En yakınlarımızda böyleyse...

Öyle tabi haklısınız ama beklemediğim bir anda kıskanır kelimesini duyunca içime oturdu
bizim insanimizda garip bir huy var
cocuk dogurmak evlenmek evli olmak kiskanilacak bir sey gibi dusunurler oylede inanirlar
ben bir anne olarak soyluyorum 1 hafta dus alamayip bir bardak cayi aksama kadar bitiremediginde kuzeniniz bunun kiskanilacak bir sey olmadigini anlamis olacak emin olun kisi herkesi kendi gibi bilirmis uzulmeyin

bizim insanimizda garip bir huy var
cocuk dogurmak evlenmek evli olmak kiskanilacak bir sey gibi dusunurler oylede inanirlar
ben bir anne olarak soyluyorum 1 hafta dus alamayip bir bardak cayi aksama kadar bitiremediginde kuzeniniz bunun kiskanilacak bir sey olmadigini anlamis olacak emin olun kisi herkesi kendi gibi bilirmis uzulmeyin
malesef öyle
sanırım şimdi 9 ay onun kaprislerini hava atmalarını falan izleyeceğiz 🙂

Demek ki kendisi böyle şeyleri kıskanacak kadar vizyonsuz. Karşısındakini de öyle sanıyor.
Çocukluk arkadaşımın düğününe gitmiştim. Ben o evlendiğinde 1 senelik evliydim o da benim düğünüme gelmişti. Takı törenindeyken benim geldiğimi görünce iki eliyle yumruk yapıp çatla anlamına gelen bi hareket olur ya onu yaptı gülerek. O kadar saçmaydı ki hiç anlam veremedim hani aramızda sanki "bak ben evlendim sen evlenemedin" meselesi geçmiş gibi bi durum oldu. annem ve eşim bile sordu niye öyle yaptı sen ona bi şey mi dedin diye. Aklımın ucundan geçmez öyle bi şey zaten görüşmedik bile o arada. Demek ki dedim içine dert olmuş oh sonunda ben de evlendim diye rahatlamış kız bana kendi düğününde hareket yapıyor. Biz her şeyden habersizken insanlar neleri karşılaştırıp dert ediyor. Bu evlilik meraklıları bana kocakarı gibi geliyo evlenmeyi nimet sayıyorlar.

Bizlerden içinde güzel, hanım hanımcık kızlar hala nasıl evlenemezler deniyor 😅 hakaret mi kompliman mı belli değil... bizden küçükler ailede evlenince eminim kıskanıyorlar diyenler vardır. Bizim türk milleti nedense evlilik ve çocuk yapmayı sadece başarılı buluyor 🤦🏻‍♀️

ya bildiğin düpedüz görgüsüzlük bu ama.ya şimdi Allah vermesin tabi de o evladın hayırlı olduğu ne malum? başlarına bir şey gelmeyeceği ne malum? senin kahrından öldüğünü falan mı düşünüyorlar.herkes onlara hasetleniyor mu sanıyorlar?böylesiyle samimi olma daha iyi senin için zaten.

Evliliği ve hamileliği bir başarı olarak gören zavallı insancıklara sadece acıyorum. İmtihan dünyasındayız. Rabbim verirken de alırken de bizi sınıyor. Gün gelir olsun diye sevindiğimiz şey imtihanımız olur. Ne olursa olsun böbürlenmemek lazım. Dilerim Allah herkesin kalbine göre verir. 👐

ya bildiğin düpedüz görgüsüzlük bu ama.ya şimdi Allah vermesin tabi de o evladın hayırlı olduğu ne malum? başlarına bir şey gelmeyeceği ne malum? senin kahrından öldüğünü falan mı düşünüyorlar.herkes onlara hasetleniyor mu sanıyorlar?böylesiyle samimi olma daha iyi senin için zaten.
Değil mi benimde tek derdim onlardı ya zaten . İnsanları anlamak zor cidden

Bizlerden içinde güzel, hanım hanımcık kızlar hala nasıl evlenemezler deniyor 😅 hakaret mi kompliman mı belli değil... bizden küçükler ailede evlenince eminim kıskanıyorlar diyenler vardır. Bizim türk milleti nedense evlilik ve çocuk yapmayı sadece başarılı buluyor 🤦🏻‍♀️
Dikkat ederseniz kendi başına bir birey olamamış şahıslar evlenince bunu büyük bir nimet olarak görüyorlar. Diğer türlü kendilerini eksik hissediyorlar çünkü.

Evliliği ve hamileliği bir başarı olarak gören zavallı insancıklara sadece acıyorum. İmtihan dünyasındayız. Rabbim verirken de alırken de bizi sınıyor. Gün gelir olsun diye sevindiğimiz şey imtihanımız olur. Ne olursa olsun böbürlenmemek lazım. Dilerim Allah herkesin kalbine göre verir. 👐
Amin inşallah

Yani arayıpta söylemediği bir ben kalmışım zaten sosyal medyada paylaşımdan yıkılıyor filan nasıl haberim olmasın ki .
Birde tebrik mesajı atmayı düşünüyordum allahtan atmadan önce duydum da
Ne temiz (!) kalpliymiş. Üzülmeyin diye size söylememiş.

Dikkat ederseniz kendi başına bir birey olamamış şahıslar evlenince bunu büyük bir nimet olarak görüyorlar. Diğer türlü kendilerini eksik hissediyorlar çünkü.

Yıllarca kız çocukları manipüle edilmiş. Oysa allah bazı kullarına evliliği nasip etmeyebilir, herkesin sınavı farklı. Evlenmeyen kadınlara kız kurusu demeler, evlenmeyene hala evde kalmış bunlar denmesi... bu kafalardan ne zaman arılacak inanın çok merak ediyorum. Toplumda evlenilmemek ayıp diye çoğu evleniyor.

Fesatlikla alakasi yok. Siz oyle olmasaniz da şu durumda boyle bir haberi duymak kimi insani üzebilir hatta kiskandirabilir veya nispet yapiyor diye bile düşündürür.

Kiskanclik dendi mi kimse kendi uzerine konduramiyor kolay kolay ama durum bu. Samimiyetiniz olmadigi icin tepkinizi bilemiyor olmalari da normal. Ustunuze alinmayin bence

Back
X