Mesela bir şey hedefliyorsunuz, hayal ya da plan aşamasında, ya da onu da geçtim gerçekleştirmeye ramak kala, her neyse, o yoldaki süreçte bundan birine yada birilerine bahsediyorsunuz ve kesin olması beklenen ve olmaması için hiçbir nedeni olmayan şey birden bire cupa düşüyor..
Mesela bir iş görüşmesine gidiyorsunuz, olumlu geçmiş, anlaşma aşamasına gelinmiş hatta(ama sadece imza atılmamış henüz), siz bundan sevinçli sevinçli ailenize arkadaşlarınıza eski iş arkadaşlarınıza oldu diyerek bahsediyorsunuz hemde kendinizle gurur duyarak ve bir gün sonra ' kusura bakmayın daha uygun bir aday' bulduk diye mail geliyor. Oysaki sözlü anlaşılmış, oldu denmiş bir iş için bile.
Ya da biriyle tanışıyorsunuz, herşey harika gidiyor, dünyada ki en mükemmel insan sanki, size pırlanta gibi davranıyor, bunu çevrenizdekilerle de paylaşıyorsunuz ve akşamına ' ben devam etmek istemiyorum, birbirimizle uyumlu değiliz' diye mesaj geliyor.
Ne zaman mutluluktan kalbim çıkacak gibi heycanlanıp sevinerek, etrafımdakilerle paylaşsam hep aynı şey oluyor..
Bide kötü tarafı anlattıklarım sonra soruyorlar, 'olmadı o iş' diyince de, 'hıı olsun hayırlısı olsun'....
Ya da minik minik birsürü örnek verebilirim buna benzer.. Bu enerjiye inanıpta, çenesini tutabilen var mı?
Yoksa kuruntulu bir düşünce tarzı sizce?
Saçmalıyor muyum kızlar?