Endometriozis Olanlar?

Yumurta sayısı ile AMH nin uyumlu olup olmadığı nasıl belli oluyor? Benim 3 tane başarısız tüp bebek geçmişim var malesef. İki tanesinde embriyo transfer edildi fakat sonuç negatif. Birinde de Toplanan yumurtalardan hiç embriyo oluşmadı. Bende en fazla 5 yumurta toplanabildi. Ve hiç biri kaliteli 5. gün embryosu olmadı. 3 Tedaviyi de aynı merkezde yaptırdım. Meğer çok yanlış bir kararmış şimdi şimdi anlıyorum. Yanlış protokol uygulandı. Kişiye özel tedavi asla olmadı herkese ne ise bana da o yapıldı. İşte insan işin içindeyken anlayamıyor sonra sonra farkına varıyor. Mart Nİsan gibi Bahçeçi fulya Memhmet Reşit Asoğlunda tedaviye başlayacağım tekrar. İşte bu Endometriozis yüzünden tamamen bozuk alt anotomimiz. Yumurtalar kaliteli olmuyor. Rahim duvarı inceliyor. Sol over rahime yapışık zaten. Ayyhhh fenalık bastı :))) Sonumuz hayır olsun inşallah ne diyim..

1,78 Amh ile 2 yumurtadan fazlası gelişir normalde ... 0,05 amh ların bile 4 tane yumurtası çıkıyor. 2. yumurta toplamada kürler vs denedim ve stresten uzak durdum 12 yumurta gelişti 6 tane dolu çıktı 3 döllendi , bu rakam ilkine göre çok iyiydi. Evet 5 yumurta toplanıp 5. güne götürülmez dediğiniz gibi yanlış karar. Doğru doktor olsun yeter ki kucağımıza alırız bizlerde... vitamin takviyesi kullandın mı kalite için?

Beslenmeme şu son 5 yılda çok dikkat ediyorum. D vitaminim üst seviyede, keza hemoglabin B12 demir..Hepsi gayet iyi..6 ay da bir rutin kan vitamin değerleri için mutlaka kontrole giderim. Takviye olarak çok kullandım. Omega 3 ,Multivitamin, Bağışıklık güçlendirici ımmuneksler, Ruşeym yağı ekstratı ( Doktor özellikle yazmıştı bunu, kaliteli yumurtalar elde etmek için )bal propolis arı sütü, koenzim Q10, Folik asit...Dönem dönem bunları döönüşümlü olarak kullanıyorum, hala daha..Eşimde bir sorun yok ama onada takviyeler kullandırıyorum. Anlamadım ya sorun nedir nerededir.İşte hep bu Endometriozis yüzünden bence. Sen neler yapıyorsun neler kullanıyorsun peki ?

Maalesef endo kalitesizliğe sebep oluyor. Ben maxijuno ve teatrio kapsül kullandım , içerikleri oldukça zengin. Zeytinyağında kuru incir kürü yaptım. Bal ceviz tarçın çörekotu kürü yaptım. Yemeklerime muhakkak zerdeçal eklemeye çalışıyorum. Aslanpençesi ve hayıt tohumu çayı içtim. Bir de hacamat ve kuyruk sokumundan sülük yaptırdım. Ne iyi geldi bilmiyorum ama bu kez fark oldu , doktorum bile çok şaşırdı , ne yapıyorsan yapmaya devam et dedi. 15 mart aralığında ilk geçici menepoz iğnemi olacağım hayırlısıyla :) yakınlaştıkça heyecanlanıyorum artık

Ayy okurken ben bile heyecanlandım bal böceği :) hadi hayırlısı olsun inşallah kavuşursun miniğine

Sülük yaptıranlardan olumlu sonuçlar alanları çok duydum ama ona asla cesaret edemiyorum :) Hayıt otu aslan pençesi bende geçen aydan itibaren başladım reglimin ikinci günü başlayıp 10 gün içiyorum. Bunlar fayda ediyormu etmiyormu bilmiyorum artık.Hadi bakalım yolun açık olsun aydınlık olsun inşallah emeklerimizin karşılığını alalım. Çok zorlu süreç bunlar çünkü Geçici menapoz ile rahim dinlendirmen yapılacak sanırım 3 ay dimi.

4cm çikolata kistiyle 2 kez hamile kaldım ilki maalesef düştü ikinciye şu an hamileyim inşallah bu sağlıklı bir gebelik olur. Çikolata kisti yani endometriozis eğer rahimde yumurtada tüplerde veya Başka bi yerde yapışıklık yapmadıysa gebeliğe engel değil, yaptıysa sıkıntılı oluyo ama yine imkansız değil sadece ameliyattı veya gerekirse tüp bebekti şeklinde yine olumlu sonuç alınabiliyor çok şükür. Benim yapışıklık yoktu kalite sorunu vardı işte ben bu sorunu sağlıklı ve dengeli beslenmeyle ortadan kaldırdım diyebilirim. Tüpe başlamayı düşünürken hamile kaldım o da dediğim gibi sebze meyve kuruyemiş balık yeşillik vs tükettim hep. Paketli gıdalardan ciddi anlamda uzak durdum. Canım tatlı isteyince pekmez yedim tuzlu isteyince kuruyemiş. Mevsim sebze meyvelerini balık soğan sarımsak ciddi oranda tükettim. Pandeminin de etkisiyle dışardan yemek hiç ama hiç yemedim. Canım ne istiyosa evde kendim yaptım falan derken Allah nasip etti çok şükür isteyen herkese de nasip etsin inşallah

Sülükten inanki bende aşırı korkan biriydim. hatta arkadaşım çok ısrar ettiği için gittim . Korktuğum gibi olmadı hiç 15 dk durdu sülükler o kdr... Rahim sülüğüne karşıyım, aşırı kanama yaptığı için , içerdeki kanama durmaz ise allah korusun ölüme yolu var. Evet şimdi 3ay kist baskılama yapılacak. Rahmimde sıvı gördü tekrar hsg çekilme ihtimalim var. Gerçekten çok zorlu ... hayırlısı güzl olur inşallah

3 aylık süreçte hastalık bastırılcak rahim kendini toplayacaktır. Rahimdeki sıvı hidosalpenks mi peki acaba? HSG kolay işlem zaten ama tabi hepsi işte yoran vakit alan zaman alan işlemler.

3 aylık süreçte hastalık bastırılcak rahim kendini toplayacaktır. Rahimdeki sıvı hidosalpenks mi peki acaba? HSG kolay işlem zaten ama tabi hepsi işte yoran vakit alan zaman alan işlemler.
kistin aktifliğini pasif hale çeviriyorlar lucrin kullanımın amacını genelde bu yönde.Bizler de (endolular) taze transferin tutma olasılığı daha düşük. Kistin salgıladığı sıvı embriyoyu zehirliyor.
1 yıl önce hsg çekildiğimde tüpler tıkalıydı bir tanesi açıldı. Şimdi sıvı gözüktü , kontrole gideceğim martta ondan snra hsg ye karar verecek. İnşallah hidrosalpenks yoktur. Sürekli arada bişeyler çıktığı için tedavimde ara vermeler oldu. 1 yılı geçti hala tedavi aşamasındayım. Geç olsun güç olmasın diyorum artık.

Gebelige engel maalesef. Histeroskopi onerilmedii mi ? Bana da demisti doktor altta yazdim durumumu ameliyat ile temizlendi rahmim. 4 yil cok uzun bir süre hiç tedavi olmadnz mj
Malesef adenemyosiz rahmin kasında çok zor bi yerde olduğu için ameliyat yapamıyorlar rahim zarar görür denildi. Rahim filmi çekildi tıkanıklık yok denildi. 3 doktora gittim en sonki adenemyosizi gördü diğerleri bilemedi galiba. 4 aşılama oldu tutmadı. Şimdi tüp bebek için ege üniversitesine gönderdi beni bakalım nolacak.

Yumurta oluşumunu görünce doktor endromiyosiz yok sadece adwnemyosiz var dedi. O zor bi hastalık dedi embriyonun rahime yerleşmesi ve tutunmasını engelliyormuş. Tutunsa bile düşük riski çokmuş. 4 aşılama yaptı ama hiç gebelik oluşmadı. Şimdi tüp bebek deneyecek çok korkuyorum umudumu yitirdim galiba Allah hepimize yardım etsin

Benim gecikmiyo ama döngüm
KIZLAR BENDEDE ENDO VE ADENOMİYOSİZ VAR.ADETLERİM ÇOK DÜZENSİZLEŞTİ.ARTIK HEM GEÇ OLUYORUM, OLUNCADAN 7-8 GÜN SÜRÜYOR. KASIK VE BEL AĞRILARIM OLUYOR. VE SARI AKINTI GELİYOR.SİZDEDE BÖYLE OLUYOR MU.

Maalesef gebeliği engelledigi icin aşılamalarinz tutmuyor rahim duvari dollenmeye icin vermiyor. İnşallah gideceginz yer size güzel sonuclar verir

Kızlar laparoskopi olanlar adetiniz ameliyattan sonra gecikti mi ? Benim normalde bugun 2. gunumde olmam lazımdı halen bisey yok :/ biraz sanci oluyor arada ama kanama baslamadi halen merak ediyorm

Seninle aşağı yukarı aynı sorunları yaşamışız. inşalllah hidrosalpenks değildir.Kesinlikle taze transfer endolular için hiç iyi değil. Kendimde yaşadım malesef. Dediğin gibi geç olsun da güç olmasın.

Endometriozis Adenomyozis hidrosalpenks bunlar kardeş gibiler. Biri varsa diğeri de zamanla oluşuyor malesef. 5 yıldır gebelik için uğraşıyorum 3 tüp bir aşılama bir ameliyat bir rahim filmi..Görmediğim tedavi kalmadı .Aradaki klomenleri çatlatmaları saymıyorum malesef. Olmadı...ama olmayacak anlamına da gelmiyor. Umudunu kaybetme. Zamanı vardır Geç olsun varsın. Bende bir kez daha tüp deneyeceğim. İnşallah seninde ilk denemede pozitif olur.

İnşallah inşallahh olur seninde benimde bir an önce sen nerede tüp bebek yaptırdın. Ben izmirde tavmergene bu ay başladım önce lucrin peşine tüp bebek yapacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…