En yakın arkadaş mevzusu, görüşlerinize açığım

neyse iyi olmuş konuşmanız. içinizdekileri döküp kafanızda netletmiş olay.
keşke o parise gelmek istediğinde maddi durumunuz net bir dille ben masraf yapamam bütçem kısıtlı ama sen kendi masrafını karşılarsan gel deseydiniz. ama bir yandan da o da beni davet etmedi diyorsunuz.
ben hala kıskançlık olduğunu düşünmüyorum. gücenmelere bağlı iletişimsizlik aranıza mesafe koymuş.

neyse iyi olmuş konuşmanız. içinizdekileri döküp kafanızda netletmiş olay.
keşke o parise gelmek istediğinde maddi durumunuz net bir dille ben masraf yapamam bütçem kısıtlı ama sen kendi masrafını karşılarsan gel deseydiniz. ama bir yandan da o da beni davet etmedi diyorsunuz.
ben hala kıskançlık olduğunu düşünmüyorum. gücenmelere bağlı iletişimsizlik aranıza mesafe koymuş.

Ayarladık aslında, sadece tam o gelecegi sirada maddi olarak sıkıstım, degil Paris'e bakkala gidecek param yoktu. Bunun da derdine düşünce yazmadım tabii, ama o da adım atabilirdi, arkadaşlar arasında ilk adım, gurur vs olmaz. Nitekim bitti yani çokta birşey konuşmaya gerek yok. Tüm sosyal medya hesaplarımdan çıkarttim, numarasını engelledim, bu sırada Facebooka geldim zaten çok önceden Facebookunu kapattıgı için engel koyamadım tabii. Sabah gördüm kendisini her yerden engelleyince Facebook hesabı açılmış birden, yakaladim, onu da engelledim. Bana her anlamda zarar veren kimseye taviz göstermiyorum artik. 1,2,3 konuşma olur sadece hatir icin ama devami olmaz. Ailem harici kimseyi sirtimda taşımam

Benim için arkadaşlık kavramı başarı da, başarısızlıkta her manada yanında olmaktır. Aslında sadece benim için değil, genel geçer bir kuraldır bu. Kıskanıyorsa bu gerçek bir arkadaşlık değildir, değil mi?
aynen öyle
en yakın arkadaşımı o kadar severimki başarısız olduğu zamanlarda dua ederdim hep onun için hatta gözlerim dolardı düşününce başarısz olduğu günleri ve başarısız kalacağına dair inancını yıkamadığım zamanlar
şu an çok başarılı bir konumda ve gerçekten onunla gurur duyuyorum kendini kurtardığı için de huzurluyum mutluyum
gerçekten yakın arkadaş olsaydı o da böyle hissederdi emin olabilrisin...

Kendisi yurtdısında okur iken çoğu kez aradık birbirimizi, Türkiyedeki arkadaşlarımdan daha sık telefonda konusuyor ve görüşüyordum, ne zaman ben gittim, ben aramaya devam ettim, ondan ses çıkmadı, bir iki kere benimle Parise gitmek için mesaj atti, bende parasal sıkıntılar çektiğim için net birşey söylemedim, sonra o musaıt olmadı, elde avucta 3 kurusla 3 gunlugune ben gittim Parise, burdan bellenip daha sonra saglık sorunları oldugunu ama benim onun yanında olmadıgımı belirtti, agir ilaclar kullanıyormus, beyin MR'ına girmiş, tansiyonu varmış (yaş 23) ama Instagramda haftanın 3 gunu gece klubunde 2 gunu gunes altında, sebepleri bunlar. Aramamın nedeni ise belirsizliklerden hoslanmam, zaten aylarca bekledim bir adim, en son silme karari aldim, silmeden önce de son konusmamı yaptim
psikolojik ilaçlar mı kullanıyo ki?
eğer öyleyse belki geçici kötü bir dönemdedir olamaz mı?

aynen öyle
en yakın arkadaşımı o kadar severimki başarısız olduğu zamanlarda dua ederdim hep onun için hatta gözlerim dolardı düşününce başarısz olduğu günleri ve başarısız kalacağına dair inancını yıkamadığım zamanlar
şu an çok başarılı bir konumda ve gerçekten onunla gurur duyuyorum kendini kurtardığı için de huzurluyum mutluyum
gerçekten yakın arkadaş olsaydı o da böyle hissederdi emin olabilrisin...

Allahim bana da bundan nasip et :)

psikolojik ilaçlar mı kullanıyo ki?
eğer öyleyse belki geçici kötü bir dönemdedir olamaz mı?

Ne kullandığını bilmiyorum, tek bildiğim çok başarı odaklı biri olduğu, baya hırslı ve bu hırs onun başını yiyiyor. Sirf bu yuzden ülser olduunu anlatmıştı bana yillar önce. Beyin MR'i çekildiğini ve tansiyon hastalığı ortaya çıktığını söyledi son konuşmamızda, aldığı ilaçlar neyle ilgili bilmiyorum, açıkçası çokta umrumda değil. Bir önceki mesajimda yazdığım gibi, sosyal medyada inanilmaz mutlu görünüyor, 3 gün hece klubunde 2 gün plajda. Bu nasıl hastalık bilmiyorum, yani söyledikleri ve yaptıkları tutarlı gelmedi bana, her zaman olduğu gibi...

Bitirdigim icin değilim aslında. Beni yoran arkadaşlıklardi. Ama birlikte konusa konusa uyunan onca geceden, anlatılan sırlardan, desteklerden sonra asla konuşamayacak şekilde olduğum için biraz pişman olabilirim.

ya resmen beni anlatıyosunuz!

Sordum sordum, durur muyum? Zaten aylarca durdum patladım en sonunda, söylediklerime karşılık kendini savunacak birşeyi yoktu, çok boş cevaplar verdi. "Benim bencil ve kıskanç olduğumu düşünmen çok üzdü", "Söylediklerini sana yakıştıramadım", "Söylediklerine saygı duyuyorum ama ben senin gibi kötü bitirmicem" gibi şeyler saydı, yani söylediklerime karşılık "Ben bunu bunu yaptim, sebebi de suydu" gibi elle tutulur bir konuşma yok ortada. Saatlerdir konuşmaları okuyorum, boş yani sadece içimi döken ben olmuşum o sadece saygı duymuş :işsiz:
Uğraşmayın o zaman ne yaparsa yapsın. Kadın kadının düşmanıdır.

Değil mi?? Çok haklısınız, dile kolay ilkokuldan bu yana arkadaşım, üniversite son senedeyiz artık, yıllardır sineye çektiklerim az buz değildi, arkadaşlığımı bitirmeme sebebim sadece yıllar ve geçirdiğimiz zamandı. Şuradan anlatabilirsiniz aslında bana önem vermediğini, her ne kadar inkar etse de bu yaptığını; Mesela ona benim için gerçekten ciddi bir mevzuyu anlatırken maksimum 2 dk dinleyip daha sonra dalgaya alması ve bana sorunum hakkında çözüm yolu göstermemesi bile arkadaşlığa sıgar birşey değil
En güzeli yol vermek o zaman.benimde böyle aşırı kıskanç “arkadaş”ım vardı.öyle şeyler yaptı ki artık iletişimimi kestim en sonunda,bi hafifledim bi hafifledim :rapci:

kirpi teoremi denen şey gerçekten var. kirpiler birbirine cok yaklasınca dikenleri batar, uzaklasınca üşürler..

insanlarda da böyle.. her şey yerinde doğru, samimiyet- mesafe.. ben kimle samimi olsam, her şeyimi anlattıysam beni ziyadesiyle pisman ettiler, öyle ya da böyle.

kıskanç bir insan olmamak için çabalıyorum, kimsenin sahip olduğu şeyleri kıskanacak duruma getirmesin beni Allah, karşıma çıkanları da aynı şekilde..

Öncelikle herkese merhaba,

Bu bölüme açılan konuların/dertlerin yanında benimkisi nedir ki? Yine de düşüncelerinizi esirgemeyin lütfen.

Sorunum en yakın arkadaşımla ilgili, her ikimiz de 23 yaşındayız ve ilkokul 1. sınıftan bu yana tanışıyoruz. Ailelerimiz de birbirini tanıyor ve bu süre zarfında birbirimize gidip gelmişliğimiz, yemeğini yemişliğimiz çoktur. Arkadaşımın olumlu, olumsuz özelliklerini yazmak çok objektif olmayacak, en iyisi anlattıklarımdan yola çıkarak hem benim için hem onun için bir çıkarım yapmanız.

Arkadaşım geçen yıl bir eğitim projesi ile Avrupaya gitti, 1 yıl boyunca orada kaldı ve kaldığı süre içinde beni sık sık arayıp, deneyimlerini ve yaşadıklarını anlattı. Bunda bir sorun yok, seve seve dinledim ama tabii ki bende kendi eğitimime katkı sağlaması için bu tarz bir projeye başvuru yapmayı hedeflemiştim. Kendisi Avrupada olduğu yıl bende bu projeye katılmak için gireceğim sınava hazırlanıyordum, buraya kadar sorun yok.

Nitekim kendisi Türkiye'ye döndü, bu sefer benim gidişim kesinleşti, geçen yılın Eylül ayında Avrupaya okumaya gittim, en yakın arkadaşım beni bir kere bile aramadı. Avrupadayken Türkiye'ye her gün ulaşan birinin, benim oradayken sınırsız konuşma hakkım olmasını bildiği halde Türkiye'den aramaması çok çok üzdü. Üzüntümü tarif edecek bir kelime ve sıfat bilmiyorum Türkçede, başlarda kaç kere kendisine yazdım ve aradım, buna rağmen geçiştirdi ve bir daha bana geri dönmedi bile.

Ben Türkiye'ye geleli 2 hafta oldu, beni sosyal medyadan görüyor ve takip ediyor, buna rağmen herkesin "Hoşgeldin, buluşalım mı?" yazmasına rağmen, yıllardır tanıdığım arkadaşımın böyle yapmasındaki sebep acaba kıskançlık mı? Avrupa'da ikimizin de ortak arkadaşı olan insanlarla buluştuğum için kinlenmiş olabilir mi? Ya da orada yeni arkadaşlıklar kurduğum için kendisini kötü mü hissetmiştir? Bir de en önemli sorum şu; Arkadaşlığımı tamamen bitirme kararı aldım, fakat bana hala yazmadığı için ben de ilk adımı atmak istemiyorum, bu yüzden duygularımı ön planda tutarak konuşursam üzüntümün verdiği sinirle çok kaba konuşurum, kaba olmak istemiyorum aileler var arada, kaç kere yemeğini yedim, suyunu içtim, keza o da öyle... Nasıl bir tavır sergileyeceğimi bilmiyorum, aileme de danışıp fikir aldım, bir de sizin bakış açınızı merak ediyorum.

Okuyan herkese teşekkür ederim.

en güzeli mesafe. ne kötü olun ne de kendinizi enayi yerine konmuş gibi hissedin bence.

Kiskançlık bu kadar basit. Evet cok uzücü bir durum. İnsan neden diye soruyor ve sorguluyor. Hiç caninı sıkma tam twrsi o yüzünü gòrdüğün için sevin

Kiskançlık bu kadar basit. Evet cok uzücü bir durum. İnsan neden diye soruyor ve sorguluyor. Hiç caninı sıkma tam twrsi o yüzünü gòrdüğün için sevin

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, her yerden sildim ve engelledim, bir daha görüşeceğimi düşünmüyorum ama bu demek değildir ki onun hakkında kötü düşünüyorum. Bundan sonraki hayatinda sağlık ve mutluluk eksik olmasın tabiiki

Hayat genelde ortam degistirdikce yakin arkadasininda degismesi seklinde ilerler sadece siradan arkadaslar sabittir ve onlarda evlendikce yok olurlar. Ve sende evlendiginde bir bakmissin ya hic dostun yok yada birtane ikitane arkadasin kalmis. tabi bakii kalan dostluklarda vardir herlde biyerlerde :) o da iyice olgun bir kisi olana kadar ilerleyebilirse...

Back
X