en yakınınızın mutluluğunu delicesine kıskandığınız oldu mu?

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
En büyük hayalim Roma'da yaşamak çalışmak ve avrupalı biri ile beraber olmak. Aylardır iş arıyorum oraya yerleşebilmek için çözüm yolları arıyorum. Hani insan aşık olunca gövdesinde kelebekler uçuşurya, işte bende ne zaman o şehre girsem 7/24 öyle hissediyorum.
Bu yaz tekrar, orayı hiç görmemiş bir arkadaşımla Roma'ya 1 haftalık tatile gittik. (ondan önce 5 yıl kadar önce gitmiştim). Yine o içimde sebepsiz aşırı mutlu, aşıkmış gibi his...Hep içimden keşke keşke, lütfen Allahım diye geçirdim gezerken..
Veeee, orada arkadaşımla iki çocukla tanıştık, dönmemize 2 gün kala..Ben kendi tanıştığımdan oda kendi tanıştığından çok hoşlandı.. Tanıştığımızdan bir gün sonra bizi yemeğe davet ettiler, 4 kişi gerçekten güzel bir akşam geçirdik...Ve dönme günü geldi. Döndüğümde havaalanında uçaktan iner inmez tekrar dönesim geldi, imkansızdı ama havaalanından çıkasım bile gelmedi.. Ona mesaj attım ' beni bir kez daha görmek istermiydin? ' Diye. 'hayır, çok güzel geçti ama gerek yok ' dedi....
Diğer yandan arkadaşım ve diğer çocuk ise birbirlerine yıldırım aşkı gibi tutuldular. 1 hafta sonra çocuk arkadaşımın yanına geldi. Bir süre sonra arkadaşım gitti, bu hafta tekrar çocuğun ailesi ile tanışmaya gitti...Nisan ayında evlenmeyi düşünüyorlar.. O kadar o kadar mutlu ki.. Bana telefonda olanı biteni anlatırken, kıskandığımı belli etmemek için kıvranıyorum. Belki hissediyorda, geçen gün telefondayken ' hep sen hayal ederdin böyle birşey, ve romada yaşamak, keşke sen olsaydın ' dedi.. Kötü hissettim kendimi çokk
Şimdide bu yüzden haftalardır kendimi çok mutsuz, hiçbirşeyim yokmuş hiçbirşey yapamıyormuş beceremiyormuş, elim kolum bağlı yaşıyormuşum gibi hissediyorum. :KK43: nasıl aşacağım bu duyguyu ??

Not: Arkadaşımın flörtü, benim görüştüğüm çocuğun hayatında biri olduğunu söylemiş

En büyük hayalim Roma'da yaşamak çalışmak ve avrupalı biri ile beraber olmak. Aylardır iş arıyorum oraya yerleşebilmek için çözüm yolları arıyorum. Hani insan aşık olunca gövdesinde kelebekler uçuşurya, işte bende ne zaman o şehre girsem 7/24 öyle hissediyorum.
Bu yaz tekrar, orayı hiç görmemiş bir arkadaşımla Roma'ya 1 haftalık tatile gittik. (ondan önce 5 yıl kadar önce gitmiştim). Yine o içimde sebepsiz aşırı mutlu, aşıkmış gibi his...Hep içimden keşke keşke, lütfen Allahım diye geçirdim gezerken..
Veeee, orada arkadaşımla iki çocukla tanıştık, dönmemize 2 gün kala..Ben kendi tanıştığımdan oda kendi tanıştığından çok hoşlandı.. Tanıştığımızdan bir gün sonra bizi yemeğe davet ettiler, 4 kişi gerçekten güzel bir akşam geçirdik...Ve dönme günü geldi. Döndüğümde havaalanında uçaktan iner inmez tekrar dönesim geldi, imkansızdı ama havaalanından çıkasım bile gelmedi.. Ona mesaj attım ' beni bir kez daha görmek istermiydin? ' Diye. 'hayır, çok güzel geçti ama gerek yok ' dedi....
Diğer yandan arkadaşım ve diğer çocuk ise birbirlerine yıldırım aşkı gibi tutuldular. 1 hafta sonra çocuk arkadaşımın yanına geldi. Bir süre sonra arkadaşım gitti, bu hafta tekrar çocuğun ailesi ile tanışmaya gitti...Nisan ayında evlenmeyi düşünüyorlar.. O kadar o kadar mutlu ki.. Bana telefonda olanı biteni anlatırken, kıskandığımı belli etmemek için kıvranıyorum. Belki hissediyorda, geçen gün telefondayken ' hep sen hayal ederdin böyle birşey, ve romada yaşamak, keşke sen olsaydın ' dedi.. Kötü hissettim kendimi çokk
Şimdide bu yüzden haftalardır kendimi çok mutsuz, hiçbirşeyim yokmuş hiçbirşey yapamıyormuş beceremiyormuş, elim kolum bağlı yaşıyormuşum gibi hissediyorum. :KK43: nasıl aşacağım bu duyguyu ??

Not: Arkadaşımın flörtü, benim görüştüğüm çocuğun hayatında biri olduğunu söylemiş
rahat olacaksın sen bu kafa yapısıyla gezersen etrafa iyi bir enerji yaymazsın ne zaman bu düşünceden kurtulursan sen de arkadaşın gibi olacaksın rahat ol kasma kimseye aşık olayım evleneyim gözüyle bakma hatta sallama kimseyi büyük balık ol

Ah roma , bende ilk gordugumde burasi yasayacagim sehir demistim ve yasadim da

Ama sizin gibi birine asik oluyum evleniyim de kapagi atiyim dusuncesinde diildim acikcasi ki bana asik olan bir romali deliler gibi evlebmek istemisti reddetmistim

Neyse kisa kesiyim , kendi imkanlarinizla gidip yerlesin , yasiniz kac mesleginiz ne hic bahsetmemissiniz , icinizdeki kiskanclik duygusunu atip bir erkege bagli kalmadan yasamanin yollarini bulun

Sizin payıniza düşen de maşallah ne aciksozluymus...
Arkadaşınızın böyle birdenbire aşka tutulması ama sizinkinin havaalanında sonlanmasınin sebebi bence çok fazla plan içinde olmanız . Daha adamı tanımadan, ortada biri yokken zaten İtalya pasaportuna aşık olmuşsunuz. Eğer bu enerjiyi adam hissettiyse uzak durması çok normal. Ama kız arkadaşınızın olayı çok plansiz,spontane, gerçek aşk ile başlayan romantik bir ilişki. Bu nedenle işlerinin yolunda gittiğine inanıyorum.
Benim de sevgilim yabancı, bu arada. Türkiye'den ne iyi ne kötü bir ülkeden. O yüzden bu tarz şeyler asla düşünmedim ama yakın bir arkadaşımın Ukrayna'dan Türkiye'ye koca bulma amacıyla gelmiş bir sevgilisi vardı. Ciddi ciddi kız evlenmek için seyehat ediyor. Vizesi çıkmadığından mi parası yetmediğinden mi Türkiye'ye gelmis . Çok da güzel bir kızdı ama arkadaşım niyetinin bu olduğunu farkedince epey soğudu. Zaten sonra da kız tahmin ettiği kadar zengin olmadığını anlayıp terketti falan ,o başka hikayenin konusu :)
Bence hiç Haset edip canınızı sikmayin. Ne güzel en yakın arkadaşınız artık Roma'da. Bundan sonra gidince otel parası da düşünmesiniz,hem sık sık gitmeye de bahaneniz olur^^

Olsun belki arkadaşının düğününe gideceksin ona tatile gideceksin
Artık gitmek için çok şansın var ve belki birçok kişiyle yeniden tanışacaksın

İnsan isteyebilir başka yerde yaşamak vs. ama sizinki takıntı gibi artık.Olaya iyi tarafından bakın gidip gelmek için bir sebebiniz var artık,en yakın arkadaşınız orada olacak.Bir de Avrupalı biri olsun diye önyargıyla veya büyük hayallerle başlamayın bazı şeylere,insan dünyanın her yerinde insan.

Evet hayatımda sadece bir kişiyi kıskandım. İşe başladığı şirket ve çalıştığı bölümü acayip kıskanmıştım. Ben de şuan yıllar sonra o şirkette ve bölümde işe başladım.
Birşeyi çok istersen ve dua edersen muhakkak gerçekleşiyor ama 1 sene ama 5 sene sonra.

kesinlikle, zaten iş içinde çok çok çabalıyorum. Üni mezunuyum. 2 yıldır çalışıyorum. İtalyanca anadilim gibi
Ama yine de kolay değil

Bence zor olan kısmı geçmişsin :) İtalyanca ana dilim gibi diyorsun, bundan sonrası okuduğun, çalıştığın sektörün oradaki karşılığı...

bir çok Türk tekstil ve mobilya firmasının italya’da Ofisleri var. Turizm ve havacılık sektörlerinin de var bildiğim... Roma olmasa da, diğer sehirlerde çalışma imkanlarına bak.

Yada nasıl olsa dil problemi Yok, yüksek öğrenim yada ilgi duyduğun alanlarda sertifikasyon programlarına katıl, oradan bir kapı açılabilir vs..

İnan bana biri ile evlenmeyi beklemekten daha kolay hepsi :)

Sizin payıniza düşen de maşallah ne aciksozluymus...
Arkadaşınızın böyle birdenbire aşka tutulması ama sizinkinin havaalanında sonlanmasınin sebebi bence çok fazla plan içinde olmanız . Daha adamı tanımadan, ortada biri yokken zaten İtalya pasaportuna aşık olmuşsunuz. Eğer bu enerjiyi adam hissettiyse uzak durması çok normal. Ama kız arkadaşınızın olayı çok plansiz,spontane, gerçek aşk ile başlayan romantik bir ilişki. Bu nedenle işlerinin yolunda gittiğine inanıyorum.
Benim de sevgilim yabancı, bu arada. Türkiye'den ne iyi ne kötü bir ülkeden. O yüzden bu tarz şeyler asla düşünmedim ama yakın bir arkadaşımın Ukrayna'dan Türkiye'ye koca bulma amacıyla gelmiş bir sevgilisi vardı. Ciddi ciddi kız evlenmek için seyehat ediyor. Vizesi çıkmadığından mi parası yetmediğinden mi Türkiye'ye gelmis . Çok da güzel bir kızdı ama arkadaşım niyetinin bu olduğunu farkedince epey soğudu. Zaten sonra da kız tahmin ettiği kadar zengin olmadığını anlayıp terketti falan ,o başka hikayenin konusu :)
Bence hiç Haset edip canınızı sikmayin. Ne güzel en yakın arkadaşınız artık Roma'da. Bundan sonra gidince otel parası da düşünmesiniz,hem sık sık gitmeye de bahaneniz olur^^
aslında baya baya iş arıyorum aylardır orada, bir erkekle evlensemde kapak atsam oraya diye düşünmemiştim hiç, çünkü oldukça tehlikeli bence ( bide hemde italyada boşanmak çok zor diyorlar :) ).. ama evet birine aşık olup orada güzel vakit geçirmek eğlenmek, güzel olurdu, ikinci bir motive olurdu benim için.

Dilini geliştir araştır sınavlara gir ve romada eğitim gör. Bir erkeğin iki dudağının arasına esir olmaktan daha mutlu yaşarsın

Ben sizin arkadaşınızı delicesine kıskandığınızı sanmıyorum. Sadece imrendiniz belki sizin hayatı yaşıyor diye.
Hem artık Roma’da da bi ayağınız olmuş olur. Belki bu sayede orada birisiyle tanışıp daha ciddi bi ilişki yaşayacaksınız. Kimbilir!

Kiskanmam ama imrenirim. Hissettiğiniz şey kiskancliksa kötü enerjiyle istediginizi elde etmeniz zorlaşır. Belki siz burada hayatınızın aşkıyla tanışıp oraya beraber gidip yerleşeceksiniz.

Bence zor olan kısmı geçmişsin :) İtalyanca ana dilim gibi diyorsun, bundan sonrası okuduğun, çalıştığın sektörün oradaki karşılığı...

bir çok Türk tekstil ve mobilya firmasının italya’da Ofisleri var. Turizm ve havacılık sektörlerinin de var bildiğim... Roma olmasa da, diğer sehirlerde çalışma imkanlarına bak.

Yada nasıl olsa dil problemi Yok, yüksek öğrenim yada ilgi duyduğun alanlarda sertifikasyon programlarına katıl, oradan bir kapı açılabilir vs..

İnan bana biri ile evlenmeyi beklemekten daha kolay hepsi :)
çalıştığım sektör sayesinde, türkiye ile ticaret yapan çoğu firmayı biliyorum ve iletişimimde var o şirket çalışanları ile.. Ama çoğu firma Eu vatandaşı olmayanların çalışma ve oturma izinleri için sponsor olmuyor, ve zor kısmı burası... İş dünyası çok garip, işbirliği içerisinde çalıştığımız birkaç firma beni iyi tanıdıkları için, başvursam mutlaka değerlendirirler ama, şuanki patronumun işine yarıyorum, ve güzel bir etki tepki olmaz diye yanaşamıyorum tanıdıklara. .. Tanımadıklarda dediğim gibi uğraşmak istemiyor.
bide yanlış anlaşıldım bir yerde, öyle hemen ayartıyım evleniyim bir kapak atayım... düşüncesini hiç taşımadım, zaten İtalyada boşanmak çok zordur, korkunç birşey, çok çok aşık olmasığın bir adamın peşinden ülke değiştirmek.. Çünkü aksi halde kalp kırıklığı yaşarsam, onun için gittiğim için, yine onun için dönmem gerekebilir. Ki bu benim istemediğim birşey
Arkadaşımın sadece şansını kıskandım :)

Back
X