arkadaşlar calıstıgım yerde saklı gızlı bısey konuşulunca ve bana karsı gızlendıgını dusundugum bırsey varsa acayıp bozuluyorum arkadaşım benım hakkımda olumsuz bır yorum yapmışsa hemen bunu onun yüzüne vurmak ıstıyorum elestırıye gelemiyorum cok bunalıyorum bu konudan dolayı kendımı nasıl duzeltebılırım bu huyum benı yıyıp bıtırıyor cok kıtap okuyorum kısısel gelısımle ılgılı fakat uygulamaya gecemıyorum bır turlu bırı benım hakkımda bırısıne azıcık bı sıtemde bulunsun bunu bıldıgımı bellı etmek ıcın elımden gelenı yapıyorum... suan sessızım kimseyle konuşmuyorum dun gorustugum arkadaşlarımın benı elstırdıgını ogrendım bı konu hakkında ama bunu ogrendım yolu onlar bılmıyor acıklayamamda nasıl davranacağımı sasırdım ne yapmalıyım arkadaşlar...
bizim işyerinde de var senin gibi bi tip, bi arkadaş bana eşiyle olan sıkıntısını anlatıyo misal, beni yakın görmüş bana anlatıyo, hemen başlar beni mi çekiştiriyosunuz yüzüme niye söylemiyosunuz diye, hayır diyoruz özel bi konu gene inanmıyo suratlar tripler evlere şenlik tam bir ruh hastası, keşke temelli küsse muhattap olmasa bizimle diyoruz ama onu da yapmıyo sanırsın dünya onun etrafında dönüyo herkes onu konuşuyo herkesin derdi zoru onunla ayyyy illet bişey Allahtan bekar evli olsa kocası delirirdi kesin konunu okuyunca aklıma o geldi, tedavi şart
çevrendekiler senin bu tutumunun farkında oldukları için belki de daha fazla eleştiriliyorsun kimseyle konuşmaman dikkat çekiyor sanki problemli biri gibi görünüyor olabilirsin hiçbirşeyi umursama kim ne derse desin sana lafla kimse zarar veremez böyle olursan insanların eleştirileri azalır bence
başkalarının senin hakkındaki olumsuz düşüncelerini neden bu kadar önemsiyorsunki.
çevrendekiler senin bu tutumunun farkında oldukları için belki de daha fazla eleştiriliyorsun kimseyle konuşmaman dikkat çekiyor sanki problemli biri gibi görünüyor olabilirsin hiçbirşeyi umursama kim ne derse desin sana lafla kimse zarar veremez böyle olursan insanların eleştirileri azalır bence
mesela dun bır olay olmuş tu bı arkadaş normalde herseyını anlatır bana soylemedıler ve ben saklamaya değer bulmadım.. bu konuyu bılen arkadaşta saklmaya değer bulmadı...ben bu arkadaşa kızdım bız samımı degılmıyız nıye benden sakladın dıye.. sonra ben ıs cevıren konumunda oldum başkasından ogrendıgımı soyleyınce... saklayamıyorum polıtık olamıyorum ılla soyleyecem yüzüne karsı
mesela dun bır olay olmuş tu bı arkadaş normalde herseyını anlatır bana soylemedıler ve ben saklamaya değer bulmadım.. bu konuyu bılen arkadaşta saklmaya değer bulmadı...ben bu arkadaşa kızdım bız samımı degılmıyız nıye benden sakladın dıye.. sonra ben ıs cevıren konumunda oldum başkasından ogrendıgımı soyleyınce... saklayamıyorum polıtık olamıyorum ılla soyleyecem yüzüne karsı
bıraz saygılı cevap verseydınız ıyı olurdu ben ornek degıl yardım ıstedım..bu benım anlatttıgım konuyada benzemiyor benım hakkımda konuşulmuş konu dıyorum herkezı ben hakkımda konuşuyor sanıyorum demedım.. bence sızde sorun var okuduğunuzu anlayın
Bu sekilde davranislarin kendini yipratir ve arkadas iliskilerini yipratir.
Elbette ki en sevdigimiz arkadaslarimiz bile yeri geldigi zaman bizi elestirebilirler.
Bu her zaman olumsuz olmak zorunda degil, belki de seni elestirdikleri yonler senin iyiligin icindir.
Bu sekilde dusunmen daha dogru olur bence.
Elestirdikleri noktalar neler? Senin hakkinda soylenen elestirilerin icerigi ne?
Belki icerigi bilirsek o zaman sana iyi yada kotu anlamda kafana takmalisin veya takmamalisin diyebiliriz.
Sen yine de olumlu ve pozitif dusun, elestirdikleri noktalari dusun, senin hayrina birseyse zaten oturup onlarla konusabilirsin bu konularda. Sessiz kalip "bana sunu soylediler, bende bunu yuzlerine vurayim"dan ziyade, "nicin benim hakkimda boyle dusunuyorlar, ben farkliyim aslinda" diyorsan eger bunu onlara anlatmalisin. Senin hakkinda olan olumsuz dusunceleri yine sen olumluya cevirebilirsin, bunu birtek hareketlerin ve davranislarin ile yapabilirsin. Sen kinayeli davrandigin surece onlarda senin hakkinda olumsuz dusunceler ureteceklerdir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?