En kotu karar bile kararsizliktan iyi midir??

burada çok konu açılıyor 2. evliliklere dair. genelde üvey anne profiline haiz üyeler insanlıktan şüphe duyabileceğimiz açıklamalar yapıyor.
siz oldukça makul vicdanlı düzgün bir kadınsınız. konuyu okudukça bende sizin kuma gibi bir pozisyona büründüğünüz fikr oluştu. onlar boşanmış zamanla siz adamın fiziksel cinsel ihtiyaçlarını karşılayan çocuğuna hizmet eden borçlarının sıkıntılarını yüklenen kadın olmuşsunuz.
ilk kadın ise çocuktan kurtulmuş, çocukla görüşmek için dahi tatil kozunu oynayacak kadar keyfine düşkün. eşinizle aşk evliliği mi mantık evliliği mi yaptınız bilmiyorum ama bu adam sizi sevmiyor. şu an elde siz varsınız sizi kullanıyor. okul açıldı düzeni bozdun diyerek dahi psikolojik şiddet uyguluyor. Sizin hatanız çocuklu bir adamla evlenmek, yolunuzdan dönmeyin, bu ahlaksız insanlara teslim olmayın,inşallah layıkınızı bulun.

burada çok konu açılıyor 2. evliliklere dair. genelde üvey anne profiline haiz üyeler insanlıktan şüphe duyabileceğimiz açıklamalar yapıyor.
siz oldukça makul vicdanlı düzgün bir kadınsınız. konuyu okudukça bende sizin kuma gibi bir pozisyona büründüğünüz fikr oluştu. onlar boşanmış zamanla siz adamın fiziksel cinsel ihtiyaçlarını karşılayan çocuğuna hizmet eden borçlarının sıkıntılarını yüklenen kadın olmuşsunuz.
ilk kadın ise çocuktan kurtulmuş, çocukla görüşmek için dahi tatil kozunu oynayacak kadar keyfine düşkün. eşinizle aşk evliliği mi mantık evliliği mi yaptını bilmiyorum ama bu adam sizi sevmiyor. şu an elde siz varsınız sizi kullanıyor. okul açıldı düzeni bozdun diyerek dahi psikolojik şiddet uyguluyor. Sizin hatanız çocuklu bir adamla evlenmek, yolunuzdan dönmeyin, bu ahlaksız insanlara teslim olmayın,inşallah layıkınızı bulun.
Ask evliligi yaptim ancak geldigimiz noktada beni bu kadar kolay gozden cikarmasi ve bir avukat yerine halen o kadinla konusup sozde cozum bulmaya calismasi tum guvenimi bitirdi.onu cok seviyorum ancak guven olmadan cok zor cok kirginim

Ask evliligi yaptim ancak geldigimiz noktada beni bu kadar kolay gozden cikarmasi ve bir avukat yerine halen o kadinla konusup sozde cozum bulmaya calismasi tum guvenimi bitirdi.onu cok seviyorum ancak guven olmadan cok zor cok kirginim
sevgi nedir diye sorasım geliyor ? sanırım sevgi her insan için farklı bir mana içeriyor. Mesela bu adamın nesini seviyorsunuz ? sizden kısıp eski karısına yedirmesini mi ? çocuğuna bakıcı yapıp gidince yine sizi suçlamasını mı ? hakarete uğrayıp yine de arkanızda durmamasını mı ? sizi hemen kapıya koymasını mı ? neyini çok seviyorsunuz gerçekten merak ediyorum. yaşınızı hatırlamıyorum 16 değildir sanırım, mesela nesi güzel bu adamın, bana anlatın bende seveyim kardeş olarak ?

sevgi nedir diye sorasım geliyor ? sanırım sevgi her insan için farklı bir mana içeriyor. Mesela bu adamın nesini seviyorsunuz ? sizden kısıp eski karısına yedirmesini mi ? çocuğuna bakıcı yapıp gidince yine sizi suçlamasını mı ? hakarete uğrayıp yine de arkanızda durmamasını mı ? sizi hemen kapıya koymasını mı ? neyini çok seviyorsunuz gerçekten merak ediyorum. yaşınızı hatırlamıyorum 16 değildir sanırım, mesela nesi güzel bu adamın, bana anlatın bende seveyim kardeş olarak ?
Yani soyle ki bu durumlar disinda kari koca olarak evlilik hayatimizda bir sorun yok bana sevgisini gosteren dusunceli bir erkek evini ailesini dusunur ama su bir gercek bu konuda asla dengeli bir tutum sergileyemiyor bunu da kizina olan asiri bagliligina verdim hep ama sonuc ortada haklisiniz sevginin pek cok tanimi var ve ben biraz bagimli bir kisilik yapisina sahip bir insanim

Ortada kişisel bir sorun olmadığı sürece boşanmak bana doğru gelmiyor. Zaten eşinizi hala seviyorsunuz da. Böyle bir durumda boşanmak abartılı bir tepki bana gire. Eşinizle konuşmaya devam edin.
Konusmaya calistim ancak konunun ozunden sapip farkli tartismalara evriliyor su durumda sadece sessiz bekliyorum
Ortada kişisel bir sorun olmadığı sürece boşanmak bana doğru gelmiyor. Zaten eşinizi hala seviyorsunuz da. Böyle bir durumda boşanmak abartılı bir tepki bana gire. Eşinizle konuşmaya devam edin.

Belli sınırlarda kalın babası daha çok ilgilensin onun dışında eskiyi takmayın hayat bu didişmelerle geçmez .Eski este girer menepoza çocukta büyür insan farkeder hayat bitiyor taşlar yerine oturur Taşlar yerine oturana kadar ne kötü olurum ne en iyi.Ben gemimi yuzdururum.Muhatap olmam ben evime iliskime kendime bakarım.Mutlu ediliyorsam kalırım.Bunlari yapabilmek mesele.Haklisiniz desem oda çocuk oda baba desem zor bu işler desem .Hakkımı mutlumu olay bu desem

Belli sınırlarda kalın babası daha çok ilgilensin onun dışında eskiyi takmayın hayat bu didişmelerle geçmez .Eski este girer menepoza çocukta büyür insan farkeder hayat bitiyor taşlar yerine oturur Taşlar yerine oturana kadar ne kötü olurum ne en iyi.Ben gemimi yuzdururum.Muhatap olmam ben evime iliskime kendime bakarım.Mutlu ediliyorsam kalırım.Bunlari yapabilmek mesele.Haklisiniz desem oda çocuk oda baba desem zor bu işler desem .Hakkımı mutlumu olay bu desem
Keske yapabilseydim inanin denedim ilk sorun degil ancak katlanarak suruyor caresizlik ve degersizlik hissediyorum sanki duvara konusuyormusum gibi😪

Son cümlenize kadar yazacak birçok şeyim olabilirdi ama kendi ağzıyla boşanmak istediğini belirten adama bence bu saatten sonra yapılabilecek hiçbir şey yok. Kendi iyiliğiniz ve değeriniz için hiç arkanıza bakmadan boşanmanız en doğrusu olur sanırım. Bırakın pişman olacak biri varsa o olsun

Keske yapabilseydim inanin denedim ilk sorun degil ancak katlanarak suruyor caresizlik ve degersizlik hissediyorum sanki duvara konusuyormusum gibi😪
Yukarda bir üyeye iyiyiz bana bağlı sevgisini gösteriyor yazmişsiniz kafamı karıştırdıniz gerçek ne madem katlanarak sürmesimi yoksa o yazdıklarınızmi?Cocugu ve eski eşi kafada kocaman yaparak aldığınız tavırlar sonucundami böyle oluyor Eşinizin evladı o canı ciğeri sizde hayat arkadaşı bunda kıyaslama yapılmaz.Dengede kalmak gerekli beraberce ama.Belki sizde bir seçim yapmasi manasında ve eski eşin müdahalesi ile ofkelenio duvarlar oruyorsunuz ilişkiyi çıkmaza sokuyorsunuz bakın öyle yapıyorsunuz demiyorum belki diyorum iyi anlayın dediklerimi savunmaya geçmeyin .Aşiri mutsuz iseniz dediklerimde hiç pay verdiğiniz yer yoksa elbette mutlu değilseniz yürümüyor sa son karar sizin

Kizlar herkese merhaba.O kadar kafam karisik ki umarim yorum yazarsiniz.ikimizinde 2.evliligi esimi severek evlendim aslinda hala seviyorum.7 yillik evliyiz ancak evlendigimiz gunden beri eski esiyle iletisimine bir turlu sinir cizmedi.Bahane hep kiziydi (11 yasinda)ancak neredeyse 1.5 yildir kizi bizimle yasiyor.Kadin kendisi birakti.Kizimla herhangi bir sorunumuz yok ben cocugun iyiligi icin bunu asla sorun etmedim zaten , ancak bu seferde cocugun bizimle mutlu olmasi sorun oldu ve baslarda hic aramayan sormayan annesi devamli cocukla iletisime gecip manipule etmeye bizi kotulemeye (ozellikle de beni tabiki) basladi.Cocuga devamli link gonderip babana soyle sunu alsin vs gibi ki bunlar yuzbinlerce tl degerindeki seyler konu para da degil bunlari musfik anne kisvesinde yaparak yeni gundemler yaratmasi herneyse cocugu tatillerde bile almak istemedi esim kizi uzulmesin diye neredeyse zorla gonderdi bu surecte nafakasi hic sorun olmadi almaya devam etti hatta kiz ondayken hep ekstra odemeler yapildi.En son olayda esimin bu yil 3.kez kizini cok luks bir otele annesiyle birlikte tatile gonderdigini ogrendim aslinda kendisi soyledi.Maddi olarak durumu iyi ancak cok borcu var biz ailecek boyle bir tatile gitmiyorken neden bunu yapiyorsun dedigimde bana baska turlu cocugunu almiyor cocuk uzulmesin diye yaptim dedi.Bende o halde benimde tatil hakkim diyerek annemlerin yanina geldim.Burada iliskiye uzaktan bakinca yaptigim fedakarlik anlamsiz mi diye dusunmeye basladim cunku bu kadin esime benimle ilgili hakaret mesajlari yollayan hatta ayril ondan diyebilecek kadar kotucul bir insan eger bu kadin velayeti vermezse (ya da esim velayet davasi acmazsa)ve esim onunla iliskisine bir sinir cizmezse bu sorunlarin devam edecegini ve bunu istemedigimi soyledim. Çunku velayet bu kadinin elinde hep bir koz ve hep kizimizi geri almakla tehdit ediyor.Esimde kizimin annesiyle davalik olmak istemiyorum cok abartiyorsun gibi seyler soyledi kadin da kizimin yeri babasinin yanidir ama o kadina guvenip velayet vermem gibi seyler soylemis.Biliyorum cozum bende degil ancak yanlis mi dusunuyorum ne olursunuz bir akil verin anlasmali bosanma teklif etti bosanmali miyim??
Eşiniz mi anlaşmalı boşanma teklifi etti?

Yukarda bir üyeye iyiyiz bana bağlı sevgisini gösteriyor yazmişsiniz kafamı karıştırdıniz gerçek ne madem katlanarak sürmesimi yoksa o yazdıklarınızmi?Cocugu ve eski eşi kafada kocaman yaparak aldığınız tavırlar sonucundami böyle oluyor Eşinizin evladı o canı ciğeri sizde hayat arkadaşı bunda kıyaslama yapılmaz.Dengede kalmak gerekli beraberce ama.Belki sizde bir seçim yapmasi manasında ve eski eşin müdahalesi ile ofkelenio duvarlar oruyorsunuz ilişkiyi çıkmaza sokuyorsunuz bakın öyle yapıyorsunuz demiyorum belki diyorum iyi anlayın dediklerimi savunmaya geçmeyin .Aşiri mutsuz iseniz dediklerimde hiç pay verdiğiniz yer yoksa elbette mutlu değilseniz yürümüyor sa son karar sizin
Cocugu asla degil ama evet yillar icindeki birikimler sonucu eski esle ilgili hic tahammulum kalmadi zaten bunun farkinda karsi taraf ve bunu daha da koruklemek icin elinden geleni yapiyor bunun da farkindayim ancak bu tatil olayinda artik kontrolumu kaybettim ekmek degil aş degil yani bunu yasamak istemiyorum anlasilmak istiyorum ancak olmuyor maalesef

Evet ben dava acamam cok buyutuyorsun ya bu sartlarda evine donersin ya da anlasmali bosanalim dedi
Ben boşan veya boşanma demek istemiyorum ancak ne karar alacaksan
ortak çocuğunuz yokken al. Çocuk olunca çok zor oluyor.. Hislerini dinle bence içinden boşanmak geliyorsa da çocuğunuz yokken boşanın..

Ben boşan veya boşanma demek istemiyorum ancak ne karar alacaksan
ortak çocuğunuz yokken al. Çocuk olunca çok zor oluyor.. Hislerini dinle bence içinden boşanmak geliyorsa da çocuğunuz yokken boşanın..
Birde ortada çocuk olunca eski eşinle iletişimi kesmemek yani bizim kültürümüze göre ters olsa da arkadaş kalabilmek çok önemli hem çocuk hem de ebeveynlerin ruh sağlığı için en mantıklısı bu. Ama aralarında yeniden ilişki başlamasından endişe ediyorsan.. Ozaman güven problemi var demektir ki bu da küçük bir sorun değil. Bunu bir şekilde en kısa zamanda çözmenizi öneririm. Yoksa bu durumda kararsızlık en kötüsü bence.. Çünkü ilerde çocuğunuz olursa işler daha da kötü hal alabilir.. Allah korusun psikolojin bozulur..
İkinci evliliğin olduğu için de dert etme. Önemli olan çocuk.. Çocuğun yoksa hiç dert etme. Geçer. Karşına inşallah sevgini hakedecek biri çıkar.

Cocugu asla degil ama evet yillar icindeki birikimler sonucu eski esle ilgili hic tahammulum kalmadi zaten bunun farkinda karsi taraf ve bunu daha da koruklemek icin elinden geleni yapiyor bunun da farkindayim ancak bu tatil olayinda artik kontrolumu kaybettim ekmek degil aş degil yani bunu yasamak istemiyorum anlasilmak istiyorum ancak olmuyor maalesef
Durumu idare edip dengede kalmak zor sizin ilişkiyi böyle zorlayan eski eş de birini sevecek fakat oda boşanacak yada eski kocası ile ilgili yada çocuk problemi için farketmez mutlu olamayacak.Karma rövanş i sever .Ben katmaya inanıyorum yapılan her eylem her hareket her dalga tek kişide kalmaz etkileri.Keske farketse insanlar .Hayırlı kararlar dilerim eski eş mutlu olur sanmayın mutsuzluğa sebep olunca ödül olarak mutluluk gelmez asla .Hakkınızda iyiyi dilerim

Birde ortada çocuk olunca eski eşinle iletişimi kesmemek yani bizim kültürümüze göre ters olsa da arkadaş kalabilmek çok önemli hem çocuk hem de ebeveynlerin ruh sağlığı için en mantıklısı bu. Ama aralarında yeniden ilişki başlamasından endişe ediyorsan.. Ozaman güven problemi var demektir ki bu da küçük bir sorun değil. Bunu bir şekilde en kısa zamanda çözmenizi öneririm. Yoksa bu durumda kararsızlık en kötüsü bence.. Çünkü ilerde çocuğunuz olursa işler daha da kötü hal alabilir.. Allah korusun psikolojin bozulur..
İkinci evliliğin olduğu için de dert etme. Önemli olan çocuk.. Çocuğun yoksa hiç dert etme. Geçer. Karşına inşallah sevgini hakedecek biri çıkar.
Bu iletisim saglikli olabilse keske zaten konu buralara gelmezdi ancak amac farkli yani insan cocugunu biraktigi bir insana nasil hakaret edebilir? Oyle bir insansa nasil cocugunu yalniz birakabiliyorsun mesela? Iliski baslamasi degilde toksik bir bagin kopmamasi gibi daha cok arada kaynayan da ben oldum

Durumu idare edip dengede kalmak zor sizin ilişkiyi böyle zorlayan eski eş de birini sevecek fakat oda boşanacak yada eski kocası ile ilgili yada çocuk problemi için farketmez mutlu olamayacak.Karma rövanş i sever .Ben katmaya inanıyorum yapılan her eylem her hareket her dalga tek kişide kalmaz etkileri.Keske farketse insanlar .Hayırlı kararlar dilerim eski eş mutlu olur sanmayın mutsuzluğa sebep olunca ödül olarak mutluluk gelmez asla .Hakkınızda iyiyi dilerim
TEsekkur ederim🙏

Back
X