En mükemmeli olsun ama en ucuzu olsun

istelmant

Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2015
41
76
18
10 aylık evliyim. Eşimle genel olarak bir problemimiz yok. Bizim buralarda genelde oğlan tarafından ev istenir. Altın ev olduğu zaman istenmez bile. Benim ailem de ev istedi ama hem düğünü hem de ev almayı kaldıramayacakları için biz evlendikten sonra alınsın dendi. Eşyamız eşimin o dönemde çalıştığı ama şimdi ayrıldığı iş yerine yakın olan başka bir ilin ilçesine serildi. Bizim adetlere göre mobilya beyaz eşya evin tüm herşeyi kız evine ait olduğu için bizden en iyisi en mükemmeli istendi. Allah razı olsun ailem de elinden geldiğince ne beğendilerse yaptı. Onlar da düğün için ellerinden geldiğince altın yaptılar. Düğünden sonra altınları siz kaybedersiniz bankaya da boşa para vermeyelim diye kv aldı. Kötü niyetli olmadığını düşünerek bişey söylemedim. 4 ay önce eşim işten ayrıldı ve memleketimize dönmeye karar verdik. Biz de düğündeki altınlarımı peşinat yaparak ev almaya karar verdik. Eşim de ben de sigortalı çalışmadığımız için krediyi kp üzerine çekeceğiz dolayısıyla ev onun üzerine olacak. Bu benim için şimdilik! Bir problem teşkil etmiyor. Çünkü kredi taksitlerini o ödeyecek. Biz sadece yıllık 10bin civarı ara ödeme yapacağız. Ve eşim Mayıs gibi askere gidecek. Yaklaşık 4 aydır ev arıyoruz. Ama öyle düşük bir rakam söylüyorlar ki ev için o fiyatlara ONLARIN istediği şekilde ev bulmanın bir imkanı yok. 4 aydır ev aramaktan yoruldum. Eşime fiyatı arttırmalarını söylüyorum (ki bence yapabilecek durumları var) ama 2 sene sonra kardeşi evleneceği için yapmıyorlar. Memlekette kiraya çıkalım diyorum kiralar çok yüksek diyorlar. Ben bi kaç ev beğendim ama cephesi iyi değil yok şöyle yok böyle diye istenmedi. Onların istediği evlerin o fiyatlarda olmadığını görüyorlar acelemiz yok deyip duruyorlar. Beklerken de fiyatlar daha da artıyor. Artık kafayı yemek üzereyim. Yaşadığımız ilçede eşimden başka bir tane tanıdığım sohbet edebileceğim insan yok. Kv olmazsa askerdeyken eşyanız orda kalsın gelince taşınırsınız gibi bir düşüncesini de beyan etti. Askerdeyken muhtemelen eşimi onun yanında beklememi istiyor. Ama ben evimde ya da ailemin yanında beklemek istiyorum. En sonunda verin altınlarımı alın oğlunuza ev bana dert değil deyip çıkacağım. Gerçekten ufacık paraların bu kadar sorun edilmesine kendi ailemde alışmadığımdan mıdır çok yoruldum. Düzenli bir işim olsa ben ödeyeceğim üstünü diyeceğim ama o da yok.

İnsanlar ev alıyorlar farkında mısınız? Miktarı biraz artırınca bile 30bin fln ekleniyo en az. Gerekçeleri de bence gayet mantıklı 2 sene sonra yine büyük bir meblağ para gerekecekmiş. Hemen ev alınmadı diye altınları isteyip gitmek pire için yorgan yakmaktır.
Askerdeyken de ailenle kalmak istiyorsan onlarla kal. Ev yok diye kv ile yaşamak zorunda değilsin.

Senden kv evinde beklemen istenecek, kalan her şey plan. Aileye bağımlı olmayın, sen de işe gir, kimseye eyvallahınız olmaz.

Kiraya da çıkamıyoruz kiralar yüksek diye ayrıca çalışıyorum ama o art time. Bulunduğumuz yerde bu işi zor buldum. Memlekete gidebilsek orda bulurum muhtemelen ama ev burda olunca ordan iş bulmam şimdilik zor

Altınlar gerçekten duruyor yerinde degil mi?
Yaşınız mı ufak,cahil misiniz bilemedim ama kv üzerine ev yapmak nedir.Eşiniz askere gitsin gelsin öyle alın düzgünce bir işe girsin hem.

Hem altını verip hem de kv üstüne ev yapılacak olması bana hiç iyi niyetli gibi gelmiyor.

Pek sağlam bir başlangıç olmamış evlilik adına.

2 sene sonra kayniniz evlenecekse tabi ki onu da dusunecekler. Cocuklarin birini yapip birine yapmamak olmaz ki.

Bu devirde 2 yil arayla 2 ev almak da her babayigidin harci degil. Acikcasi ev istemek bana abarti geliyor. Ben hakli buldum onlari. Ama altinlarinizi isteyin tabi ki... alin kendiniz satip uzerini de odeyip ev edinmeye bakin.

Evlilik olgunluğuna erişemeden evlenilince böyle oluyor işte. Niye evlendiniz ki? Birinizin işi yok, daha askere bile gitmemiş, diğerinizin işi ev geçindirecek düzeyde değil. Başkası evinizi alsın diye bekliyorsunuz. Siz ev almayı kolay mı sanıyorsunuz? Bekleyemiyorsanız çalışır çabalar, hemen alırsınız kendinize. Onun dışında laf söyleme hakkınız yok. Parasını kim veriyorsa onun borusu öter. Başkasına bağımlı evlendiyseniz onların hazır olmasını veya keyfini bekleyeceksiniz.

. Bizim adetlere göre mobilya beyaz eşya evin tüm herşeyi kız evine ait olduğu için bizden en iyisi en mükemmeli istendi. Allah razı olsun ailem de elinden geldiğince ne beğendilerse yaptı.

bütün evin eşyasını sizin aileniz mi aldı?
koca ailesinden ev isteyen birini haklı bulacağımı söyleseler inanmazdım..
resmen enayi yerine koymuşlar sizin ailenizi..

Muğla'lı mısın?
Hatta ilçe bile sorabilirim de kalsın
O yörede evi erkek/erkeğin ailesi alır, evin içini iğneden ipliğe kız/kızın ailesi döşer. Bundan on sene kadar önce ev fiyatı 50 binken içini döşemek 30-35 bindi yani aileler neredeyse aynı masrafı yapıyordu.
Ben doğru bulmuyorum açıkçası 1+1de yaşarım az eşyam olur ama kimseye minnet etmem
Ailelere danışılır ama kararı kişiler kendi vermeli evlenme olgunluğuna erip karar veremiyorsanz ne anlamı var ki evlenmenin?

Ben adetlerinize takildim. Kiz tarafi mobilya ve beyaz esya aliyor oyle mi ilk defa duydum cok ilginc.. Erkek tarafindan da ev almasi isteniyor bu da ilginc hayir herkesin kenarda parasi yok hemen ev almaya tuhaf yani.. Altinlari kv ye birakma olayini da anlamiyor anneniz yada kv farketmez niye veriyorsunuz bankada kasa kirala koy cok mu zor yani :KK51:

bütün evin eşyasını sizin aileniz mi aldı?
koca ailesinden ev isteyen birini haklı bulacağımı söyleseler inanmazdım..
resmen enayi yerine koymuşlar sizin ailenizi..
Enayi demek haksızlık olur. Ama şanssızlık diyebiliriz. Bizim bulunduğumuz yerin adetine göre kız evi tastamam eşyayı alır oğlan evi alır. Ayrıca biz 10 yıllık bir ilişki sonucunda birbirimizi severek evlendik. Eşimin kazandığı bizi şu anda geçindiriyor ben de üstüne bişeyler koyuyorum maddi bir sıkıntımız yok. Aslında krediyi sadece çekmemize yardımcı olsalar seneye taksitlerini de biz ödeyebiliriz. Sadece ikimizin işinde de evden çalışıyoruz. Eşim askerden geldikten sonra ofisini kurmayı düşünüyor iş bütünlüğü adına. O zaman bir sıkıntımız kalmaz. Ama şimdi kiralar çok yüksek diye memleketimize gidemiyoruz ama ev de alamıyoruz. Burda kapana kısılmış gibi hissediyorum.

Hatta kredi taksitlerinin ev kirasıyla arasında en fazla 200-300 tl oynar ayrıca kv ne altınları bıraktığıma deli gibi pişmanım ama evlendiğimizin ertesi günü balayına gittik ve resmî tatil olduğu için bankalar kapalıydı. Kv sonra da vermek istemedi. Ama altınlarımı başka yere verecek bir insan değil istediğim zaman takabilirim.

Altınlarıni al kimseye minnet etme paranız olursa siz kendiniz alırsınız ;) evi döşemişsiniz ev almamışlar birde sana yaptikları altınları alıp ev alıcak ne güzel ya :27: herkes uyanık ha :)

Muğla'lı mısın?
Hatta ilçe bile sorabilirim de kalsın
O yörede evi erkek/erkeğin ailesi alır, evin içini iğneden ipliğe kız/kızın ailesi döşer. Bundan on sene kadar önce ev fiyatı 50 binken içini döşemek 30-35 bindi yani aileler neredeyse aynı masrafı yapıyordu.
Ben doğru bulmuyorum açıkçası 1+1de yaşarım az eşyam olur ama kimseye minnet etmem
Ailelere danışılır ama kararı kişiler kendi vermeli evlenme olgunluğuna erip karar veremiyorsanz ne anlamı var ki evlenmenin?
Muğla değil ama kültür olarak aynıyız.

10 aylık evliyim. Eşimle genel olarak bir problemimiz yok. Bizim buralarda genelde oğlan tarafından ev istenir. Altın ev olduğu zaman istenmez bile. Benim ailem de ev istedi ama hem düğünü hem de ev almayı kaldıramayacakları için biz evlendikten sonra alınsın dendi. Eşyamız eşimin o dönemde çalıştığı ama şimdi ayrıldığı iş yerine yakın olan başka bir ilin ilçesine serildi. Bizim adetlere göre mobilya beyaz eşya evin tüm herşeyi kız evine ait olduğu için bizden en iyisi en mükemmeli istendi. Allah razı olsun ailem de elinden geldiğince ne beğendilerse yaptı. Onlar da düğün için ellerinden geldiğince altın yaptılar. Düğünden sonra altınları siz kaybedersiniz bankaya da boşa para vermeyelim diye kv aldı. Kötü niyetli olmadığını düşünerek bişey söylemedim. 4 ay önce eşim işten ayrıldı ve memleketimize dönmeye karar verdik. Biz de düğündeki altınlarımı peşinat yaparak ev almaya karar verdik. Eşim de ben de sigortalı çalışmadığımız için krediyi kp üzerine çekeceğiz dolayısıyla ev onun üzerine olacak. Bu benim için şimdilik! Bir problem teşkil etmiyor. Çünkü kredi taksitlerini o ödeyecek. Biz sadece yıllık 10bin civarı ara ödeme yapacağız. Ve eşim Mayıs gibi askere gidecek. Yaklaşık 4 aydır ev arıyoruz. Ama öyle düşük bir rakam söylüyorlar ki ev için o fiyatlara ONLARIN istediği şekilde ev bulmanın bir imkanı yok. 4 aydır ev aramaktan yoruldum. Eşime fiyatı arttırmalarını söylüyorum (ki bence yapabilecek durumları var) ama 2 sene sonra kardeşi evleneceği için yapmıyorlar. Memlekette kiraya çıkalım diyorum kiralar çok yüksek diyorlar. Ben bi kaç ev beğendim ama cephesi iyi değil yok şöyle yok böyle diye istenmedi. Onların istediği evlerin o fiyatlarda olmadığını görüyorlar acelemiz yok deyip duruyorlar. Beklerken de fiyatlar daha da artıyor. Artık kafayı yemek üzereyim. Yaşadığımız ilçede eşimden başka bir tane tanıdığım sohbet edebileceğim insan yok. Kv olmazsa askerdeyken eşyanız orda kalsın gelince taşınırsınız gibi bir düşüncesini de beyan etti. Askerdeyken muhtemelen eşimi onun yanında beklememi istiyor. Ama ben evimde ya da ailemin yanında beklemek istiyorum. En sonunda verin altınlarımı alın oğlunuza ev bana dert değil deyip çıkacağım. Gerçekten ufacık paraların bu kadar sorun edilmesine kendi ailemde alışmadığımdan mıdır çok yoruldum. Düzenli bir işim olsa ben ödeyeceğim üstünü diyeceğim ama o da yok.
kendin çalışmayı neden düşünüyosun birde beğenmiyosun diğer evlatlarınıda düşünmeleri gayet normal bu kadar maddiyat sizin öenmliyse zengin bir koca bulsaydın :))

ev alınsında cephesi iyi olmasın ev alınsında ucuz olsun.
bız kendmz aldık valla herseyi

Evlilik olgunluğuna erişemeden evlenilince böyle oluyor işte. Niye evlendiniz ki? Birinizin işi yok, daha askere bile gitmemiş, diğerinizin işi ev geçindirecek düzeyde değil. Başkası evinizi alsın diye bekliyorsunuz. Siz ev almayı kolay mı sanıyorsunuz? Bekleyemiyorsanız çalışır çabalar, hemen alırsınız kendinize. Onun dışında laf söyleme hakkınız yok. Parasını kim veriyorsa onun borusu öter. Başkasına bağımlı evlendiyseniz onların hazır olmasını veya keyfini bekleyeceksiniz.
+ 10000

Daha çok şey yazardım ama anlayacak mı bilmiyorum.

Sakın eşin askerden dönüp işe girmeden hamile kalma. Eşinin ailesi size ev almak zorunda değil , size bakmak zorunda değil hele bebeğinize hiç bakmak zorunda değil. maddi manevi hazır olmadan yapmayın bebek

Onu bunu bilmem de, ne yapın edin evi kayınpeder üzerine almayın. İlerde öteki kardeş de hak iddia edebilir, ki bence eder de. Bence altınlarınızı isteyin ve kiraya geçin. İlerde kendiniz çalışarak kendi paranızla beğendiğinizi alırsınız.

Back
X