En yakınlarımızda böyleyse...

Fesatlikla alakasi yok. Siz oyle olmasaniz da şu durumda boyle bir haberi duymak kimi insani üzebilir hatta kiskandirabilir veya nispet yapiyor diye bile düşündürür.

Kiskanclik dendi mi kimse kendi uzerine konduramiyor kolay kolay ama durum bu. Samimiyetiniz olmadigi icin tepkinizi bilemiyor olmalari da normal. Ustunuze alinmayin bence
Aslında Ne tepki vereceğimi kuzenımde dahil hepsi gayet iyi biliyorlar ama malesef ki düşüncesizlik ve cahillik oldu bu

Yıllarca kız çocukları manipüle edilmiş. Oysa allah bazı kullarına evliliği nasip etmeyebilir, herkesin sınavı farklı. Evlenmeyen kadınlara kız kurusu demeler, evlenmeyene hala evde kalmış bunlar denmesi... bu kafalardan ne zaman arılacak inanın çok merak ediyorum. Toplumda evlenilmemek ayıp diye çoğu evleniyor.
Yaş geçiyor diye hiç istemedikleri kişilerle evli olup mutsuz olan o kadar çok tanıdığım var ki. Ama olsun sonuçta elalem evlendi desin mutsuz olsalar ne farkeder ki dimi. Bir de sana da bulalım diye ortalıkta dolaşırlar.

Aslında Ne tepki vereceğimi kuzenımde dahil hepsi gayet iyi biliyorlar ama malesef ki düşüncesizlik ve cahillik oldu bu

Samimi degiliz diyince bilmezler diye dusundum ben. Sonucta samimiyet ve aranizda normalde muhabbet yokken arayip "hamilleyyimmm" dese o da degisik seyler dusundurebilir kimine. Tabi sizin durumu tam olarak kestiremiyorum haliyle.

Nebileyim acikcasi benim de samimi olmadigim bir kuzenim var ve pek konusmadigimiz icin hayatimdaki hicbiseyi haber vermem kendisine kiskanilacagini dusundugumden degil, samimi degiliz ve muhabbetimiz pek yok diye sadece, dogal olarak hamile kalmiş olsam yine soylemezdim.

ya bildiğin düpedüz görgüsüzlük bu ama.ya şimdi Allah vermesin tabi de o evladın hayırlı olduğu ne malum? başlarına bir şey gelmeyeceği ne malum? senin kahrından öldüğünü falan mı düşünüyorlar.herkes onlara hasetleniyor mu sanıyorlar?böylesiyle samimi olma daha iyi senin için zaten.
Size katılıyorum. Belki eşi ve çocuğu onun hayattaki en ağır imtihanı olacak. Bunu bilemeyiz bizim ne haddimize nispet yapmak. Allahtan hep hayırlısını istemek lazım. Her hayırda bir şer vardır sözüne inanıyorum.

Yaş geçiyor diye hiç istemedikleri kişilerle evli olup mutsuz olan o kadar çok tanıdığım var ki. Ama olsun sonuçta elalem evlendi desin mutsuz olsalar ne farkeder ki dimi. Bir de sana da bulalım diye ortalıkta dolaşırlar.

Sana da bulalım diyen yok 😃 benim arkadaşın dediği gibi artık instada göstermelik evli aşıklar türedi. Mutlu olmayan ama mutluymuş gibi yapanlarla dolu etraf. Ben başkaları istiyor diye evlenemem, doğru kişi çıkarsa karşıma bile herhalde bu yaştan sonra evlenmeye karar vermek çok zor olur 😅

Bazı akrabalarımızı verip yerine çöp bidonu alabilsek 😒 üzülme boşver sadece sende değil herkes de böyle akrabalar var malesef can sıkan sacmalayan 😪bunların dediklerini kafaya t akarsan sana zararı olur o yüzden umursamamaya çalış Allah gönlüne göre versin 🌸

Sana da bulalım diyen yok 😃 benim arkadaşın dediği gibi artık instada göstermelik evli aşıklar türedi. Mutlu olmayan ama mutluymuş gibi yapanlarla dolu etraf. Ben başkaları istiyor diye evlenemem, doğru kişi çıkarsa karşıma bile herhalde bu yaştan sonra evlenmeye karar vermek çok zor olur 😅
Sormayın instagramda zaten herkes ultra lüks ve mutluluk dolu yaşıyor 🙂

Onlar evliliği kurtuluş ve başarı olarak gören tipler. Zaten gerçekten mutlu olan kişi bunu ispatlamak için uğraşmaz anın tadını cıkarır. Etrafıma baktığımda gerçekten çok güzel evlilikleri olan arkadaşlarım var. Bu kişiler bekarken de bir şeyleri başarabilmiş özgüveni yüksek insanlar ve asla evliliklerini göstermelik yaşamıyorlar. Böyle insanlara saygım sonsuz.

Bende bebeğimi kaybettiğimde hamile olan bir tanıdığım benden gizlemişti 😂
Sadece güldüm boşver takma ..

Kendileri baskalari hamile kalinca kiskanmis demek :D isi kendinden biliyor onlar canim..hic uzerine alinma.

Yinede bu tarz zihniyetteki insanlar cahillikleriyle insani cileden cikarir.
Bizim millete aciyorum hemde sinirleniyorum.
Türkiyede yasasam bu tarz cahil kesimle tartismadan duramazdim herhalde :D
Allah cekenlere sabir versin..

Ay bu insanların boşanan, bebeği olmayan insanlara böyle vebalı gibi davranması midemi bulandırıyor!

Dünyaya gelen ilk yada son bebek değil o kıskanılacak diye saklanan bebek. Evlenen, sonsuza kadar mutlu (asla garantisi yok) yaşayacak olan ilk yada son çift değil nazar değecek diye korkulan.

Gerçekten insanların kendini bu kadar dünyanın merkezinde görüp, bu kadar kendilerini önemsemleri hayrete düşürüyor...

Ben de boşandığım için kuzenim düğününe çağırmadı.
Gözüm değer diye. İnsan çok üzülüyor ama inanın bir süre sonra bakıyorsunuz onların durumuna, içleri fesat olduğu için bin beterini yaşıyorlar.
Ne diyelim ki Rabbim kimseye böyle fesat bir yürek vermesin.

Bence abartıyorsun benim akrabalarım daha fesat onları görünce teyzenin okadar da kötü niyetli olmadığını anladım... kıskanır üzülür diye başarısız sonuçlanan evliliğin için akranın olan kuzeninin hamileliğini duyunca hüzünlenebilirsin keşke benimde evliliğim güzel gitseydi belki de benimde çocuğum olacaktı diye iç çekebilirsin bu insani bir tepkidir burda mesele kuzenini kıskanmak değil kendi talihsizliğine üzülmektir teyzeninde kastettiği budur bence.

Ne diyeceğini bilememiş de olabilir ya da teyzeniz bunu annenize tavsiye almak için söylemiş de olabilir.

Bazen böyle sosyal durumlar insanlar için zor. Mesela ben babamın cenazesinden önce baş sağlığı dilerken çok ama çok zorlanıyordum. Ne diyeceğimi bilemiyordum, sanki ben başın sağolsun diyince kaybı olan bunu hatırlayıp üzülecek gibi geliyordu ya da neyini kaybettiyse onun hakkında konuşmaya çekinirdim. Kıskanırlar diye değil, üzülürler sanıyordum.

Şimdi babamı kaybedince anladım ki herkesin derdi, kaybı olduğu yerde duruyor ve üzüleceğini zaten üzülüyorsun. Başın sağolsun demek de insani bir paylaşım.

Kuzeninizi bilemem ama gerçekten üzüleceğinizi düşünmüş olamazlar mı?

Back
X