Endometriozis olup tüp bebek ya da aşılama ile gebe kalan var mı?

ayyben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2010
288
2
46
Diğer
doktor bana yumurta uyarma ile başlamız gerektiğini ama onlarında kistimi büyüteceğini söledi, aşılama ve tüp bebek başarı oranı düşük diyolar yaptıranlar varsa lütfen anlatabilirler mi ??????????? ben de artık tedaviilere başlayacağım ama duyduklarım moralimi bozdu boşa mı kürek çekiyorum tüp bebek bile çare olmayacak mı?:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
ilaç kisti büyütür aşılama başarısız olur tüp bebek şansı düşük napıcaz mucize mi beklicez hamile kalanlar hangi yolla olduğunu ve başlangıç safhasını anlatırlar mı acaba?

böyle rahatsızlıkları olan insanların birbirine duyarsız kalmamaları gerekir bence

Canım bende de çikolata kisti var dr endo falan dedi.Ya bilmiyorum cumaya tüp bebek tedavisine başlayıp başlamayacağımız kesinleşecek.Durup doğal yoldan olma mucizesini beklemeyi başaramıyorum 15 ay olmadı üstelik eşimdede sperm bozukluğu var..Kistin büyüyeceğini doktordan duymadım ama evet araştırdım öyleymiş.
Rabbim bize merhamet eylesin..

canım yeni gördüm böyle bir topik malesef bende aynı durumdayım 2 ameliyat oldum ve beklemedeyim
4 aşılama 1 tüp bebek yaptırdım ama olmadı aralık ya da ocak gibi 2. tüp bebeği düşünüyorum
başka sorunlarda olan arkadaşlar sanki daha kolay hamile kalıyor ve tedavileri başarılı oluyor ama mucizelerde olmuyor değil
herşeyin zamanı var biz onu bekliyoruz

sevgili ekin arkadaşım geçmiş olsun öncelikle ben henüz hiçbir tedaviyi deneyemedim sen tüp bebek aşamasına gelene kadar ne gibi yollardan geçtin anlatırmısın

mrb deniz arkadaşım geçmiş olsun sana da ben 10 aydır hamile kalamadım 3cm kistim var ne büyüdü ne küçüldü 8 ay oldu öğreneli 8 aydır hep aynı ameliyat olamıyorum küçük olduğundan hamile de kalamıyorum ameliyattan sonra tekrarladımı kistin? ilk tüp bebek denemen neden başarısız olmuş doktorlar söyledi mi? inşallah 2.ci de başarılı olur inşallah sağlıklı hayırlı ikiz evlatların olur:) bende ocak gibi başlamak istiyorum ama ilk olarak ne yapmam nerden başlamam lazım kestiremiyorum direk tüp bebek merkezine mi gitmeliyim karar veremiyorum

güzelim en başta bende sorun yoktu eşimin spermleri sayı 7 milyon ileri hareket %2-3 arası morfoloji %1 idi. yani zaten biz bu yüzden tüp bebeğe yol alıyorduk.Tüp bebek merkezinde ön görüşmede çikolata kistim olduğu ortaya çıktı. Eşimden dolayı bize aşılama bile önermeden direk tüp dediler.Yani 15 ay olmayınca sanki başka yapacak bişide yok gibi.Benden dolayı iş dahada zorlaştı işte.Aşama olarak sadece hormon testleri yaptırdım onlarda sorun yok ama kistim var ve doktora göre endo hastasıyım.

Eşin gittimi doktora o gitsin sende hormon testlerin için önce bir kadın doğuma git.

merhaba arkadaşlar.bende çikolata kistinden ameliyat oldum 2 yıl önce.mayıs ayında tüp bebek denedik ama olmadı buarada eşimdede hız ve morfoloji sorunu vardı ama ben şimdi mucize eseri hamileyim :) kendiliğimden tamamen doğal yolla hem bende hemde eşimde sorun vardı kızlar lütfen umudunuzu yitirmeyin bol bol dua edin ve birazda olsa aklınızdan çıkarmaya bakın ben artık tamamen silmiştim kafamdan allahım hepinizin yüzünü güldürür inşşşş.

Eşin gittimi doktora o gitsin sende hormon testlerin için önce bir kadın doğuma git.

eşimin tahlilleri yapıldı herşey normal çıktı benim hormonlarıma bakıldı 4ay önce normaldi 3ay önce rahim filmi çekildi tüpler açıktı doktor zaten 3ay bekle rahim filminden sonra demişti bekledim olmadı.

gerçekten mucize allah ol deyince oluyo işte. allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) bizleri de fazla bekletmesin inşallah. yeni mi hamileliğin kaç aylık oldu?

allaha şükür 16 ay oldu 2. ameliyatımdan sonra tekrar etmedi
ama ilk ameliyattan 7 yıl sonra tekrar etti malesef

neyse şu anda temizim ameliyattan 8 ay sonra tüp bebek yaptırdık olmadı
doktorun söylediği yumurtalarım kalitesiz olması
6 yumurta oldu sağda yani tek yumurtalıkta 3 ü çöp çıktı
sonra da 2 si döllendi ama kalitesizmiş tutmadı
özetle ameliyatlardan yumurtalıklarım zarar görmüş kaliteli değil yumurtalar
2. tüp bebeğe korkudan başlayamıyorum .
kısmet artık
iyi ellerde tahlil ve muayenelerden geç
doğru karralar versilsin boşuna tedeavi olma
şu anda kistin belki kalitesiz yumurta üretmene neden olacak
tedavin boşa gidecek
belki yapışıklık oluştu bu da engel
ameliyat ol demiyorum ama kararını iyi doktorlar versin

ameliyat olman olmamandan daha mı iyi onu ayırt edecek ellerin karar vermesi lazım..
hakkında hayırlısı olsun canım

merhaba kızlar,hepinize geçmiş olsun..bu konuyla ilgili bir sürü topik açıldı,istersen oralara bir göz at canım..bende de çikolata kisti vardı..sol overde,4 cm büyüklüğünde..bir kez kendiliğimden hamile kaldım ama düşük oldu, aşılama yaptırdım ama tutmadı..ameliyat olmadım hiç..ilk tüp bebek denememde hamile kaldım ve şimdi 5 aylık ikiz bebeklerim var..hikayemi uzun uzun yazmak istemiyorum,daha önce bir kaçkez anlattım çünkü..mesajlarımdan okuyabilirsin..sormak istedikleriniz olursa yardımcı olurum kızlar..bizi bizden iyi anlayan olmaz..Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın İnşallah..

allah bağışlasın
bize nasıl umut oluyorsunuz anlatamam dilerim bu aşamadan geçen herkes bir bir hamile olduğunu yazar buraya

merhaba bende endemetriyosiz hastasiydim ilkinde goremedikleri icin ikinci kez olmak zorunda kaldim laproskopi ameliyati ile kistlerim alindi sag ve sol yumurtaligimda daha sonra 6 ay gecici menopoz gecirdim kistlerimin geri gelmememsi icin amaliyattan once iki kez asilama oldum ama negatif sonuc aldim daha sonra 6 ay bekleme sonucu tup bebek tedavisine basladim ilk denememde tam yolun sonuna gelmisken asiri yumurtlama dan dolayi tedavim sonlandirildi 3 ay sonra tekra denemem oldu ve hersey olduktan sonra tek yumurta transfer edildi ama tutmadi tek bir emriyo kalmisti son onunda dondurdular 2 ay sonra tekrar transferim oldu ve simdi dondurmam diye sevdigim bir oglum var 9 aylik benim yasadiklarim ozetle bunlar allahim yardimciniz olsun olmusuz dusunmeyin bende sizler gibiydim herseyden onemlisi inanmak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…