En yakin arkadasim hamile

Sardunyayaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
609
369
33
35
Yakin arkadasim hamile ve ben sanirim takiyorum kafama herkesi herseyi ona anlatirdim bebek icin uzuldugumu sikintimi ve evlendi ilk haftadan hamile kaldi bi bucuk aylik hamile suan. Bn ona derdim su boye yapio kiriliyorum bebegiyle hava atan vs herseyu biliyordu simdi nasilsin gunaydin diye msj atiyorum mesela yada ona bana atiyor ilk dedigi midem bulaniyor yatiyorum:) yada ikidebir ondan bahsediyor ve biliyor bnm uzuldugumu cunku biz birgun konusmadan gecmeyen insanlariz. Oda sevincli olabilir anlamaya calisiyorum onuda ama bu konuda cok kirilgan oldugum icin bide en yakinim olunca daha cok kiriliyorum gorusmek fln istemiyorum bize gelicekler tatilde kalicaklar ama suan onu bile istemiyorum ne konusucam napicm icim oylesine kirginki bide bunu kaldiramiycam gibi geliyor. Akil verin bana kizlar nasil bas edilir bu duyguyla:/ bagira bagira aglayasim var(

Dert yandığın arkadaşın bir zamanlar senle beraber üzülüyorken şimdi kendisinin aynı şekilde davranması olmamış haklısın. Konu senin alınganlığın değil, sevincini paylaşması konusunda bir başkası olsaydı haklısın haksızsın ona bir şey diyemezdim. Ancak o dikkat etmeli. Biliyor alındığını, düşüncelerini. Ben olsam evimde ağırlamam .

Belki siz hassassınız diye size fazla batıyordur.
Gerçekten ikide bir mi bahsediyor bir daha düşünün.
Onun adına mutlu olmaya çalışın ve kendiniz ile kıyaslamayın.

Hassas olduğunuz için abaetıyosunuz.
Nasılsın diyince midem bulanıyo demesi normal napıyosun diyince yatıyorum gibi gibi
Hamile olduğu için hamileliğinden bahsedicek başka neyapıcak ki?

Sizin ondan önce sormanız gerekli okadar yakın arkadaşsanız nasıl gidiyo iyi misin bulantın için şunu yap bunu yap

Ben ztn soruyirum akil veriyorum bak dr git folik asit baslar vvjtamin verir sen yemek yapma anne yapsin etsin tabiki soyluyorum ama ztn konusuyoruz bunu onun surekli bana anlatmamasi gerekmezmi ben ztn yeterince ilglileniyorum ama herdakikada gundemimde o oldumu yada surekli onu soyleyince tmm anladik hamilesi diyesi geliyir insanin ne yedin hamileyim napiyosun hamileyim gibi oluyor .. ben sorunca yada yardimci olmaya calisinca konussak ama o bana ekstra anlatmasa istiyorum ama olmuyor iste

Siz devamli bebeginizin olmasini dusunuyorsunuz degilmi oldugunda hayal edin gunluk yasaminizin bir parcasi olacak bu durum.

Kelimelerini secerek konussa sakiniyor nazar deger diye dusunurdunuz.

Sizin ne zamandir olmuyor bebeginiz probleminiz nedir.En kisa zamanda saglikla sizede gelsin bir minik.

O arkadaşın şuan kimbilir ne çok dua ediyordur sana.. Hamilelik hepimizin heyecanla beklediği bi süreç ki bende ayni duygular içinde bi anne adayiyim dünyalara duyurmak isterim en yakin arkadaşım şöyle dursun.. Simdi senin onun dualarına ki hamile duası çok iyidir bilirsin, onunda senin sevkatine ilgine dostluğuna ihtiyacı var.. Belli ki zor bi gebelik geçiriyor tahmin ettiğinden daha zor bir psikolojik süreç bu ve sana anlatarak biraz olsun acisini sevincini paylasmaya calisiyor ayni senin ona yaptığın gibi... İnşallah en kısa zamanda Rabbim sanada nasip eder ve ne demek istediğimi anlarsın.. Arkadaşinla ilgilen ona destek ol bak minik bir yeğen geliyor sana onun adına sevin çok sev o bebeği iyi bir teyze ol..

Madem yakin arkadasiniz rahatsiz oldugunuzu soyleyin. Kendi mutlulugundan sizin kirildiginizi gorememis olabilir. Bilerek yapmiyordur.

Bu konu hep aynı
Hamile kalamayanlar hamile kalanlara empati ilr yaklaşsın üstünde dönen muhabbetler
Siz bence arkadaşınıza takacağınıza onunla beraber sevinin beraber bebek alışverişine falan çıkın böyle bebek ilr ilgili olumlu şeyler yaşarsanız olumlu şeyler sizi bulur.
Ama böyle bir köşede hasetleniyormuş gibi görünüyorsunuz yapmayın pozitif düşünün pozitif şeyler bulsun

Siz bebeginizin olmasini ne kadar cok istiyorsunuz bakin. En yakin arkadasiniz icin biraz da sevinseniz? Onun.sizden daha once cocugunun olmasi onun hatasi degil ki. Bunun ona verdigi engellenemez mutlulukta suc degil. Hicbir sey soylemese bile onu o sekilde gormeye de tahammulunuz yok gibi. Lutfen bu duyguyu asin. Daha iyi niyetli yaklasin. Allah insallah sizede bir bebek nasip eder. Sizde doyasiya mutlulugunuzu yasarsiniz.

İlk haftadan hamile kalmış aman ne büyük başarı. Konfetiler konfetiler..

Hamileligin ilk zamanlarindaki bulantılar cok fecidir. En yakın arkadaşı ile paylaşması cok doğal. Seni de anlıyorum senin ki de zor bir süreç. O hep senin yanında olmuş bu süreçte. Şimdi o da hamileliğini sıkıntılı yaşıyor bence sende ona destek olmalısın. Hamile kalmaya çalışma stresinden uzaklaşırsan da sana faydası olur. Biraz zihnini boşaltmaya farklı şeylerle uğraşmaya çalış.

Böyle düşünmen yanlış.istemeden de olsa;onu hainlemis oluyorsun.Allahin gücüne gider.sen eğer gerçekten onun dostuysan sevinmeli;sağ salım kucağına alması icin dua etmelisin.bol bol hacet namazı kıl.Allahim benim yuvamızda şenlendir;kucağimi boş bırakma diye.duanin kabul olup;o ay hamile kalmayacağını ne biliyorsun!!!!hamilelerin duasi kabul olur;belki arkadaşının sana ettiği duaları yaradan kabul edip;muradını verecek.
Tamamen dostça ;sana dogruyu göstermek istedim.İnsallah tez zamanda;rabbim kucağını doldurur.sabur ve dua canim benim.

ayrıca en yakın arkadaşın senin onu kıskanabileceğine, o hamile diye üzülebileceğine ihtimal vermiyordur,
sevincini paylaştığını düşünüyordur,
ondandır bahsetmesi
+1gercek arkadaşlar .Ve hamilelik ile ilgili hicbirseyden bahsetmemesini nasıl beklersiniz.Olaki oyle yaptı bu seferde anlatmiyor benden gizliyor diye alinirsiniz.
Kusura bakmayın ama suan sadece kendinizi düşünüp bencillik yapıyorsunuz.

Dediğin kadar yakın bir arkadaşım olsa "biliyorum sen de heyecanlısın ama aklıma kendi yaşadıklarım geliyor yine konuş ama biraz daha dikkat et" derdim.

Allah isteyen herkese nasip etsin bi yavru.
Ama ben henüz hamile kalamamış kadınların hamile kadınlar hakkında söyledikler "benim yanımda sanki özellikle yapıyor, kıskandırmaya çalışıyor" vs tarzındaki söylemlerini anlamıyorum.

Dünyanın her yerinde isteyerek hamile kalan kadınlar ilk aylarından özellikle sevinçlidir sık sık bundan bahsetmeleri ennn doğal şey. Karşısında sen de olsan yedi kat yabancı biri de olsa napıyosun sorusuna "midem bulanıyor uzanıyorum" der. Çünkü midesi bulanıyor ve uzanıyordur bunun açıklaması bu.

Ay sen kırılma incinme diye çok basit heveslerini de mi yaşamasın kadın. Bence gerçekten sevdiğiniz bi arkadaşınız olsa onun adına çok sevinirdiniz. Siz şu an resmen kıskanıyorsunuz. Ki bu kıskançlık da "keşke benim de olsa ne kadar güzel" tatlılığında kaldığında çok hoş. Ama buraya konu açacak şikayet edecek kıvama gelmesi çirkin. Vay efendim midem bulanıyor demiş. Yuh.Aşın artık şu konuları ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…