En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kızartmaya çok gidiyor zaten.aynı yağda 2 kere patates kızartırım.sonra atık biriktiriyorum veriyorum yağı

Ben kizartmalar icin tefal actifry kullaniyorum. Kendi ölçegiyle 1 corba kaşiğina denk yağ kullanarak patates vs kizartiyorum. En azindan komple yağin icinde yuzdurerek kizartmaktan saglikli ama elektirik faturasina etkisini bilmiyorum.

Tabiki de herkesin beslenme alışkanlıkları farklıdır ama insanız neticede robot değiliz. Bende her gün pasta,börek yemiyorum ama arada canım çeker ve yaparım yani.Bir kurabiye,tatlı yapmaya kalksan en kötü 250 gr tereyağı ya da 1-1.5 su bardağı sıvı yağ gidiyor. Ay başına neredeyse 1 lt. yağ tüketebilen aileye ben şaşırırım yani. Baya sağlam bir irade ve tasarruf örneği çünkü.

Pandemideki dis randevusu hariç hiçbir zaman 5 günü geçen randevu sorunu yaşamadım.
Ben yaşadım
Kbb randevu alamadım
Özele gittim mecbur
Geçengün hatta burada bile konu açıkmıştı
KAnser hastası ne zamana rendevu vermişlerdi

Kahveye Avrupa’da müthiş zam geldi. Geçenlerde İngiltere’de yaşayan abim arıyor bize postayla 2 paket filtre kahve gönder diyor. Valla kusura bakma abi gümrüğe takılır Allah muhafaza kaçakçılığa girer dedim

Heh işte dediğim gibi ekstradan kek,börek yapmıyormuşsunuz yoksa imkansız çünkü. Dalga geçmedim gerçekten şaşırdığım için öyle yazdım.

Bunları bizde öyle yaparız ama yinede yağ mutfağın en çok tüketilen ürünü.

Sizede helal olsun o zaman valla

İki kişinin bile 700 olamaz .Mümkün değil öyle bile olsa sadece çok çok gerekli şeyleri alıyorsunuzdur
Ya dediğim gibi peynir yoğurt çay. yağ her ay almıyorum un şeker vs de öyle bakliyat da nohut mercimek falan tuvalet kağıdı da sürekli biten bir şey değil abur cubur pek almıyorum iki kişi olunca evdeki şeyler de çabuk vitmiyor ben bundan bahsetmek istedim ama yanlış anlaşıldım burada sanırım

Yağ iyidir iyi , yağ yağı söker diye boşuna dememişler

günde 2 ekmek alsan 150 üstü o yapar sadece
Ekmek deyince, dilim tam buğday ekmeği seviyoruz, 20 TL olmuş nerdeyse.
Ekmeği bile sevdiğimiz, istediğimiz şekilde alırken rahatsızlık mi duyacagiz artık. Şuan almasına alıyoruz ama neden bir ekmeğe o kadar veriyoruz yani. Gittikçe sinir bozucu bir hal almaya başladı bu durum.

var ondan ben de.ama uzun zamanda kızartıyor en az 50 dakika sürüyor patates.

elektrik parası çok gelir aynı bulaşık makinesi gibi sudan tasaruf edeceğim derken elektrik zamlı tarife geçip yüksek gelir

E yapmıyordur işte sizin yaptıklarınızı. Onu anlatmaya çalışıyorum. Ben yapmıyorum ve yağ sarfiyatım sizin kadar değil. Siz yapıyorsunuz benden daha çok yağ tüketiyorsunuz. Tasarrufla ilgisi yok, beslenme biçimi tamamen.

Heh işte dediğim gibi ekstradan kek,börek yapmıyormuşsunuz yoksa imkansız çünkü. Dalga geçmedim gerçekten şaşırdığım için öyle yazdım.
Yok ya, bu kadar tepki gelince bende bı şaşırdım kendime ben böyle nasıl geçiniyormusum diye

Nasıl bitmez ya bir kutu peynir 10 gün zor yeter.Tuvalet kağıdı bizim evde iki günde bir rulo biter.Yogurt haftalık biter.Hemsire siz birşey yemez almazsanız tabii 700 tutar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…