En sonunda gidiyorum

atalay-uxgxur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2008
129
0
96
50
İstanbul
arkadaşlar.yaklaşık 2 senedir korkuloarımdan dişçinin önünden bile geçemiyordum. ama artık agzımda agrımayan diş kalmayınca ve hele hele ön dişlerimde çürüyünce gidiyorum. inanınki doguma gidecek gibiyim. yarın inşallah gidiyorum . korkularım bitmedi. okmeydanı agız ve diş saglıgına gidicem kısmetse. bakalım ne olacak. neyle karşılaşacagım. korkuyorum korkuyorum korkuyorum korkuyorum .........ne yapıcammmmmm:1no2:

Hayatım korkunun ecele faydası yok ki. Çok korkan arkadaşım vardı gittikten sonra keşke daha önce gitseymişiz dediler. Çok bunaltma kendini.
Ben hiç diş ağrısı çekmedim ama çekenlerden biliyorum ki hiçbir şeye benzemiyormuş. Bu kadar acı çekeceğine bir kaç defa doktora gidersin halledilir, rahatlarsın. Ama bence yalnız gitme, yanında birisi olsun ki hem destek olur hem de son anda caymanı engeller. Çok geçmiş olsun.

sakın korkma kendini şartlandırma bende senin gibi çok korktum ve gitmedim ama artık kaçıcak yer kalmayınca mecburen gittim ve o çok korkan ben direk kanal tedavisine girdim ki bununla ilgili neler anlatılmıştı ama asla duyduklarına inanma hiç acı hissetmiyosun neyse geçmiş olsun

allah iyiliğini versin bende çok uzaklara fln gidiyosun sandım hehe,bak ben hamileyim geçen dolgu yaptırdım, dişimi temizlettim acı fln yok boşa korkuyosun...............

Geçmiş olsun arkadaşım benimde okmeydanı na gidip randevu almam lazım diş için minik bir cerrahi operasyon korkma o kadar aksatırsan daha kötü olurrrr

kızlar.... valla hepiniz sagolun. bugün gittim ve 1 dişimi çekti doktor. valla bendeki titremeyi görseydiniz doguma girdigimde bide bu durumdaydım . bırakın ellerimi vücudum titriyodu. ama........................ 2 iyneden sonra doktorun ne zaman çektigini anlamadım. ay valla cuma günüde gidicem bir tane daha çekecek. inşallah yine anlamam. ama çok işim varmış. ön dişler komple yapılacak. allah yardımcım olsun yani. tekrar tekrar sagolun arkadaşlar....destekleriniz için.

artık bazı diş hekimleri bilinçli sedasyon yapıolar sanırım yani hafif uykulu oluyosunuz ama ağzınızı falan açıosunuz yani doktorun söylediklerini yapabilcek kadar ayıksınız ama hiç bir acı hissetmiosunuz internetten araştırabilirsiniz gerçi gerek kalmamış geçmiş olsun :))

ben de korkudan gidemiyordum iki haftadır gidiyorum kaplama ve dolgularım var yapılıyor
ben iğnenin acısına dayanamıyorum ama korkunun ecele faydası yok tabii
gitmesem ilerde zor durumda kalırım
çok pahalı ama yaa:(

ben de korkudan gidemiyordum iki haftadır gidiyorum kaplama ve dolgularım var yapılıyor
ben iğnenin acısına dayanamıyorum ama korkunun ecele faydası yok tabii
gitmesem ilerde zor durumda kalırım
çok pahalı ama yaa:(

canım nerdesin bilmiyorum ama ben okmeydanı agız diş hastanesine başladım. hastane süper hijyen. daha hasta kalkmadan makinalar temizleniyor. ne gerek var o kadar para ama durumun varsa tabikide git. tek avantajı randevularda ayarlama yapabiliyosun . bekleme yok falan. benimde kaplama çekim ooooooo çok işim var nasıl katlanacagım Allah yardım etsin bana .:Saruboceq:

canım ya bende kendımı bıldım bılelı dıscı koltugundayım oncelerı bende çok korkuyordum ama artık alıstım daha dun gıdıp 20 lık dısımı cektırdım

dişçiden korkanlardan biride benim ama bende bugün diş ağrısına dayanamayıp dişçiye gidenlerdenim..bursada oturuyorum diş hastanesine gittim..ön dişim olduğu için kaplama olması gerkeiyormuş ve 5 tane çekilecekmiş doktorda korktuğumu anladı..şimdilik diş etlerim ağrıdığı için antibiyotik verdi..ilaçları içtikten sonra çektirmeye gideceğim...bana da dua edin..sanki bugün doğuma gidiyorum gibi hissettim..çok zor bu korkuyla yaşamak..30 yaşındayım ama bu fobi ile yaşamak çok zor sadece dişçi koltuğunu görmem yetiyor sanki bayılacak gibi oluyoruym..

Allah yardımcın olsun arkadaşım
benimde 1 çürük dişim var çektirimem lazım çok agrı yapıyor
ama çekilen yer boş kalacak oraya ne yaptırabilirim
bilen yada yaptıran arkadaşlar varsa yazarsa memnun olurum
çekilmesi mecbur dolguylada kurtarılamaz

Allah yardımcın olsun arkadaşım
benimde 1 çürük dişim var çektirimem lazım çok agrı yapıyor
ama çekilen yer boş kalacak oraya ne yaptırabilirim
bilen yada yaptıran arkadaşlar varsa yazarsa memnun olurum
çekilmesi mecbur dolguylada kurtarılamaz

implant yaptirabilirsin gercek dis kadar etkiliymis

findik ,erik ,ceviz vs sert seyleri dahi kirabiliyormussunuz

bir arastir istersen canim :1hug:

arkadaşlar.yaklaşık 2 senedir korkuloarımdan dişçinin önünden bile geçemiyordum. ama artık agzımda agrımayan diş kalmayınca ve hele hele ön dişlerimde çürüyünce gidiyorum. inanınki doguma gidecek gibiyim. yarın inşallah gidiyorum . korkularım bitmedi. okmeydanı agız ve diş saglıgına gidicem kısmetse. bakalım ne olacak. neyle karşılaşacagım. korkuyorum korkuyorum korkuyorum korkuyorum .........ne yapıcammmmmm:1no2:

aynen bende tam 4 senenin sonunda dis denen bisey kalmamisti cürüye cürüye

taaki tvde yayinlanan bir dis haberini göresiye kadar ve dinmeyen agrida cabasi

doktoru boyladim , önce bi güzel bayildim sonra bi güzel ayildim

sonra bi güzel istifar ettim (afedersiniz)

renk benz atti yine bayildim doktor elini dahi bana sürmeden oldu bunlar

doktor isleme basladi ellerine vurmalar :gitme:

ama sonucta aldirdim ve kurtuldum :sinifsinif:

ve cürüyen bir bas belasi dis daha cikmasin mi kafamçokkarıştı

oda onceki aldirdigim kadar beter olmasin diye yine doktoru boyladim

kadina yalvardim hatta nolur bana narkoz verin oyle alin diye :1shok:

doktor bana öyle bir yaklasti ki ,biseyler anlatti

agzini ac dedi ,korkmami soyledi ,gozlerimi kapamami soyledi

kendimi cok SIKTIGIM icin canimin cok yandigini soyledi ve igneyi vurdu inan bana dedigi gibi oldu hic acimadi igneyi vurdugunda

sonrasinda ac dedigimde gozlerini ac dedi ,cunku gozlerindeki ifadeyi gormek istiyorum dedi hazir oldugunda soyle basliyalim dedi cekmeye

bunu demeden öncede iyice uyusmustu agzim ,bi kez daha kontrol edicem agzini ac dedi

neyse cok az sure gecti ,ben gozlerimi actim o ac demeden ,hazirim baslayalim dedim

gülümsedi ,tamam bitti dedi kendini iyi hissediyorsan kalk dedi :1shok: :dance:

megersem kontrol edicem dediginde en arkada ve altta olan disimi cekmis bile delikafadulden

ve suan uc cürügüm daha var ve ben Türkiyede degilim ayni korkulari yeniden yasiyorum :mymeka:

ayyy bende çok korkuyorum:sinifsinif: geçen hafta gittim,20lik çekilicek bikaç çürük var 2dişi kaplama yapabilirmiş..off ölücem korkudan yaa daha içeri girerken bembeyaz düşüp bayılıcak gibi oluyorum, mideme bulantılar giriyosenağlama yarın randevum war , korkunun ecele faydası yok kendimi motive edip gidicem artık:oklava:

ben de dişçiden çok korkan biriydim
küçükken annemler doktora götürdüğünde ağzımı kesinlikle açmıyormuşum ve sürekli ağlıyormuşum
artık doktor bıkmış götürün bunu ben bununla uğraşamam saatlerce, dışarda başka hastalarım var demiş
yani saatlerce ağzımı açmam için ikna etmeye çalışmış ama olmamış
küçükken doktora gitmediğim için dişlerim eğri çıkmaya başladı tabi
şu an 18 yaşındayım ve diş teli takıyorum
diş teli takmaya karar vermemde arkadaşlarım etkili oldu
beni desteklediler mi
hayır
tam tersine alay edenler olmuştu dişlerimle
bu çok koydu inanın
kendim istedim tedaviyi
tabi hemen tel takılmıyor
yapılması gereken dolgu, çekilmesi gereken diş
hepsinden korkuyordum ya ağlayacak kadar oluyordum o derece..
ama dişçi koltuğuna oturdum dolgu yapılırken rahatladım resmen
diş doktorunun size güven vermesi de çok önemli
onun deneyeimli ellerine kendinizi teslim ederseniz korkunuz kalmayacak inanın
4 dolgu yapıldı bana, 4 tane de sağlam dişim çekildi tel takılması için
dişin biri çekilirken kökü içinde kaldı,bunun için ameliyat oldum
yirmilik dişimin uzatılması gerekiyordu,yani yirmiliği çekmediler diş etimi yarıp yirmiliğe vida takıp dişin aşağı doğru uzamasını sağladılar bunun için de ameliyat oldum
şunu unutmayın siz bi şeyden ne kadar korkarsanız her şey üst üste gelir korkularınız peşinizi hiç bırakmaz
artık korkmuyorum diş teli tedavimin bitmesini bekliyorum
bütün bu çektiklerime değecek inş.

bi de içinizdeki korkuya göre doktorunuzla konuşun tedavi yapılırken
mesela benim abim doktora her malzemesini sorardı.bu ne?bu ne işe yarar?ne yapacaksın onunla?
ama ben benimle konuşmasını istemedim,bazı doktorlar yaparken anlatıyor evet böyle yapıyorum şu an şöyle yapıyorum falan diye
ben bunu istemedim ve yapılırken gözlerimi kapatıyorum ağzıma sokacağı aleti görmemek için
ve doktorun yanına gireceğimde anne-babanın,arkadaşın girmesi yasak
bence kendi başınıza girin ve korkunuzla yüzleşin
bi arkadaş olduğunda daha çok nazlanır insan
ama yalnız olduğunuzda öyle değil
iyi ki yaşım daha fazla ilerlemeden gitmişim doktora :)

Back
X