Arkadaşlar, ben 3 Ocak'ta ameliyat oluyorum, daha önceki yazışmalarımda da belirttiğim gibi doktor bana açık ameliyatı önerdi. Hiç gebe kalmamış ve ileride çocuk sahibi olmak isteyenlere açık ameliyat öneriyorum dedi. Laparoskopide ise yapılan yakma işleminde yumurtalıkların zarar gördüğünü söyledi. Bu durumda hangi doktor doğru söylüyor anlamış değilim. Şimdi kafamda soru işaretleri oluştu offff... Tam da açık ameliyata kendimi alıştırmıştım.:sm_confused:
Canım bende ocak ayında açık ameliyat olacağım. Doktorum prof ve bu işte çok uzman. Ona çok güveniyorum. Diyor ki laparoskopi ile tümör odakları tam olarak temizlenmiyor. Bu nedenle endometriyozis kendini tekrarlıyor. Laparoskopi ile iyi temizlemek için iyice yakmak gerekiyormuş. Fakat bu defa da yumurta rezervlerine zarar veriyormuş. Hiç bebeği olmayan bir kadın için en uygun yöntem açık ameliyatmış.Ben daha önce laparoskopi oldum ama maalesef yine tekrarladı. Laparoskopiyi şimdiki doktorum yapmamıştı.
Bu arada açık ameliyat olan arkadaşlar sizlere bir kaç sorum var. Cevaplarsanız sevinirim.
Açık ameliyatta ne kadar sürede iyileşme oluyor? Kesi tam olarak nerede? Ameliyat için çanta hazırlıyorum da kesiye göre pijema ya da gecelik seçeceğim.