• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En ufak ayrıntılar bana dert oldu

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.866
10.580
408
Aranızda evlilik tecrübesi olanlar bilgi verebilir mi, biz nikah islemleri icin başvuracağız bunun için sağlık ocagindan saglik raporu almamiz gerekiyor. Kan hastaliklari testi yapılıyormuş. Internetten arastirdim ücretli olduğunu söyleyenler var hatta 200 lira gibi fiyatlar söyleyenler olmus. Ama ücretsiz yaptırdığını söyleyenler de olmus. Kafam karıştı şimdi bu rapor ücretli mi ücretsiz mi?
Ve bu rapor için ikimizin ayni anda ayni yere mi gidip kan testi yaptırmamiz gerek?
Farkli günlerde farkli yerlerde yaptırabilir miyiz?

Bir de evlenme ehliyet belgesi almamız gerekiyormus, bu belge nedir nasil ve nerden alınır?

Ben kuruş vermemiştim,
Aynı gün aynı yere gitmiştik berabar olduğumuz için ama önemli olan testin sonucu,veren yer değil,
Evlenme ehliyet belgesini hatırlamıyorum ama sanırım belediye vermişti eğer öyle bişey almışsak
Ben heyecandan ölecektim tam hatırlamıyorum :KK53:
Düzeltme:Evlenme ehliyet belgesi almak için evlenilecek kişilerin nüfus cüzdanları ile nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Evlenme ehliyet belgesini buradan teslim alarak evlenme işlemlerine devam edebilirler.

Evlenme ehliyet belgesi örneği aşağıdaki resimdeki gibidir.
Kaynak devlette.com

Sağlık raporu sağlık ocaklarında ücretsizde eskiden şimdi devlet hastanelerinde bile kocaman kağıtlarda ücretleri yazıyo .

Belediyenin anlaşmalı yeri vardır önce oraya sorun sonrada devlete bakın hangisi ucuzsa orada yaptırın

Biz alırken ücret vermemiştik ama şimdi değişti mi bilmiyorum ayrıca ilk olarak birinizin ikamet ettiği ilçenin nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz ordan size gerekli evrakları vererek yönlendiriyorlar. Kafanıza göre giderseniz vakit kaybedersiniz.

Nikah başvurusunu nereye yapacaksanız, internet sayfasından istedikleri belgeleri araştırın, farklı istekleri olanlar çıkabiliyor. Bazı Belediyelerin istenilen belgelerle ilgili anlaşmalı olduğu yerler var, ücretsiz yaptırabiliyorsunuz.
Evlenme ehliyet belgesi, nüfus müdürlüğünden alınıyor. Değişmediyse başvuruyu beraber yapma zorunluluğunuz var diye biliyorum, gidemeyecek olan noterden vekaletname veriyordu.

Aklıma o gün geldi sayenizde
Biz eşimle gittik gün alacağız
Bize bi ters davranmalar falan ben de konuşmuyorum aşkım soruyor uygun tarihi belirlemeye çalışıyor adam yokuşa sürüyor lakayt bi havalarda neden acele ediyorsunuz gibi saçma sapan sorularla cevap veriyor ters bi de
Sonra ben bi konuştum
Adamın tavrı tamamen değişti kibarlaştı
Meğer beni yabancı sanmış sahte evlilik yapacağız sanmış
Yaw kusura bakmayınlar ben yanlış anladımlar tabiki istediğiniz günü veririmler
O günü unutamıyorum

Aile hekimliğine gidiyosunuz evlenmek için sağlık raporu almak istediğinizi söylüyosunuz onlar size gerekli testleri yapıyo, 5 kuruşta vermiyosunuz.. Ama test sonucu hemen çıkmayabiliyo, 1,5 haftada çıkmıştı bizim.. Hı bide foto istemişti aile hekimi, rapora yapıştırmak için.. Sonunda raporla, nüfus cüzdanıyla ve 4 tane mi ne fotoyla nikah dairesine gidiyosunuz..

Biz alırken ücret vermemiştik ama şimdi değişti mi bilmiyorum ayrıca ilk olarak birinizin ikamet ettiği ilçenin nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz ordan size gerekli evrakları vererek yönlendiriyorlar. Kafanıza göre giderseniz vakit kaybedersiniz.
Pardon ya yanlış yazmışım nüfus müdürlüğü değil nikah dairesi olacaktı.

Sağolun kizlar saglik ocaginda para alacak olmalari garip geliyo bana zaten galiba gittigimiz yerin keyfine göre işliyor kimisi aliyormus

Biz yaklasik 1 ay once basvuru yaptik. Ben ankarada yasiyorum saglik ocagi bana artik evlilik islemlerinin KETEM merkezlerinde yurutuldugunu soyledi ben kan tahlili icin bagli oldugum ilcenin ketem ine gittim. Nisanlim dogu gorevinde kucuk bi ilcede yasadigi icin ordaki saglik ocagindan kan verme islemlerini halletti ikimizden de ucret alinmadi.
Kan tahlillerinin sonucunu aldiktan sonra baska bi yere gonderdiler muhur icin sanirim evlilil ruhsati dedgniz sey icin. Sonuclarini alirken size de yonlendirirler zaten.
Kan vermeye giderken yannzda 1er tane fotograf olsun.
Evlendirme dairesine beraber gitmek zorundasiniz. Farkli sehirlerdeyseniz size vekaletname gondermesi lazim. Oraya giderken de 5 fotograf ve nufus cuzdani fotokopisi gotrmeniz gerekiyor.
Bizim nikahimiz dugunde kiyilcak belediyeye da 420 lira civarnda harc yatrdik.
Biraz ugrastirici isler simdiden kolay gelsin hayrli olsun:)

Biz yaklasik 1 ay once basvuru yaptik. Ben ankarada yasiyorum saglik ocagi bana artik evlilik islemlerinin KETEM merkezlerinde yurutuldugunu soyledi ben kan tahlili icin bagli oldugum ilcenin ketem ine gittim. Nisanlim dogu gorevinde kucuk bi ilcede yasadigi icin ordaki saglik ocagindan kan verme islemlerini halletti ikimizden de ucret alinmadi.
Kan tahlillerinin sonucunu aldiktan sonra baska bi yere gonderdiler muhur icin sanirim evlilil ruhsati dedgniz sey icin. Sonuclarini alirken size de yonlendirirler zaten.
Kan vermeye giderken yannzda 1er tane fotograf olsun.
Evlendirme dairesine beraber gitmek zorundasiniz. Farkli sehirlerdeyseniz size vekaletname gondermesi lazim. Oraya giderken de 5 fotograf ve nufus cuzdani fotokopisi gotrmeniz gerekiyor.
Bizim nikahimiz dugunde kiyilcak belediyeye da 420 lira civarnda harc yatrdik.
Biraz ugrastirici isler simdiden kolay gelsin hayrli olsun:)
420 lira harci ne icin yatirdiniz anlamadim düğünde kıyılmasi icin mi? Yoksa belediyede kiyilsa da yatirilacak mi?

Tüm işlemler bulunduğunuz belediyeye göre değişiyor.
Ben belediyenin nikah işlemleri bölümünü arayıp oradan bilgi almıştım, hiç de zorlanmadan aynı gün içinde tüm işlemleri halletmiştik. Üstelik nikah cüzdanı ücreti hariç herhangi bir ücret de ödememiştik.

420 lira harci ne icin yatirdiniz anlamadim düğünde kıyılmasi icin mi? Yoksa belediyede kiyilsa da yatirilacak mi?
Evet bizim pazar aksami dugunde kiyilacagi icin ekstra bi ucret talep ettiler. Sanirim hafta ici mesai saatleri icerisinde belediyede nikah kiyilirsa ucret talep edilmiyormus bazi belediyeler yine harc adi altinda cüzi bi miktar da alabiliyorlarmis

Sadece nikah cüzdanı için para veriliyor.onun dışında kan yada rApor için para vermedik biz.hepsi devletin kuruluşu zaten.kan vermeye de ikimiz beraber gitmiştik

Ben yeni evliyim, o bahsettiginiz ucret nikah dairesine odenen ucret olmali.nikah dairesine ucret odeniyor cunku.
Saglik raporu icin hic ucret odemiyorsunuz
Kan tahlili,ciger filmi ve rapor icin.
Biz esimle ayri ayri kendi aile hekimimize gitmistik,esimin kan grubunu sordu,baskaca esimle ilgili birsey sormadi dr.

aile hekiminize gidin onlar szi yönlendirecek zaten 1.gün kan alacaklar 2.gün de rapor sonuçlarını size verecekler ücretsiz. özele giderseniz ücretli

Back
X