Enerjisizlik, tembellik ve ilişkilere yansıması

gunde en fazla 4 yada 5 saat uyurum..calışan bırıyım...ne bılııym cok enerjıgım..guatr varsa cok halsızlık yapar...demır eksikligide yapar...ben vıtamın kullanıyorum...ondanmıdır bilmem.

yok ya yasadikca illa ki denk gelio. Hele hizli yasayinca. Umarim gelmez yüzünüz güler hep.

Enerjim o kadar yokki nerdeyse tüm gün uyuyarak yaşayabilirim. Kelin ilacı olsa hemen kafama dikerim :))

Arkadaşlar hic mi önerisi olan yok bir kişi yapti saolsun da yani c vitamini aliyorum deyin bari.

gunde en fazla 4 yada 5 saat uyurum..calışan bırıyım...ne bılııym cok enerjıgım..guatr varsa cok halsızlık yapar...demır eksikligide yapar...ben vıtamın kullanıyorum...ondanmıdır bilmem.

Kurbanin olayim neymis o vitamin bana da söyle :))) cidden soyleyin ayakta duramıyorum.

Arkadaşlar hic mi önerisi olan yok bir kişi yapti saolsun da yani c vitamini aliyorum deyin bari.
Samanta ne kadar ciddiye alırsın bilmiyorum ama benim hayatım kurtuldu resmen.
Aylardır hatta 1-2 senedir sürekli uyuyorum. Ama hiç yetmiyor. Yataktan kalkamıyorum sanki üzerimden tır geçmiş gibi uyanıyorum. Bütün gün ruh gibi dolanıyorum. Çoğu zaman yemek bile yapamıyorum.
Hafta içi 6:30 kalkıyorum çocukları geçirip 8:00 da hop yatağa. 13-14 e kadar uyuyorum. Akşam üstü yine bastırıyor uyku ama utandığım için tutuyorum kendimi. En geç 11 yataktayım yine. Bu aralarda da hep uykuyu düşünüyorum gece olsa da yatsam diye.
Hafta sonu plan yapmaktan hoşlanmıyorum çünkü uyuyamayacağım için.
Bazen o kadar çok geliyor ki, süpürgeyi kapatıp, ocaktaki yemeğin altını kapatıp uyuyorum.
Tabi ki sosyal yaşam 0. Evin işine yetişemiyorum. O kadar mutsuzum ki.

Araştırırken uyku apnesini okudum. Gittim göğüs hastalıklarına. 1 gece yatırdılar uyku testi için. Sonuç basit horlama. Apne çıksaydı uykun bölündüğü için yetersiz geliyor derdim dedi dr. Ama sorun yok. Sen bi nörolojiye git dedi,
Gittim.

Narkolepsi diye bi hastalıktan bahsetti dr. Bunun için mr istedi. Kan tahlili istedi. A dan z ye bütün vitaminler normal.mr için 1 hafta sonraya gün verdiler. Dr dedi ki tüm sonuçların çıkana kadar dana bi ilaç yazayım bu böyle olmaz. Anlattıkların hayat kaliteni ciddi anlamda düşürüyor.

HAYATIM KURTULDU. Allah o dr un tuttuğunu altın etsin o kadar diyeyim. İlacı içmeye başladığımdan beri nasıl dincim, nasıl enerji var anlatamam. Sabahları esneyip camdan dışarıya bakıyorum hava ne güzel diye. Dinlenmiş ve uykumu almış uyanıyorum üstelik 6-7 saat uykuyla. Günde 4 doza kadar alabilirsin ihtiyaç hissedersen dedi. Ben bi sabah içiyorum o beni 5-6 saat götürüyor. Sonra bi tane daha içiyorum.
İlaç ismi tabiki vermiyorum, basit bi ilaç olmasa gerek çünkü direk beyni kontrol ediyor ama niye uzun uzun anlattım çünkü ben aylarca bahar dedim, yorgunluk dedim, kahve dedim ama çok mutsuz ve çaresizdim. Eğer anlattıklarıma benzer şeyler yaşıyorsan bi nörolojiye git derim.

Ben açıkçası sevindim bu konuda taşlanıp
Banlanmadığın için.

Demek 4 parmaklılar uğramadılar.

Bahar yorgunluğu bu sene çok yoğun ya

Ben bir tek ben de sanıyordum. Stresim, aklımdakiler beni uyumaya itiyor.

Uyuyunca düşünmüyorum, pişman olmuyorum

Bahar yorgunlugu yasadigin

Kelin ilacı olsa kafasına surermis durumundayım
Ama en buyuk neden kan değerleri
Demir eksikliği d vitamin eksikliği çok yapıyormuş

Bir arkadas glutensiz beslenme demiş onu bende deneyecegim
Çünkü cok baharatli yemekler cok hamur işi insan vücudunu yoruyormus

Enerjik oldugumu dusunuyorum bu sebeple ne yiyip ictigimi yazayim;

Izin gunleri falan tabii farkli

Sabahlari badem sutlu yulaf ezmesi ve sade filtre kahve (vaktim varsa yumurta ve maydonoz yerim)
Oglen bakliyat sebze veya et yemegi, yogurt salata
Aksam uzeri meyveli yogurt dondurma meyve kuruyemis gibi biseyler
Aksam yine bakliyat sebze et yemegi yogurt salata

Ekmek yemem
Pilav makarna falan yemem.

Fast food yemeyeli rahat bi 15 sene olmustur.

Sabah kalkarim bahceme bakarim kopeklerimi gezdiririm ise giderim..
Haftanin 6 gunu pilates yaparim. Haftada 3 yuzmeye giderim. Kopekler sebebiyle hergun 2 saate yakin yururum.
Bu donem okula pek gitmiyorum. Normalde bir de okula gidiyordum.

Seker cok az tuketirim, gluten de dusuk seviyede.
Bol su icerim
B12 takviyesi aliyorum
Ortalama 5 saat uyurum

Selam
Yillardir kahvaltisiz disari cikmama aliskanligim var. eskiden erken yatip erken kalkardim ama simdi cocuk var o yuzden gec yatip erken kalkiyorum. Yapilacak islerimi cok usenmediysem o gun erkenden tamamliyorum. Eger ev isim varsa sabahin korunde basliyorum.

Su anda calismiyorum evdeyim. Bazi sosyal aktivitelerim var hazir calismiyorken bir seyler yapayim diye niyetlenip basladim onlara ogleden sonra gidiyorum. Disarida yedigim yemeklere cok dikkat ediyorum. Salata ve benzeri meze turu seyler asla yemiyorum disarida. Evde hazirliyorum. Alkol alirim ama belirli sinirlar dahilinde. Alkol yanina mutlaka yemek yerim, et veya balik gibi. Tek icmem.

Evde ogunlerim duzenlidir. Yillardir ogle yemegi yemem,sabah cok saglam kahvalti ederim. Sekeri hayatimdan cikardim. Siz de eger tatli kullaniyorsaniz yorgunluk ondan da kaynaklaniyor olabilir. 21 gun seker kullanmayin tatli yemeyin,vucut unutuyor.

Protein agirlikli besleniyorum. Paketlenmis gida yemiyorum. Aycicek yagi kullanmiyorum. Tum yemekler zeytinyagiyla pisiyor. O da az miktarda. Yanmayacak kadar.

Kizartma yemiyorum,karbonhidrat kullanimim az miktarda. Ekmek sevmiyorum. Simit olursa dayanamam sadece.

Spor su aralar az yapabiliyorum. Oglum 2,5 yasinda birakacak yerim yok. Olsa tenis oynarim mesela. Sizde oyle bir durum yokken degerlendirin. Tenis ve yuzme enerji veren sporlar. Yuruyus yapmaya calisin. Ozellikle yemeklerden sonra.

Yesil yaprakli sebze,bakliyat tuketin. Et yiyin ama kirmizi olsun. Sarap kullanin. Hatta yemeklere bile sarap ekleyebilirsiniz enerji verir ve cok yararli.

Benim yapabildiklerim bu kadar.

Sporunuza hayran kaldım ki çok yoğun çalışıyorsunuz biliyorum. Nasıl zaman ayırabiliyorsunuz, uyku saati nasıl yetiyor kafamda deli sorular

B vitamini takviyesi kullanabilirsin uzuntunun depresifligin bir diger nedeni de b vitamini eksikligi benexol kullanabilirsin. b vitamininin vucutta fazlasi atildigindan bir zarari da olmaz.

Bende böyleyim Fibromiyaljiniz mi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…