Enfeksiyon ve rahim ağzı yetmezliği

hardie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2025
1
0
1
33
Merhaba, 23+1 de malesef bebeğimi erken doğum ile kaybettim, 11 gün dayanabildi minik kalbi.
22 temmuz tarihinde detaylı ultrasonda herhangi bir sıkıntı yoktu, doktor sadece suyunun daha iyi olmasını beklerdim ama kötü değil dedi, afi 12 idi, bir de bebeğim pek hareketli olmadığı için 2 hafta sonra tekrar bakalım gel dedi, 23 temmuzda tetanoz aşısı ile beraber rutin kan tahlillerini de yaptırdım ve crp 4 olarak çıktı, bu tarihten sonra enfeksiyon benzerimsi akıntılarım oluyordu ama bol su içince geçiyordu, asıl beni endişelendiren ise su gibi akıntı olup çamaşırımı ıslatmasıydı, kontrole gittiğimde söylerim dedim, 6 ağustos tarihinde kontrole gittiğimde ise malesef 2-3 cm açıklık ve kesenin aşağı doğru sarktığı ve acil serklaj yapılması gerektiği söylendi, apar topar şehir hastanesine sevkedildim, amniyon sıvısı için test yapıldı ve pozitif çıktı, crp değeri de 30 ları bulmuştu, yatışım yapıldı ve 2 gün boyunca izlendi, herhangi bir sancım da yoktu, 8 ağustos ta da dil altı hapı olarak suni sancı verildi ve normal doğum yaptım, bebeğimin kalbi doğum sonrası 1-2 kez seyirip sonrasında durmuş ancak yarım saat sonrasında ise kendiliğinden kalbi atmaya başlamış, akabinde de entübe edilip küveze konuldu ancak 11 gün sonra melek oldu yavrum. Acılar içerisindeyim, onunla kavuşacağım günü bekliyorum. İnsan başına gelmeden anlamıyormuş ancak şimdi hem hemen tekrardan hamile kalmak istiyorum hem de tekrar aynı şeyleri yaşarım diye çok korkuyorum, doktor bir daha ki gebeliğinde serklaj yaparız demişti, plesanta patalojisinde de koryoamniyonit çıkmış yani araştırmalarıma göre enfeksiyon.
Benim gibi benzer durumu yaşanlar var mıdır

Back