Engelli Birey ile Sağlıklı Bireylerin Evliliği

Ben böyle bir çifti tanıyorum çok mutlulular, birbirlerine çok yakışıyorlar kadın sağlık sektöründe çalışıyor bütün evin üstesinden geliyor bir oğlu var onu en iyi şekilde yetiştiriyor engeli olmasına rağmen sağlıklı bireylerden çok ama çok daha iyi.. Eğer engelden kastınız daha büyük derecelerde olsaydı böyle bir evlilik olmamalı derdim ama destekle yürüyen bir insan için bu geçerli değil bence. Ayrıca arada derede bazı densizler çıkabilir belki buna hazırlıklı olmak lazım bazı sözler dedikodular can sıkabilir ara ara kulak ardı ederek bence gayet olabilecek bir durum yeter ki evlenecek olan bireyler bunu kendi arzuları ve akıllarıyla gerçekleştirsinler...

Buyukbabam askermis,annem ilk çocuk,atesleniyor annem,anneannem eve birini cagiriyor hemsiremi dr mu bilemiyorum.annem atesliyken iğne yapıyor o eve gelen şahıs..!annem birbuçuk yaşına gelince yürüme çağında iki ayağının uzerine basamadigi fark ediliyor,dr a götürüyorlar sayısız ameliyatlar demir ayakkabılar..!
Sonuç aksayarak yuruyor on cm kısa sağ ayak,büyüyor evleniyor yıllar geciyor 32yıl evlilikten sonra kolon kanseri oluyor,kolostomili,kemoterapi devam ..:-(
Ve benim aslan babam birgün bile annemi incitecek bir laf etmeden annemi mutlu görebilmek için çabalıyor..
aşk aşk aşk

ccok sukur rabbim bize bağışlasın annecimi binlerce maşallah..

Afedersin yorumu unuttum,haklarında hayırlısı,erkeğin çok güçlü bir karaktere sahip olması lazım bence,ezmeden ezdirmeden devam edebilmek için

Damat adayinin egitim ve maddi durumu nasil?

Çok afedersiniz sorunuzu yeni gördüm damat adayı normal kamu kuruluşunda çalışan orta halli bir insan kızın yaşam şartları bir tık daha önde ama beyefendiye statü atlatacak kadar değil bir de görücü usulü gibi olmuş olacak yani önceden tanıştık değiller arada güçlü bir aşk olsa bu durumun arkasında gönül rahatlığı ile dururlardı bence

Endişelerinde çok haklılar.Malesef. Çocuk nasıl biri ? Kızla gerçekten evlenmek mi istiyor sevdiği için,yoksa kızın azimli ve ayakları üzerinde durabilen biri olduğu için mi ? :26:
beğendikleri için geldiklerini söylemişler ancak bu zamanla anlaşılacak bir şey bence

Benim amcamın kızı küçükken bir hastalık gecırmıs ve bundan dolayı dızlerı arkaya donmus ayaklarıda amelıyatla duzeltmısler ama bacakları bızım gıbı degıl
bıraz zıhınsel bıseyıde var saf fılan degıl hastalıgından dolayı okumadı cahil yani zihinsel bişeyi var derken , neyse ailesinin durumuda iyi bu arada gariban kimi kimsesi olmadıgı söylenen biriyle evlendiler adamon görünürde fızıksel sorunu yok ama gerizekalı diyeyim öyle tuhaf bir adam sonuc 10 senedır evlılıler 2 tanede kızları oldu benım kuzenın annesı babası hayatta degıl artık kızları arada babalarının annelerının bacaklarına vurdugunu soyluyorlar kuzen hıprlanıyor ezılıyor adam calıstıgını eve vermıyor benı boyle aldılar bıle bıle dıyor allahtan durumları varda kardesı evı gecındırıyor
yanı olmaz olamaz

bende seni tebrik ederim. herkesin yapabileceği bir şey değil allah mutluluk daimini versin

benim iş yerimdem arkadaşım engelli bacaklarında bir sorun var kalça çıkıklığı gibi ama daha ileri..topallıyor bazende bastonla yürümek zorunda kalıyor..kız memur bu arada..
sonra bir çocukla tanışıyor..nese çok iyi gidiyor ilişkileri oğlan özrünü önemsemiyor..oğlanda bir sorun yok..ama üniv mezunu falanda değil..
ardından kız isteme olacak oğlan bu arada kızı hiç tanıştırmıyor ailesi ile bize hep saçma gelmişti..
nese kız isteme günü geliyor..kv bizim kızı görünce aaa bu kız engelli benin oğlum sağlam dalyan gibi olmaz bu iş deyip çekip gidiyor..
oğlan kıza yalvarıyor ediyor annesini sileceğini falan sölüor ama bizim arkadaş kabul etmiyor..
işte sonu ayrılık oldu..yani ne olursa olsun birisinden muhakkak laf duyar...

babamın yiğeni konuşma özürlüydü.istanbula bizim yanımızda klamaya geldi.henüz 10 11 yaşlarındaydım ben.şehriablamda 19 20 olmalı.
hiç beklemediğimiz bir şey oldu.şehri ablama kısmet var denildi. ailece çıktığımız bir gezmede görmüş...vs babam kardeşine haber verdi onlarda köyden kız isteme törenine geldiler.ama babamın içi hiç rahat değildi. birde damat namzetini gördüğünde iyice yüzü asıldı. çünki benimde hatırladığım kadarı ile cidden film artisti gibi bir çocuktu. :)
amcamlar onaylar bir tavır içindeydi hatta o gece direk verdik gitti diyebilrlerdi.babam lafı ağızlarına tıkadı ve biz bir düşünelim dedi.
çocuktum ama dünürcülerin yüz ifadesindeki şaşkınlığı farkettim.
aradan bir hafta geçti geçmedi hafta sonu babm eve gelir gelmez amcamı bir odaya çağırdı ikiside o odadan öyle sinirli çıktılar ki anlatamam.annemlerde merak etmişti ne oluyor ne var birine birşeymi oldu diyorlardı.
MEĞER BİZİM DAMAT NAMZEDİ ESASLI HERGELEYMİŞ.3 4 EVLİLİK YAPMIŞ VE HEPSİNDEDE BİR SÜRE SONRA BIRAKMIŞ KAÇMIŞ ÜSTELİK RESMİ NİKAHI DURUYORMUŞ BİRTANESİNDE
babam amcama söyle dedi
-ŞEHRİ BENİMDE KIZIM DİLİ EKSİK DİYE BAŞINDAN ATMAYA ÇALIŞTIN O GECE.BAK İYİKİ ARAŞTIRMIŞIZ
AMCAMDA BİZDE ÜZÜLDÜK AMA EN ÇOK ÜZÜLEN
-İSTEME GECESİ BİR ODAYA ÇEKİLDİĞİMİZDE ABLA ÇOK YAKIŞIKLI DİMİ BEĞENDİNMİ DİYE SORDUĞUMDA ÇIKARABİLDİĞİ SESLERLE BEĞENDİĞİNİ SÖYLEYEN ŞEHRİ ABLAM OLDU

HERŞEYİ ARAŞTIRMAK LAZIM BEN KOLAY KOLAY GÜVENMEZDİM

ne kadar zor bir karar.. mükafatı da ne kadar çok olan bir şey..

şöyle düşünüyorum da sağlıklı olarak yaptığımız evliliklerin 3-5 yıl sonra bize neler getireceğini bilemeyiz.
Allah korusun bir kaza sonucu belki yatağa bağlanacak eşimiz ya da biz..
o zaman da tası tarağı toplayıp kaçacak değiliz ya..
yine de çok zor bir karar tabi.
Ama ben şuna inanıyorum. Her zorlukla gelen bir kolaylık vardır. Allah öyle bir senaryo yazar ki karşındaki insan verilen örneklerde olduğu gibi öyle melikelerle doldur ki hiç sorun bile olmaz.

Olumsuz örnekleri okudukça içim parçalandı insanlar ne acımasızmış sanki kendi seçimleri bu kardeşlerimizin problemleri

Babam dogustan engelli. Iki bacagi da tutmuyo. Ama o kadar hayat dolu ve becerikli ki anlatamam. Ben engelini "engel" olarak gormeyen bir babanin kizi oldugum icin gururlaniyorum. Annem ise mavi gozlu, guzeller guzeli bi kadin. Birbirlerine asik olmuslar. Babam annemi istemeye gittiklerinde vermeueceklerinden korkup anneme "kaçma" teklifi etmis :) kacmislar :) ve inanin tek bir sorun dahi teskil etmiyo babamin engeli. Ve hala el ele otururlar salonda bile. Asklari dillere destandir. Umarim adam kiymet bilir.

İzmir'de tatilde yürüme engelli bir genç bayan ve onun için omuzunu baston yapan genç bir bey vardı eşine çok yardımcı oluyordu. Masadan kalkınca eteğinin arkasını bile kontrol ediyordu. Lobide iki bayan konuşurken duydum kız çok zenginmiş çocuk o yüzden yanındaymış. Sizin anlattığınız olayın boyutunu da bilmiyoruz çocukla kız aylarca yıllarca görüşüp aşık mı olmuşlar yada görücü usulü oğlan kızı görüp şu zamanda olmayan yıldırım aşkı kara sevdaya mı tutulmuşsa bunun altında aşk olmaz. Farklı detaylar vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…