- 26 Aralık 2015
- 41
- 76
- 18
10 aylık evliyim. Eşimle genel olarak bir problemimiz yok. Bizim buralarda genelde oğlan tarafından ev istenir. Altın ev olduğu zaman istenmez bile. Benim ailem de ev istedi ama hem düğünü hem de ev almayı kaldıramayacakları için biz evlendikten sonra alınsın dendi. Eşyamız eşimin o dönemde çalıştığı ama şimdi ayrıldığı iş yerine yakın olan başka bir ilin ilçesine serildi. Bizim adetlere göre mobilya beyaz eşya evin tüm herşeyi kız evine ait olduğu için bizden en iyisi en mükemmeli istendi. Allah razı olsun ailem de elinden geldiğince ne beğendilerse yaptı. Onlar da düğün için ellerinden geldiğince altın yaptılar. Düğünden sonra altınları siz kaybedersiniz bankaya da boşa para vermeyelim diye kv aldı. Kötü niyetli olmadığını düşünerek bişey söylemedim. 4 ay önce eşim işten ayrıldı ve memleketimize dönmeye karar verdik. Biz de düğündeki altınlarımı peşinat yaparak ev almaya karar verdik. Eşim de ben de sigortalı çalışmadığımız için krediyi kp üzerine çekeceğiz dolayısıyla ev onun üzerine olacak. Bu benim için şimdilik! Bir problem teşkil etmiyor. Çünkü kredi taksitlerini o ödeyecek. Biz sadece yıllık 10bin civarı ara ödeme yapacağız. Ve eşim Mayıs gibi askere gidecek. Yaklaşık 4 aydır ev arıyoruz. Ama öyle düşük bir rakam söylüyorlar ki ev için o fiyatlara ONLARIN istediği şekilde ev bulmanın bir imkanı yok. 4 aydır ev aramaktan yoruldum. Eşime fiyatı arttırmalarını söylüyorum (ki bence yapabilecek durumları var) ama 2 sene sonra kardeşi evleneceği için yapmıyorlar. Memlekette kiraya çıkalım diyorum kiralar çok yüksek diyorlar. Ben bi kaç ev beğendim ama cephesi iyi değil yok şöyle yok böyle diye istenmedi. Onların istediği evlerin o fiyatlarda olmadığını görüyorlar acelemiz yok deyip duruyorlar. Beklerken de fiyatlar daha da artıyor. Artık kafayı yemek üzereyim. Yaşadığımız ilçede eşimden başka bir tane tanıdığım sohbet edebileceğim insan yok. Kv olmazsa askerdeyken eşyanız orda kalsın gelince taşınırsınız gibi bir düşüncesini de beyan etti. Askerdeyken muhtemelen eşimi onun yanında beklememi istiyor. Ama ben evimde ya da ailemin yanında beklemek istiyorum. En sonunda verin altınlarımı alın oğlunuza ev bana dert değil deyip çıkacağım. Gerçekten ufacık paraların bu kadar sorun edilmesine kendi ailemde alışmadığımdan mıdır çok yoruldum. Düzenli bir işim olsa ben ödeyeceğim üstünü diyeceğim ama o da yok.