En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz de onu almıyosunuz bunu almıyosunuz. Siz ne yiyosunuz yahu? Bakliyatı da her ay almıyormuşsunuz. Et yok tavuk yok bakliyat yok hamur işleri yok abur cubur yok. Ne yiyosunuz cidden merakımdan soruyorum. Çok şaşırdım çünkü. Pazar masrafını katmadan aylık yiyecek giderinizi söylemeniz de ilginç olmuş. Pazardakiler yiyecekten sayılmıyor herhalde

yağı o kadar az harcamanıza şaşırmadım bu arada. Biz de iki kişiyiz. Ben de sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ve çok az yağ kullanırım. 3-4 aya şaşıranlar olmuş da 5 lt zeytinyağı 6 ay gidiyor bize.

Et kasaptan, meyve sebze pazardan alınıyorsa market miktarı bayağı düşer tabii. Şimdi oldu tamam. Biz hepsini marketten alıyoruz fiyatlar her yerde aynı olduğu için.

Ama siz sekiz ay önceki kurban bayramı etini hala yiyebiliyorsanız ya eti hakkıyla dağıtmıyorsunuz ya da hiç tüketmiyorsunuz. Bir küçükbaştan 20 kg et çıksa üçte ikisini dağıtsanız, üçte biri size kalsa 7 kilo et oluyor en fazla. O sürede de o kadar eti tüketmiyorsanız bence toptan vejeteryan olun kurtulun.

Benim babam almanyada 1Litre aycicek yagi 2,49€ oldu diye kafayi yiyor hergün söyleniyor baba diyorum biz napalim 5 Litre zeytinyagi fiyatini gösteriyorum ee orda ucuz diyor
Vallah bulabiliyorsa ne mutlu ona 3€ oda olsa alsın, çünkü burda kaç gündür marketlerde sıvıyağ yok. Millet market market geziyor bulabilmek için. Benzin litresi olmuş 2,5€ bi şişe sıvıyağ alacağız diye yarım depo benzin yakıyor millet

Salçalı makarna

Babanız niye kafayı yiyor ki ? Almanya’nın illaki kriz paketi vardır , vatandaşlarını madur bırakmaz bildiğim kadarıyla.
Lokantalari var ve yag haliyle cok gidiyor sürekli aliyorlar. Pandemiden dolayida pek işleri istedikleri gibi gitmiyor almanyada daha gecen aya kadar lokantalarda yemek yemek icin 2G+ kurali vardi 2x aşili + test olmayinca sipariş veremiyordun haliyle sürekli cebinden harciyor almanyadada şuan herşey zamlandigi icin hangisine yetişicem şaşirdim diyor oda. Tabi bu durum gecici yasaklar kalkinca düzelicek ama devletten bi yardim alma hakki yok şimdilik.

Bızım burda hepımızın bıldıgı market bolge ilinden gelip arası 2.5 saat Bu arada butun yagları toplamış calısan babama demıs
Bugun de bır ılımızde 40 bın ton seker stoklamıslar yok dıyorlar marketlerde baskın yapılmıs fırsatı cok malesef

Artık işe giderken yada gelirken yolumun üstündeki marketten alışveriş yapıyorum. Gerekmedikçe arabayla hiç bir yere gitmiyorum. Geçenlerde uzun zamandan beri ilk kez 60+60 km lik yola otobüsle gittim , valla cok rahatmış . Vergi iade zamanı geldi yaklaşık 3 bin € yakıt masrafı gösterdim. İstiyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü

Aynisini diyor bulamiyorlar normal marketlerde stokluyor orda şuan herkes

Bu arada küçük minik tasarruf tedbirleri yazayım.

Çok tüketilen, bozulmayacak ürünleri toplu alın, ucuz yakalayınca stok yapın. Stok hemen oluşmaz, zorlamayın. Yavaş yavaş ucuz buldukça alın.

Yağı mesela 40-50 litre alıyorum ben. Un öyle 25 kiloluk çuvalla alıyorum. Kuruyemişler, kuru meyveler üçer beşer kilo alıp bütün yıl tüketiyoruz bunları. Ama pirinç 1 kilo alıyorum mesela, çünkü tükettiğimiz bir şey değil, kalınca böcüleniyor.

Deterjanda kampanya yakalarsam 3-5 şişe alıyorum yine. Bir şişe yaklaşık 2 ay gidiyor. Çamaşır hemen hemen her gün, bulaşık haftada 4-5 kez çalışır. Evde 1 yıllık deterjan stoğu var. Savaş çıksa bana koymaz Bunlar harcamayı oldukça düşüren detaylar. Toplu alışveriş ve stokçuluk candır.

Yapabileceğim şeyleri evde yapıyorum. Hazır yoğurt tüketmem, hazır kefir almam, ekmeği kendim yapmaya çalışırım genelde. Bunlar tasarruf sağlıyor mu emin değilim. 5 tane 1 litrelik kapla yoğurt 35 liraya mal oluyor, 2-2.5 hafta gidiyor bize. Her gün mutlaka yoğurt tüketiyoruz. Markette yoğurt kaç lira bilmiyorum o yüzden tasarruf var mı yok mu bilemedim. Ama daha lezzetli ve sağlıklı oluyor.

yakıt parasını vergiden mi düşüyorlar?öyleyse ben şokkkk

5 kişilik aileyiz her ay maaştan 2000 civarı elimde kalan tutar oluyor ve diğer maaşa kadar yetiyor bana. Arada dışarıdan sipariş de veriyorum ama ben her alışverişte didiklerim nerede ucuz nerede kupon var diye.

Ekonomik krizden en çok restoran işletmecilerinin etkilendiğini okumuştum gazeteden. Sonuçta menülere istedikleri kadar zam yapamazlar müşteri kaybetmemek icin . Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ekonomik krizden en çok restoran işletmecilerinin etkilendiğini okumuştum gazeteden. Sonuçta menülere istedikleri kadar zam yapamazlar müşteri kaybetmemek icin . Allah hepimizin yardımcısı olsun.
burada her hafta yapıyorlar valla.ha yine gidip yiyoruz evde sıkıldığımızdan.

Mesajı gördüm yazdım, sonraki mesajları okuma fırsatım olmadı.hepsini okuyayım bakim bi neler olmuş.2 kişi içinde çok normal bir rakam değil bu rakam onu söyleyenler olmuştur diye tahmin ediyorum.Kahvaltıda mesela 1 yumurta yeseniz kolisi olmuş 40 tl, peynirin kilosu olmuş 60 Tl ,zeytin olmuş 40 tl 2 haftada 1 er kilo tüketseniz,ki minimum tüketim bu dediğim 280 tl sadece kahvaltılık.( sucuk, reçel, kaşar,tulum, simit,poğaça, vs vs yok hali !) 1 kg et 120 tl ( min tüketim 2 kişi için haftada 1 kez 80 gr olsa 640 gr ) 80 tl+ haftada 1 de tavuk olsun desek hani onunda kilosu 30 tl en mimimumda et masrafı 110 tl diyelim, geriye haftanın 5 günü kalıyor bu 5 günde illa bişey pişecek, 3 gün sebze 2 gün baklagil desek mevsim sebzelerinin fiyatıını düşünürsek hadi sebze+meyve+kurubaklagil+salça+yağ hepsinede 150 tl koyalım (bu rakam mümkün değil bu arada) mesela 1 kg süt 10 tl yi geçti hiçmi bu eve süt alınmıyor, yoğurt girmiyor, ekmek alınmıyor, çay,şeker,kahve vs. Bakın saydıklarım standart asla lüks olmayan şeyler.sabun,deterjan, wc kağıdı, temizlik malzemesi, bahsettiğiniz rakam çok çok düşük.Eminim bir sürü kişi yazmıştır ama bende yazayım dedim

Üzmek istemem ama 10.000€ de olsa maksimum düşecek rakam 1000€
Cidden çok pahallandı ve biranda artı. Hani yavaş yavaş alıştıra alıştıra olsaydı belki kabullenmek daha kolay olurdu. Ama bi gecede ,70 cent arttı nerdeyse sonra yine artı derken uçtu resmen.

5 lt yağı 3-4 ay kullanabiliyosanız helal olsun
Napıyosunuz 2-3 damla mı damlatıyosunuz?
1 lt yağ bize 1 ay gidiyor:) ayın 7 günü evde fix yemek pişmiyor işte oldugum icin. Cok az kullanırım nerdeyse damlatırım yani, yaglı sevmem zeytinyagı kullanmama ragmen. Bu beslenme alıskanlıgı ile alakalı kesinlikle, yag biraz fazla kacsa yiyemem yemeği.

Evet malesef en cok gastronomie etkilendi devlette biliyor okadar işletme kapatmak zorunda kaldi ama destek yok bu konuda. Yani eskiden +15.000 kazaniyolarsa şimdi aylardir 6.000 7.000 zor buluyor. Amin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…