Endometrit

pnrsarglu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2023
100
34
28
27
Kızlar 2 adet kaliteli embriyomun tutunamama sebebi rahimde çıktı. Histereskopide biopsi alarak Kronik endometrit tanısı koydu doktorum. Sonra kültür aldı Klebsiellapneumoniae bakterisi sebep olmuş. Şuan antibiyotik kullanıyorum sadece cipro verdi doktorum sizce sadece bir antibiyotik ile geçer mi bu sorun. Kronik endometrit geçirenler siz neler yaptınız? Tedaviniz ne kadar sürdü?

üstte kalsın

Belirtileriniz var mıydı öncesinde ,kahve lekelenme,adet azlığı gibi..

üstte kalsın

Belirtileriniz var mıydı öncesinde ,kahve lekelenme,adet azlığı gibi..
Kahve lekelenme hep oluyordu evet ama hiç buna yormamıştım. Negatif denemem olunca biyopsi alındı ve ortaya çıktı. Antibiyotik tedavisi gördüm inşallah sonuçlarım temiz çıkarda transfer hazırlığına başlarız

Çok geçmiş olsunbu konunun üstüne düşen yok.. antibiyotik neler verildi ,lekelenme geçti mi

Çok geçmiş olsunbu konunun üstüne düşen yok.. antibiyotik neler verildi ,lekelenme geçti mi
Önce kültür alındı oradaki bakteriye göre cipro verdi sadece. Tedavim bitti Pazartesi günü tekrar kültür alacak inşallah temiz çıkar bakalım

Bu ayki adetimde lekelenme ile başlamadı histereskopi rahim çizdirme olmuştum belki onun etkisidir. Histereskopide sonra yoğun adet olunuyormuş çünkü

Merhaba benim de 2 transfer oldu 3 tane kaliteli embriyo olmasına rağmen tutunma olmadı bir negatif bir kimyasal doktor bu ay histereskopi yapıp çizik Atıcam birde biyopsi alırım dedi sonra 3. Transferi deneyelim dedi bugün başka bir tüp bebek doktoruna gittim Hidrosalpenksten dolayı 2 tüpümün alındığını söyledim oda rahimde de enfeksiyon olabilir sana antibiyotik yazayım dedi monodoks Flagly ve fitil yazmış histereskopi olmadan kullansam mı bilemedim doktor kullan dedi siz nasıl bir yol izlediniz

Histereskopi yapmadanda rahimden biopsi alınarak endometrit var ise tanısı konulabilir. Ama bu kesinleşmeden neden genel geçer bir antibiyotik vermiş doktorunuz? bende endomerrit olduğu kesinleştikten sonra hemen antibiyotik vermeden önce vajinadan kültür aldı o kültür sonucundaki bakteriye göre antibiyotik verdi. Tekrar kültür verdim bakteri temizlenmişti çok şükür. Tabiki probiyotik takviye ile beraberde kullandım çünkü bu sefer antibiyotik iyi bakterileride öldürüyor ve flora dengesizliğinden fırsatçı bakteriler ürüyor. Size tavsiyem kesinleşmeden antibiyotik kullanmayın. Bu arada önce rahim çizdirme yaptırmayın önce rahimden biopsi alınsın eğer endometrit var ise bu sefer çizik atma işlemi enfeksiyonu derinleştiriyor. Biopsi ile endometrit var mı yok mu önce bir baktırın ona göre antibiyotik kullanın dümenden kullandırtıyor doktorlar kesinleşmeden çok yanlış. Kültür sonucum temiz çıktı çok şükür haftaya endometrit için biopsi vereceğim iyileşti mi diye inşallah iyileşmiştir. Bu ay adetten sonra soğan suyu içmeyi düşünüyorum rahim temizlensin diye inşallah güzel çıkarsa sonraki adette transfere başlayacağız

Histereskopi olmadan biyopsi yapılması mümkün mü

Birde histereskopi sonrası ilk adetle birlikte transfere başlanabilir mi biliyor musunuz

Birde histereskopi sonrası ilk adetle birlikte transfere başlanabilir mi biliyor musunuz
Evet bir sorun görünmezse histereskopide hemen başlayabiliyorsunuz. Sadece biopsi alınacaksada Histereskopiye gerek yok uyutmadan rahimden biopsi alıyor pipelle denen esnek bir çubukla hafif adet sancısı gibi oluyor

Evet bir sorun görünmezse histereskopide hemen başlayabiliyorsunuz. Sadece biopsi alınacaksada Histereskopiye gerek yok uyutmadan rahimden biopsi alıyor pipelle denen esnek bir çubukla hafif adet sancısı gibi oluyor
Probiyotik ne kullanmıştınız

merhaba canım, geçmiş olsun. bende de kronik enfeksiyon sorunu var, tedavi görsem de enfeksiyon bitmiyor. tüp bebek tedavisine başlayacağız yine de. lekelenme dışında belirtiniz var mıydı? ben de rahimde de enfeksiyon oluştu diye düşünüyorum ama doktorlar bunu göz ardı ediyor gibi geliyor bana. lekelenme ara dönemlerde oluyor muydu yoksa sadece adet döneminde mi oluyordu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…