En yakın arkadaşım beni kullanıyor mu?

DeNtiN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
163
13
98
43
Kocaeli
Çocukluğumdan beri tek bir tane gerçek dostum var onda da garip şeyler sezmeye başladım.
Maddi sıkıntıları var ve süreki bi "Param yok" muhabbeti... Bugüne kadar her zaman yardım ettim. Yüklü miktarlarda borç verince geri ödüyor ama yemek ısmarlama vs. bu konularda suistimal edildiğimi düşünmeye başladım... "Keşke x yere gidebilsek ama benim hiç param yok" "şu ruju çok istiyorum ama hiç param yok" "canım benim hiç param yok benzin alamadım sende kalayım mı bu akşam?" vb. haftanın 4 günü bende yani tabi ki gelsin kalsın çok da iyi vakit geçiriyoruz da artık benim için gelmiyor gibi hissediyorum.
Son zamanlarda ben de "ayy valla bende de hiç para yok işler iyi değil" vs demeye başladım ya da sessiz kalıyorum param yok dedikçe çünkü sanki param yok= bana sel al/ısmarla gibi hissediyorum ve bu beni rahatsız ediyor.
Bir yandan da acaba kötü bir arkadaş mıyım diye içim rahat değil. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Paran olduğunda gideriz x'e dersin.
Ruj sağlığa zararlı zaten .
Az yesin para bulsun
Kumda da oynayabilir.

Aynı his bende de var, biri birşey dese ve param yok yada alamıyorum derse hemen alıyorum ama sizin ki biraz kullanılmaya , suistimale dönmüş gibi.

Arkadaşınız iyi niyetinizi kullanmaya meyilli imiş ama bizim gibiler de de sorun var. Param yok,almaya zamanım yok, gidemiyorum fln fln desin benim içim sızlar, alırım o kişiye.

Hatt biri aldığım birşeyi beğensin, onu hemen veririm o kişiye ama artık törpülemeye başladım o huyumu. Hemen sorumlu hissediyorum kendimi o kişiye karşı.

Kusura bakmasın. Tabiki arkadaşa ısmarlanır edilir ama senin bu hissettiklerin kullanılma filan işin içine girerse gitsin simit yesin. Banane!

Ruju da parası yoksa almasın çüş.

Kullanıyor bariz
Kıyafete sigaraya ona buna para bulurlar size gelince para yok biliyor zafınızı
Az yesin kendine baksın
Yemeğe param yok diyorsa çay içelim de
Ruj almasa ölecekmiymiş tepkisiz kal hı de geç
Sende kalmak isterse ded evde değilim de

Çocukluğumdan beri tek bir tane gerçek dostum var onda da garip şeyler sezmeye başladım.
Maddi sıkıntıları var ve süreki bi "Param yok" muhabbeti... Bugüne kadar her zaman yardım ettim. Yüklü miktarlarda borç verince geri ödüyor ama yemek ısmarlama vs. bu konularda suistimal edildiğimi düşünmeye başladım... "Keşke x yere gidebilsek ama benim hiç param yok" "şu ruju çok istiyorum ama hiç param yok" "canım benim hiç param yok benzin alamadım sende kalayım mı bu akşam?" vb. haftanın 4 günü bende yani tabi ki gelsin kalsın çok da iyi vakit geçiriyoruz da artık benim için gelmiyor gibi hissediyorum.
Son zamanlarda ben de "ayy valla bende de hiç para yok işler iyi değil" vs demeye başladım ya da sessiz kalıyorum param yok dedikçe çünkü sanki param yok= bana sel al/ısmarla gibi hissediyorum ve bu beni rahatsız ediyor.
Bir yandan da acaba kötü bir arkadaş mıyım diye içim rahat değil. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Bosuna dememisler dost kara gunde belli olur diye. Arkadasiniz sizin yaninizda zor gunler gecirdigini ifade ediyor. Ne var bunda param yok sunu alamadim ay para olsa bura ya da giderdik diye. Burda bana al msj sezmiyorum ben.

Zaten benim oyke tek dostum olsa ve zor gunler gecirse 2 yemek ismarlayinca lafini etmezdim.

Dostlarimla aramizda para mevzu dahi olamaz. Onda yoksa ve zor bir donemden geciyorsa yaninda olurum ki olmuslugum coktur. Ayni sekilde onlarda benim yanimdadirlar.

Arkafasiniz fesat olsa acikca diline geleni soylemezdibo sizin yanlis anliycanizi dusunmuyordur

Şu parası olmadığı halde hiç bi şeyden exik kalmayan, en yakınındakileri kullanan insancıklara hasta oluyorum.. ben olsam mesafemi koymuştum.

Bunu bu kadar dile getirmesi bana normal gelmedi .
Hani bende arada kendime bir şey ısmarlatırım
ama elime geçince arkadaşıma hediyede alırım yemekte ısmarlarım .
Bizim arkadaşlığımız böyle ki bunu sordum ona benim de bir dönem ciddi parasal sıkıntım vardı .
Onu atlatıp yavaş yavaş bazı şeylerin hakkını ödemeye başlamıştım . O, o zaman böyle bir şey sorduğum için kızmıştı .
Gerçi benim ısmarlattırdıklarım senin arkadaşının ki gibi değil orası ayrı .
Bilmiyorum arkadaşlardan ziyade dostlar arasında bu ısmarlatma paran yokken ondan bir şey isteme durumu olur .

her param yok dediğinde alıyorsanız
aman zaten parası var alsın diye abartır

almayın sakın
aranıza pat diye mesafe koymayın
ama
para mevzusunda artık öne atılmayın
bazen da siz de ona aynısını yapın param yok deyin sürekli

bence para mevzusu arkadaşlığın önüne geçebiliyor
sonuçta ailene bile sürekli yardım etsen ediyorum derken
senin hiçbir kan bağın olmayan birine üstelik evlense falan arkdaşlarla görüşmeyi en aza indireceği birine boşa harcama enayi gibi

Para yok ama lüks takılıyor ohh, bulmuş senin gibi bonkörü de :)

Back
X