- Konu Sahibi benkahvecanavari
-
Kendi basarisını sizde de gördüğü için sizi kıskanıyor. Siz de aramayın bakalim ne yapacak.
Benim için arkadaşlık kavramı başarı da, başarısızlıkta her manada yanında olmaktır. Aslında sadece benim için değil, genel geçer bir kuraldır bu. Kıskanıyorsa bu gerçek bir arkadaşlık değildir, değil mi?
Benzerini yaşamadim benim alttan aldığım cok sey oluyordu zaten..Olgun davranan taraftim sonra bi sey yasandi ve bu sekilde olduk sosyal medya arkadasi sadece..birkac ay sabrettim baktim bu da gereksiz takipten cikardim ve ciktim bitti ne o sordu ne ben bir sey soyledim Allah biliyor nasilsa..
Kesinlikle. Kıskanan insan her türlü kötülüğü yapar tecrübeyle sabit. En yakın arkadaşım sırf kıskançlığı uğruna az kalsın hayatımı mahvediyordu farketmeseydim. Çok dikkatli olun.
sen deneyimlerini anlatıyor diye dinlerken aslında kendi egosunu senin üzerinden tatmin ediyormuş senin gitmeni yediremedi çünkü kendinin yaptığı çok büyük bir şey değil artık tipik aşağılık kompleksi görüşmeÖncelikle herkese merhaba,
Bu bölüme açılan konuların/dertlerin yanında benimkisi nedir ki? Yine de düşüncelerinizi esirgemeyin lütfen.
Sorunum en yakın arkadaşımla ilgili, her ikimiz de 23 yaşındayız ve ilkokul 1. sınıftan bu yana tanışıyoruz. Ailelerimiz de birbirini tanıyor ve bu süre zarfında birbirimize gidip gelmişliğimiz, yemeğini yemişliğimiz çoktur. Arkadaşımın olumlu, olumsuz özelliklerini yazmak çok objektif olmayacak, en iyisi anlattıklarımdan yola çıkarak hem benim için hem onun için bir çıkarım yapmanız.
Arkadaşım geçen yıl bir eğitim projesi ile Avrupaya gitti, 1 yıl boyunca orada kaldı ve kaldığı süre içinde beni sık sık arayıp, deneyimlerini ve yaşadıklarını anlattı. Bunda bir sorun yok, seve seve dinledim ama tabii ki bende kendi eğitimime katkı sağlaması için bu tarz bir projeye başvuru yapmayı hedeflemiştim. Kendisi Avrupada olduğu yıl bende bu projeye katılmak için gireceğim sınava hazırlanıyordum, buraya kadar sorun yok.
Nitekim kendisi Türkiye'ye döndü, bu sefer benim gidişim kesinleşti, geçen yılın Eylül ayında Avrupaya okumaya gittim, en yakın arkadaşım beni bir kere bile aramadı. Avrupadayken Türkiye'ye her gün ulaşan birinin, benim oradayken sınırsız konuşma hakkım olmasını bildiği halde Türkiye'den aramaması çok çok üzdü. Üzüntümü tarif edecek bir kelime ve sıfat bilmiyorum Türkçede, başlarda kaç kere kendisine yazdım ve aradım, buna rağmen geçiştirdi ve bir daha bana geri dönmedi bile.
Ben Türkiye'ye geleli 2 hafta oldu, beni sosyal medyadan görüyor ve takip ediyor, buna rağmen herkesin "Hoşgeldin, buluşalım mı?" yazmasına rağmen, yıllardır tanıdığım arkadaşımın böyle yapmasındaki sebep acaba kıskançlık mı? Avrupa'da ikimizin de ortak arkadaşı olan insanlarla buluştuğum için kinlenmiş olabilir mi? Ya da orada yeni arkadaşlıklar kurduğum için kendisini kötü mü hissetmiştir? Bir de en önemli sorum şu; Arkadaşlığımı tamamen bitirme kararı aldım, fakat bana hala yazmadığı için ben de ilk adımı atmak istemiyorum, bu yüzden duygularımı ön planda tutarak konuşursam üzüntümün verdiği sinirle çok kaba konuşurum, kaba olmak istemiyorum aileler var arada, kaç kere yemeğini yedim, suyunu içtim, keza o da öyle... Nasıl bir tavır sergileyeceğimi bilmiyorum, aileme de danışıp fikir aldım, bir de sizin bakış açınızı merak ediyorum.
Okuyan herkese teşekkür ederim.
Arkadaşlıklar da biter. Bu çok normal birşey. Ben de gerçekten yakın olduğum, hatta bir süre ev arkadaşlığı yaptığım kişiyle konuşmuyorum. Ve liseden beri en yakın arkadaşım olan, üni yıllarında birlikte şehir şehir gezdiğim kızla sonsuza kadar konuşmayacak birşey yaşadım.
O yüzden benim yorumum;
Bence hiçbir adım atmayın. Hiiiiic gerek yok. Madem arkadaşlığımız bitirmek istiyorsunuz , içinizde bitirin.
Yarın bir gün düğün olur dernek olur yüzyüze gelmeniz gerekir. Neden köprüleri yakasiniz ki?
Ona verdiğiniz değer zaten bittiyse bitmiştir. Ama bunun kırıcı sözlerle belgelenmesine gerek yok. Ben mesela, kendi isteğimle ariadasligimi bitirmeme rağmen ortak dostlardan nisan haberini duyunca gidemediğim için üzülmüştüm. Eğer kırıcı bir kavga yapmadan , kendi içimizde sessiz sessiz bitseydi arkadaşlığımız en azından bir 'alo' diyecek yüzümüz olurdu ikimizin de.
He pişman mıyım?
Bitirdigim icin değilim aslında. Beni yoran arkadaşlıklardi. Ama birlikte konusa konusa uyunan onca geceden, anlatılan sırlardan, desteklerden sonra asla konuşamayacak şekilde olduğum için biraz pişman olabilirim.
sen deneyimlerini anlatıyor diye dinlerken aslında kendi egosunu senin üzerinden tatmin ediyormuş senin gitmeni yediremedi çünkü kendinin yaptığı çok büyük bir şey değil artık tipik aşağılık kompleksi görüşme
ee durumu eşitlemişsin. arayıp ne yapsın ego kasacak birşey kalmamış.
Şaka gibi, annem de aynı yorumu yaptı.... Haklısınız belki de!! Hatta annem bana "Senin aşağıda, kendisinin yukarıda olmasını istiyor, oraya gidebileceğini tahmin etmedi" vs demişti. Ama kibarlığını bozmadan durumu izah et arana mesafe koy dedi ama yıllarca iyiliği dokunduğu kadar kötülüğü de dokunan biriyle beraber olmuşum. Öğrendiğim acı deneyime değil de giden zamanıma üzülüyorum
ama böyle bakma. neden zamanın gitmiş olsun ki?
sende eğlenip, paylaşımlar yaptın sonuçta.
Bir sebebi olduğunu sanmıyorum, araya mesafe girince bir sure sonra arkadaşlıklar biter. Benim 15 yıllık arkadaşım doğuma çok kısa süre kala hamile oldugunu söylemişti, söylemeyi unutmuş. Ben de yurtdışına gittim, evlendim, onunla hiç mesajlaşmak içimden gelmedi. 3 yıldan beri kendisiyle hiçbir iletişimim yok. Telefonum bozuldu numarasını kaybettim, şizofren derecesinde kıskanç olduğu için ne esi de kendi sosyalmedya kullanmıyor. O yüzden temelli koptuk. Ama bir sebebi yok.
10 senelik, nikah sahitligini yaptigim "en yakin arkadasim" beni arkamdan vurdu para pul ugruna. Ben artik insanlarin samimiyetine zerre inanmiyorum
Bi arkadaşım var. Herseyini anlatırdı. Sabırla dinlerdim.
Yapı olarak içimi açamam kimseye o başkaydı.
Bi gün panik ataka yakın sıkıntı yaşadım. Hiç unutmam uyanık olduğumda kendi kendine gözyaşım akıyordu.
O kadar çok ihtiyacım olmuştu ki ona anlatmaya.
Çağırdım kaç defa hep bahane buldu.
Bigün kızımla okuldan dönüyoruz kavşaktan geçicez bakıniyorum tam arkamizda arabasıyla. Bizi gördü sanırım düz gideceği yoldan sola döndü.
Kaynar sular döküldü başımdan aşağı.
Aramadım bi daha.
İkinci evliliğini çok yanliş bi adamla yaptı gitti başka şehire. Boşanmış sonra.2 sene sonra aradı tekrar bulusalim diye. Buluştuk anlattı anlattı gitti yine aramak yok.
O bana tecrübe oldu.
Sosyal medyamda var ama ilgilenmiyorum takmıyorum da.
Bazı insanlar sanırım böyle. Bencillik galiba.
Ortak arkadaşlarımız da var onlara da öyle yapmış
Bence yok sayın. En önemlisi kendinizi üzmeyin öyleleri için
Ne gerek var ki?İşte tam olarak ikilemde kaldığım mevzu bu. "Yüz yüze bakılacak" diye sakin davranmaya ve fevri hareket etmemeye çalışşam da bana hissettirdiği bu duyguları sadece belki aynı ortamda yine denk geliriz diye söylemeye hakkım yok mu? Çok aradayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?