Doğuma Hazırlık endişeleniyorumm yardım edinn....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nefes08

hoşgeldin prensim..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
160
1
46
Artvin
merhaba ben 19 haftalık hamileyim ilk zamandan beri sık sık doktora gitmek zorunda kaldım riskli bi gebeliğim yok ama doktorum 2 hafta bir çağırıyordu acaba ultrasyona sürekli girmek bebeğe zarar verir mi? bir kaç kişi gitme iyi değil dedi kafam karıştı yaaa...

Hamileligin boyunca buna benzer hurafeleri cook duyacaksin. Neye kulak asmayip, neyi kulagina kupe yapacaginin ayrimini iyi yapmazsan hamileligin huzursuz gecer, ki bu ne senin ne de bebek icin iyi degil. Hepimiz belli bir duzen icerisinde kontrole gittik, gidiyoruz ve her defasinda da ''haliyle'' ultrasona girdik. Bir sakincasi olsa tum dunyada bebegin kontrolu icin bu alet kullanilmazdi, icini rahat tut canim. Kafana takilan seyleri istersen ''bebegimi beklerken'' basligi altinda da sorabilirsin.

Heh, mesajini okuyunca benim ilk zamanlarda sinirimi bozan seyler aklima geldigi icin, sana hayirli olsun demeyi unutmusum canim :) Allah bebisine saglikla, mutlulukla kavusmani nasip etsin insallah.

neden 2 haftada bir çagırıyordu?normalinde aydan ayadır kontroller 8.aydan sonra 15 günde birdir
doktoruna sordunmu hiç merak ettim

merhaba ben 19 haftalık hamileyim ilk zamandan beri sık sık doktora gitmek zorunda kaldım riskli bi gebeliğim yok ama doktorum 2 hafta bir çağırıyordu acaba ultrasyona sürekli girmek bebeğe zarar verir mi? bir kaç kişi gitme iyi değil dedi kafam karıştı yaaa...

canım bizi doktor çağırmıyordu ama bizde çok sık gittik, ilk haftalar özellikle , çok seyehat ediyordum bulunduğum şehir , eşmin alilesi ve benim ailem hepsi farklı iller. her gittiğimiz yerde doktora gidiyordum sonra o doktorun söyledikleri kafama yatmıyordu başkasına gidiyordum. endişlenme o cihaz o kadar zararlı değil.hem riskli gebelik diye de kendini sıkma forumda okursan çok rast gelirsin riskli gebelik , ikili testleri , üçlü testleri olumsuz diye doktor tarafından korkutulanların çok sağlıklı bebekleri olduğunu görürsün.
bana da derlerdi iyi olmaz böyle sıksık doktora mı gidilir yok bilmem ne, bi diyemedim hiçbirine sanane sanamı sorcam diye içimde kalmış bak sen diyince hatırladım sinir oldum yine :)
içini ferah tut allahın izniyle sağlıkla alırsın bebeğini kucağına..

Rabbim inş hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin...
Bende 24 haftalık hamileyim ve bu konu nedeniyle doktora gitmekten çekiniyorum artık her seferinde ultrasona giriyoruz. Ben Hollandada doğdum ve orada yetiştim 2 yıl önce evlenip Türkiyeye yerleştim. Buradaki sistem ve avrupadaki sistem arasında çok fark var. Burada sen istersen 2 haftada bir bile ultrasona girebiliyorsun. Ama avrupada ve amerikada sadece 9. ve 20. haftalar dışında doktorun gerek duymadıkca özel bir durum olmadıkca ultrasona sokmuyorlar. Doktorlar el ile anne karnını muane ediyor ve ölçuyorlar ve o şekilde gebeliğini takip ediyorlar. Ben kendi doktoruma beni o şekilde muane etmesini isteyince o nasıl oluyorki dedi biz bilmiyoruz o muane şeklini diyip yine ultrasona sokmuştu beni ve bende bu nedenle çok rahatsız olmuştum. bence doktorların daha kolayına geliyor ultrason hastaya fazla zaman ayırmalarına gerek kalmıyor... malesef:50: Yani demem o ki zararlı birşey olmasaydı avrupa ve amerikada sıklıkla kullanırlardı....

Son düzenleme:
canım bizi doktor çağırmıyordu ama bizde çok sık gittik, ilk haftalar özellikle , çok seyehat ediyordum bulunduğum şehir , eşmin alilesi ve benim ailem hepsi farklı iller. her gittiğimiz yerde doktora gidiyordum sonra o doktorun söyledikleri kafama yatmıyordu başkasına gidiyordum. endişlenme o cihaz o kadar zararlı değil.hem riskli gebelik diye de kendini sıkma forumda okursan çok rast gelirsin riskli gebelik , ikili testleri , üçlü testleri olumsuz diye doktor tarafından korkutulanların çok sağlıklı bebekleri olduğunu görürsün.
bana da derlerdi iyi olmaz böyle sıksık doktora mı gidilir yok bilmem ne, bi diyemedim hiçbirine sanane sanamı sorcam diye içimde kalmış bak sen diyince hatırladım sinir oldum yine :)
içini ferah tut allahın izniyle sağlıkla alırsın bebeğini kucağına..

tahlil falan yapıyordu benim böbreklermde kum var bi de idrar yollarında iltiyap bunlar beni çok zorluyordu kum dökülürken sancı yapıyordu. Şimdi geçti gerçi iki hafta önce de 3 lü test için gitmiştim bugün onun sonucunu alacağım ayrıntılı ultrasona gireceğim kafama takılmıştı da bi sorim dedim sağolun cevap verdiğiniz için :)

Back
X