Engellenen telefon kime sikayet edilmeli

Cansu888

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2020
135
107
18
36
Boşanmış ciftler cocugu getirip goturme konusunda iletişim halinde olur genelde.
Peki durup dururken kendisi cocuk haric aranmayan bir baba musveddesi bu korona durumu normale dönünce yine hafta sonlari çocuğunu alacaksa telefonundan annenin numarasini engelliyor.sadece anne babasindan aratmaya calisiyorsa kime sikayet edilir?

Avukatınıza sorsanız daha uygun olabilir. Belki burada benzer şeyler yaşayanlar vardır. Umarım sorununuzu en kısa zamanda aşarsınız.

TMK m. 324/II: “Kişisel ilişki sebebiyle çocuğun huzuru tehlikeye girer veya ana ve baba bu haklarını birinci fıkrada öngörülen yükümlülüklerine aykırı olarak kullanırlar veya çocuk ile ciddî olarak ilgilenmezler ya da diğer önemli sebepler varsa, kişisel ilişki kurma hakkı reddedilebilir veya kendilerinden alınabilir”. Kişisel ilişki kurma hakkı, kesin olarak ve tamamen kaldırılabilir, belirli bir süre ile durdurulabilir veya sınırlandırılabilir. Kişisel ilişkinin kesin olarak kaldırılmasına, çocuğun yararının sağlanması için başka hiçbir imkanının kalmadığı hallerde, bir son çare (ultima ratio) olarak başvurulmaktadır. Eğer velayet hakkına sahip olmayan ebeveynin çocukla kurduğu sınırlı iletişime rağmen, çocuğun yararı tehlikeye giriyorsa, kişisel ilişkinin kaldırılmasına olumlu yanıt verilmektedir.

Size bu konuya ilişkin bir makaleden bir paragraf kestim. Yukarıda yazılan sebepler varsa, kişisel ilişkinin kaldırılması talebinde bulunabilirsiniz. Ancak böyle bir durum yoksa, sizi engellemesi bir şey ifade etmez. Aile büyükleri üzerinden iletişime geçiyor diye de babanın bu hakkı elinden alınamaz. Şikayet edebileceğiniz bir mercii yok.
Ama evet bayağı nahoş ve medeniyetsizce bir durum. Ebeveynler kontak halinde olmalı çocuk için, haklısınız.

Mesajlari alintiladim sonra telefonumun azizligine ugradim.
Kendisi ile cocuk harici gorusmeyiz.
Kizginim çocuğu vermek sıkıntı degil de getirmesini sorun ediyor.
Istisnalar hariç bilerek vaktinde getirmiyor.
Cok uzak bir yerde degil.verirken degilde getirirken arayip söylemek gerekiyor.
Kisisel bağ kurmamasi daha iyi olur.bu cocugun zararina .fakat bunu kanitlayacak alenen kanit bulamiyoruz.
Cocuk eve gelince mutsuz huysuz ac ve susuz oluyor.
Haftada bir kere gördüğü icin pek sesini cikaramiyor birsey istemiyor.
Sizce kendi anne babamin telefonundan ona mesaj atsam.telefonu engelleyip vaktinde getirmedigin icin karakola ali koymaktan sikayete gidiyorum diye.
Karakol bu konular ile ne kadar ilgilenir bilmiyorum

Kisisel bağ kurmamasi daha iyi olur.bu cocugun zararina .fakat bunu kanitlayacak alenen kanit bulamiyoruz.
Sizce kendi anne babamin telefonundan ona mesaj atsam.telefonu engelleyip vaktinde getirmedigin icin karakola ali koymaktan sikayete gidiyorum diye.
Hayır mesaj atma. Karakolu ara sansını dene. Bunu ona haber vererek tehdit eder gıbı yapma.
Karakol bisey yapmazsa, bos tehdit sanıp Bı daha senı hıc Cıddıye almaz.
Ara karakolu izah et durumu belki iki polis gonderırler gider alırlar. Comar da akıllanır.

Kaç yaşında çocuğunuz? ona basit bir telefon alın akıllı olmayan sadece araması için çantasına koyun telefonu kullanmayı öğretin. annem ben küçükken bana öyle yapmıştı tabi o zamanlar telefonlar zaten basitti :)

Kaç yaşında çocuğunuz? ona basit bir telefon alın akıllı olmayan sadece araması için çantasına koyun telefonu kullanmayı öğretin. annem ben küçükken bana öyle yapmıştı tabi o zamanlar telefonlar zaten basitti :)

Akıllı saat de olabilir. Hatta daha uygun olur. Çocuk yalnızca annesiyle görüşmüş olur.

Akıllı saat de olabilir. Hatta daha uygun olur. Çocuk yalnızca annesiyle görüşmüş olur.
2 yasinda henuz. goturmesi değil getirmesi sıkıntı o yüzden telefonu acik olmalı fakat o engellemis acarim dedi açmadı.

2 yasinda henuz. goturmesi değil getirmesi sıkıntı o yüzden telefonu acik olmalı fakat o engellemis acarim dedi açmadı.

Konunuzda ayrıntı vermediğiniz için anlaşılmıyor. Sorun çocuk babasında iken çocukla görüşememeniz gibi düşünmüştüm ben.

Çocuk babasında iken neden eşle görüşmeniz gerekiyor, ona göre değişebilir cevap. Çocuğu vaktinde geri getirmiyorsa belki çocuğu alıkoyma nedeniyle şikayet edilebilir. Mahkeme kararının yerine getirilmemesi teşkil eden ilişkin durumlar varsa belki icra hukuku kapsamında yollara başvurulabilir.

Her durumda bir avukata danışın.

kendisi sizi aramadığı sürece iletişim kurmayın bence, kendisi hariç telefonda kayıtlı olmayan telefonları ve onun ailesinin telefonlarını engelleyin.
Cocugu vaktinde getirmeyince beni engelledigi için direk karakola mi gideyim?

Tabi siz anneleri tarafından size emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğünüz bi kadının annelik etmesine şiddetle karşısınız ama

Back
X