En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam bende onu dedim zaten. Yapmaması lazım yetmesi için,yapıyosa imkansız çünkü yetmesi. Ve kendiside cevap verdi yapmıyomuş zaten. İhtimaller üzerinden konuşuyodum. Yani yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum.

Nasıl bitmez ya bir kutu peynir 10 gün zor yeter.Tuvalet kağıdı bizim evde iki günde bir rulo biter.Yogurt haftalık biter.Hemsire siz birşey yemez almazsanız tabii 700 tutar
Anlatmaya çalıştığım kullanış biçimi işte 1 kiloluk peynir 1 ay yetiyor bize eşim çalışıyor sabahları pek birşey yemeden gidiyor tuvalet kağıdı haftada bitiyor her iki tuvalette de genelde çoklu alıyorum onu da gayet de iyi yiyoruz ama evde az kişi olduğumuz için bu kadar az gidiyor

Nasıl bitmez ya bir kutu peynir 10 gün zor yeter.Tuvalet kağıdı bizim evde iki günde bir rulo biter.Yogurt haftalık biter.Hemsire siz birşey yemez almazsanız tabii 700 tutar
Evde kahvaltı yapmayınca yarım kilo peynir bir ay gidiyor pandemi öncesi bizde öyleydi, artık değil

Yukarılarda da yazmıştım ama bu ay ne denli pahalı bilmiyorum her ay zam geliyor farkındayım bu ay ne kadar tutar bilmiyorum şu ana kadar yaptıklarımız 700 u geçmedi önceki alışverişlerimden bahsettim
Öyle bir şey ne kadar küçük, ucuz bir şehirde oturursanız oturun mümkün değil. Geçen ay da mümkün değildi. Açlıktan ekmek kemiriyor olmanız lazım. Bugün -öyle ezine falan değil- dümdüz süzme peynir, zeytin, birer kilo et ve tavuğa 350 lira verdim.

Çok normal ama şaşırılması baya idareli kullanıyosunuz çünkü helal olsun
Ne bileyim evde çocuk falan olsa doğru diyorsunuz da eşim ve ben varız sabahları pek kahvaltı yapmıyor haftasonlari anca bana normal geliyor o yüzden kalabalık ailelerde çok gider tabi

Evde kahvaltı yapmayınca yarım kilo peynir bir ay gidiyor pandemi öncesi bizde öyleydi, artık değil
Sen bensin bence evde tek kahvaltı yapan benim hatta bu ay hamilelikten dolayı hicbirsey yiyemiyorum peynir bozulmasa iki ay gider

bir paket mantı pişirsen üstüne 1 kilo yoğurt gidiyor.haftada 3 kilo yoğurt o da yoğurt çorbası yapmazsam anca gidiyor

Son düzenleme:
Sizede helal olsun o zaman valla
Bilmem helalik bir durummu
Alışganlık bence.
Tereyağılı ve zeytinyağlı yemekleri daha çok severim, ayçiçek yağını sevmem fazla. Tatlılara, kurabiyelere vs gene hep tereyağ kullanırım. Ayçiçeğ yağı kullandım şeyler sınırlı.
Bizimde zeytinyağı ve tereyağ çok gider o yüzden.

Biryandan alamayana üzülüyorum
Ama sanki bunu yaşamalıydık
Birçok değerlerimizi kaybettik ama millet ancak mutfakta işin ciddiyetini anlıyor
Benim babam almanyada 1Litre aycicek yagi 2,49€ oldu diye kafayi yiyor hergün söyleniyor baba diyorum biz napalim 5 Litre zeytinyagi fiyatini gösteriyorum ee orda ucuz diyor

Tavuk falan almıyorum demiştim sadece normal şeylerden bahsettim market alışverişinden et tavuk bu ara zaten hiç yemiyorum eşimin canı isterse marketten alıyor yapıyor yiyor öyle sürekli et tavuk kıyma alsak her ay 2000 de olur ben belirtiyorum market içeriyor sadece yani tavuk et meyve sebze girmiyor bu alışverişe ben aylık market alışverişinden bahsettim haftada 1 2 haftada 1 de pazara gidiyoruz onları katarsam1000 i geçer

Biz pek alışık değiliz zeytinyağına ama salatada,sarmada severim.
Kurabiyede,hamur işlerinde tereyağı olmazsa olmazım çünkü hem lezzet hem kıvam açısından cidden fark oluyor.

Benim babam almanyada 1Litre aycicek yagi 2,49€ oldu diye kafayi yiyor hergün söyleniyor baba diyorum biz napalim 5 Litre zeytinyagi fiyatini gösteriyorum ee orda ucuz diyor
Seviyorum bizim gurbetçileri vala
Ordan işsizlik maşıyla çokta zorlanmadan araba alabiliyorken
Burada karı koca çalışıyor güç bela 4 telerlek alabiliyor
Artık yakıtta dolduramaz ya neyse
Şimdi biz bunu gurbetçimize nasıl anlatacağız

Evde kaç kişisiniz?1 günde kaç öğün yiyorsunuz mesela bir günlük örnek bir menü yazar mısınız?

Evde kaç kişisiniz?1 günde kaç öğün yiyorsunuz mesela bir günlük örnek bir menü yazar mısınız?
Evde 2 kişiyiz sadece ben kahvaltı yapıyorum akşam eşim yemekte oluyor bu kadar önceden de kahvaltı öğle yemeği ben yerdim eşim sadece haftasonlari evde oluyor böyle olunca evde birşey bitmiyor zaten bunu defalarca açıkladım yukarıda evde 2 kişiyiz diye ama herkes linclemeyi tercih etti

Pandemideki dis randevusu hariç hiçbir zaman 5 günü geçen randevu sorunu yaşamadım.
Canım tosun paşam. Seni severim. Yaşadığımız bir şeyi anlatacağım sana.

Gecen ayın ilk günlerinde babam kbb için randevu almamı istedi. En yakınımızdaki hastanede kbb yok. Trabzon ssk ya randevu almak istedim. 28 şubata randevu aldım ( yaklaşık 20 gün sonraya randevu almış oldum) şubatın 25 inde doktorun çalışma programinda oluşan bir değişiklik sebebiyle randevu iptal edildi. Biz de özele gittik. 400 lira ödeyerek muayene olduk.

Sonrasında bu ayın başında hem annemin hem babamın yakın gözlükleri yeterli gelmediği için göz doktoruna gitmek istediler. Randevu için aradık. 21 marta kadar randevu sisteminin dolu olduğunu, 21 marttan sonra aramamiz durumunda nisan ayının 2.haftasına randevu vereceğini söyledi. Kapattık. Optikciye para verip yaptırdik.

Bu senenin başında babam covid atlatmasi gereken süre içinde atlatamadi. Devlet hastanesine 2 kere gittik. Her ikisinde de ağrı kesici yapip yolladılar. Covidin 11.gününde özele götürdük. Acilen yatışı yapalım dedi doktor. Ki babamın halini gören hastaneye yatırırdı zaten bunun için doktor olmaya gerek yoktu. 10 gün yattık. Ben de refakatçisi olarak kaldim. Bir araba para ödeyerek taburcu olduk. Allaha şükürler olsun.

Eniştemin amcası ciger rahatsızlığı hissediyor. Ama öyle çok ağır değil . Randevu alıyor. 10 gün sonra muayene oluyor. Film çekilecek 2 hafta sonrasına film randevusu veriyorlar. 2 hafta sonra film çektirmeye gidiyor. Doktor derhal yatıs veriyor. Ve yattığı gün ölüyor.

Belki babamın maddi imkanı olmasaydı o da bir hiç uğruna ölecekti.

Işte hayaldi gerçek oldu diyenlerin bizi getirdiği son durum.

Kabustu gerçek oldu.

Özel hasyaneye gidemeyenler ölüyor. Devletin eline düşenin Allahtan başka kimsesi kalmıyor.

Allah sonumuzu hayır etsin. Allah sebep olanlardan teker teker hesap sorsun.

1 damla hakkım varsa haram zıkkım olsun.

Son düzenleme:
Babanız niye kafayı yiyor ki ? Almanya’nın illaki kriz paketi vardır , vatandaşlarını madur bırakmaz bildiğim kadarıyla.

Linç değilki
İlk msj da gayet herşeyi alıp 700 harcıyor gibi bir hava yaratınız. Bu aykı fiyatları bilmem falan dediniz.
Sonra et yok tavuk yok yağ yok peynir 1 ay gidiyor falan dediniz. Bunlar yoksa zaten 700 neye harcıyorsunuz onuda anlamadım.
Sonra pazarı ekleyince 1000 olur dediniz.
Falan işte…

İki kişi birde bebek geçen ay 2000 lira 15 günde bitti. Faturalarda dahil.kiramiz yok.bu ay yetmeyecek büyük ihtimalle. Kalan 15 günü idare ettik.market masrafı içinde kasar sucuk kuruyemiş et tavuk da var. yakiti birikmis paramizdan harcadık ufak masraflarida çocuğun ihtiyaçlarını daha doğrusu. Toplu alışveriş yapmiyorz bittikçe alırız ama uygun fiyata görüp bozulmayacak şampuan tuvalet kağıdı vs alirim.

Market alışverişi aldı başını gitti. Bi yağın o kadar fiyat olması kadar saçma bir durum yok. Elhamdülillah yinede geçinip gidiyoruz . Et vs yemesi uzun aralıkta oluyor. Sebze fiyatları da maşallah uzaya çıkmış durumda.
Asla stok yapmadım ihtiyacım kadar aldım. Bu insanlar 4 , 5 yağı nasıl alabildiler şaşıyorum..
Biz öyle ya da böyle geçiniyor gidiyoruz. Aç açıkta değiliz. Olan garibanlara oldu..
Ekmek simit vs fiyatı bu denli olmamalı. Makarna bile çıkmış fiyat olarak. Bu maddi geliri çok düşük olanlar ne yesin ne içsin? Çocuklarının ihtiyaçları vs vs.
Allah yardımcımız olsun ülkece .. Bu günlerimizi arayacak duruma da gelmeyelim inşallah..

Bizim esnaflarımızinda bi çoğu fırsatçı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…