Engelli biri ile birliktelik

blleg

Sevmekle başlar her şey
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
2.599
1.547
83
merhaba arkadaşlar. Ben daha önce buraya kendi problemlerimle alakalı çokça konu açmıştım ve yardımcı oldunuz. Bu sefer benim değil ama kardeş kadar yakın arkadaşımın bir problemi için sizin görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.
Kız üniversiteden yeni mezun oldu, bir erkek ile bir aydır telefonda görüşüyorlar. Daha önce ortak bir ortamda bir kere yüz yüze gelmişler. Kız da erkekten hoşlanmış ancak bir takım korkuları var.
Konuştuğu erkek bedensel olarak engelliymiş (tam emin olmamak ile birlikte bir kolu yok diye biliyorum, engelinin ayrıntılarını sormadım.) o da bazı şüphelere giriyor
Şimdi hoşlanıyorum ama ileride bu durum aramızda ve aileler arasında sıkıntıya yol açar mı?
Engelli eşleri olan bireyler hayatını idame ettirirken ne gibi zorluklarla karşılaşıyor?
Aşk engel tanımaz dedikleri şey geçici bir durum mu?
Aranızda engelli eşi olan var mı?
Not : Ben kendi yorumum olarak şöyle söyledim “kalbine sığması çok güzel, ancak ömür boyu bu böyle gidecek ve bunu kendine dert edeceksen şakın adamın başını yakma”

Simdiden bunu dert ediyorsa kesinlikle o adamdan uzak dursun. Arkadasiniz umarim kalpten engelli birine düşmez.. Ve hic birimiz unutmayalim klişe gelse bile hepimiz engelli adayiyiz... Sirf farkli oldugunuz icin birinin sizi hor gormesi / istememesi ne kadar korkunc degil mi ?

Son düzenleme:
Aşk engel tanımaz diye biliyorum. Başıma gelmedi ama gelse hoşgeldin derdim.

Farklı bir açıdan yaklaşayım. Bedenen engelli doğmak/sonradan olmak kişiye zor bir hayat yaşatıyor bu nedenle psikolojik sorunlar kaçınılmaz oluyor. Burada bir üye konu açmıştı, bedenen engelli kocası öfke patlamaları yaşayıp onu dövüyordu. Bu sadece bir örnek.

Aile meselesine gelince.. Kocam yıllar önce çok ciddi bir trafik kazası geçirmiş, bi bacağı ötekinden kısa. Annem henüz eşimi tanımıyorken ona bu olayı anlattığımda ilk sorusu “topallıyor mu?” olmuştu :) Yani aile muhtemelen sıcak bakmayacak ilk başta, ama alışacaktır illa ki.

Neyse diyeceklerim bu kadar. Son sözüm gene aynı olsun aşk engel tanımaz :KK36:

Simdiden bunu dert ediyorsa kesinlikle o adamdan uzak dursun. Arkadasiniz umarim kalpten engelli birine düşmez.. Ve hic birimiz unutmayalim klişe gelse bile hepimiz engelli adayiyiz... Sirf farkli oldugunuz icin birinin sizi hor gormesi / istememsi ne kadar korkunc degil mi ?
Bu durumda gerçekten haklısınız. Sadece ilişkileri yürütmek çokça fedakarlık istiyor, o bunun aralarında yol açabileceği problem ya da durumlardan korkuyor

Bu durumda gerçekten haklısınız. Sadece ilişkileri yürütmek çokça fedakarlık istiyor, o bunun aralarında yol açabileceği problem ya da durumlardan korkuyor
O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Ve o adam ona dediki bana bu yaptigini en sevdiginle imtihan olarak odemeni diliyorum , Rabbimden tek beklentim bu dedi.Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
Ama Allah cok buyuk, adaleti cok sert..
Dogan bebeklerinin kemiklerinin gelisimi sorunluydu ve bebegin yurumesi de cok zormus.. ilk duyar duymaz aklimiza o adam geldi .ilahi adalet cok kotu bir sey.

Son düzenleme:
O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
Dogan bebeklerinin kemiklerinin gelisimi sorunluydu ve bebegin yurumesi de cok zormus.. ilk duyar duymaz aklimiza o adam geldi .ilahi adalet cok kotu bir sey.
İlahi adalet tecellisinin sabi sübyandan çıktığı düşüncesi bana korkunç geldi :( Size gelmiyor mu?

Adamın bir kolu yokmuş aklında problem yoksa bence sorun olmamalı... ne insanlar sapasağlam ama eşlerine binbir türlü eziyet eden.. madem engelini sorun ediyor ne diye adama umut veriyor... Allah kimseyi o duruma düşürmesin....

O halde ben size bir olay anlatayim. Benim cok samimi bir arkadasim bundan 4 yil evvel internetten biriyle tanisti. Tanistigi kisi son derece guzel konusabilen , son derece egitimliydi ve hos bir adamdi. Bulustular ve birbirlerine asik oldular. Gel zaman git zaman bu adam buyuk bir trafik kazasi sonucu felc oldu . Belden asagisini kullanamayacak haleydi.Benim arkadasim bunu asiri sorun etti ve sirf bu sebepten ayrildi. Sonrasinda baska bir adamla evlendi ve hamile kaldi
ilahi adaletin bir bebek üzerinden sağlanıyor olduğunu düşünmek bana hikayeden de korkunç geldi kusura bakmayın

ilahi adaletin bir bebek üzerinden sağlanıyor olduğunu düşünmek bana hikayeden de korkunç geldi kusura bakmayın
Hikaye degil bu ama , gercek. Ben bebege oh oldu demiyorum ama bir kalbi yikmak kabeyi yikmaktir bilirsiniz. Benim arkadasimin durumu cok baska idi gerci. Onca zaman adamla sorunsuz sekilde devam et, her sen aradiginda adam her seyini birakip sana kossun. Sonrasinda o zora dusunce ben yapamam de..

Akilli bir insan olmasi onemli, bedensel engelin onemi yok. Hepimizin basina her sey gelebilir,hepimiz birer engelli adayiyiz neticede hayat bu.
Yasanmis ornekle de gelirsek, teyzelerimden birinin iki kizindan biri bedensel engelli,digeri psikolojik sorunlari olan ve tedaviyi reddeden,terbiye sorunu olan birisi. Bedensel engelli olan kuzenimin herkesle iliskisi cok iyidir,evlendi 20 sene evli kaldi. Digeri engelli degil ama ozurlu (!) ne demek istedigimi anlamissinizdir sanirim. Erkekler gordukleri yerde kosarak uzaklasiyorlar cunku sacmasapan hareketler ve luzumsuz saygisiz davranislari var. tedavi de olmuyor cunku kendisini dunyanin en mukemmel insani zannediyor.

Hikaye degil bu ama , gercek. Ben bebege oh oldu demiyorum ama bir kalbi yikmak kabeyi yikmaktir bilirsiniz. Benim arkadasimin durumu cok baska idi gerci. Onca zaman adamla sorunsuz sekilde devam et, her sen aradiginda adam her seyini birakip sana kossun. Sonrasinda o zora dusunce ben yapamam de..

Olasılığı çok düşük olsa da böyle bir şey olduysa gerçekten tüylerim ürperdi. Ama buna ilahi adalet mi denir beddua mı denir ben kararsız kaldım açıkçası. Asıl konuya gelirsek bence sorun olur mu?diye düşünüyorsa arkadaşınız şimdiden vazgeçsin ben çok eminim ki bunu düşünen insanın ilerde %100 sorun yapacağına.

merhaba arkadaşlar. Ben daha önce buraya kendi problemlerimle alakalı çokça konu açmıştım ve yardımcı oldunuz. Bu sefer benim değil ama kardeş kadar yakın arkadaşımın bir problemi için sizin görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.
Kız üniversiteden yeni mezun oldu, bir erkek ile bir aydır telefonda görüşüyorlar. Daha önce ortak bir ortamda bir kere yüz yüze gelmişler. Kız da erkekten hoşlanmış ancak bir takım korkuları var.
Konuştuğu erkek bedensel olarak engelliymiş (tam emin olmamak ile birlikte bir kolu yok diye biliyorum, engelinin ayrıntılarını sormadım.) o da bazı şüphelere giriyor
Şimdi hoşlanıyorum ama ileride bu durum aramızda ve aileler arasında sıkıntıya yol açar mı?
Engelli eşleri olan bireyler hayatını idame ettirirken ne gibi zorluklarla karşılaşıyor?
Aşk engel tanımaz dedikleri şey geçici bir durum mu?
Aranızda engelli eşi olan var mı?
Not : Ben kendi yorumum olarak şöyle söyledim “kalbine sığması çok güzel, ancak ömür boyu bu böyle gidecek ve bunu kendine dert edeceksen şakın adamın başını yakma”
Kafasında soru işareti varsa çevresinin ne düşüneceğine takıyorsa zaten ilişkiye başlamasın . Çok aşık olsa bunları düşünmez ki. Çocuk için de kötü ne bileyim düşünmez mi acaba benden utanıyor mu diye:(

adamın kolunun olmaması ailelerle nasıl problem çıkarabilir ki? yani benim annem sevdiğim insan için tek kolu evlenemezsin dese ne alaka derim.

daha büyük bi engel olsa neyse.
kimse taşlamasın benim de bedense ve zihinsel engelli bi kardeşim var. ileri derecede engeli olan biriyle yapamazdım. mesela hiç yürüyemeyen biri ile büyük konuşmayayım ama görüşmezdim. zor çünkü. ben yapamam. ha sonradan başına kaza gelir bişey olur o ayrı. ama en başında biliyosam asla başlamam. ama siz tek kol diyosunuz. bi tane yedeği var. ama kız bunu sorun ediyosa uzak dursun.

Olasılığı çok düşük olsa da böyle bir şey olduysa gerçekten tüylerim ürperdi. Ama buna ilahi adalet mi denir beddua mı denir ben kararsız kaldım açıkçası. Asıl konuya gelirsek bence sorun olur mu?diye düşünüyorsa arkadaşınız şimdiden vazgeçsin ben çok eminim ki bunu düşünen insanın ilerde %100 sorun yapacağına.
Yok emin olun bunu yaşadim. Yani bir bir sahit oldum
O zaman da yani terkettiginde ona bunun icin onu birakiyorsun ona hayatta yapabilecegin en kotu seyi yapiyorsun demistim.Ne yapayim tum hayatimda onu mu sirtlayacagim ailesi var bakar demisti...

Kafadan tahtasi eksik onca insan varken, eksik kol bana o kadar da kotu gorunmuyor acikcasi.

Simdiki erkekler iyice tiynetsizlesti. Evli brakli haliyle elinde telefon kizlarla mesajlasan, soytarilik yapan tipleri cok gordum. Bu karakter defektlerine karsin, 1 kol olsun olmasin cok da kusur olmaz gibime geliyor.

Insan birini sevdiyse her turlu sever.cevremizdekiler esimi pek yakisli bulmaz ama ben bi an bile aaa ilerde sogur muyum bana yakisiyo mu diye dusundum.cunku ona bakarken kalbini goruyorum bana dunyanin en yakisikli erkegi gibi geliyo.arkadasinin sorunu engelli olmasi farkli bi durum.eger gercekten sevseydi ne cevre ne aile kimseyi dusunmezdi.bence biraksin adami ilerde off poff edecekse kimsenin hayatini mahvetmeye hakki yok.bence sevmiyo simdi is ciddi olmadigi icin sevdigini saniyo

Back
X