Engel atmak ne demek simdi?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Merhaba arkadaslar, dün buraya konu acmistim babamin alkol probleminden ve yillarca bize yasattiklarindan bahsetmistim. Konu buraya nasil eklenir bilmiyorm, isterseniz okuyabilirsiniz. Annemi ona karismamasi icin bicakla tehdit ettigini duyunca ben de ipler kopmustu zaten. Dün aksam babam bana mesaj yazmis. Napiyosun diye. Ben de yeter artik alkolü birak, kendine gel annemlere huzur ver. Sen bizi yillardir sessiz buldugun icin bu yaptiklarina devam ettin, baskasi bunu cekmezdi yazdim. Engellemis beni. Simdi kendi icimde ki ses ama o senin baban falan diye bana vicdan azabi duyduruyor. Ama o bunlari yaparken benim karim cocugum üzülüyor diye bir kere bile düsünmedi. Sizce attigim mesaj yanlis mi yanlissa neden?

Yanlış da değil doğru da değil. Sizin mesajınızla düzelecek tipte biri değil.
Keşke o kadar kolay olsa, eminim anlamamıştır hatta bu mesajı "babaya saygısızlık yapan evlat" olarak algılamıştır.
Anneniz çat diye boşamalı, başka çözümü yok.
Allahın verdiği sayılı nefesi, bu tip insanlara harcamamayı ben öğrendim, siz de öğrenin.

Yanlış, dün konunuzu gördüm ama yazamadım. Bir alkoliği, tehditle, kavgayla alkolden uzaklaştıramazsınız.

Hayir etki etmek adina yanlis olabilir. Ama bu mesaj beni kötü evlat yapar mi?

Sizi kötü evlat yapar mı bilmem. Alkolik bir babanın evladıyım ben de. Ama benim rahmetli babam kendinden başka kimseye eziyet etmezdi. Çok severdim ben babamı. Sağlığına zarar veriyor, başına bir şey gelecek diye korkardık. Çocukluğum travmalarla geçti ama bu şekilde "alkolü bırak, huzur ver" diye bir konuşma geçmedi hiç aramızda. Hep iyilikle güzellikle ikna etmeye çalıştık. Üç kez ikna ettik tedaviye bu şekilde. Her insan farklıdır, her ailenin ilişkileri farklıdır. Sizin aile yapınız belki uygun değildir tatlı dille ikna etmeye. Yani aynı süreçleri yaşasak da aynı çözüm yolları uygun olmuyor herkese. Ama bir deneyin derim.

Bağımlılığı olan birine sert cevaplarla yaklaşamazsın ki kardeşim... Anlık bir patlama yaşamışsın ama olmaz ki böyle onu bir çocuk gibi görüp sabırla şefkatle düzelt kötü de olsa iyi de olsa o bağımlı biri ve yolundan çevirmek istiyorsak bunu fevri davranarak değil akıllıca adımlar atarak yapmalıyız

Babanıza yazdığınız şeyler doğru olabilir ve siz artık bıkkınlığınızı kızgın bir söylemle dile getirerek kötü bir evlat ya da yanlış bir şey yapmış olmazsınız ama yersiz olmuş yani yanlış zamanlama. Napıyosun mesajına karşılık bir anda saydıran biri için babanız hobaaa buda ne be şimdi amaaan bunun tribiyle mi uğraşacam demiş ve engellemiş bence

Back
X