- 1 Aralık 2020
- 5.416
- 58.389
- 498
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
Siz de onu almıyosunuz bunu almıyosunuz. Siz ne yiyosunuz yahu? Bakliyatı da her ay almıyormuşsunuz. Et yok tavuk yok bakliyat yok hamur işleri yok abur cubur yok. Ne yiyosunuz cidden merakımdan soruyorum. Çok şaşırdım çünkü. Pazar masrafını katmadan aylık yiyecek giderinizi söylemeniz de ilginç olmuş. Pazardakiler yiyecekten sayılmıyor herhaldeTavuk falan almıyorum demiştim sadece normal şeylerden bahsettim market alışverişinden et tavuk bu ara zaten hiç yemiyorum eşimin canı isterse marketten alıyor yapıyor yiyor öyle sürekli et tavuk kıyma alsak her ay 2000 de olur ben belirtiyorum market içeriyor sadece yani tavuk et meyve sebze girmiyor bu alışverişe ben aylık market alışverişinden bahsettim haftada 1 2 haftada 1 de pazara gidiyoruz onları katarsam1000 i geçer
iyi geceler biz de kırdıysak özür dilerizHanımlar benden bu kadar uyumaya gidiyorumters konuşup kalbini kırdığım biri olduysa hakkınızı helal edin hayırlı geceler
Et kasaptan, meyve sebze pazardan alınıyorsa market miktarı bayağı düşer tabii. Şimdi oldu tamam. Biz hepsini marketten alıyoruz fiyatlar her yerde aynı olduğu için.Tavuk falan almıyorum demiştim sadece normal şeylerden bahsettim market alışverişinden et tavuk bu ara zaten hiç yemiyorum eşimin canı isterse marketten alıyor yapıyor yiyor öyle sürekli et tavuk kıyma alsak her ay 2000 de olur ben belirtiyorum market içeriyor sadece yani tavuk et meyve sebze girmiyor bu alışverişe ben aylık market alışverişinden bahsettim haftada 1 2 haftada 1 de pazara gidiyoruz onları katarsam1000 i geçer
Vallah bulabiliyorsa ne mutlu ona 3€ oda olsa alsın, çünkü burda kaç gündür marketlerde sıvıyağ yok. Millet market market geziyor bulabilmek için. Benzin litresi olmuş 2,5€ bi şişe sıvıyağ alacağız diye yarım depo benzin yakıyor milletBenim babam almanyada 1Litre aycicek yagi 2,49€ oldu diye kafayi yiyor hergün söyleniyorbaba diyorum biz napalim 5 Litre zeytinyagi fiyatini gösteriyorum ee orda ucuz diyor
Salçalı makarnaSiz de onu almıyosunuz bunu almıyosunuz. Siz ne yiyosunuz yahu? Bakliyatı da her ay almıyormuşsunuz. Et yok tavuk yok bakliyat yok hamur işleri yok abur cubur yok. Ne yiyosunuz cidden merakımdan soruyorum. Çok şaşırdım çünkü. Pazar masrafını katmadan aylık yiyecek giderinizi söylemeniz de ilginç olmuş. Pazardakiler yiyecekten sayılmıyor herhalde
yağı o kadar az harcamanıza şaşırmadım bu arada. Biz de iki kişiyiz. Ben de sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ve çok az yağ kullanırım. 3-4 aya şaşıranlar olmuş da 5 lt zeytinyağı 6 ay gidiyor bize.
Lokantalari var ve yag haliyle cok gidiyor sürekli aliyorlar. Pandemiden dolayida pek işleri istedikleri gibi gitmiyor almanyada daha gecen aya kadar lokantalarda yemek yemek icin 2G+ kurali vardi 2x aşili + test olmayinca sipariş veremiyordun haliyle sürekli cebinden harciyor almanyadada şuan herşey zamlandigi icin hangisine yetişicem şaşirdim diyor oda. Tabi bu durum gecici yasaklar kalkinca düzelicek ama devletten bi yardim alma hakki yok şimdilik.Babanız niye kafayı yiyor ki ? Almanya’nın illaki kriz paketi vardır , vatandaşlarını madur bırakmaz bildiğim kadarıyla.
Bızım burda hepımızın bıldıgı market bolge ilinden gelip arası 2.5 saat Bu arada butun yagları toplamış calısan babama demısVallah bulabiliyorsa ne mutlu ona 3€ oda olsa alsın, çünkü burda kaç gündür marketlerde sıvıyağ yok. Millet market market geziyor bulabilmek için. Benzin litresi olmuş 2,5€ bi şişe sıvıyağ alacağız diye yarım depo benzin yakıyor millet
Artık işe giderken yada gelirken yolumun üstündeki marketten alışveriş yapıyorum. Gerekmedikçe arabayla hiç bir yere gitmiyorum. Geçenlerde uzun zamandan beri ilk kez 60+60 km lik yola otobüsle gittim , valla cok rahatmışVallah bulabiliyorsa ne mutlu ona 3€ oda olsa alsın, çünkü burda kaç gündür marketlerde sıvıyağ yok. Millet market market geziyor bulabilmek için. Benzin litresi olmuş 2,5€ bi şişe sıvıyağ alacağız diye yarım depo benzin yakıyor millet
Aynisini diyorVallah bulabiliyorsa ne mutlu ona 3€ oda olsa alsın, çünkü burda kaç gündür marketlerde sıvıyağ yok. Millet market market geziyor bulabilmek için. Benzin litresi olmuş 2,5€ bi şişe sıvıyağ alacağız diye yarım depo benzin yakıyor millet
yakıt parasını vergiden mi düşüyorlar?öyleyse ben şokkkkArtık işe giderken yada gelirken yolumun üstündeki marketten alışveriş yapıyorum. Gerekmedikçe arabayla hiç bir yere gitmiyorum. Geçenlerde uzun zamandan beri ilk kez 60+60 km lik yola otobüsle gittim , valla cok rahatmış. Vergi iade zamanı geldi yaklaşık 3 bin € yakıt masrafı gösterdim. İstiyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü
Ekonomik krizden en çok restoran işletmecilerinin etkilendiğini okumuştum gazeteden. Sonuçta menülere istedikleri kadar zam yapamazlar müşteri kaybetmemek icin . Allah hepimizin yardımcısı olsun.Lokantalari var ve yag haliyle cok gidiyor sürekli aliyorlar. Pandemiden dolayida pek işleri istedikleri gibi gitmiyor almanyada daha gecen aya kadar lokantalarda yemek yemek icin 2G+ kurali vardi 2x aşili + test olmayinca sipariş veremiyordun haliyle sürekli cebinden harciyor almanyadada şuan herşey zamlandigi icin hangisine yetişicem şaşirdim diyor oda. Tabi bu durum gecici yasaklar kalkinca düzelicek ama devletten bi yardim alma hakki yok şimdilik.
burada her hafta yapıyorlar valla.ha yine gidip yiyoruz evde sıkıldığımızdan.Ekonomik krizden en çok restoran işletmecilerinin etkilendiğini okumuştum gazeteden. Sonuçta menülere istedikleri kadar zam yapamazlar müşteri kaybetmemek icin . Allah hepimizin yardımcısı olsun.
1000 € üzerindeki kullanımın yüzde 30 nu vergi iadesinde alabiliyorsun.yakıt parasını vergiden mi düşüyorlar?öyleyse ben şokkkk
Mesajı gördüm yazdım, sonraki mesajları okuma fırsatım olmadı.hepsini okuyayım bakim bi neler olmuş.2 kişi içinde çok normal bir rakam değil bu rakam onu söyleyenler olmuştur diye tahmin ediyorum.Kahvaltıda mesela 1 yumurta yeseniz kolisi olmuş 40 tl, peynirin kilosu olmuş 60 Tl ,zeytin olmuş 40 tl 2 haftada 1 er kilo tüketseniz,ki minimum tüketim bu dediğim 280 tl sadece kahvaltılık.( sucuk, reçel, kaşar,tulum, simit,poğaça, vs vs yok hali !) 1 kg et 120 tl ( min tüketim 2 kişi için haftada 1 kez 80 gr olsa 640 gr ) 80 tl+ haftada 1 de tavuk olsun desek hani onunda kilosu 30 tl en mimimumda et masrafı 110 tl diyelim, geriye haftanın 5 günü kalıyor bu 5 günde illa bişey pişecek, 3 gün sebze 2 gün baklagil desek mevsim sebzelerinin fiyatıını düşünürsek hadi sebze+meyve+kurubaklagil+salça+yağ hepsinede 150 tl koyalım (bu rakam mümkün değil bu arada) mesela 1 kg süt 10 tl yi geçti hiçmi bu eve süt alınmıyor, yoğurt girmiyor, ekmek alınmıyor, çay,şeker,kahve vs. Bakın saydıklarım standart asla lüks olmayan şeyler.sabun,deterjan, wc kağıdı, temizlik malzemesi, bahsettiğiniz rakam çok çok düşük.Eminim bir sürü kişi yazmıştır ama bende yazayım dedimEvde 2 kişiyiz sadece ben kahvaltı yapıyorum akşam eşim yemekte oluyor bu kadar önceden de kahvaltı öğle yemeği ben yerdim eşim sadece haftasonlari evde oluyor böyle olunca evde birşey bitmiyor zaten bunu defalarca açıkladım yukarıda evde 2 kişiyiz diye ama herkes linclemeyi tercih etti
Üzmek istemem ama 10.000€ de olsa maksimum düşecek rakam 1000€Artık işe giderken yada gelirken yolumun üstündeki marketten alışveriş yapıyorum. Gerekmedikçe arabayla hiç bir yere gitmiyorum. Geçenlerde uzun zamandan beri ilk kez 60+60 km lik yola otobüsle gittim , valla cok rahatmış. Vergi iade zamanı geldi yaklaşık 3 bin € yakıt masrafı gösterdim. İstiyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü
1 lt yağ bize 1 ay gidiyor:) ayın 7 günü evde fix yemek pişmiyor işte oldugum icin. Cok az kullanırım nerdeyse damlatırım yani, yaglı sevmem zeytinyagı kullanmama ragmen. Bu beslenme alıskanlıgı ile alakalı kesinlikle, yag biraz fazla kacsa yiyemem yemeği.5 lt yağı 3-4 ay kullanabiliyosanız helal olsun
Napıyosunuz 2-3 damla mı damlatıyosunuz?
Evet malesef en cok gastronomie etkilendi devlette biliyor okadar işletme kapatmak zorunda kaldi ama destek yok bu konuda. Yani eskiden +15.000 kazaniyolarsa şimdi aylardir 6.000 7.000 zor buluyor. AminEkonomik krizden en çok restoran işletmecilerinin etkilendiğini okumuştum gazeteden. Sonuçta menülere istedikleri kadar zam yapamazlar müşteri kaybetmemek icin . Allah hepimizin yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?