endometriozis hastası olup,hamiş kalan güzel anneler.lütfen hikayenizi burda paylaşın

canım öncelikle geçmiş olsun ama bence ümidini kaybetme ve en önemlisi de stres yapma bende stres yapıyordum olmuyordu ve en son doktor tek yol tüp bebek dediği ay hamile kaldım ve şimdi 8 aylık bi kızım var bence tek çözüm stres yapmamak rahmi olmayanlar bile hamile kalabiliyorken rabbim dilerse sorun ne olursa olsun bebek sahibi olabilirsin

ne güzel yaaa..Allahım bana da nasip etsin..çok saol gökdenizcim yaaa..

saol cnm..çok haklısın ama stress yapmamak elimde değil..sanki her gecen gün bebeğimden uzaklaşıyormusum gibi geliyor..Allah bağışlasın meleğini sana..

dedimya yaşayan bilir tüylerin diken diken oldu okuyunca.ilk doktora gittim bana çoçuğun olmayacak dedi dünyam yıkıldı bütün gün ağlamıştım.sonra araştırmaya başladım öğrendim olacak dedim şükürler olsun ki oldu.Allah yavruma sağlıklı hayırlı ömür versin artık.
ve isteyen herkesede nasip etsin.

amin cnm inşallah..evet cnm o duyguyu çok iyi bilirim...

sen anlat bakalım ne zamandır istiyorsun nasıl öğrendin ne kadarlık evlisin gördüğüm kadarıyla sana umut verecek bir çok yazıyla karşılaşdın herkes moral ve destek oldu bunlar sana güç vermeli içinde olduğun durumdan kurtulmalısın neden mi düşüncelerin hormonlarını etkiler o yüzden

saol gökdenizcim yaa..inan çok mutlu oldum yazdıklarınızla..ben 3 yıldır evliyim..1 yılı doldurunca bebiş çalışmalarına başladık..ama bi terslik vardı olmuyordu..gecen aralık ayında doktora başvurduk..gerekli incelemeler falan yapıldı ,en son hsg çekildi ve tüplerin kapalı olduğu ortaya çıktı..direk tüp bebek dediler..sonra ocak ayında laparaskopi oldum işte..temizledik ve tüpler açıldı dediler..6 ay içersinde gebe kalmaya çalış dediler..ama olmuyor anacım...gecen ay aşılama oldum, tutmadı bu ay oluruna bıraktık..

endometriozis çikolata kisti demekmiş zaten

canım aynı problemi kiste çevirmese de bende yaşadım ağrılı adet ilişkide acı vs..ve en kötüsü de doktor endometrizoisi söylediğinde moralim çok bozuldu çünkü korunmasız 9 ay bekledim kızımı her ya ayrı bi stres sonra doktorum 6 ay doğum kontrol hapı verdi ve kullanmamı söyledi eşimi spermiogram falan yapıldı onunda hızlı hareketli spermi sıfırdı duyduk mahvolduk zannettik ki meleğime kavuşamayacağız neyse ben hapı kullandım 6a ysonunda bıraktım hiç ümidim yoktu bi baktım ki hapı bırakı bırakmaz hamile kalmışım ve şu an yağmurum 7 aylık allahtan ümidini kesme ve stres yapma rahat ol canım inş meleğine sende kavuşursun

canım ne güzel bir haber bu..Allah kızını size bağışlasın..teşekkür ederim desteğin için..

canım bende de polikistik over vardı, ayrıca rahim filminde sağ tüpümün tıkalı olduuğu sölendi, laparoskopi yapıldı,3 defa aşılama oldum ama sonuç alamadık, paramı z bitti ve tüp bebeğe gitmek için birkaç ay para biriktirmeye karar verdik, o bekleme döneminde ben hamile kaldım, ve şu anda 8 aylık bi bebeğim var, bu işler psikolojiyle doğrudan alakalı işler, oldumu olacakmı dediğin sürece olmaz inan, ne zaman ki aklından çıkardın o zaman hamile kalıyosun, stres yapmayacaksın, bak zambakla biz ekim annesiyiz ve o da aynı şeyi yazmış,bu sitede bunun gibi sorunu olan birçok arkadaşa aynı şeyi söyledim sana da söylüyorum, bir yerde okumuştum, rahimle beynin doğrudan diyaloğu varmış, siz beyninizde acaba bu ay hamilemiyim hamile kalabilecekmiyim oldu mu olacakmı gibi şeyleri düşündükce beyniniz rahminize sinyal gönderiyo, rahminiz burada okyanusa benzetiliyo, rahim durgun sular gibiyken birden çalkalanmaya başlıyo, hırçın dalgalar da kıyıya varmaya çalışan minik yolcunuzu (sperm) okyanusun derinliklerine fırlatıp atıyo ve sonuç hüsran, beyninizi durultacaksınız, öyle durgun olacaksınız ki beyninizden rahminize sinyal gitmeyecek ve minik yolcunuz da kıyıya rahat rahat ulaşabilecek, bunu başarmak çok zordur bilirim bende çok uğraşmış ama başaramamıştım, bu yazıyı tedavi görürken okumuştum ve gerçekten de %100 doğru bir yazı, çünki ben de dahil etrafımda ne kadar bebek isteyip de olmayan tedvi gören arkadaşlarım varsa aklımızdan çıkardığğımız ay hamile kaldık, önce aklından çıkaracaksın, gayet relaxx olacaksın, gezmene git, tatil yapın, kendine çeşitli uğraşlar bul, ama düşünme, sen aklından çıkaracaksın ve minik bebeğin sana ceeeeeee anne ben geldimmm diyecek, kapiş canım

Canım bende de vardı, vardı diyorum çünkü doğumdan sonra eser kalmadı çok şükür. Bana doktorum ya devamlı doğum kontrol hapı kullanarak küçülmesini izleyeceğiz ya da kullanmayıp hamile kalırsan doğumdan sonrasına bakacağız demişti.. Şimdi kuzum 7 aylık, hiç stres yapma ben hemen olmasa da hamile kaldım çünkü bunu problem haline getirmemiştim. Şimdiye kadarki tüm gözlemlerim gösteriyor ki, hamile kalamama telaşı hiç sorun yoksa bile gerçekten olumsuz neticelere yol açabiliyor.. O yüzden hiç düşünme bile derim ben, rahat ol, böyle şeyler zamanını bekler...

bende endo. ve kist vardi, laparoskopi oldum ve sonrasinda 6 ay dogal yolla denedim, olmadi. su anda tup bebekle 13.5 haftalik hamileyim. kistim yeniledi bu arada...

canım benimki kaybolmuştu ilaçla, Prof. Namık Demir'di dr um billmiyorum belkide çok ufakken farketti, bende 18 yaşlarındaydım pek araştırmamıştım o zaman hatta tahliller için askeriyenin dr una gitmiştim oda aynı ilaçları söylemişti hatta çok korkutmuştu beni geçmez muhtemelen ameliyat olucaksın diye ama benimkiler geçti alkisalkisalkis

günaydın kızlar, o kadar mutlu oluyorum ki yazdıklarınızı okudukça... doktorun verdiği 6 aylık süreç ameliyat sonrası yani, zaten insanı strese sokmaya yetiyor, zaman kısıtlaması olması bile gerginlik verici, kafadan atmaya çalısıyorum, ovulasyon günlerimi bos gecirmeyim diyorum ama her birliktelikten sonra acaba bu kez oldu mu demekten kendimi alamıyorum.... allah sonumuzu hayretsin, anne olmuş ve şu an hamile olan çikolata kisti sıkıntısını yaşamış arkadaslarım, allah bebişlerinizi size bağışlasın lütfen dualarınızı eksik etmeyin bizden...

canım ya ne güzel benzetmeler yapmışsın..Allah bağışlasın bebişini..güzel dileklerin için çok saolkaydirigubbakcemile5

Allah bağışlasın cnm..ne mutlu kurtulmuşsun..teşekkür ederim tavsiyelerin için..

evet cnm gerçekten birilerinin destek olduğunu görmek bile yetiyor,moral buluyor insan...

[
canım hiç korkma allah büyük üstelik bunda herangibi bişey yok.ameliyattan sonra herşey normale dönüyor normal sağlıklı bir insan oluyorsun.ayrıca çikolata kisti eğer 4 cm den küçükse hapla eriyebiliyor 4 cm büyükse ameliyat oluyorsun hap tedavisi cevap vermiyor çünkü.normal hiç bitr sorunu olmayan insanlarında çocuğu olmayabiliyor hemen hayatım.bunu kiste bağlama.doktorlar bir sene veriyor bebek için eğper bir sene sonunda olmazsa gelin tahlilleri yapalım diyor.herşey bi sebep yaradan bilir doğru zamanı canım dua et bol bol.hayırlı ve doğru zamanı o bilir.:1hug:[/QUOTE]

haklısın cnm,Allahım kucaklarımızı boş koy:1shok:masın inşallah..

2 aylık evliydim doğum kontrol hapı kullanmak istiyordum kontrol için doktora gittim genç kızlığımdan beri hep sancılı reglim olurdu tıp fakültesine gittim ultrasonda 4.5 cm lik çikolata kistim olduğunu söyledi doktor iki ay doğum kontrol hapı kullan gel dedi ben o zaman kısırlık falan yaptığından habersizdim araştırmadım da iki ay sonra gittim küçülmediğini ve hemen laparoskopi ile alınması gerektiğini söyledi o sırada okulun en yoğun zamanı olduğu için üzerinde durmadım tahlil falan yapıldı ama gitmedim aradan bir sene zaman geçti ben doğum kontrol hapına devam ediyorum korunuyoruz ve bebek de düşünmüyoruz biraz ağrılarım olmaya başladı karın bölgemde internetten çikolata kistini araştırdım bir sürü olumsuz şey üzerine moralim bozuldu eşime durumu anlattım o da üzüldü moralimin bozulmasına , kısır mıyım diye ben düşünüyorum eşim olsun sağlığın daha önemli diyor neyse o arada hapı bıraktım ben ekim 2008 sonu. bir doktora gittim oda ameliyat önerdi aralık başında başka bir doktora gittim testler yapıldı muayene etti adet olduktan sonra gel dedi 3 ocak 2009 da gittik bana doktorum "uzun süre korunmuşsunuz gebe kalıp kalmayacağınızı görmeden ameliyat kesinlikle önermiyorum bekleyeceğiz bir 6 ay sonra rahim filmi çekeriz ama en az 1 - 1.5 sene bekleyeceğiz ki endişe etmeyin 4-5 ay sonra kalırsın hamile" dedi eve geldik ben tüp bebekle hamile kalma yöntemlerine falan bakıyorum umutsuzum neyse zaman geçti moralim olmadığı için eşimle ilişkide normalden bile az bulunuyorum olmayacağına inanmışım 15 ocakta adet olmam lazım geçti 3 gün sonra test yaptım negatif çıktı zaten kalamam ne diye bakıyorum dedim 10 gün geçti yok hala pazar günüydü apar topar nöbetci eczane bulduk ama ben kondurmuyorum stresten gecikti diyorum aldım testi, eve kadar dayanamadım bir alış veriş merkezinde yaptım ve mucize bebeğim hemen geldi inanamadım şu an 6. ayımdayım kızımız olcak hamile kaldığım ilk günden beri bebeği olmayıp da isteyen herkes için dua ediyorum Allahım tüm isteyenlerin gönlüne göre versin ben olmayacağını endişesini çok kısa yaşadım umarım herkes benim kadar yaşar ve sonu mutlu biter

Son düzenleme:

canım yaaa ,okurken tüylerim diken diken oldu..ne mutlu mucizen gelmiş,artık seninle..paylaştığın için çok teşekkür ederim..umudum daha da artmaya başladı..Allahım sana ve eşine bağışlasın güzel bebişinizi..:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…