacağı şekilde kullanması çok normal

Bence karışmayın aralarındaki para pul mevzularına,tabi ki bu 4 lü ilişkide en önemli şey kızı,Kız için kurşun atar, kurşun yer,tatile götürecek tek dönemlik parası varsa bunu kızının mutlu olacağı şekilde kullanması çok normal
Para pula karimiyorum hatta bilmiyorum bile cogu zaman ama sorun bu tatil planinin gizli yapilmasi bu yil 3. Kez cocugun bile haberi yoktu gitmiycem diye tutturdu ustelik bir tatile gidilecekse neden biz gitmiyoruz ucumuz diye sordum dedigim bu?

Back
X