Endometriozis ve Beslenme

• Konu Sahibi Konu Sahibi momi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canımcım iyi yapmışsın karar verip başlamakla.
inşallah faydasını görürsün sende. bu arada keten tohumu ve omega-3 haplarını düzenli her gün kullanmayı ihmal etme. onlar asıl kilit noktalar. endonun yaptığı toksik etkiyi azaltmaya yardımcı oluyorlar.

süt konusunda da çok çok sıkıntıya gerek yok. genel olarak hayvani gıdalar tercih edilmiyor. sadece sokakta satılan süt değil. çünkü hayvanlar suni yemle besleniyor ve suni yem yüzünden et ve diğer ürünleri daha sağlıksız bizler için.

hadi bakalım hayırlısı ile gelsin inşallah bebeğin.
ama yine de beslenmeni en az 2 ay kadar bu şekilde devam ettirirsen bebeğin gelmesi kolaylaşır bir iki ay içinde hemen pes etmek yok tamam mı opuyorumnanaktan

yok momicim pek etmek yok, bir de bu dediklerim benim damak tadıma uzak seyler deil, ben sirkeyi kasıkla içerim, yeşilligi bol zeytinyagıyla... haa bu arada aycicek yagını sadece fritöz için kullanıyorum artık, gerisine zeytinyagı ya da tereyagı. evleneli 1 bucuk yıl olmasına ragmen 50 kilodan 60a çıktım...bir de spor yapabilsek... bu ay bebek olmustur diye diye diye hareketlerimi bile kısıtlıyorum..

senin gebelik nasıl gidiyor mamicim, nasıl bir duygu, kontroller nasıl?

iyi canım çok iyi sevindim pes etmeyeceğine. elinden geldiğince dikkat etsen bile mutlaka bir miktar faydası olacaktır.

kızımız sağlıklı maaşallah şimdilik bir sıkıntı yok. dün doktordaydık büyüyor her geçen gün. insanın içinde bir bebek olması çok güzel bir duyguymuş. 3 haftadır hareketlerini de hissediyorum hatta son bir haftadır oldukça güçlendi babamızda hissediyor karnımın üzerinden

bu arada gebelik oluştuktan ve bebek iyice tutunduktan sonra zaten beslenmeyi normal hale çevirmek lazım. 6. haftayı doldurduktan sonra ben yine kırmızı et yemeye başlamıştım mesela ve hamile olduğumu öğrendiğimde omega 3 haplarını kesmiştim çünkü ilk 3 ay vitamin bile almamak lazım dışarıdan hiçbir kimyasal girişi istemiyor doktorlar.

beslenmenle ilgil sadece hamile kalana kadar dikkat edeceksin yani sonra herşey serbest... olumunekankayizsmile

ayy maşallah momi, allah kucagına almayı da nasip etsin:)

amin canım amin... inşallah en kısa zamanda size de nasip etsin.

momi merhaba
okuduğun meryem suresini rica etsem buraya copy edebilirmisin internetten bulamadım.
şimdiden teşekkür ediyorum.

merhaba umut,

interntte var aslında birçok yerde ama en rahat yer http://www.kuran.gen.tr/ adresi. buradan latin harflerle okunuşu, dinlenişi, anlamı vb. birçok link var. hangisi istiyorsan oraya gir sonrasında meryem suresini seçersin. Meryem suresi 19. sure canım.

Meryem suresi 19. sure canım.[/QUOTE

Momi cok tesekkür ederim aglayarak dinledim Meryem sure sini hala titriyorum Yüce Rabbim ol diyince olacak bizde yavrularimiza kavusacagiz doktorlar vesile cana can katan Rabbim Momi Allahim senin yar ve yardimcin olsun yavrunu saglicakla kucagina alirsin insallah.

ah canıııım surenin okunuşu da anlamı da çok güzel insanı çok etkiliyor gerçekten. 41 gece hep aynı şevkle okudum bende.
Rabbim inşallah hepimizin dualarını kabul eder. isteyen dua ile canı gönülden isteyen herkese verir evladını.

benim kızımda Meryem suresi ile geldiği Rabbim bu duaların yüzü suyu hürmetini emanetini gönderdiği için kızımın göbek adını Meryem koyacağım. erkek olsaydı da Yahya koyacaktım...

Canim nasilsin iyimisin? Masallah 21 haftalik olmusunuz zaman nasilda akip gecmis galiba kizin olacak. Allahim hayirlisiyla kucagina almayida nasip etsin olumunekankayizsmile hamilelik nasil geciyor umarim hersey yolundadir tatlim

ağzına sağlık bebeyiimmmmmmmmmmolumunekankayizsmile

laubali canım sagol iyiyim cok sukur. yarisi gitti gibi hamileligin. bu 2. uc aylik donem cok rahat diyorlardi gercekten de rahat geciyor maasallah. Rabbim izin verirse saglikla gelirse insallah bir kizimiz olacak. darisi en kisa zamanda basina birtanem...

sen nasilsin? nasil keyfin gorusmeyeli? Şeniz

iyiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmm
momimmmm
sen nasılsınnnn
yarın anneme gideceğim 1 hafta yokum...cevap yazamazsam kusuruma bakma....
yeğenime iyi bakkkkkkkkkk

Dogum ne zaman peki? Valla bendeki durumlar ayni 10.tüp bebegi yaptiriyorum sali günü insallah bir aksilik cikmazsa 2 embro transfer edilecek. Son gaz devam yani ama nereye kadar bilmiyorum bunun sonu yok gibi gözüküyor. Isyerimden´de 14 günlük hastalik raporu aldim bu sefer evden disari yataktanda fazla cikmayacagim bünyem belliki cok hassas belki ise yarar
.

laubali dilerim bu defa son olur ve yavrunu kucana alırsın...
bence hiç kalkma yat
daha iyi geldiğine inanıyorum yatmanın
herne kadar doktorlar aksini söyleselerde....
tabi bu işlerine geliyor:)

canım hadi bakalım dualarım seninle. insallah bu sefer Rabbim ol demistir izin cikmistir gelir melegin. icin nasil rahat edecekse oyle yap birtanem yat 14 gun bak keyfine insallah olumlu haberlerini bekliyor olacagim. dua etmeyi unutma. sıkıntıyı veren Rabbim sıkıntıyı kaldıracak olan da o...

bir aksilik çıkmazsa dogum mayıs sonu inşallah... ben dogum yaparken sende inşallah ilk 3 ayını dolduruyor olursun.
opuyorum seni kocaman.... olumunekankayizsmile

iyiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmm
momimmmm
sen nasılsınnnn
yarın anneme gideceğim 1 hafta yokum...cevap yazamazsam kusuruma bakma....
yeğenime iyi bakkkkkkkkkk

canıııım hayırlısı ile git gel annene insallah canım benim. sende kendine iyi bak olur muuu

laubali dilerim bu defa son olur ve yavrunu kucana alırsın...
bence hiç kalkma yat
daha iyi geldiğine inanıyorum yatmanın
herne kadar doktorlar aksini söyleselerde....
tabi bu işlerine geliyor:)

Sagol canim insallah yatmak ise yarar, 9.denemede OHSS olmustum agrilardan dolayi nasil gectiginide anlamadan adetim kan testinden 2 gün önce geldi. Diger denemelerde gezdim tozdum calistim kafaya takmamaya calistim yine olmadi. Hayirlisi diyelim, hersey bahane stress´mis falan bana herkes stress´ten diyor ama diyenlerde kolay hamile kalanlar yani tedavi görmüs olabilirler sanslilarki ilkinde veya ikincisinde tuttu. Bana stress´ten deyince sinir oluyor sanki yasadigimi yasadilar demesi kolay. Vakti zamani degilmis hayirlisi herseyi bilende yapanda allah insallah bu sefer zamani gelmistir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…