- 3 Nisan 2014
- 36.199
- 147.645
- 798
- Konu Sahibi benkahvecanavari
-
Tabii ki, kaç kere birbirimize doğum günü sürprizleri yaptık, zaman geçirdik, tatile gittik. Yıllardır tanıyorum ama iyi günündeyken herşey süper gidiyor ama olumsuz özellikleri dışa çıkınca bu durumun beni çoğu kez yaraladığı zamanları sadece yakın arkadaşız diye görmezden geldiğim çok zaman oldu. Mesela ortak arkadaşlarımızla eğlenirken beni yeren tüm yorumlarına rağmen küçük küçük gülüp, çıkışta "Keşke böyle konuşmasaydın" diye uyardığım çok zaman oldu mesela?
Bariz kiskanclik zaten bu kafada birinden hayir gelmezÖncelikle herkese merhaba,
Bu bölüme açılan konuların/dertlerin yanında benimkisi nedir ki? Yine de düşüncelerinizi esirgemeyin lütfen.
Sorunum en yakın arkadaşımla ilgili, her ikimiz de 23 yaşındayız ve ilkokul 1. sınıftan bu yana tanışıyoruz. Ailelerimiz de birbirini tanıyor ve bu süre zarfında birbirimize gidip gelmişliğimiz, yemeğini yemişliğimiz çoktur. Arkadaşımın olumlu, olumsuz özelliklerini yazmak çok objektif olmayacak, en iyisi anlattıklarımdan yola çıkarak hem benim için hem onun için bir çıkarım yapmanız.
Arkadaşım geçen yıl bir eğitim projesi ile Avrupaya gitti, 1 yıl boyunca orada kaldı ve kaldığı süre içinde beni sık sık arayıp, deneyimlerini ve yaşadıklarını anlattı. Bunda bir sorun yok, seve seve dinledim ama tabii ki bende kendi eğitimime katkı sağlaması için bu tarz bir projeye başvuru yapmayı hedeflemiştim. Kendisi Avrupada olduğu yıl bende bu projeye katılmak için gireceğim sınava hazırlanıyordum, buraya kadar sorun yok.
Nitekim kendisi Türkiye'ye döndü, bu sefer benim gidişim kesinleşti, geçen yılın Eylül ayında Avrupaya okumaya gittim, en yakın arkadaşım beni bir kere bile aramadı. Avrupadayken Türkiye'ye her gün ulaşan birinin, benim oradayken sınırsız konuşma hakkım olmasını bildiği halde Türkiye'den aramaması çok çok üzdü. Üzüntümü tarif edecek bir kelime ve sıfat bilmiyorum Türkçede, başlarda kaç kere kendisine yazdım ve aradım, buna rağmen geçiştirdi ve bir daha bana geri dönmedi bile.
Ben Türkiye'ye geleli 2 hafta oldu, beni sosyal medyadan görüyor ve takip ediyor, buna rağmen herkesin "Hoşgeldin, buluşalım mı?" yazmasına rağmen, yıllardır tanıdığım arkadaşımın böyle yapmasındaki sebep acaba kıskançlık mı? Avrupa'da ikimizin de ortak arkadaşı olan insanlarla buluştuğum için kinlenmiş olabilir mi? Ya da orada yeni arkadaşlıklar kurduğum için kendisini kötü mü hissetmiştir? Bir de en önemli sorum şu; Arkadaşlığımı tamamen bitirme kararı aldım, fakat bana hala yazmadığı için ben de ilk adımı atmak istemiyorum, bu yüzden duygularımı ön planda tutarak konuşursam üzüntümün verdiği sinirle çok kaba konuşurum, kaba olmak istemiyorum aileler var arada, kaç kere yemeğini yedim, suyunu içtim, keza o da öyle... Nasıl bir tavır sergileyeceğimi bilmiyorum, aileme de danışıp fikir aldım, bir de sizin bakış açınızı merak ediyorum.
Okuyan herkese teşekkür ederim.
Ne gerek var ki?
İçindekileri söylesen anlık bir rahatlayacaksin ve onu hayatından çıkaracaksın.
Eh, madem onu hayatından çıkarmayı göze aldın, içindekileri söylemeden çıkar, kendi seyrinde ilerlesin.
O yüzleşme şart mı sence?
Bence bu yuzlesmeyi neden istediğini düşün, kendi egon için mi, tepkisini mi merak ediyorsun, cidden onu aklından atabilmek için mi böyle bir konuşmaya mi ihtiyaç duyuyorsun?
Veeeeeee daha da önemlisi artilariyla eksileriyle hayatından silip atmayı tam olarak istiyor musun?
Sana faydadan çok zarar veren biriyse konuş kurtul, ama özünde iyi biri olduğunu düşünüyorsan kendi içinde bırak derim :)
Karar senin.
Ayrıca yurtdışına çıkınca kendini çok yalnız hissetmiş olabilir, ego tatmini yapmak için değil gerçekten yalnızlıktan bunaldıgi için, bir çeşit sıla özlemi çektiği için zırt pırt seni aramış olabilir.
Ben de bu sene bir projeye katılmıştım. İlk günler dil konusunda sorun yaşamış, utanmış, kendi içime kacmistim. Erkenden odama çıkar whatsapptan en yakın arkadaşımı arardım. Ama zamanla açılınca, milletle arkadaş olunca aramak aklıma bile gelmedi. O kızda da böyle olmuş olabilir. O zaman konuşmaya hasretti,Ama sımdi kendi şehrinde, kendi arkadaş çevresi içinde vs vs. Belki de hasetinden degil hayirsizligindan aklına gelmiyordur aramak.
Ben de annanemi çok seviyorum, hep aklımda aramak ama anca bayramdan bayrama arıyorum, o da gönül koyuyor. Ama bilinçli değil, yogunluktan şundan bundan çıkıyor aklımdan. Sırf hayirsizliktan ^^
Yani son olarak seçim senin. Bazı insanları hayatından komple çıkarmak yapılacak en doğru şeydir. Ama bazı insanları hayatından komple çıkarmak uzun vadede insanı uzebilir. Senin kız hangi katagorideyse ona göre bir tavır takın bakalim
Konuşmadan bitirmeyin arkadaşlığınızı; siz dost olarak görevinizi yerine getirin ve düşüncelerinizi-beklentinizi kendisiyle açık bir şekilde konuşun; "Niçin böyle uzaklaştık bir sorun mu var? Hiç arayıp sormamana içerledim, bi buluşalım görüşelim özledim demeni bekledim, sana kırıldım bilesin." şeklinde. Ondan sonra dinlersiniz bahanelerini; başında bir dert varsa da aktarırsa "Neden benle paylaşmadın?" dan girer toplarlarsınız, ha kıskançlık ego gibi bir durumsa da daha aşikar olur sizin bu konuşmalarınızdan sonra, alırsınız o havayı net. Mesafe koyarken de aklınızda soru işareti kalmaz.
bu senin için bir tecrübe oldu böyleŞaka gibi, annem de aynı yorumu yaptı.... Haklısınız belki de!! Hatta annem bana "Senin aşağıda, kendisinin yukarıda olmasını istiyor, oraya gidebileceğini tahmin etmedi" vs demişti. Ama kibarlığını bozmadan durumu izah et arana mesafe koy dedi ama yıllarca iyiliği dokunduğu kadar kötülüğü de dokunan biriyle beraber olmuşum. Öğrendiğim acı deneyime değil de giden zamanıma üzülüyorum
arkadaşlar iyi ve kötü günde birlikte olurlar bunun adı iyilik yapmışlık olmaz karşı taraf arkadaşının zor gününde yanında olmayı iyilik yapmış olarak görüyosa arkadaş dost hiçbir şey değildirŞaka gibi, annem de aynı yorumu yaptı.... Haklısınız belki de!! Hatta annem bana "Senin aşağıda, kendisinin yukarıda olmasını istiyor, oraya gidebileceğini tahmin etmedi" vs demişti. Ama kibarlığını bozmadan durumu izah et arana mesafe koy dedi ama yıllarca iyiliği dokunduğu kadar kötülüğü de dokunan biriyle beraber olmuşum. Öğrendiğim acı deneyime değil de giden zamanıma üzülüyorum
Yurtdışındayken sürekli arayan oymuş ama. Belki oda aynı özeni sizden beklemiştir. Siz amlatmayı kestiğiniz için ihtiyaç duymadığınızı düşünmüş ve uzaklaşmış olabilir.
Bence kıskanılacak bir durum yok. O da aynı eğitimi almış sonuçta. Ama öncesinde kıskançlıklarına denk geldiyseniz buda bir seçenek olabilir. Ben bitirmeden önce açıkça konuşmanızdan yanayım. Mutlaka vardır bir karın ağrısı.
Bitmis ki arkadasligıniz zaten baksana
Sözlere dökulmesine gerek kalmadan...
Yani daha neyi bitireceksin...sil gitsin
Bana sorarsan senin onu kiskandigini dusunmus olabilir hani...uzaklasmasi bundan...ne alakaysa...yurt dışı onun tekelinde zaar...demek ki seni taniyamamis ve samimi de degilmis...neyine uzuluyorsun daha...gık demene değmez
ben konuşmanızdan yanayım. yılların hatırına konuşurdum. duruma göre bitirip bitirmemeyi o zaman düşünürdüm. konuşursanız aranızdaki sorunun kimden ve neden kaynaklı olduğunu anlarsınız zaten, ona göre de karar verirsiniz. gerçekten niyet kötüyse arkanıza bile bakmayın ama böyle ne bileyim bitirseniz bile aklınızda hep acaba kalacak.
not: yeni bir arkadaşlık olsa, salla gitsin derim ama ne biliyim birbirinizin çocukluğusunuz kıyamadım.
Mesajınızı yeni gördüm,arkadaşınız çok bencil ve çok kıskanç içinizi döktüğünüz iyi olmuş.Merhaba, ben de aradım zaten, ben aradım karsılıgını goremediğim için üzüldüm zaten.
Herkese yaptığı yorumlardan dolayı çok çok çok teşekkür ederim, dayanamadım yazdım tabii, hakaret etmeden herşeyi ve tüm düşüncelerimi açık açık söyledim, bencilliklerini vs anlatınca "Kişiliğim için böyle düşünmene çok üzüldüm" demekle yetindi sadece. Ayrıca beni aramamasının nedeni suymus, kendisini Avrupaya davet etmemişim (Çünkü parasal sıkıntılarım vardı ve zar zor baska ulkelere ziyaret ediyordum), 2 secenek olarak saglık sorunlarında onun yanında degilmişim (Saglık sorunu oldugunu dahi bilmiyordum, sosyal medyada o kadar mutluydu ki, ayrica sagligiyla ilgili bir problemi oldugunu da bana söyleyecek kadar mesajlasıp, konusup, birşey paylasmamisiz demek ki) Nitekim baglarımı kopardım. Kim haklı, haksız, yorumlar size kalmış.
Peki o Avrupadayken seni davet etti mi ?
O zaman sıkıntı yok, öyle saçma şey mi olur , o davet etseydi sen etmeseydin evet haksızsın derdim ama böyle saçma olmuşHayır etmedi
arkadașına terapi önerMerhaba, ben de aradım zaten, ben aradım karsılıgını goremediğim için üzüldüm zaten.
Herkese yaptığı yorumlardan dolayı çok çok çok teşekkür ederim, dayanamadım yazdım tabii, hakaret etmeden herşeyi ve tüm düşüncelerimi açık açık söyledim, bencilliklerini vs anlatınca "Kişiliğim için böyle düşünmene çok üzüldüm" demekle yetindi sadece. Ayrıca beni aramamasının nedeni suymus, kendisini Avrupaya davet etmemişim (Çünkü parasal sıkıntılarım vardı ve zar zor baska ulkelere ziyaret ediyordum), 2 secenek olarak saglık sorunlarında onun yanında degilmişim (Saglık sorunu oldugunu dahi bilmiyordum, sosyal medyada o kadar mutluydu ki, ayrica sagligiyla ilgili bir problemi oldugunu da bana söyleyecek kadar mesajlasıp, konusup, birşey paylasmamisiz demek ki) Nitekim baglarımı kopardım. Kim haklı, haksız, yorumlar size kalmış.
Bahanesi vasatmış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?