- 6 Aralık 2018
- 6.691
- 15.597
- 248
- Konu Sahibi Ciceksever0606
-
Tamam bende onu dedim zaten. Yapmaması lazım yetmesi için,yapıyosa imkansız çünkü yetmesi. Ve kendiside cevap verdi yapmıyomuş zaten. İhtimaller üzerinden konuşuyodum. Yani yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum.E yapmıyordur işte sizin yaptıklarınızı. Onu anlatmaya çalışıyorum. Ben yapmıyorum ve yağ sarfiyatım sizin kadar değil. Siz yapıyorsunuz benden daha çok yağ tüketiyorsunuz. Tasarrufla ilgisi yok, beslenme biçimi tamamen.
Anlatmaya çalıştığım kullanış biçimi işte 1 kiloluk peynir 1 ay yetiyor bize eşim çalışıyor sabahları pek birşey yemeden gidiyor tuvalet kağıdı haftada bitiyor her iki tuvalette de genelde çoklu alıyorum onu da gayet de iyi yiyoruz ama evde az kişi olduğumuz için bu kadar az gidiyorNasıl bitmez ya bir kutu peynir 10 gün zor yeter.Tuvalet kağıdı bizim evde iki günde bir rulo biter.Yogurt haftalık biter.Hemsire siz birşey yemez almazsanız tabii 700 tutar
Evde kahvaltı yapmayınca yarım kilo peynir bir ay gidiyorNasıl bitmez ya bir kutu peynir 10 gün zor yeter.Tuvalet kağıdı bizim evde iki günde bir rulo biter.Yogurt haftalık biter.Hemsire siz birşey yemez almazsanız tabii 700 tutar
Öyle bir şey ne kadar küçük, ucuz bir şehirde oturursanız oturun mümkün değil. Geçen ay da mümkün değildi. Açlıktan ekmek kemiriyor olmanız lazım. Bugün -öyle ezine falan değil- dümdüz süzme peynir, zeytin, birer kilo et ve tavuğa 350 lira verdim.Yukarılarda da yazmıştım ama bu ay ne denli pahalı bilmiyorum her ay zam geliyor farkındayım bu ay ne kadar tutar bilmiyorum şu ana kadar yaptıklarımız 700 u geçmedi önceki alışverişlerimden bahsettim
Ne bileyim evde çocuk falan olsa doğru diyorsunuz da eşim ve ben varız sabahları pek kahvaltı yapmıyor haftasonlari anca bana normal geliyor o yüzden kalabalık ailelerde çok gider tabiÇok normal ama şaşırılması baya idareli kullanıyosunuz çünkü helal olsun
Sen bensin bence evde tek kahvaltı yapan benim hatta bu ay hamilelikten dolayı hicbirsey yiyemiyorum peynir bozulmasa iki ay giderEvde kahvaltı yapmayınca yarım kilo peynir bir ay gidiyorpandemi öncesi bizde öyleydi, artık değil
bir paket mantı pişirsen üstüne 1 kilo yoğurt gidiyor.haftada 3 kilo yoğurt o da yoğurt çorbası yapmazsam anca gidiyorNasıl bitmez ya bir kutu peynir 10 gün zor yeter.Tuvalet kağıdı bizim evde iki günde bir rulo biter.Yogurt haftalık biter.Hemsire siz birşey yemez almazsanız tabii 700 tutar
Bilmem helalik bir durummuSizede helal olsun o zaman valla
Benim babam almanyada 1Litre aycicek yagi 2,49€ oldu diye kafayi yiyor hergün söyleniyorBiryandan alamayana üzülüyorum
Ama sanki bunu yaşamalıydık
Birçok değerlerimizi kaybettik ama millet ancak mutfakta işin ciddiyetini anlıyor
Tavuk falan almıyorum demiştim sadece normal şeylerden bahsettim market alışverişinden et tavuk bu ara zaten hiç yemiyorum eşimin canı isterse marketten alıyor yapıyor yiyor öyle sürekli et tavuk kıyma alsak her ay 2000 de olur ben belirtiyorum market içeriyor sadece yani tavuk et meyve sebze girmiyor bu alışverişe ben aylık market alışverişinden bahsettim haftada 1 2 haftada 1 de pazara gidiyoruz onları katarsam1000 i geçerÖyle bir şey ne kadar küçük, ucuz bir şehirde oturursanız oturun mümkün değil. Geçen ay da mümkün değildi. Açlıktan ekmek kemiriyor olmanız lazım. Bugün -öyle ezine falan değil- dümdüz süzme peynir, zeytin, birer kilo et ve tavuğa 350 lira verdim.
Biz pek alışık değiliz zeytinyağına ama salatada,sarmada severim.Bilmem helalik bir durummu
Alışganlık bence.
Tereyağılı ve zeytinyağlı yemekleri daha çok severim, ayçiçek yağını sevmem fazla. Tatlılara, kurabiyelere vs gene hep tereyağ kullanırım. Ayçiçeğ yağı kullandım şeyler sınırlı.
Bizimde zeytinyağı ve tereyağ çok gider o yüzden.
Seviyorum bizim gurbetçileri valaBenim babam almanyada 1Litre aycicek yagi 2,49€ oldu diye kafayi yiyor hergün söyleniyorbaba diyorum biz napalim 5 Litre zeytinyagi fiyatini gösteriyorum ee orda ucuz diyor
Evde kaç kişisiniz?1 günde kaç öğün yiyorsunuz mesela bir günlük örnek bir menü yazar mısınız?Her ay yağ almıyorum ki bı 5lt yağ 3 4 ay gidiyor neredeyse kızartma vs pek yapmıyorum dediğim gibi şuan market fiyatlarından haberim yok evden çıkamıyorum ama ben yağı geçen ay almıştım onu da yeni acicam daha iyi ki de öyle almışım zamlar fena valla
Evde 2 kişiyiz sadece ben kahvaltı yapıyorum akşam eşim yemekte oluyor bu kadar önceden de kahvaltı öğle yemeği ben yerdim eşim sadece haftasonlari evde oluyor böyle olunca evde birşey bitmiyor zaten bunu defalarca açıkladım yukarıda evde 2 kişiyiz diye ama herkes linclemeyi tercih ettiEvde kaç kişisiniz?1 günde kaç öğün yiyorsunuz mesela bir günlük örnek bir menü yazar mısınız?
Canım tosun paşam. Seni severim. Yaşadığımız bir şeyi anlatacağım sana.Pandemideki dis randevusu hariç hiçbir zaman 5 günü geçen randevu sorunu yaşamadım.
Babanız niye kafayı yiyor ki ? Almanya’nın illaki kriz paketi vardır , vatandaşlarını madur bırakmaz bildiğim kadarıyla.Benim babam almanyada 1Litre aycicek yagi 2,49€ oldu diye kafayi yiyor hergün söyleniyorbaba diyorum biz napalim 5 Litre zeytinyagi fiyatini gösteriyorum ee orda ucuz diyor
Keşke benim harcamam da senin kadar az olsaSen bensin bence evde tek kahvaltı yapan benim hatta bu ay hamilelikten dolayı hicbirsey yiyemiyorum peynir bozulmasa iki ay gider
Linç değilkiEvde 2 kişiyiz sadece ben kahvaltı yapıyorum akşam eşim yemekte oluyor bu kadar önceden de kahvaltı öğle yemeği ben yerdim eşim sadece haftasonlari evde oluyor böyle olunca evde birşey bitmiyor zaten bunu defalarca açıkladım yukarıda evde 2 kişiyiz diye ama herkes linclemeyi tercih etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?