Enayi miyim?

aslında normali bu, insanlar hoşgörülü düşünceli sizin gibi iyi kalpli olmalı
anormal olan onlar değer bilmiyor
umarım hep iyi insanlara denk gelir ve kullanılmazsınız...

Karşınızdan beklenti içinde yapıyorsanız evet enayisiniz ama iyilik onun için yapılmaz. Siz de belli ki karşılık beklemiyorsunuz. E sorun nerede?

Kendinizden vermekten vazgeçerseniz daha mutlu olabilirsiniz. Çünkü biriyle arkadaş/dost/sevgili olmak ve kendinizi sevdirmek için böyle bir yola başvurmak zorunda değilsiniz.

Ona ihtiyacı olan seyi almak kendimden vermek mi peki. Ki parasını da verir

Fazla iyilik maraz dogurur,asamali iyilik yapmayi ogrenin,bende cok cektim,
Verenekli eli bol olunca ensyi saniyorlar

Icinizden geldigi icin yapiyorsanız ve karşılık beklemiyorsanız bence güzel bir şey.Tabi karşınızdaki de iyi niyetli bir insansa

Elimde iki şey varsa birini bi yakınıma veririm. Paylaşırım ararım sorarım. Bi mesai arkadasım yeni eve tasındı muhabbet esnasında bir seye ihtiyacı oldugunu ama evinin yakınlarında bulamadığını söyledi. Bugun dısarıdayken denk geldi arkadaşı aradım bulup bulmadıgını sordum. Bulmadıgını söyleyince aldım. Şimdi düşündüm de bana al demedi. istemedi.

Kimi böyle düşünsem önemsesem çok çok canımı yaktılar kalbimi kırdılar kadın erkek fark etmez. Hep bir şeyleri anlatmaya kendimi ifade etmeye çalısırken buldum kendimi.

Vazgeçmiştim kimseyi düşünmeyecektim, yine tutamadım kendimi bugün. Niye böyleyim bilmiyorum. Anormal olan ben miyim orada geçip gitmeli miydim bilmiyorum.

Eşim dostum akrabam arkadaşım olmadığını yazmıştım güzel arkadaslıklar kurmaya çalısırken sonucu hep kalp kırıklığı oldu. Nasıl davranacağımı kestiremiyorum artık
Asla enayi değilsiniz, iyi bir insansınız. Bazen insanlar yaptığımız iyilikleri suistimal ediyor. Bu onların kalitesizliği sizin eksiğiniz değil. Zaten asıl hikaye de burada başlıyor: Bazı insanlar iyi duygularımızı ve yaptığımız iyilikleri suistimal ediyor diye iyilik yapmayı, iyi bir insan olmayı bırakacak mıyız, yoksa her şeye rağmen devam mı edeceğiz?
Size nankörlük eden insanlardan uzak durun yeter. Lütfen iyi olmaktan ve iyilik yapmaktan vazgeçmeyin, bu çok güzel bir şey.

Ona ihtiyacı olan seyi almak kendimden vermek mi peki. Ki parasını da verir
Bu olayda bir sorun yok. Ama sizden beklenmeden ve istenmeden iyilik yapmanız sizin açınızdan olumsuz sonuçlara yol açar, anlatmaya çalıştığım bu. Herkes değilse de özellikle iyilik özürlü kişiler enayi olduğunuzu düşünecekler ve sizden fedakârlık yapamayacağınız konularda bile taleplerde bulunacaklar. Iyilik yapmanız elbette güzel bir şey, ama herkese iyilikle yaklaşamazsınız. Onlar ne veriyorsa siz de onu verin, aradaki dengeyi koruyun ki insan ilişkileriniz sizin de istediğiniz şekilde ilerleyebilsin.

Bu olayda bir sorun yok. Ama sizden beklenmeden ve istenmeden iyilik yapmanız sizin açınızdan olumsuz sonuçlara yol açar, anlatmaya çalıştığım bu. Herkes değilse de özellikle iyilik özürlü kişiler enayi olduğunuzu düşünecekler ve sizden fedakârlık yapamayacağınız konularda bile taleplerde bulunacaklar. Iyilik yapmanız elbette güzel bir şey, ama herkese iyilikle yaklaşamazsınız. Onlar ne veriyorsa siz de onu verin, aradaki dengeyi koruyun ki insan ilişkileriniz sizin de istediğiniz şekilde ilerleyebilsin.

İşte o kadar kazıntan sonra bile o dengeyi sağlayamıyorum

En güzeli beklentisiz hayat, siz kendinizden vermediğiniz sürece almayı da beklemezsiniz, kimseden almadığınız sürece sizden beklentileri de olmaz, benim hayat tarzım resmen bu ve bence mutluluğun formülü de bu

En güzeli beklentisiz hayat, siz kendinizden vermediğiniz sürece almayı da beklemezsiniz, kimseden almadığınız sürece sizden beklentileri de olmaz, benim hayat tarzım resmen bu ve bence mutluluğun formülü de bu
Kimseden almadığınız sürece beklentileri de olmaz kısmı yanlıs. Bazı insanlar resmen sülük gibi yapısıyor

Enayi değilsiniz ama çok hassas bir noktada duruyorsunuz.Belirleyici olan karşılıklı iyi niyet ve alışveriştir.alışverişten kastım hediye,parasal şeylerden çok samimi,sıcak, destekleyici davranış ve sözlerdir.ofiste arkadaşın çayını getirirken sana da getirmesi, nasılsın,geçen gün durgundun deyip açıklamanı can kulağıyla dinlemesi mesela.bu tarz ilişkilerde elbette kim ne vermişin hesabı yapılmaz.ama bu tarz ilişkiler çok azdır.işte böyle bir durum yokken vermek doğru olmaz.çünkü sömürüyü zemin hazırlar

Ayrıca çok merak ettim kedinizle ilgili son durum ne,o güzellik ne yapıyor:KK200::nazar:

Sadece kendimi mutlu ediyorum artık. Başkası üzülünce üzülüyorum ama ben üzülünce onlar üzülüyor mu? Hayır.

Back
X