endometriyozisden dolayi gebe kalamayanlar bakin hemen!!!

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
kizlar endometriyozis hastasiysaniz ve bu yuzden hamile kalamiyorsaniz beyaz et ve kirmizi eti bir muddet kesin..kilo verin ..hamile kalmaniz kolaylasiyormus doktor murat berksoy soyluyor...basaran varmis bu sekilde bakin....

baktım canım et yemeden duramam ben yaaa...şaka diyorum ee napçaz bu dr amı gitçez canım..bende endometriyosiz yok pko da yok yumurta rezervi azalması var napmalıyım kilo vermem gerektiğini biliyorum ama veremiyorum 6-7 kilo versem yeterli olucak ..

Son düzenleme:
bir muddet yeme canim onun vitamini iveren baska besinler ye bakarsin seninde bebisin kendiliginden olur..gormedinmi kadinin hamile kalmasi nerdeyse mumkun degilmis ama kalmis...

hımmmm et sevmem cok az yerım tavuk her evde olan bırsey

ne pkom var ne cıkolata kıstı yumurtalarımdada azlık yok sadece catlamıyormus acaba benım ıcınde gecerlımı bu

arkadaşlar endometriozisin belirtileri neler,teşhisi nasıl koyuldu

meraba ,bizim herşeyimiz normaldi,önceden hormon testleri gerekli kontrolleri yaptırmıştık..doğal yolla çalışmalara başladık,bir sene sonunda hamilelik olmayınca dr.rahm filmi ve sperm testi istedi,spermler normaldi,ama tüplerden şüphelenildi,3ay önce laparaskopi ve histeroskopi ameliyatı oldum,ameliyat sırasında endometriosis olduğum ortaya çıktı.Çok ileri devre değilmiş tüpleri tıkamamış,karın bölgesinde yapışıklıklar yapmış.Bu yapışıklıklar yakıldı,2ay yumurta baskılama tedavisi gördüm.1Temmuzda aşılama oldum şimdi sonuç bekliyorum...Belirti bazen hiç olmayabilirmiş ama benim çok belirtim vardı ve doktoruma nezaman bunları anlatsam evham yapma diyodu...akannehir bu yüzden zaman kaybettiğimi düşünüyorum.genç kızlığımdan beriçok şiddetli regl,ağrıları çektim,çok sık enfeksiyon geçirirdim,bazen ara kanamalarım olurdu,7 yıllık evliyim hiç mi kaza olmaz:kedi:bide bazen içimden gelen akıntının kıvamı derbi yapıştırıcı gibi oluyodu ...lastik gibi,tüm bunları anlattığım doktor beni suratında bilmiş bi sırıtmayla dinlemişti kendini rahat bırak demişti,yaaaa insan kendi vücudunu tanıyo işte...ilginçtir ki beni ameliyat olmam için ikna eden de aynı d.r.beni çok iyi bir başka doktora yönlendirdi..şimdi bekliyorum bebek için çok geç karar verdim mafoldumben

canım aynı sorunu ben de yaşadım genç kızlığımda çok çok şiddetli adet sancılarım olurdu bunun için apandisitimi bile aldılar boşu boşuna 4 yıl teşhis koyamadılar sonuç olarak da 12 yıldır endo hastasıyım 2yıllık evliyim ve hamile kalamıorum yumurtalarım kalitesiz çünkü ya hiç anne olamazsam o zaman hesabını kime sorcam die düşünüorum bazen teşhis koyamayan drum die geçinenlere mi yoksa teşhisten sonra ameliyat edip ağrılarıma rağmen çok sağlıklısın diyen dier dra mı... düşündükçe içim sıkılıo... Allah hepimize sabır versin güzelim..

kizlar hepinizi cok iyi anliyorum. Maalesef endo bende de war. Ben de siddetli agrilar cektim regl donemlerinde. Ilk cocuk istedigimi anlayip doktora hersey normal mi diye gittigimde bana hersey normal demisti. 2 yil deneyip olmayinca baska bir doktora gittim(bu doktorlarda docent falan bide). O da endoyu goremedi ve aciklanamayan infertilite dedi.(Rahim filmi gibi acili sureclerin hepsinden ben de gectim). En son baska bir doktor denedim arkadas tavsiyesiyle. O bana hemen taniyi koydu:endo!!! 3 asilama oldum. Sonuc hep negatifff.Sonra bu lanet endodan kurtulmak icin laparoskopi olmak istedim. Tup bebek denemesinde de ayagima takilsin istemedim. 2 ay once laproskopi oldum. Iyiye isarettir belki hayatimda ilk defa o acili adet sancilarim olmadi. Doktorum acele etme bekle laparoskopiden sonra dogal yolla hamile kalanlar oluyor dedi ama bende bu sans varken...Bazen kendimi sacma sacma dusunurken yakaliyorum: Bi kadin cocuk doguramazsa( ki bu bizim doğamiz ve içgüdümüz) ne işe yarar ki diye.senağlama

bende endoluyum arkadaşlar.bende hiçbir belirti olmadı.ne şiddetli adet ağrısı ne de başka birşey.sadece arada bir durup dururken çok şiddetli ağrılarım olurdu,çıkarınca rahatlardım.bebek düşününce kontrol için doktora gittik ve o zaman öğrenmiştim .laparoskopi olmadım,tüp bebek denedim.

Ve bu fotodaki melekler senin oldu oyle mi? Allahim aynini bana da nasip eder insallah:ecrin_bebek: Bir sey sormak isterim canim: Endon hangi seviyedeydi? Kacinci denemede hamile kaldın?

arkadaşlar ben de endo hadtasıyım ve tüplerim de tıkalı internatıonal hastanesinde tedaviye başladım her şey şimdilik çok ii doktorlar en yüksek hasta olduğumu benim gibilerin tuttuğunu söylüyor fshlar çok ii ama tabi %100 die bişey yok tüp bebekte bazen isyan edesim geliyor sonra toparlanıyorum daha kötü durumda olanlar var die bakalım ilk denemedede tutan bi çok hasta varmış bakalım biz elimizden geleni yapalım gerisi allaha kalmış ne diyayim başka

ben de endometriosis 4.evre hastasıyım.2 kere açık ameliyat oldum.içimdeki kistler aynen tekrarladı 1.ameliyattan sonra ve yeniden olmak zorunda kaldım.kendni çabuk yenilyomuş bu hastalık ve tek çare gebe kalmak ama onu da beceremedm.3.tüp bebek denemem şu anda.8.günümdeym.haftaya perşembe öğrenicem sonucu.umarım sizlere umut olurum burdan bağırırım hamile olduğumu.dualarınızı bekliyorum.

ben endometriyozis hastasıyım ve bununla tam 6 senedir mücade ediyorum bildiğim bişey var ki o da şu yumurtlama dönemlerinde veya adet dönemlerinde bu hastalık kendini belli ediyor sürekli bende hastalanacağımı yada kistlerin oluşacağını anlayıp hemen doktora gidiyorum gittiğimde de oluşmuş oluyor benimde farkkettiğim kistler oluşmadan 1 hafta önceden canım et çekiyor bunu kendi dokt. sorduğumda bana evt doğru vücüdun besinini çekiyor kanını çekiyor o yüzden dedi.ve bana bol bol sebze yememi gıdama sebze ağırlık vermemi et kırizlerini az miktarlarla geçiştirmemi önerdi.ve şu 3 aydır kistler yokkkkkk bence doğruluk payı yüksekkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…