Serklajli anneler lütfen yardim

Zezee1111

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
337
128
103
27
Kızlar merhaba mart ayinda 19 haftalık bebegimi etken doğumdan dolayı kaybettim sonrasında ki gebeliğimde Serklaj olacağını söylemişti doktorum şuan hamileyim ve başka bir doktor takibindeyim ama doktorum serklajla ilgili bisey demedi sadece sıkı takiple ilerleyeceğiz dedi öncekinde enfeksiyondan dolayı kayip yaşamış olabildiğimi söyledi sizce ben yine de Serklaj attirmali miyim ve serklajla ilgili deneyimlerinizi paylasirmisiniz nasıl bir süreç bekliyor beni siz nelere dikkat ettiniz

Benim de 2019 senesinde 19 haftalık kaybım vardı.
Suan ki gebeligimde perinatolog ile devam ediyorum. Benim doktorum da 19 haftalık kayıp için yüzde yüz servikal yetmezlik diyemeyiz belki enfeksiyon kaynaklı olabilir kaybınız , ama riske atmayalım bizim için çok kıymetli bir gebelik , yaşınız 42 , yasayan hic çocuğunuz yok ve kayıplarınız var , yaşınız 20 li yaşlar olsaydı progestan ile takip ederdim , serklaj da cok masum degil ama suan riske atamam dedi ve 14. haftamda servikal serklaj yaptı.

Benim de 2019 senesinde 19 haftalık kaybım vardı.
Suan ki gebeligimde perinatolog ile devam ediyorum. Benim doktorum da 19 haftalık kayıp için yüzde yüz servikal yetmezlik diyemeyiz belki enfeksiyon kaynaklı olabilir kaybınız , ama riske atmayalım bizim için çok kıymetli bir gebelik , yaşınız 42 , yasayan hic çocuğunuz yok ve kayıplarınız var , yaşınız 20 li yaşlar olsaydı progestan ile takip ederdim , serklaj da cok masum degil ama suan riske atamam dedi ve 14. haftamda servikal serklaj yaptı.
Serklaj için neden masum değil dedi acaba

Evet doğru ama ileriki haftalarda acil serklajda oluyor diye biliyorum bu riskleri.
Ağrılı bir işlem mi hastenede yattınız mı operasyondan sonra

1 gece hastanede yattım , ameliyattan sonraki gün taburcu oldum.
Narkoz altında yapılıyor zaten işlem. Ben bir ağrı ya da sancı hissetmedim.

Şuan nasılsınız yatarak mı devam ediyorsunuz çoğu kişi dikiş alinana kadar hep yatmış birde devlet mi özel hastanemi yaptı islemi

Suan iyiyim cok şükür, ben devlette oldum dışarıdan takipli perinatolog bulmak çok zor , 10 gün yattım, sonra kontrole gittim , doktorum ilişki, spor ve ağır kaldırma dışında normal yasamima donmemi söyledi ben de oyle yaptim. Yani devamlı yatmadım ya da devamlı yürümedim ama bir markete çıktım geldim , uzandim , 2 gun sonra parkta çıktım ufak ufak yuruyusler yaptim eve gelip uzandım seklinde devam ettim.
27 sinde detaylı ultrason için ve rutin kontrol için randevum var.

Suan iyiyim cok şükür, ben devlette oldum dışarıdan takipli perinatolog bulmak çok zor , 10 gün yattım, sonra kontrole gittim , doktorum ilişki, spor ve ağır kaldırma dışında normal yasamima donmemi söyledi ben de oyle yaptim. Yani devamlı yatmadım ya da devamlı yürümedim ama bir markete çıktım geldim , uzandim , 2 gun sonra parkta çıktım ufak ufak yuruyusler yaptim eve gelip uzandım seklinde devam ettim.
27 sinde detaylı ultrason için ve rutin kontrol için randevum var.
Takibi peronatolog mu yapıyor normal riskli gebelikle ilgilenen doktorlar yapmiyormu

Perinatologlar riskli gebelik uzmanları zaten.
Ben sürecimi normal bir kadın doğum uzmanı olan bir doktorla degil Perinatolog ile takip etmek istedim.
Benim gittiğim hastanede sadece perinatolog olarak bir doktor var birde benim doktorum normal uzman olarak ama ilgi alanları olan yazılara bakınca riskli gebelikte yazıyor ondan sordum

Bende 26.haftamda acil serklaj oldum. İkiz gebelikti. İşlemden ilk çıktığımda sancılarım oldu sonra geçti. Evde sürekli yattım. 31.haftamda nst de sancı çıktı 1 gece hastanede yattım ilaçlarla sancıları kestiler. 34+2 de birden suyum geldi sezeryana alındım. Çok şükür bebeklerim şu an iyi 4haftalık oldular 1 hafta kuvezde kaldılar. Erken doğum sebebim olarak serklaja bağlı enfeksiyon dedi doktorlarım. Sezeryandan sonra 4-5 gün hastanede yüksek ateş ve enfeksiyondan yattım çünkü.

Ohh masallah rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin🌸 Enfeksiyon zaten en tehlikeli şey diyor doktor o yüzden şimdiden bile dikkat etmemi söyledi bol su içmemi tavsiye etti ama bu enfeksiyon dediğimiz şeyi vücut kendi bile üretiyor nasıl basa cikariz bilmiyorum
Bende 26.haftamda acil serklaj oldum. İkiz gebelikti. İşlemden ilk çıktığımda sancılarım oldu sonra geçti. Evde sürekli yattım. 31.haftamda nst de sancı çıktı 1 gece hastanede yattım ilaçlarla sancıları kestiler. 34+2 de birden suyum geldi sezeryana alındım. Çok şükür bebeklerim şu an iyi 4haftalık oldular 1 hafta kuvezde kaldılar. Erken doğum sebebim olarak serklaja bağlı enfeksiyon dedi doktorlarım. Sezeryandan sonra 4-5 gün hastanede yüksek ateş ve enfeksiyondan yattım çünkü.

Back
X