endoskopiden korkuyorum

quantumcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
80
1
36
İstanbul
İki gün önce doktora gittim midemden rahatsızım sürekli yanma şişkinlik vb şikayetlerim var endoskopi istedim doktorda sana etkili bir tedavi uygulayalım geçmezse endoskopi yapalaım dedi ve bana sabah üç akşam üç tane ilaç içeren bir tablet yazdı yani günlük 6 ilaç oluyor adını vermek yasak galiba anlamışsınızdır belki neyse şimdi gözüm acayip korktu bşrde depresan kullanıyorum bu kadar ilaç zarar verir mi bünyeme sabah üçünü içtim şimdilik bir sıkıntı yok endoskopiden de korkuyorum napsam bilemedim

doktor rahatsızlığının sebebini araştırmadan nasıl teşhis koyup ilaç verdi ilginç
ayrıca endoskopi eğer bayıltılarak yaptırırsan korkulcak hiçbişey yok:) ben yaptırdım devlet hast.lerini bilmiyorum ama özel hastaneler hafif narkoz veriyor

ben dedimki şimdiye kadar kullandığım ilaçların faydasını göremedim oda o zaman mide olayında en etkili ilacı veriyim dedi mide sonuçta başka türlü nasıl anlayabilir ki şikayetlerimi dinledi böyle söyledi birde narkoz işi daha zor dedi 4 5 saat sersem olursun biz narkozu tercih etmiyoruz dedi dayanırsan 15 dk sürer dedi

endoskopiden hiç korkma. bana da zamanında midem için gittiğim doktorlar bir sürü ilaç içirdiler geçmedi endoskopide de bişey çıkmadı. meğer safra kesemde taş varmış o yapıyomuş. içtiğim o birsürü ilaç da mide fıtığı yaptı bende. bence başka doktora git. mutlaka endoskopi ve ultrason iste.

kızlaer bide alakasız olacak ama benim yüzüm tüylü yani sarı renkte tüyler güneşte belli oluyor biraz aldırsammı sizce ne dersiniz hazır başlık açmışkene bütün dertlerimi sıralayayım

Canım madem miden o kadar kötü endoskopi yapmadan ilaç vermeside garip, belki de bir ilaç tedavisi uyguluyordur endoskopiye gerek kalmaz diye. Gerçi endoskopi olmaması bence daha iyi Genel anestezi yapmıyorlar lokal anestezi yapıyorlar ve yine hissediyorsun, zorunlu olmadıkça yapılmaması en mantıklısı bence.

geçmiş olsun,bende mide hastasıyım ayrıyeten de doktorum. sana verilen tedavi üçlü tedavi dediğimiz bir antibiyoik tedavisi, inatçı mide problemlerinde ilk başvurulan yöntemlerdendr.için rahat olsun doktoruna da güven, buradaki herkesten daha çok yardımı olur. bir kere yıllar süren eğitimi ve seninle birebr diyaloğuvar cnm:)

Verdiği ilacı annem hastanede çalıştığından dolayı biliyorum ben. Gerçekten iyi bir ilaç o. Neden illa işe yaramayacağını düşünüp endoskopiye yoğunlaşıyorsun ki? Bu konuda bile stres yapıp mideni ağrıtacaksın sonra hoop endoskopi. Bi' dur geçeceğine odaklan olmazsa nasıl olsa yapılacak endoskopi. Sen iyi ihtimale yoğunlaş. Olmazsa endoskopide de korkacak bir şey yahu. Hele uyuşturma yöntemlerinden bir tanesini ben diş ameliyatımda kullanmak istedim de izin vermediler. Uyuşturma şeklinde değil, bilincin de açık ama işlem bittiğinde hiçbir şey hatırlamıyorsun. Uyutmuyorlar da ama ne acı hissediyorsun ne orada olduğunu biliyorsun, hafıza kaybı gibi. Belki yaptırsan da o yöntem kullanılacak sana. Çok basit zaten. Hiç üzme kendini, stres yaptıkça midene vuracak ağrısı.

benim de mide rahatsızlığım vardı her şeyi yaptırdım ilaç da kullandım geçmedi ama ben sürekli çıkarıyordum sabah bulantıyla uyanıyordum iğneden korkan ben ameliyat etsinler de artık kurtulayım diyordum en sonunda işyerinin götürdüğü doktor tahlil vb. iyi çıkınca endoskopi istedi ben de çok korkmuştum ama hiç bir şeycik olmuyor anlamıyorsun bile biraz narkoz veriyorlar bittiğinde uyanıyorsun zaten 5dk falan sürüyor.İlaçlarla inşallah geçer ama geçmezse de korkma kelebek iğne takmaları dışında hiç bir acı olmuyor.Şimdiden geçmiş olsun..

belli başlı özel hastanelerde kapsül endoskopi ve kolonoskopi yapılıyor ben yaptırdım vitamin hapı gibi hap yuttum belimede bi cihaz bağlandı tüm gün yedim içtim dolandım çok rahat geçti

endoskopi yöntemine de açıklık getireyim endoskopi sırasında damar yolundan bilincin baskılanmasını sağlayan ilaçlar verilir. bu ilaçlar lokal ya da genel anestezik ilaçlar değiller. sedatif denilen ilaçlardır. ilacın dozuna göre bilinç baskılanır, işlem sonrası hiç bir şey hatırlamazsın bile, sadece hafif bir boğaz ağrısı kalır ki bu da bir iki günde geçer,genel anestezide tamamen baygın olursun bu endoskopi için kullanılmaz buna gerek yok, lokal anestezi ise sadece kusma refleksini önlemek için ağızdan bir sprey sıkılarak yapılır, ancek sedasyona ek olarak genelde uygulanmasına gerek kalmaz.

önemli bir diğer konuda endoskopi yaptıracaksan eğer yanına bir tanıdığını al, verilen ilaç hafif sersemlik yapar belli bir süre, bişi olacağından değil de hani olursa önlem olarak.

ama benim tavsiyem önce şu üçlü tedaviyi bitir. doktor midende helicobacter denilen bir bakteriden dolayı vermiştir bu ilacı ve başka bir tedaviside yoktur zaten. kullananlar 2 haftada kurtuluyor mide şikayetiden.

Son düzenleme:
Boğazınız uyuşturuluyor, 20-25 saniye süren bir tetkik yapılıyor..
Öğürme dışında birşey hissetmiyorsunuz.. Birde dışarıya çıktığınızda boğazınızda uyuşturmanın verdiği bir hislik hissediyorsunuz..

İki defa yaptırmıştım ve şuanki sağlığımı buna borçluyum.
Malesef ki mideyi tek doğru gören bu sistem.. Bundan kaçınca yanlış teşhis yapılabiliyor ya da tedavi geciktirebiliniyor.

Böyle basit bir durum için narkoz verilmesini talep etmeyiniz bence.

Sağlıklar diliyorum.Geçmiş olsun.

Her mide sikayetinde endoskopi yapilacak diye birsey yok. Doktor sana sordugu sorularla, senin anlattiklarinla, ve kendi muayenesiyle de karar verebilir tedavisine. Bunca yil okuyup, seni muayene etmis bir insana guven bence. Burda bazi yorumlarla gaza gelip doktoruna kizma, ve tedavinde sabirli ol derim. Burdaki kimse doktorundan daha iyi bilmiyor bunu emin ol. Ben hemsireyim, yuzlerce mide sorunlu hastalarim oluyor. her mide hastam endoskopi olsaydi ohoo...

Endoskopiden korkmana gerek yok cnm.Ben de midemden rahatsızdım endoskopi yapıldı.Bir ilaç sıktılar ağzıma,geçici hafıza kaybı yapan bir ilaçmış.Eşim uyanık olduğumu,sonrasında konuştuğumu falan söylüyo ama ben hatırlamıyorum :)

Afedersin ama onu diyen doktor halt etmiş! Uyutmadan endoskopi yapan yer mi kaldı ya, ne demek dayanabilirsen. Hem 4-5 saat ne sersemliği. Zaten narkoz değil hafif bir sedatif veriyorlar, uyuyorsun. Daha yeni arkadaşım yaptırdı Kızılay'da, uyuması uyanması işlem 5 dak. Sürdü. Ben de yaptıracağım asla uyanık yaptırmam.

hem uyanık hem de uyutulmuş yaptırdım...uyuyunca baya sersemliyosun yani sanki içmişsin gibi oluyor sonrasında ama çabuk geçiyor. hiç bişey hissetmiyorsun. ayrıca uyutmadan yapılandada sadece boğazın şişerde yanar ya boğaz ağrısı gibi bişey hissediyosun ve öğürüyorsun.hepsi bu yani korkulacak bişey yok.hiç acımıyor desek yeri

yaklaşık 15 gün önce anneme de yapıldı kolonoskopi ve endoskopi ama annem uyutularak yapılmasını istedi ve uyutuldu hatta kolonoskopide 3 defa şiddetli ağrı hissettim ama endoskopiyi hiç birşey hissetmedim gerçekten yaptınız mı diye de sordu hatta :) bir 15-20 dk kadar uzandı ve hiçbirşey olmamış gibi evimize geldik.. annemden yılardır bunu istiyorlardı ama annem kaçıyordu korkulacak birşe yokmuş yani..

korkunun ecele faydası yok derler
tibbi müdahalede en iyi doktoru seçmek çoğu zaman maddiyata dayanmakta

Endoskopi değilde tee diye bir işlem var aynı endoskopi gibi boğazdan kalbe bakılıyor..
Bunu 2 kere yaptırdım 2.sinde de uyutulmadım biri çok kolay geçti diğeri zor.
Yaptırdığın yere görede değişiyor sanırım.
Endoskopide iki kere anneme yapıldı ikisinide hatırlamıyor.
Artık uyutulmadan yapılmıyor çoğu yerde,
sadece 1 saat falan sersem oluyorsunuz.
Geçmiş olsun şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…