• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son hangi olayla yaşamın güzelliğini farkettiniz

Bu sabah ben uyanmasamda işe giderken eşimin beni öpüp üstümü örttüğünde, kızımın uyanınca -henüz yeni yeni konuşmaya başladı- ''anne'' diye beni odasına çağırdığında. silip süpürecek bir evim kahvaltı yapacak ekmeğim, arayıp soracak bir annem ve kardeşimin olduğunu bilmek yaşamın hergün yenilenen bir tazelikle bir önceki günden daha güzel olduğunu görmek için yeterli. Allahıma şükürler olsun...

en büyük acı eski mutlulukları özlemek derler, doğrudur...
ama dejavu etkisi "eski mutlulukları yaşattığı" için içimi çoşkuyla doldurur.
90'lı yılların izmir'i, hele hele mandalina bahçeleri ve sazlıkların apartmanlardan çok olduğu bornova'sı düşünüldüğünde mutlu çocukluk yaşayan son kuşak biz miyiz diye düşünüyorum.
lise yıllarımda daha gelişmiş bir bornova vardı, süvari caddesinde dizili kafelere oturmak bizim için büyük bir büymüşlük göstergesiydi...küçük parkın gelişmesiyle dejenerasyon da başladı sanki ya da ben yaşlanmaya ve muhafazakarlaşmaya başladım. yine de çiçek kokulu sokaklar ve bahar havası her zaman eşsiz izmir'de...

İnsan nedense eskiyi hep özlüyor,nedense hep eski ark larını, doğup büyüdüğü çevreye ait insanlar,kültürler arıyor..
Ah 90' yıllar beğendiğim sayfalar hep bile 90 ların pop şarkıları .:))) Belli bir yaşa gelince o lise döneminde olan başımızda kavak yelleri uçuşmuyor,hayatı daha reel yaşıyoruz ..Bazen düşünüyorum yıllar sonra şimdiki günlerimi,bu yaşımı özlermiyim diye.
İnşallah Allah bize eskisi gibi özleyeceğimiz,acı duymayacağımız acısıyla tatlısıyla güzel günler ,yıllar kısmet eder.

annemin abimin bana gelecek olduklarını öğrendim bugün
ailemm dedim iyiki var rabbim sağlıklı uzun ömürler versin
ailemi düşündükçe onların varlığını hissettikçe yaşama daha sıkı bağlanıyorum

Akşam...Gözdem teyze demek için kendini paralarken teyzesinin attığı çığlıkları gördüğümde...Ortamıza kıvrılıp makineye poz verdiğinde...Çok şükür Allahım...

bugün hastaydım üşütmüştüm....
eşimin onca işini bırakıp bana çorba yapmaya gelmesi beni hayata tekrar bağladı..
biraz fazla acıydı tuzluydu ama olsun..afiyetle yedim
ya ben eşimi çok seviyorum................
:69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69::69:

bu sabah kızıma mama hazırlamak için kalktım, mutfağa gittim, o arada ağlamış herhalde minik prensesim babasıda yanına yatırmış, odaya geldiğimde ikisi birbirlerine sarılmış mışıl mışıl uyuyorlardı, dedim ki; iyiki yanımdalar, sağlıklılar ve iyiki benimler. böyle hayat güzel olmaz mı, bu güzelliğin farkına varılmaz mı ...

Sevdiklerim hayatta,nefes alabiliyorum.Bunlar aklıma geldikçe yaşamın güzelliği kat be kat artıyor.

3 kere farkettim hayatin guzelligini
1.esimle tanistigimda :38:
2.kizimi dogurdugumda :emir_bebek:
3.son olarak ogluma hamile kaldgimda :64: ah bide dogursam :66:

sabah erkenden kalktım elimi yüzümü yıkadıktan sonra hafif bi makyaj yaptm..mutfağıma geçip penceremi açtım..çok güzel kahvaltı hazırladım.çayımı demledim..sonra eşimi uyandırma çabalarına başladım.
uyan uyan diye diye 1 saat geçti acıktım
sonra tlfn geldi acil kalktı hazırlandı koştu işine gitti.
bende oturdum kahvaltı sofrasına 1saat kendi başıma kahvaltı ettim. kocamın tabağındakileri deyedim. çayımıda içtim...
olsun ya hayat böylede güzel kocacım:21::21:

açılmaya korktuğum annemin aslında bana destek bile olabileceğini söylemesiyle hayat güzel dedim :69: ve keşke hayatın güzelliğini iş işten geçmeden farkedebilseydim :14::14:

Salı günü farkettim...
Saat 6 gibi sevgilim hazırlan aşadayım ben dediği anda şaşırdım indim ve sarıldım çok mutlu oldum tamda benle ilgilenmiyor diye düşündüğüm anda öyle güzel saatler geçirdikki onun gözlerine bakmak bile çok mutlu etti beni...... :69:

Benim bir muhabbet kuşum var.Ona ne zaman baksam Allahım ne kadar güzel yaratmışsın,kimbilir sen nasıl güzelsin diye düşünüyorum ve gözlerim doluyor.İnsanların nefislerinden kaynaklanan kötülükleri çirkin bu dünyada ama onun dışında her şey güzel ve mutlu edebilir insanı.Örneğin yaz geldi.Sıcaklar bunaltıcı ama olsun.Kıştan iyidir bence.Gökyüzü muhteşem bir tablo.Çatlağı yok,boyası da akmıyor:)Hele bulutlar,tombiş tombiş.İnsanın bir ağacın dallarından birini koparıp buluta sarıp pamuk şeker gibi yiyesi geliyor.En önemlisi de ağrısız sızısız geçen her anımız.Allah'ın bizlere verdiği muhteşem hayat ziyafetinden lezzetler.Şükürler olsun.

Back
X