Endiseli hamile:(

Canim cok çok sagol ya. Asiri korkuyordum bir kaç gundur böyle. Bugun daha da artinca konu actim.Ilk dogum xamanimda 40 haftalikken asiri kasilma vardi onlar sanciymis ben anlamamistim acil doguma almisti,bunda da direk bebegin havuzdan,yuzmeden rahatsiz olabilecegi geldi aklima
tatlım ben 9. haftadan itibaren düzenli olarak yüzdüm. su bebeği de seni de sakinleştirici özelliğe sahiptir. tam tersine sana iyi geleceğine inanıyorum. zira benim tüm hamileliğim ve doğumum çok güzel geçmişti hatta doğum anında 2.yi ne zaman yapsam die düşünüyordum.
doktorun hijyenik açıdan sakınca görmüyorsa fizloyojik olarak hiç bir sıkıntı doğurmaz tersine dediğim gibi faydası olur..

Elbette o zaman değil. :)
Tekrarlayayım tuhaf olan bebeğin hareket etmesi değil, sizin kafa ve ayak ayrımını 41 mm' de yapabilmeniz. :)
Umarım anlaşabilmişizdir.
:) iyi bir gün dilerim.
Pardon ama kit misiniz ayirt edebiliyorum diyorum,normal mi yoksa bebekte havuzdan dolayi kasilma mi oldu acaba diyorum. Siz de kalkmissiniz bagirsaktir gazdir bilmem nedir..Yazmayin yardimci olmak yerine insani cileden cikariyorsunuz

12.hafta hareket mi? Valla maşallah :nazar:
16.haftada çok erken 12.haftaya diyecek söz bulamıyorum. Milimetrik bir bebek daha şaşırdım.
Gerçi ben de 16.haftada 1 kere hissetmiştim.

O haftalarda havuzdan bir şey geçmez korkma. Son haftalar olsa neyse rahim ağzı açılmaya başlamış olabilir de bu haftalarda doğru düzgün yer bile kaplamıyor zaten rahatsız olmaz bence.

Sen düz dururken mi hareket ediyor yoksa sen bir tarafa yatınca mı oraya doğru gidiyor

Bende tek çıcuk var 12 haftalıktan varlığını bile hissetmezdim de bir tarafa hareket etmesi vs düşündürdü

Havuz ile ilişkili olmayabilir ama bacağının vs farklı hareket etmesi de değişik gelmiş olabilir içerideki arkadaşa

Enfeksiyon riski havuzlarda her zaman vardır .

Hamilelikte bu riski almak yersiz olduğundan , havuza girilmemesi önerilir.

İlk 3 aydan sonra dr nuza danışarak havuz değil denizi tercih ederek yüzme yapmanız doğumunuz için faydalı olabilir .

Şuan ki endişeniz enfeksiyon kapma değil de , bebeğinizin haraketleri ise 12. haftada rahatsız edici bir haraket hissi bebeğin boyu ve ağırlığı düşünüldüğünde imkansıza yakındır .

Havuz suyu gaz yapar , bu bebeğin hareketlerinden daha bilimsel bir seçenek .

Pardon ama kit misiniz ayirt edebiliyorum diyorum,normal mi yoksa bebekte havuzdan dolayi kasilma mi oldu acaba diyorum. Siz de kalkmissiniz bagirsaktir gazdir bilmem nedir..Yazmayin yardimci olmak yerine insani cileden cikariyorsunuz
Ovvv ben bu kapakla nasıl yaşarım. :)
Hamile kaprisinizi kocanıza yapın.
Ben de bilgim ve tecrübelerim dahilinde cevaplıyorum aslında. Fakat siz duymak istedikleriniz gelmediği için çileden çıkıyorsunuz.
Ayak kafa ayrımını bu haftada yaptığınızı doktorunuza bi' söyleyin bakalım ne diyecek?
"Kıt mısınız" lafınızı da hormonlarınıza veriyorum.

Haa yani 3 kilolukken ayirt ettin ilk. Peki... byee
muhtemelen karnın şişip inmesi gaz canım.
ben sezaryen sonrası bir hafta kadar benzer durumu yaşamıştım.
bu haftalarda organların net hissedilmesi zor diye düşünüyorum.

Sen düz dururken mi hareket ediyor yoksa sen bir tarafa yatınca mı oraya doğru gidiyor

Bende tek çıcuk var 12 haftalıktan varlığını bile hissetmezdim de bir tarafa hareket etmesi vs düşündürdü

Havuz ile ilişkili olmayabilir ama bacağının vs farklı hareket etmesi de değişik gelmiş olabilir içerideki arkadaşa
Canim ilkinde benim de oyleydi geç hissetmistim ondan dolayi korktum. Havuzdayken bise yok sirt ustu uzaninca basliyor.Yuvarlak bise ellemesem bile goruyorum durdugu yer sis oluyor.Ayak kafa kismini da sundan dolayi yazdim,bir yer sis azicik alt kismi pit pit vurdu bir kaç kez.

Kizlar hemde asiri hareketli. Bir tarafa dogru sisiyor iniyor kafasi nerde ayaklari nerde onu bile hareketlerinden anliyorum. Dedigim gibi ilkinde çok geç olmustu bunlar

Kasılmaların var galiba senin.
12 haftalıksın henüz.
5-6 cm anca vardır bebeğin :)

Enfeksiyon riski havuzlarda her zaman vardır .

Hamilelikte bu riski almak yersiz olduğundan , havuza girilmemesi önerilir.

İlk 3 aydan sonra dr nuza danışarak havuz değil denizi tercih ederek yüzme yapmanız doğumunuz için faydalı olabilir .

Şuan ki endişeniz enfeksiyon kapma değil de , bebeğinizin haraketleri ise 12. haftada rahatsız edici bir haraket hissi bebeğin boyu ve ağırlığı düşünüldüğünde imkansıza yakındır .

Havuz suyu gaz yapar , bu bebeğin hareketlerinden daha bilimsel bir seçenek .
Bebegin hareketleri beni rahatsiz ediyor anlaminda bise yazmadimki kasiliyor gibi dedim. Ve yine yeniden soyluyorum,gaz hareketiyle bebek hareketini ayirt edebiliyorum. Enfeksiyon olasiligiyla ilgili haklisiniz

Bebegin hareketleri beni rahatsiz ediyor anlaminda bise yazmadimki kasiliyor gibi dedim. Ve yine yeniden soyluyorum,gaz hareketiyle bebek hareketini ayirt edebiliyorum. Enfeksiyon olasiligiyla ilgili haklisiniz
14 gr lık bebeğin 7 veya 9 kat kalınlığa sahip kas yığınını şişirecek, itecek gücü var mıdır?
doğum sonrası bile karnın dalgalanması, bir tarafının tepecik olması, içinde balon patlıyor hissi gibi şeyler hep gaza bağlandı.
bence dr a sorup rahatla.

Ovvv ben bu kapakla nasıl yaşarım. :)
Hamile kaprisinizi kocanıza yapın.
Ben de bilgim ve tecrübelerim dahilinde cevaplıyorum aslında. Fakat siz duymak istedikleriniz gelmediği için çileden çıkıyorsunuz.
Ayak kafa ayrımını bu haftada yaptığınızı doktorunuza bi' söyleyin bakalım ne diyecek?
"Kıt mısınız" lafınızı da hormonlarınıza veriyorum.
Duymak istedigim ne peki? Ben o hareketlerin bebegin hareketi oldugunu biliyorum,havuzdan mikropmu kapti diyorum bunun cevabını versen sadece ölür musun? 12 haftalikken normal oldugunu soyleyenler de oldu. Kocama yapacagim kaprisler de seni ilgilendirmez

Duymak istedigim ne peki? Ben o hareketlerin bebegin hareketi oldugunu biliyorum,havuzdan mikropmu kapti diyorum bunun cevabını versen sadece ölür musun? 12 haftalikken normal oldugunu soyleyenler de oldu. Kocama yapacagim kaprisler de seni ilgilendirmez
Bu kadar çarpıtılabilirdi. :)
Her neyse.
Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.

14 gr lık bebeğin 7 veya 9 kat kalınlığa sahip kas yığınını şişirecek, itecek gücü var mıdır?
doğum sonrası bile karnın dalgalanması, bir tarafının tepecik olması, içinde balon patlıyor hissi gibi şeyler hep gaza bağlandı.
bence dr a sorup rahatla.
Izinde oldugu icin mesaj yazdim simdi, henuz donus yapmadi

12 haftalik hamileyken hissetmek pek mümkün degil diye biliyorum. Hissetseniz bile uzuvlarini ayirt edecek kadar olmasi über imkansiz.

Ama niye bu konuda israr etmissiniz anlamadim. Yani yanilmis da olabilirsiniz. Gayet insanlik hali bi sey.

Bence de bagirsaklarinizdan kaynaklaniyor. Benim de arada olur. Pıt pıt atar. Hamilemiyim diye endiselenecek derecede.

Asil meseleniz havuz. Ben olsam riske atmazdim. Ben de hamileligimde vajinal mantar olmustum. O bile yeter yani havuza girmemem icin.

Back
X